19 Eylül 2012, Çarşamba 13:47:08

DERSİ ALİ SABANCI VERDİ

Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ve Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Güliz Öztürk, Londra’da düzenlenen 9. Dünya Low Cost Havayolları Kongresi’ne katıldı...
  • Eğer bir markanın sonunda SA varsa DİKKAT..!! Yok efendim halkı düşünmüş de vatandaş seyahatini önceden planlayıp ucuza uçuyormuş da... Hikaye.. Oldukça ekonomik gibi görünen biletler 3 ay sonraki uçuşlar ait.. Şimdi sorarım size. Hangimiz 3 ay sonra bir yere seyahat etmek için plan yapabiliriz ki? Ayrıca bazı uçuşlarda 3-5 bileti ucuz fiyata sattığınızı söyleyebildiğiniz gibi aynı uçuşta 250-300 Liralara da koltuk sattığınızı duyursanıza.. Sizin için önemli olan her bir yolcunun kaça uçtuğu değil, uçağınızın her sortide topladığı yekün paradır... Karlılığınızdan ödün vermeyi istemezsiniz hiç..
  • AĞZI OLAN KONUŞUYOR YAZAN YALAKA ARKADAŞ, NE GÜZEL YAZMIŞSIN EN İYİ MAAŞI THY VERİYOR DİYE BARİ TEKNİK KONUSUNDA DA EN İYİ TEKNİĞİN THY 'DE OLDUĞUNU YAZSAYDIN , DAHA BİR HANGARIN BİLE YOK KONUŞUYOSUN, PEGASUS UÇAKLARININ BAKIMINI KİMİN YAPTIĞINI HATIRLATMAMA GEREK YOK HERALDE AYRICA LİSANSLI ARKADAŞLARINI DA KOŞU BEYGİRİ GİBİ HER İŞE SÜRÜYOSUN YARDIMCI TEKNİSYENİN BİLE YOK SENİN ,UÇAKLARIN DA HENÜZ YENİ 1-2 SENE İÇİNDE BU YAPTIĞIN BAKIMLA HEPSİ KÜLÜSTÜR OLACAKTIR :)
  • THY'den sonra en iyi maaşları Pegasus veriyor. Low cost diye herşeyide low cost sanmayın. En iyi teknikte ayrıca Pegasus'tadır. Bilmem farkındamısınız ama Pegasus'un şuana kadar hiç kazası yok. İnşallah ta hiç olmaz. Ayrıca uçaktan kusmuk kokusu alan arkadaş o kokular senden geliyor olmasın sakın ? Sizin gibi enayiler THY'i över ama bilmezki THY yaptığı bütün harcamaları senin gibi enayilerden alıyor devlet şirketi olduğu için. Pegasusun arkasında devlet yok ama Türkiye'nin en iyi özel havayolu şirketi. Bunu başarmak ancak Sabancı zekası gerektirir.
  • Çok kısa diz aralığından dolayı uçuş süresince perişan olma..... çok düşük maaşlı çalışandan dolayı kalitesiz sunum ve hizmet..... Low-quality..
  • Cok low cost var ama Pegasus gibi ayak ve kusmuk kokanucaklari havasiz ve les gibi low cost yok.Cin Ali bence bu konuda konusmaliydi
  • Ali Sabancı Aydın Doğan'ın kızı Vuslat Doğan ile evlidir. Yani şimdiki hükümetin cephe aldığı sermaye grubu. Kısaca devlet Pegasus'a değil destek sürekli engel olmaktadır (THY'nin izin vermediği hatlarda Pegasus'a uçuş izni verilmez, Pegasus nereye uçarsa Sunexpress/Anadolu Jet o hatta rakip olarak girer, THY fiyat kırar, SHGM'nin Pegasus'a milyon TL ceza kesip davayı kaybetmesi, vs.) Bilgilenmeden fikir sahibi olmayalım lütfen.
  • sayın sabancı önce low costu anlatacağına önce devleti arkasına nasıl aldığının desteğini nasıl aldığını anlatsın ki daha net anlaşılır low cost işi ...diğer ülkelerde devleti acaba bu şekilde havayolu şirketlerimi yönlendiriyor önce buna bakıl malı...????
  • Gerçekten güzel başarı. Bir iki dertli konu var, yolcu açısından. Uçaklar aşırı sıkış-tepiş. Ucuza uçuyoruz diye uçuş emniyetinden feragat edilmeyeceğine göre bunu halletmek gerek. Ben 185 im, iki koltuk arasına sığmıyorum. Hadi sığdım diyelim, acil bir durumda oradan nasıl çıkacağım? Bir de bunun üzerine önümdeki yolcu koltuğunu yatırmaya çalışıyor! Parayla desen sadece koridorda oturman lazım, o da çözüm değil bacaklarını koridorda tutman lazım. Acil çıkış koltukları gerçekten pahalı. Ben işin içinden çıkamadım. Benim gibilere low-cost haram demek ki. Diğer konu temizlik. Evet, uçaklar hızlıca tekrar uçuşa veriliyor ama içerideki ağır hava ve pislik giderilemiyor. Bunları çözmeleri gerekir.
  • pegassus filosunda -500 ve -600 model uçak bulunmamaktadır. 2 adet -400 (biri bu kış gidiyor) ve 10 yaşında 3 tane -800'ü dışında bütün uçakları 5 yaşının altındadır.
  • Arkadasım sormuş 500-600-700 dahilimi diye ah be abicim o seri yok Pgs de sadece 2 tane 400 var azıcık araştır:)

Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ve Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Güliz Öztürk,  2011 yılında Avrupa’nın en hızlı büyüyen havayolu şirketi olarak, sektörü temsilen 400 üst düzey yöneticinin katıldığı
2012 Dünya Low Cost Havayolları Kongresi’nde, büyümenin reçetesini paylaştı.

Londra Sofitel Heathrow Hotel’de 17-19 Eylül tarihleri arasında düzenlenen kongrenin ikinci gününde, Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, “Karlılığı Arttırmak” konulu bölüm çerçevesinde JLS Consulting Genel Müdürü John Atrickland’ın sorularını yanıtladı. 

Sabancı röportajında, “Fiyat ve hizmet stratejimiz çerçevesinde başarılı bir model yarattık. Dinamik fiyatlandırma politikamız ile seyahatlerini önceden planlayan ve biletlerini alan misafirlerimize fiyat avantajı yaratıyoruz. Low-cost modeli Türkiye’de uygulayan ilk havayolu olarak, misafirlerimize kendi seyahatlerini ekonomik fiyatlarla diledikleri gibi planlama özgürlüğü sunuyor ve ek hizmetlerimizle tercih ettikleri servisi, tercih ettikleri zamanda alma ayrıcalığı sunuyoruz.  Bu ana fikir ile 6 yıl gibi kısa bir sürede, 2011 yılında Avrupa’nın en hızlı büyüyen havayolu olmayı başardık. Sadece geçen yıl 11.3 milyon misafirimizi uçurarak kurulduğumuzdan bu yana taşıdığımız toplam misafir sayısını 46 milyona çıkardık. Biz Türkiye’de havacılığı başlatmadık, ama değiştirdik. Yaklaşık 75 milyon genç bir nüfusa sahip Türkiye’de iç hatlarda hala büyük bir potansiyel ve katedilecek yol var ” diyerek sözlerine devam eden Sabancı, "Oluşturduğumuz yenilikçi ve başarılı model çerçevesinde misafirlerimizin ihtiyaçları ve isteklerine özen gösteriyor ve onlardan gelen geri dönüşlere önem veriyoruz. Bu ana fikirle, kalkış zamanlamalarımızı şeffaf bir şekilde paylaşıyoruz. Yılın en yoğun zamanı olan Ağustos ayında kaydettiğimiz %93,77’lik zamanında kalkış oranı ile iç hatlarda ortalama 27 dakika, dış hatlarda ise ortalama 40 dakika aralıkla misafirlerimizi uçurduk. Bugün 3.02 yaş ortalaması ile Türkiye’nin en genç filosu olan ve Boeing 737-800’den oluşan toplam 42 uçaklık genç filomuz ile, Türkiye’nin en büyük özel havayolu olmaktan gurur duyuyoruz.  Her geçen gün genişletmeye devam ettiğimiz uçuş ağımıza 18 Ekim’de Dubai’yi ekleyerek 25 ülkede 59 noktaya uçmakta olan bir havayolu olacağız" dedi.

Dünya Low Cost Havayolları Kongresi’ne bu yıl sektörü temsilen 400 üst düzey yönetici ve ortak katıldı.

DERSİ ALİ SABANCI VERDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (31)

explorer ~ 12 yıl önce
Eğer bir markanın sonunda SA varsa DİKKAT..!! Yok efendim halkı düşünmüş de vatandaş seyahatini önceden planlayıp ucuza uçuyormuş da... Hikaye.. Oldukça ekonomik gibi görünen biletler 3 ay sonraki uçuşlar ait.. Şimdi sorarım size. Hangimiz 3 ay sonra bir yere seyahat etmek için plan yapabiliriz ki? Ayrıca bazı uçuşlarda 3-5 bileti ucuz fiyata sattığınızı söyleyebildiğiniz gibi aynı uçuşta 250-300 Liralara da koltuk sattığınızı duyursanıza.. Sizin için önemli olan her bir yolcunun kaça uçtuğu değil, uçağınızın her sortide topladığı yekün paradır... Karlılığınızdan ödün vermeyi istemezsiniz hiç..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gözlemci ! ! ! ~ 12 yıl önce
AĞZI OLAN KONUŞUYOR YAZAN YALAKA ARKADAŞ, NE GÜZEL YAZMIŞSIN EN İYİ MAAŞI THY VERİYOR DİYE BARİ TEKNİK KONUSUNDA DA EN İYİ TEKNİĞİN THY 'DE OLDUĞUNU YAZSAYDIN , DAHA BİR HANGARIN BİLE YOK KONUŞUYOSUN, PEGASUS UÇAKLARININ BAKIMINI KİMİN YAPTIĞINI HATIRLATMAMA GEREK YOK HERALDE AYRICA LİSANSLI ARKADAŞLARINI DA KOŞU BEYGİRİ GİBİ HER İŞE SÜRÜYOSUN YARDIMCI TEKNİSYENİN BİLE YOK SENİN ,UÇAKLARIN DA HENÜZ YENİ 1-2 SENE İÇİNDE BU YAPTIĞIN BAKIMLA HEPSİ KÜLÜSTÜR OLACAKTIR :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ağzı olan konuşuyor! ~ 12 yıl önce
THY'den sonra en iyi maaşları Pegasus veriyor. Low cost diye herşeyide low cost sanmayın. En iyi teknikte ayrıca Pegasus'tadır. Bilmem farkındamısınız ama Pegasus'un şuana kadar hiç kazası yok. İnşallah ta hiç olmaz. Ayrıca uçaktan kusmuk kokusu alan arkadaş o kokular senden geliyor olmasın sakın ? Sizin gibi enayiler THY'i över ama bilmezki THY yaptığı bütün harcamaları senin gibi enayilerden alıyor devlet şirketi olduğu için. Pegasusun arkasında devlet yok ama Türkiye'nin en iyi özel havayolu şirketi. Bunu başarmak ancak Sabancı zekası gerektirir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kısaca ~ 12 yıl önce
Çok kısa diz aralığından dolayı uçuş süresince perişan olma..... çok düşük maaşlı çalışandan dolayı kalitesiz sunum ve hizmet..... Low-quality..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ayak ve kusmuk kokan low cost ~ 12 yıl önce
Cok low cost var ama Pegasus gibi ayak ve kusmuk kokanucaklari havasiz ve les gibi low cost yok.Cin Ali bence bu konuda konusmaliydi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Düzelteç - devleti arkasıan alırsan... ~ 12 yıl önce
Ali Sabancı Aydın Doğan'ın kızı Vuslat Doğan ile evlidir. Yani şimdiki hükümetin cephe aldığı sermaye grubu. Kısaca devlet Pegasus'a değil destek sürekli engel olmaktadır (THY'nin izin vermediği hatlarda Pegasus'a uçuş izni verilmez, Pegasus nereye uçarsa Sunexpress/Anadolu Jet o hatta rakip olarak girer, THY fiyat kırar, SHGM'nin Pegasus'a milyon TL ceza kesip davayı kaybetmesi, vs.) Bilgilenmeden fikir sahibi olmayalım lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
devleti arkasına alırsan... ~ 12 yıl önce
sayın sabancı önce low costu anlatacağına önce devleti arkasına nasıl aldığının desteğini nasıl aldığını anlatsın ki daha net anlaşılır low cost işi ...diğer ülkelerde devleti acaba bu şekilde havayolu şirketlerimi yönlendiriyor önce buna bakıl malı...????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Gerçekten güzel başarı. Bir iki dertli konu var, yolcu açısından. Uçaklar aşırı sıkış-tepiş. Ucuza uçuyoruz diye uçuş emniyetinden feragat edilmeyeceğine göre bunu halletmek gerek. Ben 185 im, iki koltuk arasına sığmıyorum. Hadi sığdım diyelim, acil bir durumda oradan nasıl çıkacağım? Bir de bunun üzerine önümdeki yolcu koltuğunu yatırmaya çalışıyor! Parayla desen sadece koridorda oturman lazım, o da çözüm değil bacaklarını koridorda tutman lazım. Acil çıkış koltukları gerçekten pahalı. Ben işin içinden çıkamadım. Benim gibilere low-cost haram demek ki. Diğer konu temizlik. Evet, uçaklar hızlıca tekrar uçuşa veriliyor ama içerideki ağır hava ve pislik giderilemiyor. Bunları çözmeleri gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
pegassus filosunda -500 ve -600 model uçak bulunmamaktadır. 2 adet -400 (biri bu kış gidiyor) ve 10 yaşında 3 tane -800'ü dışında bütün uçakları 5 yaşının altındadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sadece 800 42... ~ 12 yıl önce
Arkadasım sormuş 500-600-700 dahilimi diye ah be abicim o seri yok Pgs de sadece 2 tane 400 var azıcık araştır:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000