25 Ocak 2012, Çarşamba 11:05:49

HAVADA 'TANGO, HOTEL, YANKİ' EYLEMİ

Devlet Hava Meydanları İşletmesi personelinin yılan hikayesine dönen havacılık tazminatlarının bir türlü ödenmemesi üzerine Hava Trafik Kontrolörleri ilginç bir eyleme başladı...
  • Hava trafik kontrolörü ne kadar maaş aliyo
  • Hava sahasının yarısına (adana yaklaşma, konya ,malatya, diyarbakır, batman, merzifon, balıkesir, gibi) nerdeyse askeri kontrollörler tarafından hizmet verilmekte. Buda eylemin yarım olmasına neden olur. Sizlerin hakları yeniyorsa biz ne yapalım. Bizide birilerinin görmesi şart. Artık.
  • Desteklemiyorum.Önceki dönemlerde herşey düzgün olsa, uçuşlar atc kaprislerinden dolayı aksamasa, arkadaki özel şirket uçağı onları duygusal olarak tatmin ettiği için beni uzaklaştırıp onu önce inişe almasa, uçuşta direk rota verse, kısaca tamamen profosyonel davranışlar sergileseydi ben bu işe eylem derdim. Eylem yetenekleri becerileri olmasına rağmen isteyerek yapmamaktır. Zaten yapılamıyan bir işi eylemmiş gibi gösterip beceriksizliği örtmek marifet değil. Önce ATC nasıl olurmuş Bulgaristan Yunanistan hatta Asya devletlerini ziyaret edip birşeyler öğrenin.(bilerek avrupa devletlerini Almanya İngiltere gibi yazmadım hani onların bu konudaki büyüklüğü ile bizi mukayese etmeyin dersiniz diye)O zaman eyleme gönülden destek verirdim.
  • Ben O "Bayan Kontrolör"ü tanıyorum. Kendisi karım olur." Bölünme" yorumunuza da tamamıyla katılıyorum. Birlikte ve ortak tutum şart. Herkes" Diğerleri önden gitsin, riski onlar alsın, ben arkalarından gider yetişirim" diye düşünürse hiç kimse hiç bir yere gidemez.Gidilecek bir yol kalmaz. Hep beraber yürümelerini - yürümenizi cân-ı gönülden dilerim. Camiaya sevgilerimle...
  • Böylesine küçük ve masum bir hareket bile destek görmedi ya, helal olsun....
  • yahu ben bildim bileli var.... sanki tek başlarına yapıyorlarda bu işi.... nasıl bir ağlamadır bu bakan seçimlerden de önce bu konuyu iyi pişpişlemişti hala çocuğu uyutamamış.... yedirmezler bunu o kadar kolay değil biri yer biri bakar kıyamet bundan kopar... daha çokk ağlarlar.. çocuk doğursaydım şimdi okul öncesi kreşine gidiyor olurdu...
  • Eylemi tüm yüreğimle destekliyorum. Ama kestirme vermemekle , trafiği kilitlemekle, üçlükod söylemekle bir hakkın alınması bana doğru gelmedi. THY'ye kestirme vermeyin, zaten istemiyorlar. Ama diğer Özel Hava Yolarına verin bari. Ulaştırma Bakanımız da artık şu sesleri bir duysun yahu. >Sektörün çalışanları ağlıyor, sayın Bakan, sektörün gülenleri olan Havayolu sahipleri ile kol kola geziyor. Yabancı pilot bizde, maaşları ödememe bizde, maaşları kesme bizde. Patronlara bakmakla olmaz bu işler, emekçilerini de korumak lazım.
  • havacılığa ilgi duyan biriyim.Eylemi merak ederek dinledim. istanbulda gördüğüm kadarıyla bir bayan kontrolör yapıyordu bu eylemi, diğer arkadaşlar normal devam ediyorlardı. bence şu bile meslek içerisinde çok bölünme olduğnu, bir birliktelik olmadığını gösterir.bence kontrolörler tam birlik olmadığı sürece istediklerini alamazlar. bunu bile yapamayan insanlarla daha ciddi yaptırımlar uygulanamaz. kişisel görüşüm dışarıdan biri olarak budur.
  • bize destek veren ve bizi en iyi anlıyan pilot arkadaşlara destekleri için teşekkürler. öncelikle bunun bir tazminat eylemi olmadığı bilinmelidir asıl sorun özlük haklarının ve mesleğin prestijinin yeniden düzenlemelerle hak edilen seviyeye getirmektir. istanbulun bu trafik şartlarında bu eyleme katılması mümkün değildir sebebini "iststatus"ten takip ederseniz anlarsınız
  • başta yapılan gayet şık ve uygun bir davranış bize destek olan tüm dhmi içi ve dışından havacılara teşekkür ederiz x ray cihazlarında yer hizmetlerinde çalışan yada hizmet alınan firmalarda çalışanlar aranmayıp ev sahibi dhmi personeli getirdiği poğaçasına kadar aranan havaalanında çalışan ama havaalanının görünmez emektarıyız biz bir hostes kadar paramız bir bilet satış personeli kadar havamız yok artık bir şeyler düzelsin diye herkese selamlar
DHMİ çalışanlarına havacılık tazminatlarının ödenmesine ilişkin kanunun yasalaşmasına rağmen aylardır çalışanlara ödeme yapılmaması üzerine hava trafik kontrolörleri eyleme başladı.

İstanbul Atatürk, İzmir Adnan Menderes, Ankara Esenboğa ve Antalya havalimanlarında başlatılan eylemle kontrolörler seslerini duyurmayı amaçlıyor.
 
Dün ilk kez Ankara, İzmir, İstanbul ve Antalya radarlarında uygulanan eylemle hava trafik kontrolörleri, Türk tescilli uçakların çağrı kodlarını ilginç şekilde telaffuz etti.
 
Kontrolörler, Türk Hava Yolları uçakları ile ‘Turkish’ yerine havacılık alfabesini kullanarak ‘Tango, Hotel, Yanki’ olarak irtibat kurdu. Pegasus Havayolları uçaklarına da tıpkı THY’de olduğu gibi uçuş kodunun baş harfleri kullanılarak ‘ Papa, Golf, Tango’ şeklinde çağrıldı.
 
İstanbul, İzmir, Antalya ve Ankara radarda farklı bir şekilde çağrı kodları kullanılması bu uçaklardaki kokpit ekiplerinin de kafasını karıştırdı. Pilotlar, bugüne kadar hiç karşılaşmadıkları şekilde bir çağrı adı ile anılınca havada kısa süreli şaşkınlık yaşadı. Bu arada hava trafik kontrolörlerinin bu farklı eyleminin Yunan hava sahasında Türk tescilli uçaklara ‘Turkish’ ifadesi kullanmamak için Yunan hava trafik kontrolörleri tarafından uygulandığı bildirildi. 
 
Öte yandan havacılık tazminatları, kanunlaşmasına rağmen bir türlü ödenmedi. Ödeme konusunda Maliye Bakanlığı topu Yüksek Planlama Kurulu’na atarken bir türlü beklenen ödemenin gerçekleşmemesi DHMİ çalışanlarının tepkisine neden oluyor. Ödemenin gecikmesinin sebebi olarak da hangi gruba ne kadar ödeme yapılacağı konusunda uzlaşmanın sağlanamaması olarak gösteriliyor. Hava trafik kontrolörlerinin yaptığı bu eylemle hem bir türlü ödenmeyen havacılık tazminatlarının ödenmesini, hem de özlük haklarının yeniden düzenlemesini istedikleri bildirildi.

©AirportHaber Özel
HAVADA 'TANGO, HOTEL, YANKİ' EYLEMİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (88)

Melike ~ 7 yıl önce
Hava trafik kontrolörü ne kadar maaş aliyo

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Hava sahasının yarısına (adana yaklaşma, konya ,malatya, diyarbakır, batman, merzifon, balıkesir, gibi) nerdeyse askeri kontrollörler tarafından hizmet verilmekte. Buda eylemin yarım olmasına neden olur. Sizlerin hakları yeniyorsa biz ne yapalım. Bizide birilerinin görmesi şart. Artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Desteklemiyorum.Önceki dönemlerde herşey düzgün olsa, uçuşlar atc kaprislerinden dolayı aksamasa, arkadaki özel şirket uçağı onları duygusal olarak tatmin ettiği için beni uzaklaştırıp onu önce inişe almasa, uçuşta direk rota verse, kısaca tamamen profosyonel davranışlar sergileseydi ben bu işe eylem derdim. Eylem yetenekleri becerileri olmasına rağmen isteyerek yapmamaktır. Zaten yapılamıyan bir işi eylemmiş gibi gösterip beceriksizliği örtmek marifet değil. Önce ATC nasıl olurmuş Bulgaristan Yunanistan hatta Asya devletlerini ziyaret edip birşeyler öğrenin.(bilerek avrupa devletlerini Almanya İngiltere gibi yazmadım hani onların bu konudaki büyüklüğü ile bizi mukayese etmeyin dersiniz diye)O zaman eyleme gönülden destek verirdim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Ben O "Bayan Kontrolör"ü tanıyorum. Kendisi karım olur." Bölünme" yorumunuza da tamamıyla katılıyorum. Birlikte ve ortak tutum şart. Herkes" Diğerleri önden gitsin, riski onlar alsın, ben arkalarından gider yetişirim" diye düşünürse hiç kimse hiç bir yere gidemez.Gidilecek bir yol kalmaz. Hep beraber yürümelerini - yürümenizi cân-ı gönülden dilerim. Camiaya sevgilerimle...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Böylesine küçük ve masum bir hareket bile destek görmedi ya, helal olsun....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
yahu ben bildim bileli var.... sanki tek başlarına yapıyorlarda bu işi.... nasıl bir ağlamadır bu bakan seçimlerden de önce bu konuyu iyi pişpişlemişti hala çocuğu uyutamamış.... yedirmezler bunu o kadar kolay değil biri yer biri bakar kıyamet bundan kopar... daha çokk ağlarlar.. çocuk doğursaydım şimdi okul öncesi kreşine gidiyor olurdu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Eylemi tüm yüreğimle destekliyorum. Ama kestirme vermemekle , trafiği kilitlemekle, üçlükod söylemekle bir hakkın alınması bana doğru gelmedi. THY'ye kestirme vermeyin, zaten istemiyorlar. Ama diğer Özel Hava Yolarına verin bari. Ulaştırma Bakanımız da artık şu sesleri bir duysun yahu. >Sektörün çalışanları ağlıyor, sayın Bakan, sektörün gülenleri olan Havayolu sahipleri ile kol kola geziyor. Yabancı pilot bizde, maaşları ödememe bizde, maaşları kesme bizde. Patronlara bakmakla olmaz bu işler, emekçilerini de korumak lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
havacılığa ilgi duyan biriyim.Eylemi merak ederek dinledim. istanbulda gördüğüm kadarıyla bir bayan kontrolör yapıyordu bu eylemi, diğer arkadaşlar normal devam ediyorlardı. bence şu bile meslek içerisinde çok bölünme olduğnu, bir birliktelik olmadığını gösterir.bence kontrolörler tam birlik olmadığı sürece istediklerini alamazlar. bunu bile yapamayan insanlarla daha ciddi yaptırımlar uygulanamaz. kişisel görüşüm dışarıdan biri olarak budur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bize destek veren ve bizi en iyi anlıyan pilot arkadaşlara destekleri için teşekkürler. öncelikle bunun bir tazminat eylemi olmadığı bilinmelidir asıl sorun özlük haklarının ve mesleğin prestijinin yeniden düzenlemelerle hak edilen seviyeye getirmektir. istanbulun bu trafik şartlarında bu eyleme katılması mümkün değildir sebebini "iststatus"ten takip ederseniz anlarsınız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
başta yapılan gayet şık ve uygun bir davranış bize destek olan tüm dhmi içi ve dışından havacılara teşekkür ederiz x ray cihazlarında yer hizmetlerinde çalışan yada hizmet alınan firmalarda çalışanlar aranmayıp ev sahibi dhmi personeli getirdiği poğaçasına kadar aranan havaalanında çalışan ama havaalanının görünmez emektarıyız biz bir hostes kadar paramız bir bilet satış personeli kadar havamız yok artık bir şeyler düzelsin diye herkese selamlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000