02 Haziran 2016, Perşembe 08:45:20

F-4 savaş uçağı Adana'da

Adana Büyükşehir Belediyesi, Kıbrıs Barış Harikatı’nda kullanılan bir savaş uçağını, Adana turizmine kazandırıyor.
  • Hangarlarda, vatandaşın görme imkânının zor olduğu yerlerde olacağına bu şekilde herkesin kolay ulaşımı olan mekanlarda sergilenmesi gayet iyi düşünülmüş. Hem tarihimize hem havacılığa bakışı az da olsa geliştireceği kanısındayım. Emeği geçenlere teşekkürler...
  • 501 TCTO gören, yani çöl TO su gören keşif uçağıydı, soğutma sistemi farklı olan GAF RF-4, olması lazım bu uçak.
  • Aslanım benim. Yıllarca gökyüzünde çılgınlar gibi uçtuk. 501, GAF RF-4E çöl tayyaresi derlerdi. Uçarken kokpit o kadar soğuk olurdu ki anlatamam. Kâl olana kadar da havalandırmasını ısıtabilen olmadı :) Adana'ya gidince ziyaretine gelirim eski dostum...
  • Konuyla uzaktan ilgisi olsa da; Büyükçekmece Belediye Başkanımıza teşekkür etmek istiyorum. Bu uçaklar istek üzerine yurdun çeşitli yerlerine tahsis edilerek parklara konuluyor. Bazıları ilk geldiği günkü gibi pırıl pırıl bakılıyor, bazıları vandalcılar ve tabiat tarafından enkaza dönüşüyor. Büyükçekmece'de anıt uçaklar elden geçirilerek yine pırıl pırıl olmuşlar. Başta Başkan olmak üzere, tüm yetkil, ilgili ve emeğe geçenlere teşekkür ediyorum. Darısı diğer anıt uçaklarının başına.
  • Kıbrıs barış harekatında F4 E veya değişik vErsiyonları kullanılmadı.ÇÜNKÜ O ZAMAN ENVANTERDE YOKTU,SONRA GELDİ.
  • Değerli arkadaşlarım. Yaklaşık 20 yıl bu uçaklarda uçtum. Haberde bir hata olmalı diye düşünüyorum. Zira Kıbrıs Barış Harekatı'nda hiç F-4 uçağı uçmadı diye biliyorum ben. Muharip olarak uçan uçaklar sanırım sadece F-100 uçaklarıydı.
  • F 100 ler vardı o zamanlar
  • "Adana Turizmine" kazandırılmak
  • "Adana Turizmine" kazandırılmak
  • Adana ve çevresinde güzel vakit geçirecek yerler var.Uçağın konduğu yer Seyhan nehri kıyısı Karataş Yumurtalık sahilleri Pozantı , Tufanbeyli yayları çok güzel ve ekonomik. bu Her tür ulaşım bol ve mevcut. Adana ya bekleriz.

Adana Büyükşehir Belediyesi, Kıbrıs Barış Harikatı’nda kullanılan bir savaş uçağını, Adana turizmine kazandırıyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi, 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nda kullanılan çıkarma gemisini Adana’ya getirip, Seyhan Nehri kıyısındaki Gondol Marina civarına monte ederek, Adanalıların izlenimine açmasının ardından, bu kez aynı savaşta kullanılan jet uçağını kent turizmine kazandırıyor. Eskişehir 1. Ana Jet Hava Üssü Komutanlığı’ndan temin edilen, Kıbrıs Barış Harekatı’nda kullanılan ve 6 yıl önce uçuşu noktalanan 69-7501 seri numaralı F-4 Phantom savaş uçağı, Gondol Marina’da izlenime sunulacak. Nakliyesi tamamlanan uçak, montajının ardından vatandaşlarca ziyaret edilip, incelenebilecek.

Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Denizcilik Şube Müdürü Duran Kaya, daha önce Gondol Marina’ya getirilen savaş gemisine gösterilen ilginin yoğunluğunu gördükten sonra, Başkan Hüseyin Sözlü’nün talimatıyla, kent turizmine önemli bir değer daha kazandırmak için harekete geçtiklerini belirtti. Kaya, “Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü Bey’in girişimleriyle, Kıbrıs Barış Harekatı’nda kullanılmış, tarihi özelliği olan bir savaş uçağımızı Adana’ya kazandırdık. Montaj ve çevre düzenlemesinin ardından, 15-20 gün içinde Adanalıların beğenisine sunulacak” dedi.





F-4 savaş uçağı Adana'da

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Tebrikler.. ~ 8 yıl önce
Hangarlarda, vatandaşın görme imkânının zor olduğu yerlerde olacağına bu şekilde herkesin kolay ulaşımı olan mekanlarda sergilenmesi gayet iyi düşünülmüş. Hem tarihimize hem havacılığa bakışı az da olsa geliştireceği kanısındayım. Emeği geçenlere teşekkürler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fantomcu portos ~ 8 yıl önce
501 TCTO gören, yani çöl TO su gören keşif uçağıydı, soğutma sistemi farklı olan GAF RF-4, olması lazım bu uçak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F-4E ~ 8 yıl önce
Aslanım benim. Yıllarca gökyüzünde çılgınlar gibi uçtuk. 501, GAF RF-4E çöl tayyaresi derlerdi. Uçarken kokpit o kadar soğuk olurdu ki anlatamam. Kâl olana kadar da havalandırmasını ısıtabilen olmadı :) Adana'ya gidince ziyaretine gelirim eski dostum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
portos ~ 8 yıl önce
Şafak filo, yalnız-korkusuz-silahsız
BCekmece ~ 8 yıl önce
Konuyla uzaktan ilgisi olsa da; Büyükçekmece Belediye Başkanımıza teşekkür etmek istiyorum. Bu uçaklar istek üzerine yurdun çeşitli yerlerine tahsis edilerek parklara konuluyor. Bazıları ilk geldiği günkü gibi pırıl pırıl bakılıyor, bazıları vandalcılar ve tabiat tarafından enkaza dönüşüyor. Büyükçekmece'de anıt uçaklar elden geçirilerek yine pırıl pırıl olmuşlar. Başta Başkan olmak üzere, tüm yetkil, ilgili ve emeğe geçenlere teşekkür ediyorum. Darısı diğer anıt uçaklarının başına.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mustafa ~ 8 yıl önce
Kıbrıs barış harekatında F4 E veya değişik vErsiyonları kullanılmadı.ÇÜNKÜ O ZAMAN ENVANTERDE YOKTU,SONRA GELDİ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fantomcu ~ 8 yıl önce
Değerli arkadaşlarım. Yaklaşık 20 yıl bu uçaklarda uçtum. Haberde bir hata olmalı diye düşünüyorum. Zira Kıbrıs Barış Harekatı'nda hiç F-4 uçağı uçmadı diye biliyorum ben. Muharip olarak uçan uçaklar sanırım sadece F-100 uçaklarıydı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OKI ~ 8 yıl önce
F 100 ler vardı o zamanlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vatandaş ~ 8 yıl önce
"Adana Turizmine" kazandırılmak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vatandaş ~ 8 yıl önce
"Adana Turizmine" kazandırılmak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kozanlı ~ 8 yıl önce
Adana ve çevresinde güzel vakit geçirecek yerler var.Uçağın konduğu yer Seyhan nehri kıyısı Karataş Yumurtalık sahilleri Pozantı , Tufanbeyli yayları çok güzel ve ekonomik. bu Her tür ulaşım bol ve mevcut. Adana ya bekleriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000