11 Temmuz 2013, Perşembe 08:39:35

GAZİPAŞA HAVALİMANI'NI KAÇ YOLCU KULLANDI?

Gazipaşa Kaymakamı ve Gazipaşa Havalimanı Mülki Amiri Muhittin Pamuk, havalimanına 23 Mart 2013 tarihinden itibaren gelen giden yolcu sayısını açıkladı.
  • GAZİPAŞA-İZMİR-ALMANYA***GAZİPAŞA-İZMİR-ERZURUM,VAN-DİYARBAKIR-TRABZON,SAMSUN Sunexpress firmasının Gazipaşa'dan Almanya'ya İzmir aktarmalı uçuş yapması çok iyi olacaktır.Önce Gazipaşa'dan İzmir'e .Daha sonrada aynı uçakla ya da farklı bir uçakla Almanya'ya gidilmesi çok yerinde olur.Çünkü yaz boyu Gazipaşa-Alanya-Anamur istikametinden; İzmir-Aydın-Balıkesir-Manisa'ya , Bodruma gidecek olanlar bu uçağı yoğun bir şekilde kullanacaklardır. Almanya'ya gidecekler için de alternatif bir hat olacaktır.Bu hatla buradan aynı uçakla İzmir'e devamında da İzmirden dolacak olan Almanya yolcuları için alternatif bir uçuş güzergahı olacaktır. Yine Erzurum ,Van gibi doğu illerinden direkt İzmir'e gelenler ,bu hattı kullanarak Alanya'ya ,Manavgat'a Gazipaşa'ya ,Anamur'a rahatlıkla aktarmalı olarak gelebilecektir. Bu uçuş hattı hem Akdenizi Ege'ye ,Almanya'ya ,Doğu Anadolu'yA ,Karadenize,Güneydoğuya bağlayacaktır.
  • pegasus iyi dayanmis doluluk %38 tum hatlar boyle ise nasil dayaniyorlar?
  • ya arkadaş ne var bu gazipaşada da her hafta haberini yapıyorsunuz? yok ne zaman açıldı yok bakıma alındı, su kadar uçak indi... bıktık artık yaa midem bulandı gazipaşa havaalanından
  • ULUSLAR ARSI DIŞ UÇUŞUN OLDUĞU GÜMRÜKLÜ BÖLGEYE HAVALİMANI DENİR. sadece ic hat için kullanılan gümrüksüz bölgeye HAVAALANI denir fark bu.
  • Bakanlar kurulu kararıyla, devamlı gümrük kapısı açılan havaalanları, doğal olarak HAVALİMANI statüsüne kavuşmuş oluyor.
  • Gazipaşa'ya en çok turist getiren havayolu firması Hollanda ve İskandinavya uçuşları yapan Corendon.
  • havayolu-tur operatörü. Bu yolcuları kim taşımış birde onun detayını verseler..
  • Gazipaşa havaalanını Nasıl Havalimanı oluyor.Bir türlü anlayamadım. Sayın demeci veren yetkili gazipaşa havaalanını Nasıl Havalimanı dersiniz.havalimanı olma özelliklerini yazarmısınız?

Havalimanı Güvenlik Toplantısı'na katılan Gazipaşa Havalimanı Mülki Amiri Muhittin Pamuk, havalimanını 4 ay içinde toplamda 134 bin 766 kişinin kullandığını söyledi. Uçuş sezonunun başladığı 23 Mart tarihinden bu yana havalimanının en yoğun günlerini yaşadığını dile getiren Pamuk, haftalık 62 uçuşun gerçekleştiğini belirtti.

Havalimanına dış hatlarda 7 firmanın Danimarka, Norveç, Hollanda, Belçika, İsveç, İran ve Polonya'dan yolcu taşıdığını hatırlatan Pamuk, iç hatlarda ise Pegasus firmasının uçuş gerçekleştirdiğini söyledi.

23 Mart - 8 Temmuz tarihleri arasında yolcu sayıları hakkında bilgi veren Pamuk, şunları söyledi:

"Havalimanımıza uçuş sezonunun başladığı 23 Mart tarihinden itibaren dış hatlarda toplamda 730 uçuş gerçekleşti. Bu uçuşlar esnasında 47 bin 11 yolcu havalimanımıza geldi, 39 bin 100 yolcu ise havalimanımızdan ülkesine gitti. Toplamda dış hatlarda 86 bin 111 yolcu havalimanımızı kullandı. İç hatlarda ise uçuş yapan tek firma olan Pegasus 1 Ocak 2013 tarihinden bugüne 334 uçuş düzenledi. Bu uçuşlar esnasında 24 bin 672 yolcu havalimanımıza geldi, 23 bin 983 yolcu havalimanımızdan gitti. Toplamda iç hatlarda 48 bin 655 yolcu havalimanını kullandı. Bu rakamlar ışığında havalimanımızı uçuş sezonunun başladığı tarihten bugüne 134 bin 766 kişinin kullandığını görüyoruz. Gelinen noktada sezon başında koyduğumuz 250 bin yolcu sayısına rahatlıkla ulaşacağımızı düşünüyoruz."

EN ÇOK YOLCU HOLLANDA'DAN

Havalimanı Mülki Amiri Kaymakam Pamuk, havalimanını kullanan yolcuların uyruklarına göre dağılımını da paylaştı. Buna göre havalimanını en çok kullanan millet sıralamasında Hollanda ilk sırada yer alıyor. Gelen - giden yolcu sayısına göre en çok havalimanını kullanan millet sıralaması ise şu şekilde:

Gelen yolcu; Hollanda 16 bin 243, Danimarka 10 bin 798, Norveç 6 bin 830, İsveç 6 bin 293, Belçika 3 bin 527

Giden yolcu; Hollanda 13 bin 477, Danimarka 8 bin 718, Norveç 6 bin 146, İsveç 5 bin 239, Belçika 2 bin 537

GAZİPAŞA HAVALİMANI'NI KAÇ YOLCU KULLANDI?

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Havayolu Araş. ~ 11 yıl önce
GAZİPAŞA-İZMİR-ALMANYA***GAZİPAŞA-İZMİR-ERZURUM,VAN-DİYARBAKIR-TRABZON,SAMSUN Sunexpress firmasının Gazipaşa'dan Almanya'ya İzmir aktarmalı uçuş yapması çok iyi olacaktır.Önce Gazipaşa'dan İzmir'e .Daha sonrada aynı uçakla ya da farklı bir uçakla Almanya'ya gidilmesi çok yerinde olur.Çünkü yaz boyu Gazipaşa-Alanya-Anamur istikametinden; İzmir-Aydın-Balıkesir-Manisa'ya , Bodruma gidecek olanlar bu uçağı yoğun bir şekilde kullanacaklardır. Almanya'ya gidecekler için de alternatif bir hat olacaktır.Bu hatla buradan aynı uçakla İzmir'e devamında da İzmirden dolacak olan Almanya yolcuları için alternatif bir uçuş güzergahı olacaktır. Yine Erzurum ,Van gibi doğu illerinden direkt İzmir'e gelenler ,bu hattı kullanarak Alanya'ya ,Manavgat'a Gazipaşa'ya ,Anamur'a rahatlıkla aktarmalı olarak gelebilecektir. Bu uçuş hattı hem Akdenizi Ege'ye ,Almanya'ya ,Doğu Anadolu'yA ,Karadenize,Güneydoğuya bağlayacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pegaaas ~ 11 yıl önce
pegasus iyi dayanmis doluluk %38 tum hatlar boyle ise nasil dayaniyorlar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bu ne yaa ~ 11 yıl önce
ya arkadaş ne var bu gazipaşada da her hafta haberini yapıyorsunuz? yok ne zaman açıldı yok bakıma alındı, su kadar uçak indi... bıktık artık yaa midem bulandı gazipaşa havaalanından

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HAVALİMANI ~ 11 yıl önce
ULUSLAR ARSI DIŞ UÇUŞUN OLDUĞU GÜMRÜKLÜ BÖLGEYE HAVALİMANI DENİR. sadece ic hat için kullanılan gümrüksüz bölgeye HAVAALANI denir fark bu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 11 yıl önce
bir pist yap,1 gümrükçü köy olsun havalimanı olmaz böyle şey.Kendinizi ve halkı kandırmayınız.Daha kapsamlı bir bilgi verilmeli diye düşünüyorum.
çılgın pilot ~ 11 yıl önce
Bakanlar kurulu kararıyla, devamlı gümrük kapısı açılan havaalanları, doğal olarak HAVALİMANI statüsüne kavuşmuş oluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
corendon ~ 11 yıl önce
Gazipaşa'ya en çok turist getiren havayolu firması Hollanda ve İskandinavya uçuşları yapan Corendon.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CAI ~ 11 yıl önce
ayrıca iran ve polonya uçuşlarını da CORENDON gerçekleştiriyor...
havayolu ~ 11 yıl önce
havayolu-tur operatörü. Bu yolcuları kim taşımış birde onun detayını verseler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 11 yıl önce
Gazipaşa havaalanını Nasıl Havalimanı oluyor.Bir türlü anlayamadım. Sayın demeci veren yetkili gazipaşa havaalanını Nasıl Havalimanı dersiniz.havalimanı olma özelliklerini yazarmısınız?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
drneuro ~ 11 yıl önce
Deniz kıyısındaki merkezlere havalimanı deniyordu sanırım..
Misafir ~ 11 yıl önce
Ben Havalimanı tanımını,Bu metni hazırlayanlardan cevap bekliyorum.
Misafir'e cevap ~ 11 yıl önce
Bu soruyu DHMI'ye sorunuz cunku cok zaman once degil butun alanlari ve limanlari Havalimani yaptilar. Millet karistirmasin diye.
Misafir ~ 11 yıl önce
Bingöldeki Havaalanınada Havalimanı diyorlar,Şırnaktaki havaalanınada havalimanı diyorlar. Neden? Bu konuyu açıklasınlar lütfen?Neden yetkililerden cevap çıkmıyor?
vatandaş ~ 11 yıl önce
arkadaşlar havaalanı sadece ic hat uçuşunun olduğu meydana denir. Havalimasnı da iç hat dış hat yani gümrük bulunan meydana denir. fark bu çok basit. bunun içinde kendimizi yormayalım :) :) :)

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000