30 Ekim 2013, Çarşamba 10:05:03

BU KEZ ŞOKU PEGASUS'TA YAŞADI !

THY’den basın açıklamasına katıldığı için atılan 305 işçiden biri olan D. G., 8 ay direndikten sonra ailesini geçindirmek için girdiği Pegasus Havayolları’na ait şirketten de Facebook’a sendikayla ilgili ileti yazdığı için atıldı.
  • toplu sozlesme ile degil de sendikasiz shgm ye bagli oldugunda sen shgmye sikayet edersin bakalim cozum oluyormu...shgm kimler tarafindan yonetiliyor bi arastir bakalim kimi kime sikayet ediyorsun...bizim bos laflara karnimiz tok...
  • Degerli arkadasimiz madem bu kadar kuralci ve prensiplerine bagli bir memur da , neden kurallarin uygulanmadigi , limitlerin ihlal edildigi , shgm kurallarina uyulmayan ucuslari shgm ye ve hatta gerekirse icao ya sikayet etmedi de gitti facebook sitelerinde paylasti ? Bu ulkenin otoritesi var degerli dostum ... o sirketlerde ekmek yiyen binlerce insan var.. biraz daha vicdanli olmaya davet ediyorum !
  • Meeeeee
  • Özelden TK'ya geçmiş biri olarak diyorumki evet özelde maaşlar çok düşük de arkadaşım sen kabul ettiğin sürece , senin yerine bir başkası da kabul ettiği sürece maaşın yükselmeyecek! TK'ya girdiğimden beri de hep koşuşturmacadayım özeldekinden çok daha fazla yoruluyorum! Hep rötar kapatıyoruz öyle salla başını al maaşını yok efendim! Uydurmayın!!! Özelde çalışıp ,sendikasızlığın ne demek olduğunu bilip , fütursuzca yazabilmenize inanamıyorum!!!!Ayrıca o protestoya katılan 3000-4000 kişi civarındaydı madem şirket haklı ADALETLİ olsaydı da atsaydı o kadar adamı!!! Bir de bu durumla hiç alakası olmayan ama ARADA KAYNAYARAK atılan insanlara ne demeli!!!!! Ayrıca şirkette rapor almak , mazeret izni kullanmak çok zor!!!! Buralara anayasal hakkınız alıyorsunuz rapor diye atıp tutmayın! Bir sürü insan var 3-4 günlük rapor yüzünden atılan! Şirkette üst üste checklist kaybetsen bile savunma yazıyorsun!Biat edelim ,köle olalım ,az kazanalım ,daha çok çalışalım ne o şirket hisse mi verdi hepinize?
  • Yok yani sivrilcen anladikta kendini niye gizlemezsin da kardesim. Babana bile guvenemeyecegin devirde.
  • hodri meydan arastirsin shgm...bu arkadas bir ayda 7 bos mu yapmis idda ettigi gibi 6 mi...Pas ucus altinda gorev yapmis mi yapmamis mi...bir sonraki aya vereceklerini idda ettikleri bosunu programa dokmusler mi dokmemisler mi...ayrica bu kisinin derdi pegasusmuymus yoksa sonunu gor diye arkadaslari ile bilgi paylasimi mi...
  • Ya üç çocuğun olsaydı, Allahtan akıllılık yapıp tek çocuk yapmışsın. Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar burada. Fazla idealist olursan başını keserler. Gambazcılara dikkat et. Derinden ve sessizce bitireceğiz. Yolun doğru yoldur ama hızlı koşma.
  • Haksızlığa karşı onurlu mücadeleni dstekliyor yanında olduğumuzu bilmeni istiyoruz
  • Negatif yorum yazanları kınıyorum. Bu ülkede ki insanların kafasında adalet duygusu kalmamış, gerisi yalan zaten...
  • Biride çıkıp bu adam/kadın de demek istiyor demiyor. Bi insan evladıda iddaları araştıralım demiyor. Ağzı olan esip gürleyip konuşuyor...yazıyor..

THY’den basın açıklamasına katıldığı için atılan 305 işçiden biri olan D. G., 8 ay direndikten sonra ailesini geçindirmek için girdiği Pegasus Havayolları’na ait şirketten de Facebook’a sendikayla ilgili ileti yazdığı için atıldı.

D.G. işten atılmasının nedeninin, sendikanın Facebook’taki gizli grubuna örgütsüz bir işyerinde çalışmanın ne kadar zor olduğunu anlatan ileti atması ve bunun sendikanın mevcut yönetimine muhalif biri tarafından Pegasus şirketine iletilmesi olduğunu iddia etti. Birgün'de yer alan habere göre; D.G duruma tepkisini yine sendikanın Facebook sayfasındaki grubundan anlattı.

D.G. şu iletiyi paylaştı: 'Çok değerli meslektaşlarım, 29 Mayıs günü 305 arkadaşımızın işlerine hukuksal olmayan bir şekilde son verildi. Uzun süren direnişimizin ardından bazı arkadaşlarımız hayatlarını idame ettirebilmek icin çeşitli işlere girdiler. Ben 8 ay direndikten sonra bakmakla yükümlü olduğum bir evladım oldugundan Pegasus Havayolları’na girdim. Orada 7.5 ay çalıştıktan sonra örgütsüz bir havayolu sektöründe calışmanın ne kadar ağır olduğu ve var olan sivil havacılık talimatlarının bile nasıl ihlal edilebildigi ile ilgili yaşadığım bir anektodu paylaşarak sizlerin mevcut sendika yönetimine ve örgütlülüğünüze neden sahip çıkmanız gerektiği konusunda Hava-İş  kapalı grubunda bir yazı yazdım. Muhalif gruplardan bir zat beni kendisine sıkı bir rakip veya tehdit olarak görmüş olacak ki bu yazımı Pegasus’a göndermiş ve Pegasus’taki hukuk müşavirliği tarafından iş akdim fesh edilmistir. Greve çıkmanız adına yaptığım bu bilgilendirme yazisi sebebi ile ikinci kez işsiz kaldım. Buna rağmen rengim hiç değişmedi. Sırf kendi koltuk sevdaları için başkalarının ekmeği ile oynayıp ocak söndüren muhaliflere inat benim rengim de duruşum da hiç değişmedi.”

BU KEZ ŞOKU PEGASUS'TA YAŞADI !

Yorumlar Tüm Yorumlar (66)

eqnuz varmi ~ 10 yıl önce
toplu sozlesme ile degil de sendikasiz shgm ye bagli oldugunda sen shgmye sikayet edersin bakalim cozum oluyormu...shgm kimler tarafindan yonetiliyor bi arastir bakalim kimi kime sikayet ediyorsun...bizim bos laflara karnimiz tok...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
shgm var ! ~ 10 yıl önce
Degerli arkadasimiz madem bu kadar kuralci ve prensiplerine bagli bir memur da , neden kurallarin uygulanmadigi , limitlerin ihlal edildigi , shgm kurallarina uyulmayan ucuslari shgm ye ve hatta gerekirse icao ya sikayet etmedi de gitti facebook sitelerinde paylasti ? Bu ulkenin otoritesi var degerli dostum ... o sirketlerde ekmek yiyen binlerce insan var.. biraz daha vicdanli olmaya davet ediyorum !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
üç ~ 10 yıl önce
bir tarihte üç ayrı kuruma ki bunlardan birisi o konuda otorite, göndermiş olduğum bir yazıya o kurumların hiç birisinden cevap gelmediği gibi üçünün de yazıyı havale ettiği yer farklı farklı birimler. onlar daha senin yazındaki konuya esas olan makamı bilmiyorlar, kaldı ki cevap verecekler. demek ki ciddi bulmadılar(!), ya da işlerine gelmedi. sonuç ne mi oldu, beni işten attılar.
... ~ 10 yıl önce
Meeeeee

Yanıtla

Kalan karakter 1000
!!!! ~ 10 yıl önce
Özelden TK'ya geçmiş biri olarak diyorumki evet özelde maaşlar çok düşük de arkadaşım sen kabul ettiğin sürece , senin yerine bir başkası da kabul ettiği sürece maaşın yükselmeyecek! TK'ya girdiğimden beri de hep koşuşturmacadayım özeldekinden çok daha fazla yoruluyorum! Hep rötar kapatıyoruz öyle salla başını al maaşını yok efendim! Uydurmayın!!! Özelde çalışıp ,sendikasızlığın ne demek olduğunu bilip , fütursuzca yazabilmenize inanamıyorum!!!!Ayrıca o protestoya katılan 3000-4000 kişi civarındaydı madem şirket haklı ADALETLİ olsaydı da atsaydı o kadar adamı!!! Bir de bu durumla hiç alakası olmayan ama ARADA KAYNAYARAK atılan insanlara ne demeli!!!!! Ayrıca şirkette rapor almak , mazeret izni kullanmak çok zor!!!! Buralara anayasal hakkınız alıyorsunuz rapor diye atıp tutmayın! Bir sürü insan var 3-4 günlük rapor yüzünden atılan! Şirkette üst üste checklist kaybetsen bile savunma yazıyorsun!Biat edelim ,köle olalım ,az kazanalım ,daha çok çalışalım ne o şirket hisse mi verdi hepinize?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorum ~ 10 yıl önce
Hamdi Topçu dan mı buldun torpili benide aldırsana TK ya ...
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Yok yani sivrilcen anladikta kendini niye gizlemezsin da kardesim. Babana bile guvenemeyecegin devirde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nokta ~ 10 yıl önce
hodri meydan arastirsin shgm...bu arkadas bir ayda 7 bos mu yapmis idda ettigi gibi 6 mi...Pas ucus altinda gorev yapmis mi yapmamis mi...bir sonraki aya vereceklerini idda ettikleri bosunu programa dokmusler mi dokmemisler mi...ayrica bu kisinin derdi pegasusmuymus yoksa sonunu gor diye arkadaslari ile bilgi paylasimi mi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aa ~ 10 yıl önce
Ya üç çocuğun olsaydı, Allahtan akıllılık yapıp tek çocuk yapmışsın. Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar burada. Fazla idealist olursan başını keserler. Gambazcılara dikkat et. Derinden ve sessizce bitireceğiz. Yolun doğru yoldur ama hızlı koşma.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Haksızlığa karşı onurlu mücadeleni dstekliyor yanında olduğumuzu bilmeni istiyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazık... ~ 10 yıl önce
Negatif yorum yazanları kınıyorum. Bu ülkede ki insanların kafasında adalet duygusu kalmamış, gerisi yalan zaten...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
NASIL ~ 10 yıl önce
Biride çıkıp bu adam/kadın de demek istiyor demiyor. Bi insan evladıda iddaları araştıralım demiyor. Ağzı olan esip gürleyip konuşuyor...yazıyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000