28 Mart 2014, Cuma 09:08:49

HAVA KORSANININ İDDİANAMESİ HAZIR!

Pegasus Havayolları'na ait Kharkov-İstanbul seferini yapan uçağı kaçırma girişiminde bulunan Ukrayna uyruklu Artem Kozlov hakkında 11 yıl 3 aydan 42 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.
  • İdam edeceksin idammm...hapishaneye gönderip 1 yıl sonra sal

Pegasus Havayolları'na ait Kharkov-İstanbul seferini yapan uçağı kaçırma girişiminde bulunan Ukrayna uyruklu Artem Kozlov hakkında 11 yıl 3 aydan 42 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

Anadolu Cumhuriyet Savcısı Mustafa Caymaz tarafından hazırlanan iddianamede, Kozlov'un, ülkesindeki siyasi karışıklığa uluslararası alanda dikkati çekmek ve ülkesindeki siyasi tutuklular ile eski ​Ukrayna Başbakanı Yulia Timoşenko'nun salıverilmesini sağlamak düşüncesiyle, 2014 Kış Olimpiyatları'nın yapıldığı Soçi kentine uçak kaçırmak ve alıkoymak kastıyla Kharkov'dan İstanbul'a giden Pegasus Havayolları'na ait uçağa yolcu olarak bindiği anlatıldı.

Şüphelinin uçak 7 Şubat'ta saat 16.27'de Kharkov Havalimanı'ndan kalktıktan 20 dakika sonra kabin amirinin yanına gelip Rusça bilen kişilerden destek alarak amacını aktardığı belirtilen iddianamede, Kozlov'un "uçağın Soçi'ye inmesini, aksi takdirde uçaktaki bombayı patlatacağını" söylediği kaydedildi.

İddianamede, bu sırada uçağın pilotuyla görüşmelerin yapıldığı ifade edilerek, Kozlov'un uçağın rotasının değiştirilmediğini anlaması üzerine uçağın Soçi'ye inmemesi halinde uçaktaki bombayı patlatacağını, Soçi'ye inerse kimseye zarar vermeyeceğini söylediği bildirildi.

Kaptan pilotun, değişik manevralarla teknik arıza nedeniyle uçağın Soçi'ye indirileceğini belirtmesi üzerine Kozlov'un uçağın bu şehre yöneldiğine ikna olduğu kaydedilen iddianamede, uçağın sabiha Gökçen Havalimanı'na inmesinin ardından, şüphelinin uçağın Soçi'ye gitmediğini anladığı aktarıldı.

İddianamede, uçak mürettebatı ve kaptanın ikna konuşmaları, özel güvenlik görevlilerinin olaya müdahalesi ve yetkili kişilerin müzakeresi sonucu, Kozlov'un uçağın Sabiha Gökçen Havalimanı'na indikten 4 saat sonra yolcuların inmesine rıza gösterdiğine işaret edildi. İddianamede, Kozlov'un yolcuların tamamı uçaktan indikten sonra yapılan operasyonla yakalandığı bilgisi verildi. 

Eylemi sırasında Kozlov'un 7 mürettebat ve 110 yolcuyu bombayı patlatarak öldürme tehdidiyle alıkoyarak kişi hürriyetini tehdit ettiği kaydedilen iddianamede, hava korsanının tehditle hava ulaşım aracını kaçırıp alıkoyduğu ifade edildi.

İddianamede, şüpheli Artem Kozlov'un TCK'nın 109. maddesindeki "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve 223. maddesindeki "Ulaşım araçlarının kaçırılması veya alıkonulması" suçlarını işlediği gerekçesiyle 11 yıl 3 aydan 42 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

İddianamenin, Anadolu 37. Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edilmesi halinde Kozlov'un yargılanmasına başlanacak. 

HAVA KORSANININ İDDİANAMESİ HAZIR!

Yorumlar

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
İdam edeceksin idammm...hapishaneye gönderip 1 yıl sonra sal

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000