30 Ağustos 2011, Salı 10:51:48

GÖRÜLMEMİŞ YOĞUNLUK

Uzun bayram tatilini değerlendirmek isteyen çok sayıda kişi geride bıraktığımız cuma gününden itibaren yolculuklarına başladı. Bu nedenle cuma gününden bu yana Ercan Devlet Havaalanı’nda görülmemiş bir yoğunluk yaşanıyor.
  • BOŞVERİN TUVALETLERİ GÜNDE O KADAR UÇAK İNİYOR TEK TEKNİSYEN VAR SHGM YETKİLİLERİ GÖREVE
  • Bana alınan bir tane tedbiri yazabilir misiniz ? Tuvaletler dökülüyor. Pasaporttan sonraki kafe tüm meydanı kaplamış ve halka oturacak yer yok. Rezilliğin bini bir para. Sayın sivil havacılık müdürü hangi önlemi aldınız acaba ?
KKTC’ye charter seferler yapan şirketler de dahil olmak üzere toplam 7 havayolu şirketi 10 günlük bayram periyodunda toplam 610 uçuş gerçekleştirecek.
Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Hasan Topaloğlu bayram nedeniyle Ercan Devlet Havaalanı’nda büyük bir yoğunluk yaşanacağını ancak gerekli tüm tedbirleri aldıklarını söyledi..

Türkiye’de bayram tatilinin 9 gün ilan edilmesi, turistlerin yanı sıra burada okuyan öğrencilerin de KKTC’ye akın etmesini sağladı. Aynı çerçevede ülkemizde okuyan öğrenciler ile bayram tatilini yurt dışında geçirmek isteyen yurttaşlar da Ercan Devlet Havaalanı’nı kullanmak durumunda. Bu nedenle bayram tatilinin başından sonuna kadar olan 10 günlük sürede KKTC’ye uçan havayolları Ercan’a günde ortalama 61 sefer yapacak.

4 Eylül Pazar günü rekor sayıda uçuş olacak
KIBRIS muhabirinin Sivil Havacılık Dairesi’nin uçuş listesinden elde ettiği verilere göre; ortalamayı yükselten günlerin başında bayram arifesi olan dün geldi… Dün ülkemizde 69 uçuş yapıldı. Ancak en yüksek uçuş sayısına bayram tatilinin bitiş tarihi olan 4 Eylül Pazar günü ulaşılacak. Pazar ve pazartesinin ilk saatlerinde Ercan Devlet Havaalanı’nda 78 uçuş gerçekleştirilecek. Pazar gününde sonra Ercan’da rutin uçuşlara dönülecek.

En çok İstanbul
Uçuş listesi incelendiğinde Türkiye’nin bir çok noktasına uçulduğu gözlemleniyor. Bir çok bölgeden de yurt dışı uçuş bağlantıları yapılıyor. KKTC’den 10 günlük bayram periyodu süresince en fazla uçuş yapılan şehir İstanbul olacak. Uçuş listelerine göre Ercan ile İstanbul arasında tam 192 sefer gerçekleştirilecek. Bu sayının içerisinde hem Atatürk Havalimanı hem de Sabiha Gökçen Havalimanı var.

610 uçuş var
KKTC’ye charter seferler yapan şirketler de dahil olmak üzere toplam 7 havayolu şirketi uçuş gerçekleştiriyor… 10 günlük bayram periyodunda toplam 610 uçuş gerçekleşecek. Uçuşlarda Pegasus, Türk Hava Yolları, Atlas Jet ve Atlas Havayolları başı çekiyor. Corendom ve Tailwind de charter seferler gerçekleştiriyor. Tarifeli sefer yapan bir diğer şirket ise Sky Hava Yolları. Ancak Sky, Türkiye pazarından çekilişiyle birlikte ay başından itibaren KKTC’deki uçuşlarını da noktalıyor. Bu nedenle uçuş sayısı bir hayli azalmış durumda.

Pegasus açık ara lider
Şirketler arası rekabete bakıldığında Pegasus Hava Yolları’nın açık ara liderliği var. Pegasus 10 günlük Ramazan Bayramı periyodunda 230 sefer gerçekleştirecek. Pegasus’u 143 sefer ile Türk Hava Yolları izliyor. Atlas Hava Yolları 130, Onur Hava Yolları da 66 sefer gerçekleştirecek.

4 özel uçak izin aldı
Ülkemizdeki kumarhaneler zengin turistlerin de KKTC’ye gelmesini teşvik ediyor. Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Hasan Topaloğlu’ndan alınan bilgiye göre 4 adet özel uçağa da bayram periyodunda izin verildi. Kendi özel uçaklarıyla adamıza gelecek olan zenginlerin sayısı az da olsa yok değil…

“Her türlü tedbir alındı”
Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Hasan Topaloğlu yaptığı açıklamada 10 günlük Ramazan Bayramı periyodunda Ercan Devlet Havaalanı’nda büyük bir yoğunluğun yaşanacağını vurguladı. Topaloğlu, daire olarak gerekli tüm tedbirleri aldıklarını belirterek, herkesin huzur içinde kazasız bir bayram geçirmesini diledi.

(Kıbrıs)
GÖRÜLMEMİŞ YOĞUNLUK

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
BOŞVERİN TUVALETLERİ GÜNDE O KADAR UÇAK İNİYOR TEK TEKNİSYEN VAR SHGM YETKİLİLERİ GÖREVE

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bana alınan bir tane tedbiri yazabilir misiniz ? Tuvaletler dökülüyor. Pasaporttan sonraki kafe tüm meydanı kaplamış ve halka oturacak yer yok. Rezilliğin bini bir para. Sayın sivil havacılık müdürü hangi önlemi aldınız acaba ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000