15 Şubat 2014, Cumartesi 09:46:39

HAVA KORSANININ HAPİS CEZASI ONANDI!

Yargıtay, 10 Nisan 2007'de Diyarbakır -İstanbul seferini yapan Pegasus Havayolları'na ait yolcu uçağını kaçırma girişiminde bulunan hava korsanı Mehmet Gökşingöl'ün 19 yıllık hapis cezasını onadı.
  • Peki uçak düşecekti bırak düşsün ciddiyim bırak düşsün fakat sen o uçağa binme madem düşecek yüzlerce kişi ölecek sen ölme neden havada aklına geliyor ? Yüzlerce kişinin ecel teri dökmesi çokmu iyi oldu ?
  • Beter ol
  • Adamin yaptigi savunma cok sacma. Rüyasinda ucaginin düstügünü görmesi ve bunun havadeyken aklina gelmesi cok sacma. Madem ucagin düsüp ölmekten korktun, o ucaga hic binmeyecektin.
  • hapiste curusun insallah pis biyikli
  • olması gereken bir karar ibretlik hadi bakalım şimdi uçak kaçırmak isteyen olursa en azından 15 yıldan fazla hapis cezası yer ki insanlar görsünler. ancak bizim insanımızda şu vardır boşver kaçırırım ne olacak der.. veya canım sıkıldı hamıma kızdım falan filan... örnek alınacak ceza.. yerindedir..uçak kaçırarak yüzlerce yolcunun canına kast edemessin her zaman söylerim varsa sıkıntı protesto mu edeceksin dök benzini yak kendini bitti gitti suç yok kendimi yaktım başkasına zarar ziyan yok o kadar.. özgürdür insan kendini yakmakla..protesto böyle olur..
  • Adam öldüren bir kişinin, bu vatandaş 200 e yakın insanın hayatına kast etmiş. Haliyle verilen cezada caydırıcı olacak nitelikte, hatta tüm basın organlarının haberi geniş kitlelere duyurması çok yerinde olurdu.
  • Adam öldüren, tecavüz eden daha az ceza alıyor hatta hiç almıyor enteresan bir karar

Diyarbakır-İstanbul seferini yapan Pegasus Havayollarına ait yolcu uçağı 10 Nisan 2007'de Mehmet Gökşingöl tarafından kaçırıldı. Özel harekat timlerince etkisiz hale getirilen Gökşingöl, önce terör ve organize suçlara bakmakla görevli Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nde sorgulandı. Terörle bağlantısı bulunmadığı belirlenen Gökşingöl'ün dosyası, Çubuk Cumhuriyet Savcılığı'na gönderildi. Gökşingöl hakkında Çubuk Asliye Ceza Mahkemesi'nde "ulaşım araçlarının kaçırılması", "hürriyeti tahdit ve çalışma ve iş güvenliğinin ihlali" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından dava açıldı. Yerel mahkemede yaptığı savunmada uçağa binmeden bir gün önce rüyasında uçağın düştüğünü gördüğünü anlatan Gökşingöl, "Uçağa bindim ve aklıma rüyam geldi, durumu hosteslere söylemeye karar verdim. Tuvalette göğsümdeki Kur'an-ı Kerim'i daha belirgin hale getirdim, cep telefonumu elime aldım, kulaklık taktım. Cezayı da göze aldım, uçak düşse daha mı iyi olacaktı?" dedi.

İŞ GÜVENLİĞİNİ İHLALDEN BERAAT

Savcı Gökşingöl'ün, "Cebir, tehdit, hile kullanarak, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" ve "Hava ulaşım aracının kaçırılması" suçlarından hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Çubuk Asliye Ceza Mahkemesi Başkanı Nihal Uslu, Mehmet Gökşingöl'ün, TCK'daki "Cebir, tehdit, hile kullanarak, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma", "Hava ulaşım aracının kaçırılması" ve "Zincirleme suç"u düzenleyen maddeleri uyarınca toplam 23 yıl hapis cezasına çarptırıldığını bildirdi. Sanığın yargılama sürecindeki davranışları dikkate alınarak, cezanın 19 yıl 2 aya indiren mahkeme, Gökşingöl'ün, "Hürriyeti tahdit ve çalışma ve iş güvenliğinin ihlali" suçundan ise beraatına karar verildiğini kaydetti. Karara itiraz edilince dosya Yargıtay'ın gündemine geldi. Dosyanın temyiz incelemesini yapan Yargıtay 14. Ceza Dairesi, Gökşingöl'ün 19 yıllık hapis cezasına onadı.

HAVA KORSANININ HAPİS CEZASI ONANDI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Garip insanlar ~ 10 yıl önce
Peki uçak düşecekti bırak düşsün ciddiyim bırak düşsün fakat sen o uçağa binme madem düşecek yüzlerce kişi ölecek sen ölme neden havada aklına geliyor ? Yüzlerce kişinin ecel teri dökmesi çokmu iyi oldu ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Beter ol

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adamin rüyasi ~ 10 yıl önce
Adamin yaptigi savunma cok sacma. Rüyasinda ucaginin düstügünü görmesi ve bunun havadeyken aklina gelmesi cok sacma. Madem ucagin düsüp ölmekten korktun, o ucaga hic binmeyecektin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
D. ~ 10 yıl önce
hapiste curusun insallah pis biyikli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camaroth ~ 10 yıl önce
olması gereken bir karar ibretlik hadi bakalım şimdi uçak kaçırmak isteyen olursa en azından 15 yıldan fazla hapis cezası yer ki insanlar görsünler. ancak bizim insanımızda şu vardır boşver kaçırırım ne olacak der.. veya canım sıkıldı hamıma kızdım falan filan... örnek alınacak ceza.. yerindedir..uçak kaçırarak yüzlerce yolcunun canına kast edemessin her zaman söylerim varsa sıkıntı protesto mu edeceksin dök benzini yak kendini bitti gitti suç yok kendimi yaktım başkasına zarar ziyan yok o kadar.. özgürdür insan kendini yakmakla..protesto böyle olur..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Adam öldüren bir kişinin, bu vatandaş 200 e yakın insanın hayatına kast etmiş. Haliyle verilen cezada caydırıcı olacak nitelikte, hatta tüm basın organlarının haberi geniş kitlelere duyurması çok yerinde olurdu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Adam öldüren, tecavüz eden daha az ceza alıyor hatta hiç almıyor enteresan bir karar

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000