05 Nisan 2012, Perşembe 12:47:28

GAZİPAŞA İÇİN HANGİ HAVAYOLLARI SIRADA?

Dün Gazipaşa Havaalanı’na Corendon Havayolları’nın yaptığı ilk inişin ardından yaşanan mutluluk, Alanya Goldcity Otel’de düzenlenen toplantıda basın mensuplarıyla paylaşıldı.
  • alanya da yortum olduğunda nolcak ve kule göremezse ya da geç kalırsa
  • Güzel kardeşim charter uçakları hep dolu gelir, öyle tarifeliler gibi boş gelmez, dolu gelirler dolu giderler, bilmediğiniz konularde yorum yapmayın lütfen
  • Güzel kardeşim charter uçakları hep dolu gelir, öyle tarifeliler gibi boş gelmez, dolu gelirler dolu giderler, bilmediğiniz konularde yorum yapmayın lütfen
  • uçaklara yakıt veren firma hangisi gazipaşada bilen varmı arkadaşlar
  • kendini bilmez bir kaç kişi havalimanı olmasa kara yolu olsa daha iyiydi demiş.Dosttum o uçuştan sonra sende bizimle gelseydin ne demek anlardın.Ayrıca ekip gazipaşadan alanyaya gitti.Alanya yolu bile cehenneme gitmek gibi geldi.Birde düşünün antalyadan alanyaya gitmek yada gazipaşaya Allah göstermesin.Corendon iyi bir iş yaptı ama aklımızda bir soru var .sorduk ama cevap alamakdık.Ne değiştide Corendon için uçuş izni verildi.Ne olduda meydan genişletildi.Ne verildi ne istendi...?
  • 700 zaten iniyormuş, birde 800 inmiş şimdi.. bu kadar sevinmeye sebep nedir bunu çözemedim..190 yolcuyla uçak sanki sürekli dolu olarak inebilecek..
  • Pek hosunuza gidiyorsa Gazipasaya inin ve Antalyaya yolculuk yapin bizim ne cektigimizi anlarsiniz ben bir Alanya li olarak buranin acilmasi sart Avrupali artik Antalyayi tercih etmiyor herkes Alanyayi istiyor bu havaalani kacinilmaz olmasi gereken gec kalinmis gerekirse Denize yapilir ikinci bir Pist Antalyaya mecbur oldugu icin cogu orada tatil yapiyor ama Alanya da cok potansiyel var birakinda Alanya nin önü acilsin ben Almanya da yasiyorum her Sehir de Havaalani var isterse arasi 50 km olsun Antalya Alanya arasi 150Km birakinda bizde kendi yagimizla piselim ben sahsen birdaha Antalyaya inmem Gazipasa biletleri satilirsa Tesekkür ederim emegi gecen herkese Hayirli Olsun
  • Güzel kardeşim, canım kardeşim, sen belliki ne Alanyalısın ne de Gazipaşalaı, bir kere Alanyada yaşayan bir Gazipaşalı olarak şunu diyeyim, Antalya-Alanya arası 135 km, ikincisi yurtdışından gelen turistin çektiği çileyi bir görsen böyle yazmazdın, Alanya - Antalya arasına bırak hızlı treni, yolu bile kaç senede bitirdiler. Bir kere havaalanı hazır bekliyor, o bölge için gerekliydi çalışması, ben alanyadan bir başka yere gitmek için 135 km gitmemeliyim güzel kardeşim. Alanya ve Gazipaşa ve hatta Anamur için hayırlı olsun.
  • Hayırlı olsun. Atıl olmaktansa uçulması faydadır. Bilinen 2 havayolu daha kapıda zaten Gazipaşa için. Tokat için de elindekine sahip çıkamayan, başkasının mal'ına göz dikermiş diyorum sadece.
  • Helal olsun
Alanya Goldcity Otel'de düzenlenen "Corendon Havayolları B737-800 İlk İniş" lansmanına, Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk , Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Gazipaşa Belediye Başkanı Cem Burak Özgenç , TAV Havalimanları Holding İşletmeler Direktörü Murat Örnekkol, Corendon Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Yıldıray Karaer ALTİD Başkanı Gülçin Güner, ALTAV Başkanı Faik Kaptanoğlu gibi isimler katıldı.

TAV Havalimanları Holding İşletmeler Direktörü Murat Örnekkol, Gazipaşa Havalimanı'nın risk faktörünü sıfıra indirmek için yapılan çalışmalar nedeniyle geçen sürede sabrettiklerini ve sonunda mutlu sona ulaştıklarını söyledi. TAV firması olarak 2008'in başından itibaren projelendirme, finansman, istimlak ve inşaat işlerini gerçekleştirdiklerini belirten Örnekkol, şunları kaydetti:

"2009'un temmuz ayında işletme ruhsatını aldık. İlk uçuşu firmamızın özel jeti ile gerçekleştirdik. Sivil toplum kuruluşlarıyla el ele yapabileceğimiz girişimler konusunda çalışmalarımız oldu. Buraya inebilecek uçak tiplerini belirledik. Ancak kural koyucu konumunda bulunan devletin otoritesi Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün onay vermesi gerekiyordu. Risk faktörünü sıfıra indirmek için bir hedef vardı. Sabrettik ve sonunda mutlu sona ulaşıldı. Başarılı bir iniş gerçekleştiren Corendon firması yöre için çağ açtı."

Corendon Turizm Grubu kurucu ortağı, Corendon Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Yıldıray Karaer ise Gazipaşa Havalimanı ile ilgili engellerin kalkması ve 737-800 tipi, 189 yolcu kapasiteli uçağın inmesiyle beraber Alanya'nın önünün açıldığını vurguladı.

Bundan sonra Gazipaşa Havalimanı'nın kapasitesinin artırılması yönünde çalışmalar yapılması gerektiğine işaret eden Karaer, şunları söyledi "15 yıldır Hollanda ve Belçika'dan turist getiriyoruz. Bu yıl Türkiye'ye 420 bin yolcu getirmeyi planladık.Türkiye'ye getirdiğimiz turistin her yıl yüzde 25- 30'u Alanya'ya geliyor. Bu nedenle Alanya bizim için her zaman çok büyük bir potansiyel oluşturmaktadır. Sanıyorum bu sene Antalya ve Gazipaşa Havalimanı'nı kullanarak 100 binin üzerinde turisti Alanya'ya getireceğiz. Hollanda'dan 20 Nisan itibariyle her salı ve cuma olmak üzere 2 uçuş planladık. Bu uçuşla birlikte Alanya'nın potansiyeli ikiye katlanacak."

Toplantı esnasında "Gazipaşa Havaalanı'na inmek için Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne başvuran başka havayolu şirketi var mı?" sorusuna TAV Direktörü Murat Örnekkol "Şu anda Anadolujet, SHGM'den gelecek izini bekliyor. Sanırım Pegasus Havayolları da Anadolujet'in ardından Gazipaşa'ya inmek isteyen havayolu şirketlerinden olacak" diye konuştu. 

Yapılan toplantının ardından Gazipaşa Belediye Başkanı Cem Burak Özgenç, Yıldıray Karaer’e bir plaket takdim etti.

İŞTE İLK SEFERDEN AIRPORTHABER OBJEKTİFİNE YANSIYANLAR













 

                                 GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ


GAZİPAŞA İÇİN HANGİ HAVAYOLLARI SIRADA?

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Misafir ~ 12 yıl önce
alanya da yortum olduğunda nolcak ve kule göremezse ya da geç kalırsa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Güzel kardeşim charter uçakları hep dolu gelir, öyle tarifeliler gibi boş gelmez, dolu gelirler dolu giderler, bilmediğiniz konularde yorum yapmayın lütfen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Güzel kardeşim charter uçakları hep dolu gelir, öyle tarifeliler gibi boş gelmez, dolu gelirler dolu giderler, bilmediğiniz konularde yorum yapmayın lütfen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
uçaklara yakıt veren firma hangisi gazipaşada bilen varmı arkadaşlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
kendini bilmez bir kaç kişi havalimanı olmasa kara yolu olsa daha iyiydi demiş.Dosttum o uçuştan sonra sende bizimle gelseydin ne demek anlardın.Ayrıca ekip gazipaşadan alanyaya gitti.Alanya yolu bile cehenneme gitmek gibi geldi.Birde düşünün antalyadan alanyaya gitmek yada gazipaşaya Allah göstermesin.Corendon iyi bir iş yaptı ama aklımızda bir soru var .sorduk ama cevap alamakdık.Ne değiştide Corendon için uçuş izni verildi.Ne olduda meydan genişletildi.Ne verildi ne istendi...?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
700 zaten iniyormuş, birde 800 inmiş şimdi.. bu kadar sevinmeye sebep nedir bunu çözemedim..190 yolcuyla uçak sanki sürekli dolu olarak inebilecek..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Pek hosunuza gidiyorsa Gazipasaya inin ve Antalyaya yolculuk yapin bizim ne cektigimizi anlarsiniz ben bir Alanya li olarak buranin acilmasi sart Avrupali artik Antalyayi tercih etmiyor herkes Alanyayi istiyor bu havaalani kacinilmaz olmasi gereken gec kalinmis gerekirse Denize yapilir ikinci bir Pist Antalyaya mecbur oldugu icin cogu orada tatil yapiyor ama Alanya da cok potansiyel var birakinda Alanya nin önü acilsin ben Almanya da yasiyorum her Sehir de Havaalani var isterse arasi 50 km olsun Antalya Alanya arasi 150Km birakinda bizde kendi yagimizla piselim ben sahsen birdaha Antalyaya inmem Gazipasa biletleri satilirsa Tesekkür ederim emegi gecen herkese Hayirli Olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Güzel kardeşim, canım kardeşim, sen belliki ne Alanyalısın ne de Gazipaşalaı, bir kere Alanyada yaşayan bir Gazipaşalı olarak şunu diyeyim, Antalya-Alanya arası 135 km, ikincisi yurtdışından gelen turistin çektiği çileyi bir görsen böyle yazmazdın, Alanya - Antalya arasına bırak hızlı treni, yolu bile kaç senede bitirdiler. Bir kere havaalanı hazır bekliyor, o bölge için gerekliydi çalışması, ben alanyadan bir başka yere gitmek için 135 km gitmemeliyim güzel kardeşim. Alanya ve Gazipaşa ve hatta Anamur için hayırlı olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Hayırlı olsun. Atıl olmaktansa uçulması faydadır. Bilinen 2 havayolu daha kapıda zaten Gazipaşa için. Tokat için de elindekine sahip çıkamayan, başkasının mal'ına göz dikermiş diyorum sadece.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Helal olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000