10 Aralık 2011, Cumartesi 11:50:32

İKİ UÇAK HAVADA ÇARPIŞIYORDU! (GÜNCELLENDİ)

Pegasus Havayolları’nın İstanbul-Ercan seferini yapan uçağı kalkıştan hemen sonra o sırada piste yaklaşan bir başka uçakla çarpışma tehlikesi yaşadı. Pilotun son andaki manevrası onlarca yolcuyu ölümden kurtardı.
  • eyyy inğilizceden bir haber astronot efendiler,kendi kuyunuzu kendiniz kazıyorsunuz..artık abi,devrem,komuutanımmm ayakları prim yapmaz olmuş..oturun adam gibi çalışın,sistem öğrenin yenilikleri takip edin..auto pilotla akraba olmayı bırakın....bakın danimarkada da kepiniz düştü keliniz göründü..allahtan thy şu yabancı kaptanları aldıda sizde işinizden olmadan onların sırtından durumu idare ediyorsunuz..ama yakında idare kandiline döneceksiniz haberiniz yok :))
  • 'kaza bağıra bağıra geliyor' diyen arkadas ben ankarada kontrolörüm hangi saat diliminde bazı uçaklara öncelik var diyorsan buyur gel o saatte bi çayımızı iç. bilmeden konuşarak bize çamur atma.
  • yolcularımıza cok gecmiş olsun.allahtan kimselerin canı yanmamış.simdi söyleyecegim seyler saw yönetimi ve burda faaliyet gösteren sirket yönetimlerine.burda calısan insanlar birer mendil degilki birkere kullan ve at.697 kişinin ekmeginden olmasına sebep olan bir sirket var burda kimseler buna ses cıkarmadı hatta cogu buna alet oldu.aglayanın malı gülene yarar mı acaba.ali sabancı isg size adam gibi hizmet veremiyor diye hizmet almayı durdurdunuz.bunun sebebinin bu olmadıgını sizde cok iyi biliyorsunuz.baş aktörler isg pegasus piyon celebi misafir oyuncu heaş izleyicide calışma ve sosyal güvenlik bakanlıgı.iyi bir reyting yok ama cok iyi bir rant var.ama allah souyor ve soracak bir sekilde yapılanın hesabını
  • Son birkaç gündür kontrolörlerde bir tuhaflık sezdiğimi samimiyetle ifade etmeliyim. Yukarıdan birileri nedense durup dururken kontrolörleri strese boğdu yine sanırım. Lütfen bunu ciddiyetle okuyun ve araştırın. Zira Ankara' da da bazı havayolu şirketlerine (adı saklı) ve uçak tiplerine öncelik verilecek diye diğer uçaklara 60 dereceye varan baş değişiklikleri yaptırılmakta. Tamam onlar öncelik alsın, yolcuları önce insin, kar etsinde özel havayolundaki yolcular da yolcu, havayolu şirketleri de bu ülkenin şirketi değil mi? Öncelik hakkı denen bir kurallar manzumesi var. 40NM arkadaki öne geçirilecek, jet motorlular direk rota gönderilecek diye talimat olursa Kontrolörler Kaza Y-A-P-T-I-R-T-I-R. Geçmiş olsun. Profesyonelleşmemiz gerek
  • kaptanda motorlari kapatmis ucagin icinde motor oldugunu anlayinca:)))))gecmis olsun....
  • arkadaslara hak veriyorum bugun bir yabancı ülkenin ulusal gazetesinde Türk pilotların yabancı dil seviyelerinin çok kötü oldugu kocaman 1 sayfa halinde yazılmıs, hemde Thy da çalısan 30 kişiyle röportaj yapılmıs herseyi anlatmıslar valla helal olsun, ne kızımı ne oglumu ucururum birdaha Thy ile, sadece Thy degil tabiiki bütün şirketlerde ki Türk pilotların dilleri yetersiz, %30 u iyi ama geri kalan berbat diye yazmıs gazete artık yusuf yusuflarlar :) özellikle Askeriyeden gelen yaslı pilotların kurllara uymadan uctukları yabancı dil sorunları yasadıkları sadece genc sivilden gelenlerin kendilerini sürekli geliştirdikleri, ama askeriden gelenlerin neredeyse ucmayı unuttukları da yazılı...
  • sim de bile nasıl gectiklerini iyi biliyoruz, hoca ayagıyla bu işler halloluyorsa böyle olayları daha çok görecegiz, birgün ucakları bile çarpıştırırlar bunlar..
  • yine bir cahil astronot ihmali, kurallara göre ucmamıslardır yine :) kalkıs öncesi bazı checklist maddelerini es geçtikleri gibi,, onlar allah ya onlara birşey olmaz:)
  • Dünyada bile Türk pilotların yabancı dil bilmemesi konusu çok revaçta şu anda, rezil oluyorsunuz, gidin ingilizcenizi geliştirin!
  • işte yabancı kaptanları neden istedigimiz belli oldu, bunların hepsi bilgisiz !

Pegasus Havayolları’na ait Boeing 737-800 tipi uçak dün akşam facianın eşiğinden döndü. Kalkıştan hemen sonra bir başka uçakla çarpışma tehlikesi yaşayan uçakta bulunan yolcular, korku dolu anlar yaşadı.

Yürekleri ağızlara getiren olay dün akşam saatlerinde meydana geldi. Pegasus Havayolları’na ait PC 216 sefer sayılı uçak Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan KKTC’deki Ercan Havaalanı’na gitmek üzere havalandı.

Kalkıştan dakikalar sonra uçağın ani manevraları yolcular arasında korkuya neden oldu. Pegasus Havayolları kabin görevlileri, büyük korku yaşayan yolcuları sakinleştirdi. Yolcular ne olduğunu anlamaya çalışırken pilotun anonsu atlatılan tehlikeyi gözler önüne serdi. Pilot anonsunda kulenin yanlış yönlendirmesi sonucu ani manevra yapmak zorunda kaldıklarını ve her şeyin yolunda olduğunu söyledi.

İddiaya göre, pilotların ani manevrasının sebebi kulenin hatası sebebiyle iki uçağın havada çarpışma tehlikesi yaşamasıydı. Kulenin Pegasus Havayolları’na kalkış izni verdiği sırada hangi şirkete ait olduğu öğrenilemeyen bir başka uçakla fazla yaklaştı. Pilotların son andaki manevraları olası bir faciayı önledi.

‘YOLCULAR AĞLIYORDU’

İki uçağın çarpışma tehlikesi atlattığı olaya tanıklık eden ünlü sunucu Ece Erken, Airporthaber'e konuştu. Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Ercan Havaalanı'na giden uçakta bulunan ünlü sunucu Ece Erken, uçaktaki ani manevra sonrası yolcuların büyük korku yaşadığını söyledi.

Erken, " Ben en önde uçuyordum ve kulaklığımdan müzik dinliyordum. Bir anda yolcular panikle bağırmaya başladı. Bazı yolcular ağlıyordu, bayılanlar oldu. Yolcular sakinleştikten sonra pilot anons yaptı. Özür diledi ve kulenin hatası sonrası tehlike atlattığımızı söyledi. Hepimiz çok korktuk" dedi.

 

‘DÜŞÜYORDUK’

Uçakta bulunan bir zamanlar Fenerbahçe’nin efsane futbolcularından Alparslan Eradlı’nın kızı Seda Eradlı da yaşadığı korku dolu anları twitter hesabından paylaştı.  Kıbrıs’a giden Seda Eradlı, yaşadığı anları şu sözlerle özetledi:

 


 

©AirportHaber.com ÖZEL

İKİ UÇAK HAVADA ÇARPIŞIYORDU! (GÜNCELLENDİ)

Yorumlar Tüm Yorumlar (37)

Misafir ~ 12 yıl önce
eyyy inğilizceden bir haber astronot efendiler,kendi kuyunuzu kendiniz kazıyorsunuz..artık abi,devrem,komuutanımmm ayakları prim yapmaz olmuş..oturun adam gibi çalışın,sistem öğrenin yenilikleri takip edin..auto pilotla akraba olmayı bırakın....bakın danimarkada da kepiniz düştü keliniz göründü..allahtan thy şu yabancı kaptanları aldıda sizde işinizden olmadan onların sırtından durumu idare ediyorsunuz..ama yakında idare kandiline döneceksiniz haberiniz yok :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
'kaza bağıra bağıra geliyor' diyen arkadas ben ankarada kontrolörüm hangi saat diliminde bazı uçaklara öncelik var diyorsan buyur gel o saatte bi çayımızı iç. bilmeden konuşarak bize çamur atma.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
yolcularımıza cok gecmiş olsun.allahtan kimselerin canı yanmamış.simdi söyleyecegim seyler saw yönetimi ve burda faaliyet gösteren sirket yönetimlerine.burda calısan insanlar birer mendil degilki birkere kullan ve at.697 kişinin ekmeginden olmasına sebep olan bir sirket var burda kimseler buna ses cıkarmadı hatta cogu buna alet oldu.aglayanın malı gülene yarar mı acaba.ali sabancı isg size adam gibi hizmet veremiyor diye hizmet almayı durdurdunuz.bunun sebebinin bu olmadıgını sizde cok iyi biliyorsunuz.baş aktörler isg pegasus piyon celebi misafir oyuncu heaş izleyicide calışma ve sosyal güvenlik bakanlıgı.iyi bir reyting yok ama cok iyi bir rant var.ama allah souyor ve soracak bir sekilde yapılanın hesabını

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Son birkaç gündür kontrolörlerde bir tuhaflık sezdiğimi samimiyetle ifade etmeliyim. Yukarıdan birileri nedense durup dururken kontrolörleri strese boğdu yine sanırım. Lütfen bunu ciddiyetle okuyun ve araştırın. Zira Ankara' da da bazı havayolu şirketlerine (adı saklı) ve uçak tiplerine öncelik verilecek diye diğer uçaklara 60 dereceye varan baş değişiklikleri yaptırılmakta. Tamam onlar öncelik alsın, yolcuları önce insin, kar etsinde özel havayolundaki yolcular da yolcu, havayolu şirketleri de bu ülkenin şirketi değil mi? Öncelik hakkı denen bir kurallar manzumesi var. 40NM arkadaki öne geçirilecek, jet motorlular direk rota gönderilecek diye talimat olursa Kontrolörler Kaza Y-A-P-T-I-R-T-I-R. Geçmiş olsun. Profesyonelleşmemiz gerek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
kaptanda motorlari kapatmis ucagin icinde motor oldugunu anlayinca:)))))gecmis olsun....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
arkadaslara hak veriyorum bugun bir yabancı ülkenin ulusal gazetesinde Türk pilotların yabancı dil seviyelerinin çok kötü oldugu kocaman 1 sayfa halinde yazılmıs, hemde Thy da çalısan 30 kişiyle röportaj yapılmıs herseyi anlatmıslar valla helal olsun, ne kızımı ne oglumu ucururum birdaha Thy ile, sadece Thy degil tabiiki bütün şirketlerde ki Türk pilotların dilleri yetersiz, %30 u iyi ama geri kalan berbat diye yazmıs gazete artık yusuf yusuflarlar :) özellikle Askeriyeden gelen yaslı pilotların kurllara uymadan uctukları yabancı dil sorunları yasadıkları sadece genc sivilden gelenlerin kendilerini sürekli geliştirdikleri, ama askeriden gelenlerin neredeyse ucmayı unuttukları da yazılı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
sim de bile nasıl gectiklerini iyi biliyoruz, hoca ayagıyla bu işler halloluyorsa böyle olayları daha çok görecegiz, birgün ucakları bile çarpıştırırlar bunlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
yine bir cahil astronot ihmali, kurallara göre ucmamıslardır yine :) kalkıs öncesi bazı checklist maddelerini es geçtikleri gibi,, onlar allah ya onlara birşey olmaz:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Dünyada bile Türk pilotların yabancı dil bilmemesi konusu çok revaçta şu anda, rezil oluyorsunuz, gidin ingilizcenizi geliştirin!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
işte yabancı kaptanları neden istedigimiz belli oldu, bunların hepsi bilgisiz !

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000