17 Aralık 2010, Cuma 18:24:44

ISG'YE İKİNCİ PİST YAPILIYOR!

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nda “İstanbul ve Bölgenin Hızla Artan Hava Ulaşım Talebi ve Sabiha Gökçen Havalimanı’nın Rolü’ konulu konferans düzenlendi.
  • basri vural heaş da iş başı yapacak deniyor.haberi olmayanlara duyuru
  • vayyyy sn. basri vural da buradaymış
  • Sn Veci Gönül konuşmasında neden acaba "ilgili ilgisiz herkese duyurulur" diye bir cümle kullanmış olabilir, enteresan geldi..
  • Tum emeği olanlara teşekkurler
  • yeni pist ile ilgili o kadar haber çıkıyor, bir tane proje gören var mı? Bilgi karartması mı yapılıyor? Hani toprak artık kamulaştırılmıştı, bu gizlilik niye?
  • pişti olmuşlar
  • slot? ne slotu? kim koyar kim uygular slotu.
  • Bir Arkadaşımız DHMİ Hangi Mevzuatın Hangi Maddesine Göre Slot İşlerini Yürüttüğü Sormuş DHMİ Slot Uygulama Talimatı na Bakarsa 3. Maddesi Hukuki Dayanak Bölümünde Aradığı Cevabı Bulabilir.
  • Atatürk-SAW ve yeni havalimanı arasında aktarmasız tren bağlantısı gerekiyor. Öğle Atatürk'ten bin Yenikapı'da Marmaray'a aktar,daha sonra Kartal metrosuna bin değil, direkt...
  • genellikle ısg den ucan bir kaptanım,nedense ulkemizde bir yol,bir liman,bir havaalanı gibi halka hizmet verecek yapıtlar önce kümes gibi yapılır.sonra yöneticiler karar verirler "mmmm güzel tuttu,hadi şimdi büyütelim"havaalanları konusundada aynı zihniyet.ben buna kısaca "türk mantığı"diyorum.hiç kimse gösteremezki ülkemizde bir yapı ileriye dönük planlaması düşünülerek yapılmıştır.bence alına karar geç kalınmış bir karar.ama yapacaksanız adam gibi bir meydan olsun.bir arkadaşımın dediği gibi 13000 feetlik bir pist.cat ııı approach yapılabilecek şekilde.buna da şükür diyelim.
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, HEAŞ Genel Müdürü Volkan Tiryakiler, Türk Hava Yolları Genel Müdür Yardımcısı Orhan Sivrikaya, Pegasus Genel Müdürü Sertaç Haybat, ISG CEO’su Gökhan Buğday ve birçok Havacılık yetkililisinin katıldığı panelde İstanbul ve Bölgenin Hızla Artan Hava Ulaşım Talebi ve Sabiha Gökçen Havalimanı’nın Rolü’ hakkında yapılan çalışmalar tartışıldı.

Açılış konuşmasını yapan HEAŞ Genel Müdürü Volkan Tiryakiler ISG'nin büyümesine katkıda bulunan Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarlığı'na ve Bakanlara teşekkürleriyle başladığı konuşmasına şöyle devam etti; "Sabiha Gökçen Havaalanı’nın büyüme trendinde olan İstanbul’a daha fazla hizmet etme açısından bizi teşvik etmektedir. Sabiha Gökçen’in bu çalışmasına Ulaştırma Bakanımız ve Savunma Bakanımızın desteğine teşekkür ederim. Sabiha Gökçen Havaalanı master planında büyük destekleri olan Savunma Bakanımızın katkılarına verdiği öneme ayrıca teşekkür ederim."

Tiryakiler, dünyada en büyük hava trafiği artışının yaşandığı İstanbul'da Sabiha Gökçen Havalimanı'nın şehrin havacılık yükünü önemli ölçüde hafiflettiğini ancak en geç iki yıl içerisinde ikinci pistin inşa edilmemesi durumunda İstanbul'un artan yolcu ve uçak trafiğini karşılamakta güçlük çekeceğini belirtti.

Dünya havacılık sektörünün hızlı gelişimine dikkat çeken ve en hızlı trafik artışınıa sahne olan kentin İstanbul olduğunu vurgulayan Tiryakiler "Yakaladığımız bu hızlı yükselişi yeni pist ve havaalanımıza değer katacak projelerle desteklemeliyiz" diye konuştu.

Tiryakiler, ISG'nin gelişimi açısından pist haricinde ne gibi çalışmalar yaptıklarını şu sözlerle anlattı; "İkinci pist inşaatını beklemeksizin havaalanımızın yeni çevre yolu yapımı önümüzdeki ay sona erecektir. 2011 yılında mevcut apron saha uzantısına 23 uçaklık yeni park alanı yaparak kapasitemizi arttıracağız. İş jetlerine özel bir hangar inşaatına başlıyoruz. Pistle birlikte trafik artması amacıyla aprondaki park alanları içinde çalışmalarımız devam etmektedir. Uçak sayısındaki artış, otopark yerindeki ihtiyacımızı da arttırıyor. 2015 planlarımız arasında park alanımızında büyütülmesi çalışmalarına başladık. Sabiha Gökçen Havaalanı ITEB projesinin ilklerindendir. Savunma Sanayi Müsteşarlığı ve ISG personeline bu projenin bu günkü duruma gelmesinden ötürü şükranlarımı sunarım."

Konuşmaların ardından Savunma Sanayi Müsteşarlığı tarafından yürütülen Sabiha Gökçen Havaalanı İkinci Pist İnşaatı Fizibilite Çalışmalarını yapacak ARUP A.Ş ile HEAŞ arasında sözleşme imzalandı.

Panel’de konuşan Devlet Hava Meydanları Genel Müdürü Orhan Birdal, 2006 yılından bu yana çalışmalarına devam edilen SMART projesinin gidişatı hakkında açıklamalarda bulundu.

Birdal, yapımcı firma tarafından yaşanılan gecikme nedeniyle SMART projesinin Ankara’da yapılan binasının şu anda sona yaklaştığı ve 2011 ilk çeyreğinde hizmete gireceğini ifade etti.

Atatürk Havaalanı ile Sabiha Gökçen Havaalanı yaklaşma sahalarının birbirleriyle kesişmelerinden dolayı Hava Trafik Kontrolörleri’nin de sahalarının daraldığını ifade ederek, Smart projesi kapsamında yaklaşma kontrol ünitelerinin yenilendiğini, Ercan Havaalanı dahil olmak üzere bu projenin ara modernizasyonlarını yaptıklarını açıkladı.

Sabiha Gökçen Havaalanı’nda bulunan saatlik 28 uçaklık trafiğe az denmesine karşı çıkarak, yapılan ara modernizasyon olmasaydı bu sayının 18 bile olamayacağını ifade etti.

Havaalanlarında yapılan kapasite çalışmalarına değinen Birdal, Atatürk Havalimanı’nın çok daha büyük önem taşıdığını CDM (Birlikte Karar Verme Mekanizması) ile paydaşlarına danışarak, kapasiteyi nasıl arttırabilirizi devamlı arama ve kontrol toplantıları yaptıklarını açıkladı.

Sabiha Gökçen Havalanı’nın Hava Trafik Hizmetleri’nin 2007 yılında DHMİ’ye devredildiğini belirten Birdal, bu hizmeti 6 kişilik HEAŞ personeli yaparken şu anda 20 personel tarafından yürütüldüğünü sözlerine ekledi ve “Kuyrukları birbirine değdirmeden emniyet ve güvenliği sağlayan tüm Hava Trafik Kontrolörleri’ne gayretlerinden dolayı teşekkür ederim" diyerek sözlerini noktaladı.

Panel’de konuşan diğer bir isim ise İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı CEO’su Gökhan Buğday'dı. Bu, “2010’da Dünya’nın en hızlı büyüyen havalimanı olduk, 2011’de en büyük 100 arasına gireceğiz” diyerek hedeflerinin büyüdüğünü açıkladı.

Buğday; “ISG’nin göstermiş olduğu performansla dünyanın en büyük havalimanları listesinde hızla yükseliyoruz. 2011’de 105 ila 110. sıra arasında yerimizi aldık. Önümüzdeki yıl hedefimizi bu listede ilk 100’ün arasına girmek” diye konuştu.

Türkiye’nin Atatürk ve Antalya Havalimanları’ndan sonra en büyük üçüncü havalimanı olduğunu ifade eden Buğday, ISG olarak Türkiye’nin istihdamına önemli bir katkısı olduğunu vurguladı.

Buğday “2020 yılına geldiğimizde doğrudan 30 bin kişiye iş vermiş olacağız. Dolaylı istihdamla birlikte bu rakamın 55 bine çıkmasını bekliyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.










ISG'YE İKİNCİ PİST YAPILIYOR!

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

misafir ~ 11 yıl önce
basri vural heaş da iş başı yapacak deniyor.haberi olmayanlara duyuru

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
vayyyy sn. basri vural da buradaymış

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sn Veci Gönül konuşmasında neden acaba "ilgili ilgisiz herkese duyurulur" diye bir cümle kullanmış olabilir, enteresan geldi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Tum emeği olanlara teşekkurler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yeni pist ile ilgili o kadar haber çıkıyor, bir tane proje gören var mı? Bilgi karartması mı yapılıyor? Hani toprak artık kamulaştırılmıştı, bu gizlilik niye?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
pişti olmuşlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
slot? ne slotu? kim koyar kim uygular slotu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bir Arkadaşımız DHMİ Hangi Mevzuatın Hangi Maddesine Göre Slot İşlerini Yürüttüğü Sormuş DHMİ Slot Uygulama Talimatı na Bakarsa 3. Maddesi Hukuki Dayanak Bölümünde Aradığı Cevabı Bulabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Atatürk-SAW ve yeni havalimanı arasında aktarmasız tren bağlantısı gerekiyor. Öğle Atatürk'ten bin Yenikapı'da Marmaray'a aktar,daha sonra Kartal metrosuna bin değil, direkt...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
genellikle ısg den ucan bir kaptanım,nedense ulkemizde bir yol,bir liman,bir havaalanı gibi halka hizmet verecek yapıtlar önce kümes gibi yapılır.sonra yöneticiler karar verirler "mmmm güzel tuttu,hadi şimdi büyütelim"havaalanları konusundada aynı zihniyet.ben buna kısaca "türk mantığı"diyorum.hiç kimse gösteremezki ülkemizde bir yapı ileriye dönük planlaması düşünülerek yapılmıştır.bence alına karar geç kalınmış bir karar.ama yapacaksanız adam gibi bir meydan olsun.bir arkadaşımın dediği gibi 13000 feetlik bir pist.cat ııı approach yapılabilecek şekilde.buna da şükür diyelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000