22 Ağustos 2011, Pazartesi 09:25:19

"BİZ BURAYA GÖZ KIRPMAYA GELMEDİK"

Pegasus Havayolları'nın İzmir'den Üsküp'e gerçekleştirdiği ilk sefere katılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'nin son beş yıl içerisinde dört kat büyüme kaydettiğini belirtti ve 'Ortadoğu'nun transfer bölgesi haline geleceğiz' dedi...
  • Değerli okular. Biri THY diğeri Pegasus, Onur,Atlas Jet,SKY, Free Bird, ..diğerleri.. Hepsi de Türk işletmecisi ve Türk sermayesi. Hepsine sahip çıkmak ve hepsini destekemek ve eleştirilerimizi yapıcı yapmamız lazım..Binlerce kişiye iş imkanı yartıyorlar..Hepsi bizim hava yollarımız.Hepsidebir gelişim içerisinde.Tüm hava yolu yatırımcılarnı tebrik ediyorum. THY bizim bayrak taşıyıcımız. İyi bayramlar
  • Ali bey yerden ğöğe kadar haklı,niçin cazip hatlar pegasüs e verilmiyor?Örneğin EDREMİT uçuşları; 250 liraya bilet satarak ihya oluyorlar,halkta cezalandırılıyor.Pegasüs ayak işlerini görsün Edremit e gelince hayır.
  • Her ticarette risk vardır.Mahalle bakkalı da riske giriyor,kasapta riske giriyor.Herkes serveti ile orantılı riske giriyor.Diğer havayolu patronları riske girmiyorlar mı? Cankut Bagana riske girmiyor mu? Ama hiç bir zaman kendisinden bu tip söylemler işitmedik. İşine gelince "Yalvarıyorum Sayın Bakanım", işine gelmeyince "Bakanlık şöyle yapıyor, Bakanlık böyle yapıyor".
  • yalvarma uygun görülürse yapılır! kaymakçı mübarek ye ye bitmedi
  • Sabanci nin yaptigi en akilli destinasyon bence . Mat havayollarinin batmasindan sonra, günde 10 otobüs dolusu insan üsküp, ohrid den istanbul a geliyor mal almaya. eger fiyat kalite ikilisini yakalayabilirse uzun soluklu bir destinasyon olur .
  • Ben de Ali Sabancı Bey'e rica ediyorum. Filonuzda olan ve her tarafı ayrı oynayan 737-400 ve 500 uçaklarını elden çıkartın lütfen. 1990 doğumlu içi bakımsız (dışını bilemem)uçakları verince "en genç uçak filosu bizde" konulu reklamınız gerçeğe dönüşür.
  • 3.2 Milyar dolarlik risk ! iste bu riske girmis.
  • sayin sabanci sizi tebrik ediyorum ,HAMBURG a ucmanizi bekliyoruz
  • Evet 33-34 uçak ile 170-180 uçaklık bir filoyu eş tutup yazıyoruz ya hakkaten ilginç, bence thy sponsorluklarını çeksin karı ortaya çıkar hemde ne kar sırf kar ile 1 adet fly pgs daha kurar, bu sponsorluklar. 1 uçak 2. uçağı, 1-2. uçak 3. uçağı alır , sn. sabancı çalışanları asgari ücret gösteriyor idi bu güne kadar ama thy herkesin çalıştığını gösteriyor,arkadaşlar sadece 3-4 haneli rakamlara takılmayalım , her şey düzelir ben bayrak taşıyıcımıza sonuna kadar güveniyorum sadece sponsorlukları biraz azaltalım yeter.güveniyorum , hani derler ya büyük başın der
  • Hangi riski omuzlamış?
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, havacılık sektörünün Türkiye'deki gelişimini değerlendirdi.
 
Bakan Yıldırım: "Havacılık sektörü, dünyada her yıl yüzde 5-6 aralığında gelişirken, Türkiye 5 yılda 4 kat büyüdü. İç hatlarda 8 buçuk milyon insan, havayolu ile seyahat ederken 2010 yılı sonu itibariyle bu rakam 55 milyona çıktı. 46 havaalanımız sefer yapılır hale geldi. 
 
80 milyon kapasiteli bir, 30 milyon kapasiteli iki, 15 milyon kapasiteli 3 havalimanımız olacak. Ortadoğunun transfer bölgesi haline geleceğiz" dedi.

Bu arada Pegasus Havayolları'nın Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, İzmir-Üsküp seferlerinin başlamasıyla birlikte artık Balkanlar'a da açıldıklarını ve buradaki pazarı genişletmek istediklerini ifade etti. Sabancı, Bakan Yıldırım'dan yeni destinasyonlar verilmesini istedi. 
 
Ali Sabancı, dış hatlarda hızla büyüdüklerini belirterek, şunları söyledi: 
 
"2010 yılında yurt içi ve yurt dışında toplam 8.6 milyon yolcu taşıdık. 2006-2010 yılları arasında yurt içi yolcu trafiklerini yıllık yüzde 42, yurt dışındaysa yüzde 26 artırdık. 
 
2011 yılında gerçekleştirilen 3.2 milyon dolar değerinde uçak siparişi sonrası 31 Temmuz itibarıyla Boeing 737-800 filosu yaş ortalaması 2.32'ye indi. 
 
2011'in ilk 7 ayında kalkış ortalaması yüzde 93.4 oldu. 2011 yılında artan yeni hatlarımızda misafir sayımızı her geçen gün artırıyoruz. Bu noktada bugün karşılıklı seferlere başladığımız 28'inci nokta olan Üsküp, Balkanlar'da Sofya'dan sonra ikinci destinasyonumuz olması nedeniyle büyük önem taşıyor." 
 
'YALVARIYORUM SAYIN BAKANIM' 
 
Misafirlerin yeni uçak, zamanında kalkış, geniş uçuş ağı istediğine vurgu yapan Sabancı, "Sayın bakanım size yalvarıyorum. Bize yeni destinasyonlar verin. Üsküp'e düşük fiyatla uçacağız. Hem İstanbul, hemde İzmir'e haftada 5 kez uçacağız. Ama bunu çoğaltmamız lazım. Ayrıca Üsküp'ten gelen misafirlere de gerek iç hatlarda gerek dış hatlarda bağlantı sağlıyoruz. Biz buraya göz kırpmaya gelmedik. Burada büyük bir pazar var. Bunu genişletmeye geldik" dedi.
Turizmdebusabah
"BİZ BURAYA GÖZ KIRPMAYA GELMEDİK"

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Misafir ~ 13 yıl önce
Değerli okular. Biri THY diğeri Pegasus, Onur,Atlas Jet,SKY, Free Bird, ..diğerleri.. Hepsi de Türk işletmecisi ve Türk sermayesi. Hepsine sahip çıkmak ve hepsini destekemek ve eleştirilerimizi yapıcı yapmamız lazım..Binlerce kişiye iş imkanı yartıyorlar..Hepsi bizim hava yollarımız.Hepsidebir gelişim içerisinde.Tüm hava yolu yatırımcılarnı tebrik ediyorum. THY bizim bayrak taşıyıcımız. İyi bayramlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ali bey yerden ğöğe kadar haklı,niçin cazip hatlar pegasüs e verilmiyor?Örneğin EDREMİT uçuşları; 250 liraya bilet satarak ihya oluyorlar,halkta cezalandırılıyor.Pegasüs ayak işlerini görsün Edremit e gelince hayır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Her ticarette risk vardır.Mahalle bakkalı da riske giriyor,kasapta riske giriyor.Herkes serveti ile orantılı riske giriyor.Diğer havayolu patronları riske girmiyorlar mı? Cankut Bagana riske girmiyor mu? Ama hiç bir zaman kendisinden bu tip söylemler işitmedik. İşine gelince "Yalvarıyorum Sayın Bakanım", işine gelmeyince "Bakanlık şöyle yapıyor, Bakanlık böyle yapıyor".

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yalvarma uygun görülürse yapılır! kaymakçı mübarek ye ye bitmedi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sabanci nin yaptigi en akilli destinasyon bence . Mat havayollarinin batmasindan sonra, günde 10 otobüs dolusu insan üsküp, ohrid den istanbul a geliyor mal almaya. eger fiyat kalite ikilisini yakalayabilirse uzun soluklu bir destinasyon olur .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ben de Ali Sabancı Bey'e rica ediyorum. Filonuzda olan ve her tarafı ayrı oynayan 737-400 ve 500 uçaklarını elden çıkartın lütfen. 1990 doğumlu içi bakımsız (dışını bilemem)uçakları verince "en genç uçak filosu bizde" konulu reklamınız gerçeğe dönüşür.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
3.2 Milyar dolarlik risk ! iste bu riske girmis.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sayin sabanci sizi tebrik ediyorum ,HAMBURG a ucmanizi bekliyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Evet 33-34 uçak ile 170-180 uçaklık bir filoyu eş tutup yazıyoruz ya hakkaten ilginç, bence thy sponsorluklarını çeksin karı ortaya çıkar hemde ne kar sırf kar ile 1 adet fly pgs daha kurar, bu sponsorluklar. 1 uçak 2. uçağı, 1-2. uçak 3. uçağı alır , sn. sabancı çalışanları asgari ücret gösteriyor idi bu güne kadar ama thy herkesin çalıştığını gösteriyor,arkadaşlar sadece 3-4 haneli rakamlara takılmayalım , her şey düzelir ben bayrak taşıyıcımıza sonuna kadar güveniyorum sadece sponsorlukları biraz azaltalım yeter.güveniyorum , hani derler ya büyük başın der

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Hangi riski omuzlamış?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000