12 Eylül 2009, Cumartesi 08:01:51

"Artık Pegasus uçağına binmem"

Türkiye Gazetesi yazarlarından Yavuz Bülent Bakiler, Pegasus uçağıyşa yaptığı Bodrum-İstanbul uçuşunda ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yaşadıklarını köşesinde sert bir dille eleştirmiş...
  • VALLA UCMA
  • arkadaşlar hepiniz dar görüşlerle yorumlar yapmışsınız, bu beyfendi türkçemizi en iyi şekilde ifade eden sayılı insanlardan biridir. zavallı insanlar, cahiliyet peşinde koşmaktan kendinizi alı koyamıyorsunuz.. allah hepimize hidayet versin, ama birazda bu insanın elinde..
  • yazdıgın makale ile kendi bilgizizligini ele veriyorsun yerde yaşanan hizmet ile pegasusun ne alakası var bir de grev oldugunu yazmışın ve bunu pegasusa yüklüyorsun satılık kalemşör
  • türkiye gazetesini hiiç okumadım iyikide okumamışım böleee yazı yazanlar varsa yazar demiyorum çünkü böle bir insan asla yazar olamaz artık kimsenin türkiye gazetesi okumaması için elimden geleni yapıcam bülent yavuz bakiler orda yazdığı sürece
  • türkiye gazetesimiiiii valla ilk defa duydum
  • MEYVE VEREN AĞAÇ TAŞLANIR...TAŞLA TAŞLA BELKİ BİR ELMA (BEDAV BİLET) DÜŞER
  • Böyle bir gazeteden başka nasıl bir yazı bekliyorsunuz ki ?
  • Evet yer ekibinin işi yavaşlatmasını Pegasusa yükleyecek kadar bilgisiz bu adam ve bir de gazeteci.Oruçluymuş ta,iftar yaklaşıyormuş da,sanki bizi ilgilendiriyor tuttuğu oruç.Anonsu beğenmemiş beyefendi!THY ile git kardeşim hatta özel uçak tut.Pegasus çok iyi bir şirket ve bu tip saçmalıklara gülüp geçmeliler.
  • pegasus ile uçmayacak olmanıza gerçekten sevindim, ben yer hizmetlerinin grevini pegasusa maleden bir kişinin türbülans dolayısı ile de kaptanı sorumlu tutacak bir zeka seviyesinde oldugunu düşünüyor ve bu kişilerle yolcu olarak uçmak istemiyorum. yazarlık görevinizi de kişisel sıkıntılarınızı paylaşmak için kullandığınızı görmek de zaten işinizi ne kadar basit ve araştırmadan, arkası boş düşüncelerle yaptığınızın bir kanıtı olsa gerek. yazarlık cahil cuhelaya kalmışsa vay halimize...
  • adam kişisel olarak 2 ayrı konuda 2 ayrı eleştiride bulunmuş. bi aksaklık warsa eleştirilcek tabıkı.bu arada herkesde pgs savunucusu olmus anlasılan. (yara, gocunma) mısalı.

Kırk yıldan beri, yerli ve yabancı uçaklarla seyahat ediyorum. Bir uçak seyahatinde, kırk yıldan beri, ilk defa bir büyük rezalete şahit oldum. Bundan böyle, Pegasus uçaklarına binmemeye ve Sabiha Gökçen Havaalanından uzak kalmaya karar verdim!..

Pazartesi günü, eşimle birlikte, Bodrum’dan İstanbul’a bir Pegasus uçağıyla yola çıktık. 19:30 uçağı zamanında kalktı. Havalanmadan önce, hosteslerden biri, yolcuların uymaları gereken hususları hatırlatmak için mikrofon başına geçti. Kat’iyyen abartmadan yazıyorum, ben ömrümde, güzelim Türkçe’mizin bu kadar berbat bir şekilde telaffuz edilmesine, ilk defa dehşet duyarak şahit oluyordum. Belki kırk cümlelik o mâlum açıklama içinde, vurgusu doğru yapılan bir tek cümle yoktu. Bir Türk olarak, o sefil, o çarpık, o rezil lakırdılar karşısında çok utandım ve çok üzüldüm! Meğer bir başka rezaleti Sabiha Gökçen Havaalanında yaşayacakmışız!..

Bir saatlik bir uçuştan sonra İstanbul’a indik. Bavullarımızı almak için bagaj bandının başında beklemeye başladık. İftar saatlerinde tam bir saat ayakta kaldık.
Yolcular, öfkelenmeye başladılar. Aramızda oruçlu olanlar, hasta yolcular ve bir-iki aylık bebeler vardı. Derken kalabalık patladı! Önce sürekli alkışlar, arkasından ıslıklar yükseldi. Sonra herkes -Rezalet! Rezalet! Rezalet! diyerek tempo tuttu. Ortalıkta bir tek yetkili yoktu. Sanki dağ başındaydık. Birden on kadar polis, giriş ve çıkış kapılarının önüne geldi. Yolcular, öfkeyle polislerin üzerine yürüdüler. Her kafadan bir ses havayı gittikçe geriyordu. Soruların arkası kesilmiyordu: “Bavullarımız niçin gelmiyor? Bu havaalanının yetkilileri kimlerdir? Daha ne kadar bekleyeceğiz? Aktarmalı yolcuların uçak kaçırmalarını kim önleyecek? Bebelerin ve tekerlekli arabalardaki iki yaşlı hastanın gözyaşlarını kim dindirecek? Bavullarımız ne zaman gelecek?”

Bu sorulara, polisler hep aynı kelimelerle cevap verdiler:

-Bilmiyoruz! Bu gecikmenin sebebi biz değiliz!

İki kadın yolcu, yumruklarını sıkarak polislerin üzerine yürüdüler. Şaşırdım kaldım. Polislerden de horozlananlar oldu. Araya girenler kavgayı önlediler.

Sonra öğrendik ki, havaalanı işçileri, greve gittikleri ve işi yavaşlatma kararı aldıkları için bavullarımız gelmiyormuş. Bir saat daha bekledik. Yani tam iki saat, çok huzursuz, çok öfkeli dakikalar geçirdik. Yolcular, işi yavaşlatma kararı alan işçilere de, lokavt yoluna gitmeyen idarecilere de sövüp-saydılar.

Ben de, bir daha Pegasus uçaklarına binmemeye ve Sabiha Gökçen Havaalanına uğramamaya karar vererek oradan uzaklaştım...

Bülent Yavuz Bakiler
TÜRKİYE

"Artık Pegasus uçağına binmem"

Yorumlar Tüm Yorumlar (88)

Misafir ~ 14 yıl önce
VALLA UCMA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
arkadaşlar hepiniz dar görüşlerle yorumlar yapmışsınız, bu beyfendi türkçemizi en iyi şekilde ifade eden sayılı insanlardan biridir. zavallı insanlar, cahiliyet peşinde koşmaktan kendinizi alı koyamıyorsunuz.. allah hepimize hidayet versin, ama birazda bu insanın elinde..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
yazdıgın makale ile kendi bilgizizligini ele veriyorsun yerde yaşanan hizmet ile pegasusun ne alakası var bir de grev oldugunu yazmışın ve bunu pegasusa yüklüyorsun satılık kalemşör

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
türkiye gazetesini hiiç okumadım iyikide okumamışım böleee yazı yazanlar varsa yazar demiyorum çünkü böle bir insan asla yazar olamaz artık kimsenin türkiye gazetesi okumaması için elimden geleni yapıcam bülent yavuz bakiler orda yazdığı sürece

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
türkiye gazetesimiiiii valla ilk defa duydum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
MEYVE VEREN AĞAÇ TAŞLANIR...TAŞLA TAŞLA BELKİ BİR ELMA (BEDAV BİLET) DÜŞER

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Böyle bir gazeteden başka nasıl bir yazı bekliyorsunuz ki ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Evet yer ekibinin işi yavaşlatmasını Pegasusa yükleyecek kadar bilgisiz bu adam ve bir de gazeteci.Oruçluymuş ta,iftar yaklaşıyormuş da,sanki bizi ilgilendiriyor tuttuğu oruç.Anonsu beğenmemiş beyefendi!THY ile git kardeşim hatta özel uçak tut.Pegasus çok iyi bir şirket ve bu tip saçmalıklara gülüp geçmeliler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
pegasus ile uçmayacak olmanıza gerçekten sevindim, ben yer hizmetlerinin grevini pegasusa maleden bir kişinin türbülans dolayısı ile de kaptanı sorumlu tutacak bir zeka seviyesinde oldugunu düşünüyor ve bu kişilerle yolcu olarak uçmak istemiyorum. yazarlık görevinizi de kişisel sıkıntılarınızı paylaşmak için kullandığınızı görmek de zaten işinizi ne kadar basit ve araştırmadan, arkası boş düşüncelerle yaptığınızın bir kanıtı olsa gerek. yazarlık cahil cuhelaya kalmışsa vay halimize...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
adam kişisel olarak 2 ayrı konuda 2 ayrı eleştiride bulunmuş. bi aksaklık warsa eleştirilcek tabıkı.bu arada herkesde pgs savunucusu olmus anlasılan. (yara, gocunma) mısalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000