22 Kasım 2013, Cuma 12:04:51

İZAIR İÇİN TARİHİ ADIM

Ali Sabancı’ya ait Esas Holding bünyesindeki İzair, tarifeli hava taşımacılığı ruhsatı aldı.
  • Bana öyle geliyor ki Ali Sabancı IZAIR' i yeniden canlandırıp, aldığı Airbus' ları da bu şirketin bayrağı altında uçuracak. Ne de olsa IZAIR Airbus konusunda tecrübeli.Pegasus aynen devam eder. İyi kötü zaten kar ediyor. Ali bey galiba low-cost işletmeciliğin sırrını çözdü sonunda. Şahsen Türk Sivil Havacılığı adına tebrik ederim. Ama şu "2,5 şirket kalacak" sözüyle hangi şirketleri kastetmişti hala çözebilmiş değiliz. Bir de bu pilotların IZAIR ortaklığı ne olacak onu bilmiyoruz.
  • Peki tekrar İzair boyalı uçaklar göklerde olacak mı? Hayırlısı olsun...
  • İzmire hangar da inşa edilsin. Koşa koşa gelirim
  • Izair e yakisan kendi basina bir havayolu olmasıydı. Simdi degisen ne oldu izair govde boyali sekilde mi ucacaklar, tabiki Hayır. Bir izmirli olarak beni icin Izair diye bir havayolu yok.bir acenteye gidin izair bileti sorun bakalim ne cevap verecekler..
  • Şimdi İzair Air Berlin Türkiye Adı İle Uçmuyor mu ? Pegasus Seferleri Yaparken Uçuş Kodu Değilde İsim Aynı Nasıl Olacak Bu İş Bilen Varsa Anlatabilir Mi ?
  • Bir izmirli olarak izair a da yakışan bu diyorum
  • hayırlı olsun

Pegasus Havayolları’nın da sahibi olan Ali Sabancı’ya ait Esas Holding bünyesindeki İzair, yıllar sonra tarifeli hava taşımacılığı ruhsatına kavuştu.

2005 yılında İzmir merkezli olarak 3 adet Airbus 319 tipi uçakla kurulan İzair, 8 yıl  sonra tarifeli uçuşlar yapma hakkı elde etti. Pegasus Havayolları altında operasyonlarını yürüten İzair’in tarifeli ruhsatı almasına ilişkin açıklama yayınlandı.

Sözkonusu gelişmeyi KAP’a bildiren Pegasus Havayolları,  “Bağlı ortaklığımız IHY İzmir Havayolları A.Ş. ("İzAir") tarafından yapılan başvuru neticesinde, İzAir'in sahip olduğu iç ve/veya dış hatlarda tarifesiz ticari hava taşımacılığı kapsamlı işletme ruhsatı T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nce 14 Kasım 2013 tarihi itibariyle iç ve/veya dış hatlarda tarifeli/tarifesiz ticari hava taşımacılığı faaliyetlerini kapsayacak şekilde yeniden düzenlenmiştir” dedi.

İZAIR İÇİN TARİHİ ADIM

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

olur mu olur ~ 10 yıl önce
Bana öyle geliyor ki Ali Sabancı IZAIR' i yeniden canlandırıp, aldığı Airbus' ları da bu şirketin bayrağı altında uçuracak. Ne de olsa IZAIR Airbus konusunda tecrübeli.Pegasus aynen devam eder. İyi kötü zaten kar ediyor. Ali bey galiba low-cost işletmeciliğin sırrını çözdü sonunda. Şahsen Türk Sivil Havacılığı adına tebrik ederim. Ama şu "2,5 şirket kalacak" sözüyle hangi şirketleri kastetmişti hala çözebilmiş değiliz. Bir de bu pilotların IZAIR ortaklığı ne olacak onu bilmiyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
izmirli ~ 10 yıl önce
Peki tekrar İzair boyalı uçaklar göklerde olacak mı? Hayırlısı olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
İzmire hangar da inşa edilsin. Koşa koşa gelirim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
izmirli ~ 10 yıl önce
Izair e yakisan kendi basina bir havayolu olmasıydı. Simdi degisen ne oldu izair govde boyali sekilde mi ucacaklar, tabiki Hayır. Bir izmirli olarak beni icin Izair diye bir havayolu yok.bir acenteye gidin izair bileti sorun bakalim ne cevap verecekler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İzair ~ 10 yıl önce
Şimdi İzair Air Berlin Türkiye Adı İle Uçmuyor mu ? Pegasus Seferleri Yaparken Uçuş Kodu Değilde İsim Aynı Nasıl Olacak Bu İş Bilen Varsa Anlatabilir Mi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cevap ~ 10 yıl önce
air berlin türkiye artık yok ortaklık karşılıklı fes edildi, izair uçakları ayrı şekilde boyanmıyor, sadece tescilleri IZ-X diye devam ediyor, normal şekilde PC- sefer kodu ile uçuşlara devam edecekler, umarım yeterli açıklama olmuştur . . .
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bir izmirli olarak izair a da yakışan bu diyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misair ~ 10 yıl önce
Sayın Arkadaşım İZAİR izmirin yüzkarasıdır aslında. Sayın İTO Başkanı havacılık camiasında iş bilmez üçkağıtçı ne kadar adam varsa toplayarak kurduğu şirketi iş bilmezlikten dolayı bu güzelim şirketi CİN ALİ'ye altın tepside hediye etti.
kosovali ~ 10 yıl önce
hayırlı olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000