26 Mart 2011, Cumartesi 11:16:03

HAVAYOLLARININ TERCİHİ RADYOLAR OLDU

Havayolu şirketleri, kampanyalarını ve uçuş tarifelerini duyurmak için en çok radyoları tercih etti.
  • Radyo dinleyicileri çok ciddi bir potansiyeldir, bir çok insan trafikte araba kullanırken reklamları dinleyior, radyoya çok sık reklam vermek akılda daha kalıcı oluyor. Hem daha ucuz..

Medyada reklam takibi şirketlerinden Nar Ajans, yılın ilk çeyreğinde yerli-yabancı havayolu şirketlerinin medyadaki reklam yansımalarını mercek altına aldı. Televizyon, radyo ve yazılı basını kapsayan araştırmasında, toplam 49 bin 800 adet spotun yayınlandığı geçen üç aylık sürede, havayolu şirketlerinin önceliği radyo reklamlarına verdiği belirlendi.

Yerli firmaların tercih ettiği, 45 radyo kanalında yılbaşından bu yana toplam 26 bin 411 adet spot reklam yayınlanırken, ilk üç sırayı Türk Hava Yolları, Pegasus ve Anadolu Jet oluşturdu.

30 televizyon kanalını kapsayan reklam araştırmasında, geçen üç aylık sürede ekranda 22 bin 918 adet spot reklamı yayınlanan havayolu şirketleri içinde Türk Hava Yolları yine ilk sırada yer alırken, Anadolu Jet ikinci, Sky Airlines de üçüncü oldu.

Aynı araştırmanın, 2 bine yakın ulusal ve yerel gazete ile derginin incelendiği yazılı basın mecrasında, yerli-yabancı 16 havayolu şirketinin yılın ilk çeyreğinde toplam 471 reklamının yayınlandığı tespit edildi. En çok reklam veren ilk üç şirket ise, Emirates, Tük Hava Yolları ve Atlas Jet şeklinde sıralandı.

(Zaman)

HAVAYOLLARININ TERCİHİ RADYOLAR OLDU

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Radyo dinleyicileri çok ciddi bir potansiyeldir, bir çok insan trafikte araba kullanırken reklamları dinleyior, radyoya çok sık reklam vermek akılda daha kalıcı oluyor. Hem daha ucuz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000