25 Nisan 2008, Cuma 08:14:09

İZair yeni hatlar açıyor

İzmir Havayolları (İZair) Koordinatörü Mine Öztürk, İZair'in gelmek istediği noktanın kuruluşundaki hedef olduğunu, Pegasus ile stratejik işbirliğiyle kuruluşundaki hedeflerinin hiç zarar görmediğini söyledi.

İzmir Havayolları  (İZair) Koordinatörü Mine Öztürk, İZair'in gelmek istediği noktanın kuruluşundaki hedef olduğunu, Pegasus ile stratejik işbirliğiyle kuruluşundaki hedeflerinin hiç zarar görmediğini söyledi. İZair’in İZair olarak kalması için ekstra efor sarfettiklerini vurgulayan Öztürk, şunları dile getirdi: "Genellikle İzmirliler tarafından merak ediliyor. Taksi şoförü bile ' Ali Sabancı almış, hepimiz bir İZair'e sahip çıkamadık' diyor. Ben buna gerçekten üzülüyorum  İZair'in İZair olarak kalması için ekstra bir efor sarfediyoruz. Zaten bu bizim ortaklık anlaşmamızın öncelikli maddesi. İZair'in İzmir'e hizmet eden havayolu olma konseptine sahip olmak ve onu geliştirmek öncelikle söz verdiğimiz bir hedef. "Pegasus'un Kasım 2005’den beri en büyük alternatif tarifeli seferler düzenleyen havayolu şirketi olduğunu hatırlatan Öztürk, "Bölgesel havayolu olarak İZair 2006 Haziran ayında Pegasus ile stratejik işbirliği içinde kuruldu. Bu stratejik işbirliği çerçevesinde 2007’nin Mayıs ayı ile birlikte Pegasus'un sahibi Esas Holding, İZair'in yüzde 20 ortağı oldu ve yönetimde yeraldı" dedi.

 

Carter seferleri yazın başlayacak

Pegasus ile ortaklığın İZair'a yurtdışına daha uygun maliyetlerle açılma imkanı getireceğini işaret eden Öztürk, "2008’de geçen yılki hatları devam ettirme kararı aldık" dedi. Yaz başında İtalya, Tel Aviv, Tahran carter seferlerini devreye alacaklarını belirten Öztürk, ''Gelecek sene ve ondan sonraki sene 3 olan uçak sayımıza 3 uçak daha eklenecek. İstanbul-Ankara-İzmir üçgeninden çıkarılarak alternatif noktadan noktaya uçuşlar çok şey getirecek. Filomuz genişledikçe alternatif hatları gündeme getirmeyi düşünüyoruz" dedi. Pegasus-İZair ortak uçuşları kapsamında Nisan ayından itibaren İzmir-Ercan seferlerine başladıklarını anımsatan Öztürk, Kıbrıs'ın firmanın ilk yurtdışı deneyimi olması açısından özel bir önemi olduğunu ifade etti.

İZair yeni hatlar açıyor

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000