20 Şubat 2014, Perşembe 08:10:11

HAVA KORSANI İÇİN "YETKİSİZLİK" KARARI!

Pegasus Havayolları'na ait Kharkov-İstanbul seferini yapan uçağın kaçırılma girişimine ilişkin soruşturması kapsamında "yetkisizlik" kararı verilerek, dosya Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi.

TMK 10. maddesiyle yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin, Pegasus Havayolları'na ait Kharkov-İstanbul seferini yapan uçağı kaçırma girişimine ilişkin yürüttüğü soruşturmada, olayın herhangi bir terör örgütüyle bağlantısının tespit edilemediği belirtildi.

Savcılık, bu nedenle "suçun bireysel işlendiği" gerekçesiyle dosyayı Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi.

Pegasus Havayolları'na ait Kharkov-İstanbul seferini yapan uçağı kaçırma girişiminde bulunan Ukrayna uyruklu Artem Kozlov, çıkarıldığı mahkemece 9 Şubat'ta tutuklanmıştı.

Öte yandan Kozlov, Türk Ceza Kanunu'nun 223 /3 maddesi gereğince uçak kaçırmak suçundan 5 yıldan 10, TCK 109 maddesi gereğince ise "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak" suçundan ayırca 1 yıldan 5 yıla kadar olmak üzere 6 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak.

Ukrayna'da da uçak kaçırma ve terör eylemi suçundan soruşturma başlatıldı. Kozlov, Ukrayna yasalarına göre de 5 ila 10 yıl arasında hapis cezası istemiyle yargılanacak.

HAVA KORSANI İÇİN "YETKİSİZLİK" KARARI!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000