25 Haziran 2008, Çarşamba 10:50:47

HAVAYOLLARI BU İŞİ SEVDİ

Artan petrol fiyatları sonrası ek gelir elde etmek için çeşitli yöntemler kullanan havayolu şirketleri uçak gövdesine reklâm alma fikrini bir hayli benimsedi. Peki, uçağın gövdesine yapıştırılan reklâm bandıyla bir şirket yılda ne kadar gelir elde ediyor?
  • yapılan reklamlar mükemmel bence. düşünsenize markanız avrupanın dört bir tarafında. bugün BEKO ucagını zürihte gördüm. hem PEGASUS hem BEKO markası dikkat çekmiş oluyor.
  • Yolunuzu asker yolu bekler gibi bekliyoruz.KARSseferlerinizi biz karslı işadamları bekliyoruz.yılın 12 ayı nuçaklarımız dolu. fiyatlar 250 ve 300 ytl.sizlerin yaşaması biz yolcularsa bizimde işimizi rahat yapmak için sizlere ihtitacı var.artık uçun serhat karsımıza.
  • günümüz dünyasında reklam almanın bence komik bir yanı. cebimde param kaldığı sürece sorun yok. neticede pegasusla uçuyosunuz marka imajı arayan başka firmayla uçsun. 150bin dolara yanlış bir rakam bence. o kadar ucuz olmasına imkan yok
  • Bu uygulama şirket imajını çok komik duruma düşürüyor bence ve çok çirkin görünüyorlar. Hele o Beko reklamlı uçak yok mu? çok komik.

Havayolu şirketlerinin son dönemde gelir elde etmek için başvurduğu yollardan biri olan gövdeye reklâm alma fikri giderek yaygınlaşıyor.  Türkiye’de ilk kez SKY Havayolları’nın Adam&Eve Otelleri’nin reklamını alarak başlattığı uygulama Pegasus’un uçaklarında devam etti. Pegasus şu ana kadar Referans Gazetesi, Beko, Dedeman Oteli ve Avea gibi şirketlerin isimlerini göklere çıkarırken bu alanda en çok reklam alan şirket oldu.

YILDA 150 BİN DOLAR

Uçağın gövdesine reklâm yapıştırılma işlemi şu anda Türkiye’de sadece Sky-Logo tarafından gerçekleştiriliyor. Gövde reklâmı uygulaması uçağın üzerine stickerlar yapıştırılarak yapılıyor. Bu stickerlar çok hafif olduğu için uçakta fazladan yakıt sarfiyatına da neden olmuyor. Uygun sıcaklıkta ve nemsiz ortamda 10 kişilik bir ekiple yapılan çalışmada reklâm uçağın gövdesine 12 saat gibi kısa bir sürede eklenebiliyor. Uçakların gövdelerine alınan bu reklâmların ücreti ise reklâmın büyüklüğüne göre yıllık 100–150 bin dolar arasında değişiyor.

©AirportHaber.com

HAVAYOLLARI BU İŞİ SEVDİ

Yorumlar

UçanAT ~ 16 yıl önce
yapılan reklamlar mükemmel bence. düşünsenize markanız avrupanın dört bir tarafında. bugün BEKO ucagını zürihte gördüm. hem PEGASUS hem BEKO markası dikkat çekmiş oluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KSY ~ 16 yıl önce
Yolunuzu asker yolu bekler gibi bekliyoruz.KARSseferlerinizi biz karslı işadamları bekliyoruz.yılın 12 ayı nuçaklarımız dolu. fiyatlar 250 ve 300 ytl.sizlerin yaşaması biz yolcularsa bizimde işimizi rahat yapmak için sizlere ihtitacı var.artık uçun serhat karsımıza.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
karacı ~ 16 yıl önce
günümüz dünyasında reklam almanın bence komik bir yanı. cebimde param kaldığı sürece sorun yok. neticede pegasusla uçuyosunuz marka imajı arayan başka firmayla uçsun. 150bin dolara yanlış bir rakam bence. o kadar ucuz olmasına imkan yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havacı ~ 16 yıl önce
Bu uygulama şirket imajını çok komik duruma düşürüyor bence ve çok çirkin görünüyorlar. Hele o Beko reklamlı uçak yok mu? çok komik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000