19 Nisan 2012, Perşembe 14:16:47

İSG'DE İKİNCİ PİST TAMAMLANDI...

2015'te açılacak ikinci pistin proje çizimleri tamamlandı...
  • ortada heaş mı kaldı....yöneticisi mi kaldı....şirketin durumu vahim...şu en son olayları açıklasın baştakiler önce....
  • Ucuncu havalimani yapilmadan ISG ikinci pist yapilmasi daha mantikli
  • niye 2.pist açıklamaları isg yapıyor ihaleye omu çıkacak...hayır ihaleye savunma sanayi çıkacak..peki savunma sanayinin havaalanındaki şirketi heaş değilmi..niye bu açıklamaları heaş ın genel müdürü yapmıyor
  • Yuhhh 2015 mi...??? 2. Pist asil simdi lazim, 2015 e kadar araziye pancar mi ekeceklermis... Bence hangisi daha karli olucak diye bi ekonomiste sormaya gerek yok, kabzimallar bile bilir... Tabiki pancar eksinler :))))))))))))))
  • BAZILARI, 2.PİST OLMALIMI DİYOR!! 2. PİST EVET OLACAK!!! İSTANBUL 2 BÖLGEDEN OLUŞUYOR,ASYA VE AVRUPA; ASYA SABİHA, AVRUPA ATATÜRK.. BUNU KABUL LENİN ARTIK!!! TALİHSİZ AÇIKLAMALAR İSE BUNA RAĞMEN İSG CEO SU BUĞDAYDAN GELİYOR!! YAZIK!!! KENDİNE TAV I ÖRNEK ALAN BİR CEO DAN NASIL NE BEKLENEBİLİR Kİ???
  • Eğer pist orta hatları arasındaki açıklık/ mesafe 800 den fazla değilse.... yuh olsun...bir kere Mesut Yılmaz döneminde yediniz milleti pist yapacaz olay çözülecek diye... AHL deki paralel pisti şimdi piknik alanı şeklinde kullanıyoruz ...bu sefer yemez... ilk hafriyat çalışmasını sularım şerefsizim...
  • Hahaha.. Sirketi borsada kote oldugu icin gelir rakamlarini aciklayamiyormus.. Yalanini yesinler guzelim, gecen seneki veya bir onceki seneki rakamlari da mi aciklayamiyorsun? Hani su costuk koptuk, %70-%100 buyuduk dediginiz senelerdeki gelir rakamlari.. Bebegim, tasidiginiz yolcularin %90'i ic hat yolcusu olduktan sonra istersen besinci pisti yap, gelirlerin soruldugunda bahane bulmak zorunda kalirsin..
  • prefabrik pist mi bu iki günde bitsin... öyle başlık mı olur... hahaha
  • Çizimi merak ettim, en kısa sürede yayınlanırsa sevinirim. Paralel nasıl yapıcaklar onuda merak ediyorum çünkü MyTechnic hangarı vs. yok edilmesi gerkemiyor mu?
  • o iş oyle kolay olmayacak.. ikinci pisti çin kamulaştirmalar dahil olmak uzere maliyet 1 milyar doların uzeirne çıkacak. basbakan bunu kabul edermi belli olmaz. ayrica ikinci pist ile de bitmez. ilave bir çok yatırım gerekli. iki psit arasına uydu bir terminal gerekli yeni taksi yolları ve park sahaları gerekli. bunlar oyle ucuz maliyetli işler dğeil. finanasman gerektiren şeyler oyle çıkıp 2015 te bitecek diyemezsiniz. daha ihaleye bile çıkılmadi.
İstanbul Sabiha Gökçen (İSG) Uluslararası Havalimanı Üst Yöneticisi Gökhan Buğday, 2015 yılında ikinci pistin açılmasının beklendiğini belirterek, ''Projesi bitti, çizimleri tamamlandı, kamulaştırma devam ediyor. Paralel ve bağımsız bir pist olarak mevcut kapasitemiz 2'ye katlanacak'' dedi.
 
Buğday, düzenlenen basın toplantısında, İSG'nin geçen yılki durumuna ilişkin değerlendirmede bulunarak, gelecek yıllara ilişkin hedeflerini açıkladı.
 
Türkiye'deki havacılığın uçak filo yapılarındaki büyüme, yolcu sayılarındaki artış ile dünyadaki havacılığın önünde gittiğini belirten Buğday, Amerika ve Uzakdoğu ülkelerinden gelen yolcular için İstanbul'un büyük önem arz ettiğini ve bu trendin devam edeceğini kaydetti.
 
Hava trafiğine bakıldığında İstanbul'un hem transit hat oluşu hem de yurt dışı bağlantıları gerçekleştirmesinin büyük avantaj olduğunu ifade eden Buğday, şunları söyledi:
 
''Türkiye ve çevresinde bu kadar çok noktaya uçan başka bir yer yok. Altyapıyı geliştirdiğimiz takdirde üstünü doldurmak zor bir şey değil. İstanbul'da 100 milyonu geçecek bir yolcu potansiyeli bekleniyor. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı, yolcu trafiği açısından bakıldığında 3 yılda 4,3 milyon yolcudan 13,7 milyona çıktı. 2012 yılında yolcu sayısını 17 milyona çıkarmayı hedefliyoruz. Türk Havayolları, 2 gün önce iç hatlara gideceğini açıkladı. Bu ayın 20'sinde başlayacak seferler ile haftada 76 sefer yapılacak. Bu çalışmaları dış hatlarda bekliyoruz.''
 
Buğday, Sabiha Gökçen'e 2 saatlik araba mesafesinde 19 milyon üzerinde bir nüfusa hitap ettiğini anlatarak, ''Bu bölgede, İzmit, Bursa ve Yalova gibi 5 endüstriyel şehirde yabancı yatırımlar bulunuyor. Bu bölgede uçacak çok insan var'' dedi.
 
Savunma Sanayii Müsteşarlığı ve İstanbul Ticaret Odası ortaklığıyla teknoloji ve endüstri parkı çalışmalarını hatırlatan Buğday, ''Burada, 450 firmanın yer talebi bulunuyor. Araştırma geliştirme faaliyetleri yapılacak. Burada tahmin edilen çalışan sayısı gelecek 3 yılda 30 bine ulaşılacak. Bu, Sabiha Gökçen'in önemini artırıyor. Yeni teknoloji parkına ve İstanbul Finans Merkezine gelecek yolcular da devamlı seyahat edecek potansiyelleriyle bize destek sağlayacak'' diye konuştu.
 
Buğday, 2008 yılında 13 iç hata uçuş yapıldığını ve bu sayının 30'a ulaştığını belirterek, dış hatlarda da 2008 yılındaki 35 hattın, bu yıl 71 hatta çıktığını kaydetti.
 
Çevre ülkeler ile ikili havacılık anlaşmaları yapan Türkiye'nin havacılık potansiyelini artıracağını belirten Buğday, İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nın terminal, pazarlama, yolcu sayısı artışı ve yoğunluğu konularında aldığı ödülleri anlattı.
 
Havalimanına, taksi ve otobüs ile ulaşımın sağlandığını, ancak gelecek yıllarda Kadıköy-Kartal metro hattı ve Marmaray'ın büyük kolaylık sağlayacağını ifade eden Buğday, ''Geçen yıl yüzde 92 rötarsız uçuş gerçekleştirdik ve bu yılı yüzde 94 rötarsız uçuş ile kapatmayı hedefliyoruz'' dedi.
 
''2015 YILINDA İKİNCİ PİSTİN AÇILMASI BEKLENİYOR" 
 
Bir gazetecinin, İSG'nin gelirlerini sorması üzerine Buğday, ''Biz, yeni doğmuş ve büyümeye çalışan bir bebeğiz. Önümüzde 20 yıllık bir süreç var. Karlı rakamlara henüz gelemedik. Rakamlarımızı paylaşamıyoruz çünkü şirketimiz borsada bulunuyor, ama onun raporlarında yayınlanacaktır'' dedi.
 
İSG'nin 2015 hedefine ilişkin soruya da Buğday, ''Türkiye'nin ikili anlaşmalarını bekliyoruz. 2015 yılında ikinci pistin açılması bekleniyor. Projesi bitti, çizimleri tamamlandı, kamulaştırma devam ediyor. İstanbul'un havacılığına büyük katkısı olacaktır. Bütün gücümüzü buna harcıyoruz. Paralel ve bağımsız bir pist olarak mevcut kapasitemiz 2'ye katlanacak. Devlet de buna destek veriyor. Türkiye'de havacılığının desteğe ihtiyacı var'' şeklinde konuştu.
 
''Malezyalı ortağın hissesini artırmak istediği konuşuldu. Son durum nedir?'' sorusu üzerine Buğday, şunları kaydetti:
 
''Ortaklar kendi aralarında görüşmeye devam ediyor. Hisse değişmeleri konusunda görüşmeler devam ediyor. Türkiye yatırımlar konusunda cazip bir alan haline geldi. Lufthansa Türkiye'de büyümek istiyor. Üsküp yeni destinasyon, Azerbaycan ile 10 Mayıs'ta başlıyor. Transit olarak, Pegasus yolcuları yurt dışına taşıyacak. Airone İtalya'dan başlayacak.''
 
''Ortaklarınızın büyümek için belirlediği yerler var mı?'' sorusuna da Buğday, Brezilya, Avrupa ve Ortadoğu'daki alternatiflerin araştırıldığını belirterek, ''İnşallah TAV örneğini yakalayabiliriz. Biz de onların yolunda ilerliyoruz. Bu tür açılımların olma ihtimali yüksek. 3. havalimanına yatırımı da değerlendiriyoruz. Projenin ana hatları belli oldukça ancak bir şeyler ortaya çıkacak'' dedi.
İSG'DE İKİNCİ PİST TAMAMLANDI...

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 12 yıl önce
ortada heaş mı kaldı....yöneticisi mi kaldı....şirketin durumu vahim...şu en son olayları açıklasın baştakiler önce....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Ucuncu havalimani yapilmadan ISG ikinci pist yapilmasi daha mantikli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
niye 2.pist açıklamaları isg yapıyor ihaleye omu çıkacak...hayır ihaleye savunma sanayi çıkacak..peki savunma sanayinin havaalanındaki şirketi heaş değilmi..niye bu açıklamaları heaş ın genel müdürü yapmıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Yuhhh 2015 mi...??? 2. Pist asil simdi lazim, 2015 e kadar araziye pancar mi ekeceklermis... Bence hangisi daha karli olucak diye bi ekonomiste sormaya gerek yok, kabzimallar bile bilir... Tabiki pancar eksinler :))))))))))))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
BAZILARI, 2.PİST OLMALIMI DİYOR!! 2. PİST EVET OLACAK!!! İSTANBUL 2 BÖLGEDEN OLUŞUYOR,ASYA VE AVRUPA; ASYA SABİHA, AVRUPA ATATÜRK.. BUNU KABUL LENİN ARTIK!!! TALİHSİZ AÇIKLAMALAR İSE BUNA RAĞMEN İSG CEO SU BUĞDAYDAN GELİYOR!! YAZIK!!! KENDİNE TAV I ÖRNEK ALAN BİR CEO DAN NASIL NE BEKLENEBİLİR Kİ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Eğer pist orta hatları arasındaki açıklık/ mesafe 800 den fazla değilse.... yuh olsun...bir kere Mesut Yılmaz döneminde yediniz milleti pist yapacaz olay çözülecek diye... AHL deki paralel pisti şimdi piknik alanı şeklinde kullanıyoruz ...bu sefer yemez... ilk hafriyat çalışmasını sularım şerefsizim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Hahaha.. Sirketi borsada kote oldugu icin gelir rakamlarini aciklayamiyormus.. Yalanini yesinler guzelim, gecen seneki veya bir onceki seneki rakamlari da mi aciklayamiyorsun? Hani su costuk koptuk, %70-%100 buyuduk dediginiz senelerdeki gelir rakamlari.. Bebegim, tasidiginiz yolcularin %90'i ic hat yolcusu olduktan sonra istersen besinci pisti yap, gelirlerin soruldugunda bahane bulmak zorunda kalirsin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
prefabrik pist mi bu iki günde bitsin... öyle başlık mı olur... hahaha

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Çizimi merak ettim, en kısa sürede yayınlanırsa sevinirim. Paralel nasıl yapıcaklar onuda merak ediyorum çünkü MyTechnic hangarı vs. yok edilmesi gerkemiyor mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
o iş oyle kolay olmayacak.. ikinci pisti çin kamulaştirmalar dahil olmak uzere maliyet 1 milyar doların uzeirne çıkacak. basbakan bunu kabul edermi belli olmaz. ayrica ikinci pist ile de bitmez. ilave bir çok yatırım gerekli. iki psit arasına uydu bir terminal gerekli yeni taksi yolları ve park sahaları gerekli. bunlar oyle ucuz maliyetli işler dğeil. finanasman gerektiren şeyler oyle çıkıp 2015 te bitecek diyemezsiniz. daha ihaleye bile çıkılmadi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000