16 Haziran 2014, Pazartesi 09:35:13

İLYAS KAPTAN KULEYE ŞİKAYET ETTİ

Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yapmak için alçalan bir pilot, denize sintine boşaltan bir gemiyi görünce kule ile irtibat kurarak ilgili yerlere bildirilmesini istedi.
  • KAPTAN'I KTHY'DEN TANIYORUM ADAM GİBİ ADAM İLYAS KAPTAN...
  • Yokki Yelok girergirmez 320 ye mudur oldu:))
  • Tk da Müdür olacak başka adam yokmudur
  • Tabi ki deryada bir damlayı temsil etsede Kaptan çok iyi yapmış. Helal olsun... da, en son ki ihbardan bu yana başka hiç bir gemi sintine boşaltmadı mı bu güzelim Marmara' ya. Ya da şöyle soralım, tüm sintine boşaltıcıları devlet-i alimiz anında kıskıvrak yakalayıp, bastı mı cezayı? Ya da tamam gemi ihbar edildi de bakalım sahil koruma ekibi, ilgili belediye gönderdi mi ekiplerini, varmıydı hazır tekneleri adamların yerini bulabilecek kabiliyette. Yani kaç ihbar yapıldı, kaçı ciddiye alındı ve kaçına işlem yapıldı? Yahu daha geçen yıl Heybeli adadan bostancıya götürecek araç bulunamadı diye bir genç kolunu kaybetti, sen Marmaranın en güneyindeki geminin sintinesine müdahaleden bahsediyorsun. Pilotlar duyarlı olsa ne olur? Herkes pilot mu? Yoksa yine atasözü ile mi cevap verelim."Bizim gelin bizden kaçar, başını örter, kıçını açar." yoksa "Kürt Çalar Çingene Oynar" mı diyelim.
  • Elbette bir yangının, çevreyi kirleten birilerinin ilgililere bildirilmesi vatani görevdir. Ancak bu işin profesyonel olarak yapılması gerekmez mi? Buradaki bazı yorumlardan bu sorumluluğu havayolu pilotlarına yıkma eğilimi algılanabilir ve doğru değildir. Profesyonel anlamda bizi yöneten ve kendine devlet diyenlerin bu konuda çözümü bireysel duyarlılığa terk etmesi de doğru değildir. İzmit belediyesi kestiği cezalardan bir Cessna pilotuna pay ayırarak hem çevreyi korumakta, hem sektörden birisine iş imkanı sağlamakta, hemde kendi bütçesine dokunmadan çevreyi koruyabiliyor. Devlet yöneticilerinin ceplerini doldurmak, eş dosta kıyak sağlamak yerine tıpkı Sağlık Bakanlığı Ambulans projesi gibi projeler ile sadece Marmara denizini değil, Karadenizi, Egeyi, Akdenizi de, ormanları da koruması gerekmez mi?
  • O Kaptan Karagülle Kaptan değil. Yanlış bilgi ama önemli olan kim olduğu değildir. Her pilotun bu en azından insanlık görevidir. Bu yüzden haksız, garip ve hatta saçma yorumlara gerek yoktur.
  • DENİZİ,KARAYI,GÖKYÜZÜNÜ EN İYİ GÖREN PİLOTLARDIR.(ALLAHTAN SONRA)DOLAYISI İLE TÜM PİLOTLAR İLYAS KAPTAN KADAR DÇEVREYE DUYARLI OLSA EMİN OLUNUZKİ SİNTİNE BOŞALTMANIN PARA CEZASI AĞIR OLDUĞUNDAN HER GEMİZİ BU İŞTEN VAZGEÇERDİR.ADAM GEMİDEKİ LAĞIMI DENİZE BOŞALTIYOR,HATTA LAĞIMDAN 100 KAT DAHA ZARARLI KİMYASAL ATIKLARI. BİR ÇOK PİLOT AMAN BANANE DEYİP GEÇİŞTİRİYOR.BİR ZAMANLAR T.H.K DENİZ KEŞİF UÇUŞLARI BAŞLATMIŞTI BAKANLIK EMRİYLE.YAKALANAN HER GEMİ İÇİN NERDEYSE MÜKAFAT VERİLİYORDU.BU GÖREV 3 YIL SÜRDÜ VE DENİZ KUVVETLERİNE VERİLDİ BİR ŞEKİLDE.ÇÜNKÜ UÇUŞ SAATİ İÇİN PRİM ÖDEMESİ YAPILIYORDU.3 YILDAN SONRA YİNE SİNTİNE BOŞALTMAYA BAŞLADILAR.O 3 YILDA TÜRKİYENİN KIYILARI TEMİZLENMİŞTİ.. TÜM PİLOTLAR DUYARLI OLMALI BU KONUDA.TEBRİKLER İLYAS KAPTAN.HERKES SENİN GİBİ OLSA BU ÜLKEDE TEMİZ KALIR,DENİZLERİDE..
  • bu astrnotlar psikolojik testlerden nasıl geçiyor acaba??? biri ufo kovalar diğeri fotoğraf çeker heyy allahım yaaaa....vatandaşta canını bunlara emanet eder
  • İlyas hoca gel seni Tk da 737 ye Müdür yapalım
  • A'dan Z'ye adam gibi adamdır İlyas kaptan. Kendisine saygı ve sevgilerimi iletirim

Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yapmak için alçalan bir pilot, denize sintine boşaltan bir gemiyi görünce kule ile irtibat kurarak ilgili yerlere bildirilmesini istedi.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na cuma günü inişe geçen bir yolcu uçağının pilotu, Marmara Denizi'nde bir geminin sintine boşalttığını havadan görerek denizin kirletilmesine kayıtsız kalmayarak görevlileri harekete geçirdi. Konuyla ilgili kule görevlisini bilgilendiren duyarlı kaptan pilot, Pegasus Hava Yolları'nın geçtiğimiz şubat ayında Kharkov-İstanbul seferini yaparken Ukraynalı hava korsanı Artem Kozlov tarafından Soçi'ye kaçırılmak istenen Pegasus Havayolları uçağının kaptan pilotu İlyas Karagülle çıktı. Karagülle kaptanın denizi kirleten geminin yerini bildirmesi üzerine Sahil Güvenlik ekiplerinin gemiyle ilgili çalışma başlattığı öğrenilmişti.

PİLOT KULE KONUŞMASI

Sabiha Gökçen Havalimanı'na inişteki Pegasus Havayolları pilotu Kaptan pilot İlyas Karagülle, kule görevlisine "Efendim kısaca bir bilgi vermek istiyorum. Denizde en son gemi sintine boşaltıyor. Lütfen bunu ilgili yerlere söyler misiniz?" bilgisine kule görevlisi "Hemen ilgileneceğim" cevabını verdi. Daha sonra pilot tarafından kuleye yer tarifi yapıldı. Pilot, "Yaklaşık 3 mil gerimizde kaldı en güneydeki gemi diyebilirsiniz Marmara Denizi'nde en güneydeki gemi" bilgisi paylaşılması üzerine ilgili birimlere bilgi verildi.

İLYAS KAPTAN KULEYE ŞİKAYET ETTİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (30)

TEKNİSYEN ~ 10 yıl önce
KAPTAN'I KTHY'DEN TANIYORUM ADAM GİBİ ADAM İLYAS KAPTAN...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yok ~ 10 yıl önce
Yokki Yelok girergirmez 320 ye mudur oldu:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yokmudur? ~ 10 yıl önce
Tk da Müdür olacak başka adam yokmudur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bizim Gelin ~ 10 yıl önce
Tabi ki deryada bir damlayı temsil etsede Kaptan çok iyi yapmış. Helal olsun... da, en son ki ihbardan bu yana başka hiç bir gemi sintine boşaltmadı mı bu güzelim Marmara' ya. Ya da şöyle soralım, tüm sintine boşaltıcıları devlet-i alimiz anında kıskıvrak yakalayıp, bastı mı cezayı? Ya da tamam gemi ihbar edildi de bakalım sahil koruma ekibi, ilgili belediye gönderdi mi ekiplerini, varmıydı hazır tekneleri adamların yerini bulabilecek kabiliyette. Yani kaç ihbar yapıldı, kaçı ciddiye alındı ve kaçına işlem yapıldı? Yahu daha geçen yıl Heybeli adadan bostancıya götürecek araç bulunamadı diye bir genç kolunu kaybetti, sen Marmaranın en güneyindeki geminin sintinesine müdahaleden bahsediyorsun. Pilotlar duyarlı olsa ne olur? Herkes pilot mu? Yoksa yine atasözü ile mi cevap verelim."Bizim gelin bizden kaçar, başını örter, kıçını açar." yoksa "Kürt Çalar Çingene Oynar" mı diyelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Farkındalık ~ 10 yıl önce
Elbette bir yangının, çevreyi kirleten birilerinin ilgililere bildirilmesi vatani görevdir. Ancak bu işin profesyonel olarak yapılması gerekmez mi? Buradaki bazı yorumlardan bu sorumluluğu havayolu pilotlarına yıkma eğilimi algılanabilir ve doğru değildir. Profesyonel anlamda bizi yöneten ve kendine devlet diyenlerin bu konuda çözümü bireysel duyarlılığa terk etmesi de doğru değildir. İzmit belediyesi kestiği cezalardan bir Cessna pilotuna pay ayırarak hem çevreyi korumakta, hem sektörden birisine iş imkanı sağlamakta, hemde kendi bütçesine dokunmadan çevreyi koruyabiliyor. Devlet yöneticilerinin ceplerini doldurmak, eş dosta kıyak sağlamak yerine tıpkı Sağlık Bakanlığı Ambulans projesi gibi projeler ile sadece Marmara denizini değil, Karadenizi, Egeyi, Akdenizi de, ormanları da koruması gerekmez mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaptan ~ 10 yıl önce
O Kaptan Karagülle Kaptan değil. Yanlış bilgi ama önemli olan kim olduğu değildir. Her pilotun bu en azından insanlık görevidir. Bu yüzden haksız, garip ve hatta saçma yorumlara gerek yoktur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İLYAS KAPTANIM ~ 10 yıl önce
DENİZİ,KARAYI,GÖKYÜZÜNÜ EN İYİ GÖREN PİLOTLARDIR.(ALLAHTAN SONRA)DOLAYISI İLE TÜM PİLOTLAR İLYAS KAPTAN KADAR DÇEVREYE DUYARLI OLSA EMİN OLUNUZKİ SİNTİNE BOŞALTMANIN PARA CEZASI AĞIR OLDUĞUNDAN HER GEMİZİ BU İŞTEN VAZGEÇERDİR.ADAM GEMİDEKİ LAĞIMI DENİZE BOŞALTIYOR,HATTA LAĞIMDAN 100 KAT DAHA ZARARLI KİMYASAL ATIKLARI. BİR ÇOK PİLOT AMAN BANANE DEYİP GEÇİŞTİRİYOR.BİR ZAMANLAR T.H.K DENİZ KEŞİF UÇUŞLARI BAŞLATMIŞTI BAKANLIK EMRİYLE.YAKALANAN HER GEMİ İÇİN NERDEYSE MÜKAFAT VERİLİYORDU.BU GÖREV 3 YIL SÜRDÜ VE DENİZ KUVVETLERİNE VERİLDİ BİR ŞEKİLDE.ÇÜNKÜ UÇUŞ SAATİ İÇİN PRİM ÖDEMESİ YAPILIYORDU.3 YILDAN SONRA YİNE SİNTİNE BOŞALTMAYA BAŞLADILAR.O 3 YILDA TÜRKİYENİN KIYILARI TEMİZLENMİŞTİ.. TÜM PİLOTLAR DUYARLI OLMALI BU KONUDA.TEBRİKLER İLYAS KAPTAN.HERKES SENİN GİBİ OLSA BU ÜLKEDE TEMİZ KALIR,DENİZLERİDE..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fgm ~ 10 yıl önce
bu astrnotlar psikolojik testlerden nasıl geçiyor acaba??? biri ufo kovalar diğeri fotoğraf çeker heyy allahım yaaaa....vatandaşta canını bunlara emanet eder

Yanıtla

Kalan karakter 1000
teşekkürler kaptan ~ 10 yıl önce
sen önce duyarlılık nedir onu öğren.. senin gibi insanlar olduğu sürece bu ülke adam olmaz..
Bana ne abi yaa ~ 10 yıl önce
Korkma "fgm" ...Kötüye bişey olmaz..Sen koltuğunda otur uçuşun keyfini çıkar.Milletin işine karışma..Sizin gibi nemelazımcılar yüzünden bu haldeyiz zaten..Yanında adam öldürseler döner gidersi sen!
Bel ~ 10 yıl önce
İlyas hoca gel seni Tk da 737 ye Müdür yapalım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İKRAM ~ 10 yıl önce
Sen olsana ?
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
A'dan Z'ye adam gibi adamdır İlyas kaptan. Kendisine saygı ve sevgilerimi iletirim

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000