03 Nisan 2014, Perşembe 08:10:39

GÜL'DEN PEGASUS'A ÖVGÜ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Pegasus Havayolları'nın Kuveyt'e sefer başlatması münasebetiyle düzenlenen etkinliğe katıldı.
  • mrb dun gece geldıgım uçağın pilotuna tsk etmek ısterdım süper bır pılot hıc bırsey hissetmeden kalktık ve ındık
  • Türkye nin en düşük kaliteli havayolu şirketi kim ne derse desin

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Pegasus Havayolları'nın Kuveyt'e sefer başlatması münasebetiyle düzenlenen etkinliğe katıldı.

Eskiden haftada birkaç uçak seferinin yapıldığı İstanbul ve Kuveyt arasında her gün uçuş başlayınca övünmeye başladıklarını ifade eden Gül, Pegasus'un gelişiyle sefer sayısının yaz aylarında günde 8'e çıkacağını duyurdu. Cumhurbaşkanı Gül, bu gelişmenin Türkiye ve Kuveyt arasındaki ilişkilerin hangi noktaya geldiğini görmek açısından önemli olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Gül'le beraber Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in katıldığı toplantıda Ali Sabancı da bir konuşma yaptı. Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Kuveyt'e havacılık alanında yapılan bu önemli yatırımın 30-40 senenin değil, son 8 senelik istikrarlı dönemin bir hikayesi olduğunu dile getirdi. Sabancı, Kasım 2005'te faaliyete geçen Pegasus'un Kuveyt'e uçuş başlatmasıyla 550 dolar civarındaki ortalama bilet fiyatlarının 330 dolara indiğini söyledi. 27 Mart 2014'te Kuveyt'e sefer başlatan Pegasus'un yaklaşık 200 dolarlık bilet fiyatları olduğunu ifade eden Sabancı, bu sayede diğer havayolu şirketlerinin de indirime gittiğinden bahsetti.

Basra Körfezi kıyısında bulunan Kuveyt'e 27 Mart'ta haftada 4 gün uçmaya başlayan Pegasus, 7 Mayıs tarihinden itibaren haftanın her günü sefere başlayacak.

Yeni uçuş noktası Kuveyt'le birlikte Pegasus'un uçuş ağı, Avrupa, Orta Doğu, Rusya ve Kafkaslar'da 32 ülkede toplam 79 noktaya ulaştı. Havayolu, 2014 yılında 16.8 milyon misafiri ağırladı.

Programın ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kuveyt Emiri Şeyh El Sabah ve beraberindekiler hatıra fotoğrafı çektirdi. Ali Sabancı, Pegasus adına Cumhurbaşkanı Gül'e uçak maketi hediye etti.

GÜL'DEN PEGASUS'A ÖVGÜ

Yorumlar

sevkı demırcan ~ 9 yıl önce
mrb dun gece geldıgım uçağın pilotuna tsk etmek ısterdım süper bır pılot hıc bırsey hissetmeden kalktık ve ındık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yorum ~ 10 yıl önce
Türkye nin en düşük kaliteli havayolu şirketi kim ne derse desin

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000