28 Aralık 2009, Pazartesi 12:20:03

HAVACILIKTA KÜLTÜR TARTIŞMASI

Airport TV’nin gündem yaratan programı Fikir Fırtınası Cuma akşamlarına damga vurmaya devam ediyor. 2009 yılının son programında Sefa İnan çileden çıktı. Oktay Erdağı ise yeni bir tartışmanın fitilini yaktı. İşte ayrıntılar.
  • sefa beyi görmek isterdim. karşındaki şahsiyet oktay erdağı. 32 yılını bir fiil vermiş shgm ye ve istanbul havacısı değil... saygılar abi, yolun açık olsun.
  • Şimdi ne olacak böğle bir tesadüf olurmu fikir fırtınasından sonra Onurair haberi SHGM personeli İstanbul havacılarına GOLLLLLLLLL attı haftaya sefa beyi izlğeceğiz umarızki özür diler ve örnek bir davranış sergiler aman ha haklılığını savunmaya kalkışmasın çok şey kayıp eder Erciyes öğrencileri
  • Cuma günü yayınlanan fikir fırtınası progrmanızı dikkatle izledik Onurairle ilgili haberiniz izledikten sonra şu kanaate vardıkki Oktay beyin Sefa beye bir çift çizme alması gerekirki o istanbuldaki havacıları bir dolaşsın "Astronot" havacılar ile gerçek havacılar arasındaki farkı iyi anlasın. yaşasın Ankaradi havacılar. Ankaralı havacılar
  • Oktay abi birşey söylediği zaman hep dua etmişimdir inşallah haksız çıkar diğe tecrübemi söylüyorum o hep haklı çıktı Onurair haberinizi okdum yine o haklı çıktı. İstanbulun anlı şanlı havacıları 4 uçaklarının uçuşunu nasıl durdurdu oktay abinin değimi ile durduranların heykelinmi SHGM'nin önüne yaptırmak gerekir yoksa Onurun sahibimi mevcut personeline birer heykel yaptıra vallahi kafamız karıştı
  • Oktay abiyi uzun zamandır tanırım o boş konuşmaş bir şeyi konuşursa onun bir bildiği var. Ankara havacılıları ile İstanbul havacıları arasında kültür farklılığı var dedi Sefa bey itiraz etti ancak bugün Onurair haberinden sonra herşey ortaya çıktı sizden isteğimiz bu konu birdaha tartışılsın görünen odurki oktay abi kazandı ben yanılıyormuyum. ÖĞRENCİ
  • Fevzi Altınbulak gibi değerli ve,dürüst bir kaptanımızı bu yayında dinleyince, gerçekten çok üzüldüm. Türk filmlerindeki köyden şehire gelip de, köydeki saf düşüncesiyle şehirde kendisine ters gelen eylemlere karşı çıkan saf vatandaşlarımız gibi, çok iyi bildiği iddiasında olduğu havacılık, kaza soruşturması vs gibi konuları kendi kafasına göre yorumlayarak, yok edileceğini sandığı kaza delillerini korumaya aldığını düşünüyor. Bu kadar da saflık olmaz kaptanım. Sefa ve Oktay beyin dediği gibi, varsa bu konuda bir endişen varsa savcılığa durumu bildirirsin. Onlar gereğini yapar. Soruşturma kurulu incelemesini bitirdikten, tespitlerini yaptıktan sonra, enkaz sahibinin enkazını alıp satması mevzuata uygun ve en doğal hakkı.
  • Oktay bey haklı İstanbul'daki havacılarla Ankara'daki havacılar arasında kültür farkı gerçekten çok. Ama Sefa beyin dediği gibi, İstanbul'daki havacıların lehine. Ankarada bulunan ve çok iyi çalıştığı söylenen bürokratlar, havacı değiller. Onlar "havacılık bürokratı". Oktay bey de, uçak kazaları sonrası kriz yönetiminde nasıl çaresiz kaldıklarını itiraf ediyor. Havacılığın kökünden gelmeyen, bürokratın havacılık kültürü her şeyden önce temelsiz olur. Tıpkı matematikte ondalık sayıları, dört işlemi bilmeden, yukarıları denetlemeye ve ahkam kesmeye benzer. Türkiyeden kalkıp Irak'ta düşen Moldovya tescilli uçak kazası nedeniyle, kazazede avukatlarını uluslararası arenaya gitmeye teşvik eden SHGM Genel Müdürü gibi.
  • neden kuruluşların bazıları yoktu; talpa, tatca, töshid, bart, aoc, ground handling, terminal işleticileri, okullar, hava taksi, çocuk mu kandırıyorlar?
  • oktay abi, valla ben sana ahl de çalışan iyi niyetli hala bir beklentileri olmadan sadece doğrunun yanında olan...ve önü tıkanan çooookkkkkk adam sayarım. bunu yapanları da sayarım... ama bunu yapanlar nasıl hak ödeyecek onu da allaha havale ederim.
  • kültür farkı o kadar çokkk kiiiiiiiii... avam ve lordlar kamarası gibi... ne de olsa ankara dışındakiler taşra teşkilatııı!!!!!!!

Airport TV’de her hafta Cuma günü canlı olarak yayınlanan Fikir Fırtınası Programı havacılık sektörünün nabzını tutmaya devam ediyor. Hafta içi yaşanan havacılık haberlerinin masaya yatırıldığı programın bu haftaki bölümüne sektörün yöneticileri telefonla bağlanarak 2009 yılının değerlendirmesini yaparak 2010 yılındaki beklentilerini anlattılar. DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal’dan Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru’ya, Onur Air Genel Müdürü Şahabettin Bolukçu’dan Pegasus Havayolları Genel Müdürü Sertaç Haybat’a kadar çok sayıda sektör yöneticisi Airport TV’ye bağlanarak durum değerlendirmesi yaptılar. Antalya Merkezli SKY Havayolları Genel Müdürü Tahir Görgülü, Antalya Terminalleri işleticisi ICF’ uyguladığı fiyat politikalarından  şikâyetçi oldu. Görgülü “ICF fahiş fiyat uygulaması yapıyor” dedi.

Fikir Fırtınası Programı’nın diğer konusu ise Isparta’da düşen World Focus Havayolları uçağının enkaz kaldırma işine taşeron olarak alınan Kaptan Pilot Fevzi Altunbulak’ın kaza mahallinden İstanbul’a götürdüğü uçak parçalarına ilişkin hakkında açılan davadan ceza almasıydı. 1 yıl ceza alan Fevzi Altunbulak, cezaya rağmen yaptığının doğru olduğunu savunurken yargıya da güvenmediğini ifade etti. Aldığı cezaya rağmen geri adım atmayan Fevzi Altunbulak stüdyoda bulunan Sefa İnan’la da tartıştı. Sefa İnan, Fevzi Altunbulak’a “uçak parçalarının turşusunu kurdun mu” dedi. Oktay Erdağı ise Fevzi Altunbulak’ın yaptıklarını bir kaptan pilota  yakıştıramadığını ifade etti. Altunbulak, havacılık kültürüne yakışmayan küfürlü ve hakaret içeren konuşmalar yaptığı için  yayından alındı.

Fikir Fırtınası’nın en tartışmalı bölümü ise TBMM’ deki bütce görüşmeleri esnasında bir milletvekili tarafından  gündeme getirilen Sivil Havacılık Müsteşarlığı kurulması ile ilgili  teklifinin konuşulması sırasında gerçekleşti. Sivil Havacılık eski genel müdür yardımcısı Oktay Erdağı’nın “Ankara ile İstanbul havacıları arasında kültür farkılılığı  hatta kültür çatışması var” şeklinde konuşarak tartışma başlattı. Airport TV Yönetim Kurulu Başkanı Sefa İnan’da Oktay Erdağı ile ilk kez ortak kanıya vardı. İnan, kültür farkı olduğunu kabul etti ama “Haklısınız kültür farkı var ama havacılık İstanbul’dan yönetiliyor. Çünkü tüm deneyim İstanbul’da” diyerek Oktay Erdağı’nın görüşlerini İstanbul deneyimi ile iğneledi.

Oktay Erdağı ise hani nerede o deneyimli havacılar biz neden onları hiç göremedik, tüm havacılık sektörünün köşe başlarını “ Astronotlar” işgal etmiş dedi. İşte hararetli tartışmaların yaşandığı o programın tamamı.


1. Kısım



2. Kısım

HAVACILIKTA KÜLTÜR TARTIŞMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Misafir ~ 14 yıl önce
sefa beyi görmek isterdim. karşındaki şahsiyet oktay erdağı. 32 yılını bir fiil vermiş shgm ye ve istanbul havacısı değil... saygılar abi, yolun açık olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Şimdi ne olacak böğle bir tesadüf olurmu fikir fırtınasından sonra Onurair haberi SHGM personeli İstanbul havacılarına GOLLLLLLLLL attı haftaya sefa beyi izlğeceğiz umarızki özür diler ve örnek bir davranış sergiler aman ha haklılığını savunmaya kalkışmasın çok şey kayıp eder Erciyes öğrencileri

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Cuma günü yayınlanan fikir fırtınası progrmanızı dikkatle izledik Onurairle ilgili haberiniz izledikten sonra şu kanaate vardıkki Oktay beyin Sefa beye bir çift çizme alması gerekirki o istanbuldaki havacıları bir dolaşsın "Astronot" havacılar ile gerçek havacılar arasındaki farkı iyi anlasın. yaşasın Ankaradi havacılar. Ankaralı havacılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Oktay abi birşey söylediği zaman hep dua etmişimdir inşallah haksız çıkar diğe tecrübemi söylüyorum o hep haklı çıktı Onurair haberinizi okdum yine o haklı çıktı. İstanbulun anlı şanlı havacıları 4 uçaklarının uçuşunu nasıl durdurdu oktay abinin değimi ile durduranların heykelinmi SHGM'nin önüne yaptırmak gerekir yoksa Onurun sahibimi mevcut personeline birer heykel yaptıra vallahi kafamız karıştı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Oktay abiyi uzun zamandır tanırım o boş konuşmaş bir şeyi konuşursa onun bir bildiği var. Ankara havacılıları ile İstanbul havacıları arasında kültür farklılığı var dedi Sefa bey itiraz etti ancak bugün Onurair haberinden sonra herşey ortaya çıktı sizden isteğimiz bu konu birdaha tartışılsın görünen odurki oktay abi kazandı ben yanılıyormuyum. ÖĞRENCİ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Fevzi Altınbulak gibi değerli ve,dürüst bir kaptanımızı bu yayında dinleyince, gerçekten çok üzüldüm. Türk filmlerindeki köyden şehire gelip de, köydeki saf düşüncesiyle şehirde kendisine ters gelen eylemlere karşı çıkan saf vatandaşlarımız gibi, çok iyi bildiği iddiasında olduğu havacılık, kaza soruşturması vs gibi konuları kendi kafasına göre yorumlayarak, yok edileceğini sandığı kaza delillerini korumaya aldığını düşünüyor. Bu kadar da saflık olmaz kaptanım. Sefa ve Oktay beyin dediği gibi, varsa bu konuda bir endişen varsa savcılığa durumu bildirirsin. Onlar gereğini yapar. Soruşturma kurulu incelemesini bitirdikten, tespitlerini yaptıktan sonra, enkaz sahibinin enkazını alıp satması mevzuata uygun ve en doğal hakkı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Oktay bey haklı İstanbul'daki havacılarla Ankara'daki havacılar arasında kültür farkı gerçekten çok. Ama Sefa beyin dediği gibi, İstanbul'daki havacıların lehine. Ankarada bulunan ve çok iyi çalıştığı söylenen bürokratlar, havacı değiller. Onlar "havacılık bürokratı". Oktay bey de, uçak kazaları sonrası kriz yönetiminde nasıl çaresiz kaldıklarını itiraf ediyor. Havacılığın kökünden gelmeyen, bürokratın havacılık kültürü her şeyden önce temelsiz olur. Tıpkı matematikte ondalık sayıları, dört işlemi bilmeden, yukarıları denetlemeye ve ahkam kesmeye benzer. Türkiyeden kalkıp Irak'ta düşen Moldovya tescilli uçak kazası nedeniyle, kazazede avukatlarını uluslararası arenaya gitmeye teşvik eden SHGM Genel Müdürü gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
neden kuruluşların bazıları yoktu; talpa, tatca, töshid, bart, aoc, ground handling, terminal işleticileri, okullar, hava taksi, çocuk mu kandırıyorlar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
oktay abi, valla ben sana ahl de çalışan iyi niyetli hala bir beklentileri olmadan sadece doğrunun yanında olan...ve önü tıkanan çooookkkkkk adam sayarım. bunu yapanları da sayarım... ama bunu yapanlar nasıl hak ödeyecek onu da allaha havale ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
kültür farkı o kadar çokkk kiiiiiiiii... avam ve lordlar kamarası gibi... ne de olsa ankara dışındakiler taşra teşkilatııı!!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000