31 Aralık 2009, Perşembe 13:55:07

ILS tartışması bitmek bilmiyor

Sisli havalarda uçakların piste güvenli iniş yapabilmesi için yaklaşık 1 milyon TL harcamayla bu yıl Temmuz ayında GAP Havaalanına montajı yapılan ILS cihazı bir türlü devreye sokulamıyor...
  • Durum belli. Paraları müteahhite kaptırmışlar. O yaparsa yapacak.
  • bir haftada 6 gun uçak inemedi urfaya.bu ne aymazlık resmen terbiyesizlik.bu yolculardan sınava yetişmek isteyenler var hastalar var varda varda.işi bilecenişe gitmeyecen diyen mantgın allah belasını versin.yüzlerce insan mağdur oldu hergun.
  • Arkadaşın biri DHMi'de bu konuyla ilgilenen arkadaş yok mu demiş. Elbette var ama arkadaşlar konu teknik bir konu ve bu teknik ayarlamaların yapımı yüklenici firmaya ait. Sizin can ve mal güvenliğiniz için uluslararası standartları tutturmaya çalışıyorlar. Bu işte uzun ve ince ayar gerektiren bir iştir. Boya küpü değil bu malzemeyi daldır çıkar 2 dakikada boyansın....
  • urfalı kardeşlerinin ateşi seni neden bu kadar ilgilendiriyorki
  • Ne zormuş ILS i aktif hale getirmek! Yıkın orayı yahu! Zaten 10 yılda ancak bitirebilmişsiniz? Kimbilir kaç kişinin eli var işin içinde? Bunları soruşturacak bir otorite yok ki? Yazıklar olsun tüm sorumlularına. Üstelik montajı da yapılmış,sadece devreye alınacak. Şartnameye bak, hizaya gel.
  • Rica ediyorum. O kıymetli server'ınızda birkaç MB'lık yer açın. Ve buraya birkaç döküman koyun. ILS nedir? Sis nedir, uçuşu nasıl etkiler? Rötar nedir, niye olur? Pilot ne iş yapar, kontrolör ne iş yapar bunları anlatın. Böylece bir haber yaptığınızda yorumlar yazılmadan önce o kısma link verin, insanlar boşa yorum yapmasınlar. Çok bir şey değil. Birkaç saatinizi ayırıp döküman tarayacaksınız sadece. Yok yapmıyorum diyorsanız, o zaman bu tür haber ve yorumlardan kazancınız var demektir. İnsanları aydınlatın.
  • bence urfadan amerikaya karşılıklı uçuşlar başlasın bence urfalı kardeşlerimizin belki biraz ateşi diner :)))))
  • ILS cihazı alınmış ama çalıştırılmıyorsa bunun teknik bir izahı olmalı. dhmi'de buna bakan bir kısım yok mu acaba?

Cihazın çalışmaması yüzünden yaşanan riskli durumun devam etmesi tepki topluyor. Rötarların sıklaşması ve GAP Havaalanına iniş yapamayan uçakların çevre illerin havaalanlarına yönelmesi GAP’ın başkenti Şanlıurfa’da turizm ve ticareti de olumsuz yönde etkiliyor.

Yaşanan hadiseyi üzüntüyle karşıladıklarını ifade eden ŞUTSO(Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası) Şanlıurfa Kent Konseyi ve çeşitli STK temsilcileri sorunun bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiğini kaydettiler.

GAP Havaalanında yaşanacak bir faciadan yetkilileri sorumlu tutacaklarını dile getiren STK temsilcileri konuya daha duyarlı olunmasını istediler

Ancak sorunun halen giderilmemiş olmasına bir anlam veremediklerini belirten Ertekin bu sorunun takipçisi olduklarını cihazın bir an önce devreye sokulması gerektiğini kaydetti.

“Uluslararası” ibaresiyle hizmete açılan ancak daha sonra normal statüye dönüştürülen GAP Havaalanının merkeze uzak oluşunun da önemli bir sorun olduğuna dikkat çeken Şanlıurfa Vakfı Başkanı Dr. Müslüm Sunay, ILS cihazı bulunmayan bir havaalanına uçak inişlerinin yapılıyor olmasını bir intihar girişimine benzetti.

Türkiye’nin en uzun pistine sahip GAP Havaalanında bu sorunun aylardır devam ettiğini belirten Şanlıurfa Kent Konseyi Başkanı Nihat Taş ise Şanlıurfa’ya inmesi gereken uçakların çevre illere inmesini tasnif etmediklerini konuyu sürekli gündeme getirdiklerini vurguladı.

ŞUPİAD Başkanı Şanlıurfa Pasajı İşadamları Derneği Başkanı İbrahim Toru sorunun turizm ve ticaret sektörüne büyük zarar verdiği kanaatinde.

Uçakların ufak çaptaki bir siste bile GAP havaalanına iniş yapamaması, özel hava yolu şirketlerinin de gözünü korkutuyor. Şanlıurfa-İzmir uçuşu planlayan Pegasus Havayolları’nın bu yüzden Şanlıurfa’yı programından çıkardığı öğrenildi.

Havaalanının kent merkezine uzaklığı ve yeri de kentte bir başka tartışma konusu…. Hava yolculuğunu tercih eden bazı vatandaşların, kent merkezine uzaklığı ve iniş problemini göz önüne alarak Gaziantep’e bilet kestikleri öğrenildi.

YAPIMINA 200 MİLYON TL HARCANDI AMA...

GAP havaalanının temeli 1998 yılında dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve Başbakanı Mesut Yılmaz tarafından atıldı.Şanlıurfa-Diyarbakır Karayolunun 35’inci kilometresinde 30 ayda bitirilmesi planlanan havaalanı ödenek yetersizliği yüzünden 9 yılda tamamlanabildi. 2007 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açıldı.

Yaklaşık 200 milyon TL harcamayla 8 bin 916 metrekare alan üzerine kurulan ve yıllık 200 bin yolcu kapasiteli havaalanı,  4 bin metre ile Türkiye'nin en uzun pistine sahip...

3 ay önce tabelasından ‘Uluslararası’ ibaresi kaldırılan GAP Havaalanı, Türk Hava Yolları'nın tarifeli Ankara ve İstanbul  seferlerine hizmet veriyor. 

Bu yıl hac seferleri de Şanlıurfa’dan yapılabildi.

Şanlıurfa

ILS tartışması bitmek bilmiyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 14 yıl önce
Durum belli. Paraları müteahhite kaptırmışlar. O yaparsa yapacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bir haftada 6 gun uçak inemedi urfaya.bu ne aymazlık resmen terbiyesizlik.bu yolculardan sınava yetişmek isteyenler var hastalar var varda varda.işi bilecenişe gitmeyecen diyen mantgın allah belasını versin.yüzlerce insan mağdur oldu hergun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Arkadaşın biri DHMi'de bu konuyla ilgilenen arkadaş yok mu demiş. Elbette var ama arkadaşlar konu teknik bir konu ve bu teknik ayarlamaların yapımı yüklenici firmaya ait. Sizin can ve mal güvenliğiniz için uluslararası standartları tutturmaya çalışıyorlar. Bu işte uzun ve ince ayar gerektiren bir iştir. Boya küpü değil bu malzemeyi daldır çıkar 2 dakikada boyansın....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
urfalı kardeşlerinin ateşi seni neden bu kadar ilgilendiriyorki

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ne zormuş ILS i aktif hale getirmek! Yıkın orayı yahu! Zaten 10 yılda ancak bitirebilmişsiniz? Kimbilir kaç kişinin eli var işin içinde? Bunları soruşturacak bir otorite yok ki? Yazıklar olsun tüm sorumlularına. Üstelik montajı da yapılmış,sadece devreye alınacak. Şartnameye bak, hizaya gel.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Rica ediyorum. O kıymetli server'ınızda birkaç MB'lık yer açın. Ve buraya birkaç döküman koyun. ILS nedir? Sis nedir, uçuşu nasıl etkiler? Rötar nedir, niye olur? Pilot ne iş yapar, kontrolör ne iş yapar bunları anlatın. Böylece bir haber yaptığınızda yorumlar yazılmadan önce o kısma link verin, insanlar boşa yorum yapmasınlar. Çok bir şey değil. Birkaç saatinizi ayırıp döküman tarayacaksınız sadece. Yok yapmıyorum diyorsanız, o zaman bu tür haber ve yorumlardan kazancınız var demektir. İnsanları aydınlatın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bence urfadan amerikaya karşılıklı uçuşlar başlasın bence urfalı kardeşlerimizin belki biraz ateşi diner :)))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ILS cihazı alınmış ama çalıştırılmıyorsa bunun teknik bir izahı olmalı. dhmi'de buna bakan bir kısım yok mu acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000