09 Haziran 2012, Cumartesi 08:40:51

"BU YOLCU BİZİMDİR DEYİP ALIYORLAR"

Dalaman Havalimanı Taksi Kooperatifi Başkanı Nazmi Yılmaz, yolcu taşımada yaşanan sorunları çözülmesi için Dalaman Kaymakamı Yılmaz Şimşek ile bir görüşme yaptı.
  • bunlar orda mafya olmuş bunu gelen yabancılar bile biliyo yasal dışardan gelen taksiye girişte yapmadıkları muamele yok herşeyi yapıyolar sonra haklıymış gibi konuşuyolar bunlar mafya dalammanda hiçbir airportta böle bişi yok ama burası dağbaşı
  • Nazmi başkan Dalaman Havalimanı taxi koop. kurulmadan da bazı Havalimanlarında Havaş vardı ve Havaş gibi kurumsal bir şirket tüm faaliyetlerini yasal prosedürler çerçevesinde yapmaya daima dikkat eder, Dalamanda öyle bir ihtiyaç hasıl oldu ki taşıma faaliyetini oraya taşıdı, atarken biraz daha insaflı olmanız gerekirdi diye düşünüyorum. Siz gerçek korsanlarla nasıl mücadele edeceğiniz hakkında stratejinizi düşünün bence
  • Havasa laf atcağına sen önce yetki belgesi alıpta yolcu alanlara diş geçir.resmen somuruyorsunuz yolcuları..
  • yazık size ya. 150 tl ye göcek'e götürmeyi biliyorsunuz ama
  • hem suclu hem güclü
  • utanmadan birde nasıl çıkıp mağdurları oynuyorlar insanları resmen sömürüyorsunuz tamam ekmek yiyin ama çakallık yapmayın dolmuş gibi yolcu almayın yolcu seçmeyin inadına korsan inadına havaş
  • dalaman havalimani taksi hizmetinde en rezil havalimanidir. Ben birkere cok fena bir sekilde dolandirildim oranin taksileri tarafindan. Kimseye tavsiye etmiyorum. Dalamana inince sakin ola ki taksiye biner giderim demeyin. Boyle bir rezillik Avrupa'da gittigim hicbir havalimaninda yok. Avrupa'da havalimani taksi ucretleri sehir taksisinden kat be kat cok degil. Ozel bir havalimani tarifesi yok! Havalimani taksileri az daha pahali olabilir ama bukadar pahali olamaz. Bu soygundur. Havalimanina isteyen taksi gidip musterisini alir. Nedemek yani ozaman havalimanina 5 km mesafede hicbir ticari aracta gezmesin. Olurmu oyle sacmalik. Havalimani taksi sehir icinde musteri biraktiginda geri donerken biri el etse almiyor mu? Bal gibi aliyor. Gayet legal bir durum. Arsizlik etmesinler!!
  • 2009 yılında dalaman havalimanından göçek e 80tl gitmiştik ve aynı fiyata dönmüştük, araba kiralamak daha ucuz gerçekten.Kısa süreli gideceklere araba kiralamayı tavsiye ederim.
  • Birde Atatürk havalimanına bakın, bakırköy veya yakın bir yere gideceğinizi söyleyin neler oluyor.Bunları denetleyen varmı ? Uzak yer olursa gıkları çıkmıyor ancak yakın yere bindiğinize pişşman olursunuz.Öyle bir düzen varki dışarıdan gelen taksinin bile yolcu almasına müsade edilmiyor.Resmen yolcu seçiyorlar ondan sonrada korsana karşıyız diyorlar.
  • Valla kaymakam bunlari iyi dinlemis tam 2 kez Marmaristen taksi ile gittim,hanimin kizkardesini ve digerinde yasli bir aile dostumuzu maalesef kapidaki polis efendi almadi iceriye,taksimi kapida bekletti,ben dis hatlara gittim misafirimi aldim geldim kapida indim 2o T,L odedim ve Dlaman taksicisine sunu dedim,bak ne oldu sen sirani kaybettin,aynen arkadasin dedigi gibi 3 dakikalik yol icin 30 .TL vermis buna peki kim soygun diyecek,elbette sivil aracla gelip oradan 1. derece yakini olmayani engelle ona bisey demiyoruz soygun var sadece burada

Yılmaz, Kaymakam Şimşek ile yapılan görüşmenin olumlu geçtiğini ve gerekli yerlere trafik ekibi konulabileceğini belirtti.

Dalaman Havalimanı Taksi Kooperatifi Başkanı Nazmi Yılmaz “Yolcu taşımada küçük şirketlerin yeterli aracı olmadığı için birbirleri ile paslaşıyorlar, bize hiçbir yolcu gelmiyor. Kendileri şirkete ‘onlar bizim uçakla geldi, bu yolcu bizimdir’ deyip aldıklarını biliyoruz. Burada görevli olmayan, ismi belirsiz kişilerin gelen yolcuları aldıklarını biliyoruz.

Yöneticilerimizden de hiçbir sonuç alamadığımız için Dalaman Kaymakamı Yılmaz Şimşek, Dalaman Havalimanı Emniyet Müdürü İsmail Yenigelen ve Dalaman Emniyet Müdürü Mehmet Çeribaşı ile görüşmenin uygun olduğunu düşündük. Bu konuda bize yardımcı olacaklarını ve bu eksikliklerin yerinde izleyeceklerini söylediler, Kendilerine bizzat teşekkür ediyoruz” dedi.

“Kara Ulaştırma Bölge Müdürlüğünün incelemelerinde Havaş Havalimanından yolcuyu aldığı zaman Göcek, Yanıklar, Çalış, Gökova, Çıtlık, Köyceğiz ve Ortaca kavşağında yolcuyu indiremeyeceklerini söyleyerek nasıl garajdaki otobüs oraya bir bina yapıyorsa, onlarda bir görevli tarafından yolcu indirme bindirme yapacaklarını belirtiler” diyen Nazmi Yılmaz, “Dalaman yolcularını almadıkları halde almaya çalıştıkları da yetkili kişilere beyan ettik.

İç hattan Türkorlar geldiği zaman dış hata geçtiklerinde her uçağın yolcusudur. Yüzlerce, gelen her uçağın yolcusunu aldıklarını da biliyoruz. Bu uçaklardan yolcu alabilmesi için her uçakla sözleşme yapılması gerekiyor. Bizim Uluslararası taşımacılık yetki belgemiz var, bundan dolayı biz her uçağın yolcusunu alabiliriz.

Pegasus Otel’in yolcu taşımasında dış hatlara girilmeyeceğini ve sadece iç hatlarda Pegasus’un yolcularını alacağını geçen komisyon kararında belirtilmişti. Dalaman’dan çıktığı zaman direk Marmaris, Fethiye‘de ara durak olmadığı için, Pegasus Otel‘i yolcu taşımacılıktan dolayı ve komisyon üyelerine Dalaman Şoförler Odası Başkanı Abdulkerim Uslu hariç hepsine teşekkür ediyorum.

Bu ara durakların bizi mağdur ettiğini ve her uçağın komisyon üyelerinden ricam, Havaş’ın taşımasında biraz daha baskın yapmaları ve 2014 yılında yapılacak olan komisyon kararında ara durakların kaldırılması ve kurallara riayet etmesi bizim uyduğumuz kuralları başkasının uymadığını bu konular üzerinde gereken işlemlerin yapılacağı inancındayız” dedi.

NAZMİ YILMAZ’DAN ABDUL KERİM USLU’YA YAYLIM ATEŞİ

Dalaman Şoförler Odası Başkanı Abdulkerim Uslu’ya da büyük tepki gösteren Nazmi Yılmaz, “Havalimanında, Minibüsçüye ve Kamyoncuya yardım etmediği halde bu komisyon kararında 5’e 1 çıksa dahi ret vereceğini düşünürken niçin evet oyu verdi. Evet vermesinin altında da bazı sebepler olduğuna inanıyoruz ve Abdulkerim Uslu’nun Şoförler Odasına kayıtlı üyelerine ihanet ettiğini düşünüyorum, tüm üyelerimize ihanet etmiştir. Bu ihanetin bedelini de bir gün mutlaka ödeyecektir.

Dalaman Şoförler Odası Başkanı Abdulkerim Uslu hiç bir gün, hiç bir üyesine yardım etmemiştir. Hava Limanında 179 üyeden 1 kişi O’nu görmüyoruz, bütün kurumlarla biz tek başımıza mücadele ediyoruz. Komisyonda görüşünün hayır olacağını dediği halde ve yanındaki yöneticilerinde, Şoförler Odası yöneticilerinde buna ‘hayır diyeceksin’ demiş olmasına rağmen bunlara nasıl evet dedi. Dalaman halkı da ve tüm şoför esnafı da Dalaman Şoförler Odası Başkanı Abdulkerim Uslu’nun bu ihanetinin bedelini bir gün ödeyeceğini söylediklerini unutmasın. Muğla’da, tüm Şoförler Odası Kooperatif Başkanları ve Taksiciler Kooperatifi Başkanları ile yapmış olduğumuz toplantıda kesinlik ilçe komisyonu kararlarına ret verilecek diye anlaşmamıza rağmen Fethiye, Marmaris, Milas ret verdi ama bizim Abdulkerim Uslu 23 Mayıs Çarşamba günü Kaymakamlıkta yapılan İlçe Komisyonu toplantısında evet dedi. Dalaman Kaymakamı Yılmaz Şimşek ile görüşmemizde bu konuda da bize yardımcı olacağını ve Emniyet Müdürlerimiz ile beraber Havalimanında İç Hatlar olsun, Dış Hatlar olsun yerinde inceleyip en yakın tarihte toplantı yapılacağını ve toplantıda da bunları tekrar dile getireceklerini, İç ve Dış hatta da bütün olumsuz işlere yardımcı olacağını söyledi” dedi.

"BU YOLCU BİZİMDİR DEYİP ALIYORLAR"

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

ali şeker ~ 9 yıl önce
bunlar orda mafya olmuş bunu gelen yabancılar bile biliyo yasal dışardan gelen taksiye girişte yapmadıkları muamele yok herşeyi yapıyolar sonra haklıymış gibi konuşuyolar bunlar mafya dalammanda hiçbir airportta böle bişi yok ama burası dağbaşı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Nazmi başkan Dalaman Havalimanı taxi koop. kurulmadan da bazı Havalimanlarında Havaş vardı ve Havaş gibi kurumsal bir şirket tüm faaliyetlerini yasal prosedürler çerçevesinde yapmaya daima dikkat eder, Dalamanda öyle bir ihtiyaç hasıl oldu ki taşıma faaliyetini oraya taşıdı, atarken biraz daha insaflı olmanız gerekirdi diye düşünüyorum. Siz gerçek korsanlarla nasıl mücadele edeceğiniz hakkında stratejinizi düşünün bence

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YAZIKLAR OLSUN ~ 12 yıl önce
Havasa laf atcağına sen önce yetki belgesi alıpta yolcu alanlara diş geçir.resmen somuruyorsunuz yolcuları..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yasas ~ 12 yıl önce
yazık size ya. 150 tl ye göcek'e götürmeyi biliyorsunuz ama

Yanıtla

Kalan karakter 1000
magdur ~ 12 yıl önce
hem suclu hem güclü

Yanıtla

Kalan karakter 1000
utanmazlar ~ 12 yıl önce
utanmadan birde nasıl çıkıp mağdurları oynuyorlar insanları resmen sömürüyorsunuz tamam ekmek yiyin ama çakallık yapmayın dolmuş gibi yolcu almayın yolcu seçmeyin inadına korsan inadına havaş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dalaman ~ 12 yıl önce
dalaman havalimani taksi hizmetinde en rezil havalimanidir. Ben birkere cok fena bir sekilde dolandirildim oranin taksileri tarafindan. Kimseye tavsiye etmiyorum. Dalamana inince sakin ola ki taksiye biner giderim demeyin. Boyle bir rezillik Avrupa'da gittigim hicbir havalimaninda yok. Avrupa'da havalimani taksi ucretleri sehir taksisinden kat be kat cok degil. Ozel bir havalimani tarifesi yok! Havalimani taksileri az daha pahali olabilir ama bukadar pahali olamaz. Bu soygundur. Havalimanina isteyen taksi gidip musterisini alir. Nedemek yani ozaman havalimanina 5 km mesafede hicbir ticari aracta gezmesin. Olurmu oyle sacmalik. Havalimani taksi sehir icinde musteri biraktiginda geri donerken biri el etse almiyor mu? Bal gibi aliyor. Gayet legal bir durum. Arsizlik etmesinler!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dalaman göcek ~ 12 yıl önce
2009 yılında dalaman havalimanından göçek e 80tl gitmiştik ve aynı fiyata dönmüştük, araba kiralamak daha ucuz gerçekten.Kısa süreli gideceklere araba kiralamayı tavsiye ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir ~ 12 yıl önce
Birde Atatürk havalimanına bakın, bakırköy veya yakın bir yere gideceğinizi söyleyin neler oluyor.Bunları denetleyen varmı ? Uzak yer olursa gıkları çıkmıyor ancak yakın yere bindiğinize pişşman olursunuz.Öyle bir düzen varki dışarıdan gelen taksinin bile yolcu almasına müsade edilmiyor.Resmen yolcu seçiyorlar ondan sonrada korsana karşıyız diyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
soygun be ~ 12 yıl önce
Valla kaymakam bunlari iyi dinlemis tam 2 kez Marmaristen taksi ile gittim,hanimin kizkardesini ve digerinde yasli bir aile dostumuzu maalesef kapidaki polis efendi almadi iceriye,taksimi kapida bekletti,ben dis hatlara gittim misafirimi aldim geldim kapida indim 2o T,L odedim ve Dlaman taksicisine sunu dedim,bak ne oldu sen sirani kaybettin,aynen arkadasin dedigi gibi 3 dakikalik yol icin 30 .TL vermis buna peki kim soygun diyecek,elbette sivil aracla gelip oradan 1. derece yakini olmayani engelle ona bisey demiyoruz soygun var sadece burada

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000