04 Ocak 2012, Çarşamba 10:41:45

"ARTIK OLACAKLARDAN SORUMLU DEĞİLİZ"

Hava İş Genel Başkanı Atilay Ayçin, dün Sabiha Gökçen Havalimanı'nda basın açıklaması yaptı.
  • MADEM BAŞLADIK.SERİYE DEVAM. SON BİRŞEY SÖYLEYECEĞİM. SANIYORMUSUNUZ. PROBLEM SADECE YER HİZMETLERİNDE. ŞİRKETLERİN İK. SORUNU TÜM İSG ŞİRKETLERİNDE. BEKLEYİN GÖRÜN. DAHA NELER OLACAK. DEDİM YA HERŞEY YANLIŞ KURULDU. YANLIŞLARININ FARKINA YENİ YENİ VARACAKLARÇ MAALESEF DAHA ÇOK CAN YANACAK. İNŞALLAH ARALARINDAN AKILLI BİRİLERİ ÇIKAR. İŞLER DAHA DA KÖTÜ OLMADAN TOPARLARLAR.
  • Sayın Nihat Özdemir İSG statik hesabı yanlış bir inşaata benziyor. Henüz yanlış temel ve yanlış 1.kat yapıldı. Yıkın bu 2 katı yeniden başlayın herşeye. derdiniz gittikçe artacak aksi halde. Daha neler yaşayacaksınız neler. Finansman sorunlarını çözebilirsiniz.Teçhizat sorunlarını çözebilirsiniz. İnsan sorunu kangren olan bir şirkette sorun bitmez. İnşallah farklı seslere kulak veriyorsunuzdur.
  • Atilay'ın umurunda mı? olan binlerce zavallı ya oldu. Gökhan Buğday'ın umurunda mı? Olan buraya yatırım yapanlara oldu. Ancak Hala hızlı bir manevra mümkün.
  • sayın isg ortakları bir söz vardır. İYİ BİR BAŞLANGIÇ BAŞARININ YARISIDIR. Siz işe iyi başlamadınız. daha işin başında ilk 5 yılı kaybettiğinizi bizler değerlendiriyorduk. sendikalaşma bahane. sendikanın hatası yok mu. elbette var. ancak bu durum yer hizmetlerinden muvazaalı çekilmeyi gerektirecek boyutta değil. yapılan TİS bunu gösteriyor. peki ne yapmalı. ilerdeki 10 yılları düşünün herşeye yeniden başlamak mümkün . ancak bu yönetim felsefesiyle değil. haydi kımldayın.tekrar düşünün.
  • onceden koministler moskovbaya diye bagirilirdi bununki vatan hainleri icin ama simdi moskovada putin , kominizmin K si kalmamis. simdi koministler nereye diye bagircagiz bunun yuzune?nereye gonderecegiz bunu o haklarini alsin diye?? Hadi kardesim isine, hadi. yatirimci para koyacak sermeye yigacak sonrada yok hakmista, isine gelmiyorsa calisma kardesim. Mecburmuyum sana istedigin kadar maas, prim veya ektralar vermeye ?? Take it or live it . turkceside golge etme baska ihsan istemem uyar. adama bak ya , memlekette binlerce issiz var kardesim. senin gibi kizillar yuzunden insanlar yatirip yapipta basina bela almak istemiyor. dusun artik bu ulkenin yakasindan kan emiciler. k. korenin basinda tifil is bilemeyn cocuk gidin oraya hak alin
  • zoruma giden orada 4 otobüs çevik kuvvet ve bir panzer olması başka bişey değil bunca yıl calış cabala emek ver sonuç terörist muamelesi helal olsun iş dediğin nedir ki yarın başka bir yer olur canımız sağolsun
  • bırak bu işleri atii sen önce thy nin atılan personelının peşine git hep aynı terane bırak ISG nın muhebbetını ne olucak atılan thy personellleri hani söz almıştın TİS den sonra temel kotıl den haniii sabrın taşmıştı sen önce kendi sendıkalı personelımım peşine düşş kum bıttı yapı paydos değil mi ?
  • Açıklama baştan aşağı show başka da bir numaraları yok zaten. hava-iş çelebide de karşısına çıkacakmış pegasusun, güleyim bari. çelebi yılların şirketi bugüne kadar kimi örgütlediniz ki? elinizi tutan mı vardı. eski bir haberde bir okuyucu yorumunda ne güzel yazmıştı; 22 yılda her yıl birini örgütleseydiniz çelebi de örgütlü 22 işçiniz olurdu diye... bu adamın bildiği tek şey gelip bağırmak. icraat sıfır! şimdi göreceğiz bakalım atılan işçiler için ne yapacak. inşallah bir kaç ay sonra da karşılarına çıkıp böyle konuşur.
  • Pegasus 2005 Kasım ayında SAW da uçuşlara başladığında kimse başarabileceğine inanmıyordu.Eğer SAW bu günlere geldiyse bunun için Pegasus'a teşekkür etmeli.ISG (eski Heaş) çalışanları unutmasınlar ki Pegasus yokken ve Pegausu geldikten sonra da sektörde en iyi parayı kazanıyordu.O zaman Pegasus ne yaptı.Bu adamlar çok para veriyor deyip sendikayı mı soktu.Sayın Ayçin attığı palavralarla 550 masum çalışanın ekmeği ile oynamıştır.Son olarak Pegasus ISG.yi bırakmamıştır.ISg Pegasusu bırakmıştır.
  • Nihat Özdemir in ismi belli illaki Fenerbahçe ile neden ilşkilendiriyorsunuz gerzekler. Ayrıca sen bunlardan önce hakkında açılan taciz ve mobbing davaları ile ilgili bir basın toplatısı yap.
Hava-İş sendikasının 2 yıldır örgütlenme faaliyeti yürüttüğü ve 3 Kasım 2011 tarihinde 1. Dönem toplu iş sözleşmesinin imzalandığı ISG Yer Hizmetleri A.Ş'de işten çıkarmalar İstanbul Sabiha Gökçen havalimanında Hava-İş sendikasının kitlesel basın açıklaması ile protesto edildi. Hava-İş GenelMerkez Yönetim ve Şube Başkanlarının da katıldığı yüzlerce işçinin destek verdiği basın açıklaması metni aşağıdadır.

Değerli Basın ve Kamuoyuna;

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanında 2009 yılından bu yana 2 yıl örgütlenme mücadelesi verdiğimiz, 2011 Kasım ayında 1. Dönem toplu iş sözleşmesi imzaladığımız İSG Yer Hizmetleri A.Ş firmasında işveren, daha toplu iş sözleşmesinin imzası kurumadan Toplu İşten Çıkarma işlemiyle yaklaşık 550 işçinin iş sözleşmesini feshetmiştir.

Bu olay işverence her ne kadar firmanın işlerinin %90’nını oluşturan Pegasus firmasının İSG Yer Hizmetleri A.Ş’den hizmet alımını durdurması nedeniyle ekonomik zorunlulukla alınmış karar gibi gösterilse de, gerçek bu değildir.

Çünkü Fenerbahçe Yönetim Kurulu üyesi Nihat Özdemir’in firması İSG Yer Hizmetleri A.Ş 2 yıldır sendikal faaliyetlerimize karşı açık saldırı içindedir. Hatta İSG Yer Hizmetleri A.Ş firmasının Kargo Müdürü bu sendika karşıtı tutumundan dolayı açtığımız davada Mahkemece TCK 118 Maddesine göre 7 ay hapse mahkum edilmiştir.



Bu sendikal haklara saldırı doğrultusunda, şimdide taraflarca muvazaalı bir şekilde, 01.05.2008 – 01.05.2013 yürürlük süreli 5 yıllık sözleşme gereğincePegasus Hava Taşımacılığı A.Ş.’ye verilmekte olan yer hizmeti sözleşmesinin süresinden önce sonlandırılması ve bu hizmetin Çelebi Hava Servisi A.Ş. tarafından sağlanması, bu sözleşme kaybı bahane edilerek sendikamız üyesi işçilerin iş sözleşmelerinin işletme gerekleri ile feshi ve işyerinde mevcut TİS düzeninin bütünü ile ortadan kaldırılması, böylece Sabiha Gökçen Hava Limanında sendika güvencesi altında örgütlü bir işyeri bırakılmaması amaçlanmıştır.

Özetle, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin 11. Maddesi ile güvence altına alınan örgütlenme özgürlüğüne, Anayasada çalışma özgürlüğüne ilişkin düzenlemelere, Türk Ceza Kanunun 118. Maddesine, Medeni Kanunun 2.Maddesine, 4857 Sayılı İş Yasasına ve 2821 Sayılı Sendikalar Yasasına ve 2822 Sayılı TİSGLY’na aykırı, açıkça muvazaalı işlem ve girişimlere HAVA-İŞ sendikası kesinlikle karşı çıkmıştır.

ISG ile Pegasus Havayolu arasında yapılan hizmet alım sözleşme feshi tam bir oyundur hiledir, muvazaadır. İşin garibi ISG bu yer hizmetleri alım sözleşmesine aykırı Pegasus’un fesih işlemine karşı kılını bile kıpırdatmamaktadır. Hatta cezai bir şart bile uygulanmamaktadır.

Pegasus Havayolu işletmesi ise birçok başka illerden getirilen ve kölelik şartlarında çalıştırılan Çelebi Hava Servisi firmasının işçileri ile tüm uçuş emniyet kurallarını hiçe sayarak yer hizmetlerini yürütmeye çalışmaktadır.

Yapılan sözleşme feshi danışıklı dövüştür ve amaç sendikalı toplu iş sözleşmeli bir düzenden kurtulmaktır.

ISG Yer Hizmetleri A.Ş Yönetim Kurulu üyeleri bu olaydan daha 1 ay önce yüzlerce üyemizin katıldığı ve izlediği toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde herkesin önünde şirketin işlerine devam edeceğini ve işçilerin kaygı duymamasını bizzat açıklamışlardır. Ancak bizim bildiğimiz namus olan söz artık, bu şirkette ikiyüzlülüğün sahteciliğin adı olmuştur.

İSG işçilerinin verdiğini kararlı ve bilinçli mücadele bu havalimanında ve diğer sendikasız işyerlerinde dalga dalga yayılmış ve umut olmuştur. Şimdi bütün havayolu patronları bu umudu kırmak için ortak davranıyorlar.

Bu Havalimanın en büyük ortağı olan Limak Holdingin Fenerbahçe Başkan Yardımcısı da olan sahibi Nihat Özdemir bu havalimanına nasıl sahip olmuştur hangi şart ve sözleşme kapsamında işletmeci olmuştur?

Milli Savunma Bakanlığı Savunma Müsteşarlığının her türlü alt yapı,arazi,yapım ve işletimi ile yani devletin olanakları ile oluşturulmuş bu havalimanı, Avrupa’nın en hızlı gelişen havalimanı olarak altın tepside Nihat Özdemir’e nasıl sunulmuştur?

Bu işletmede kuruluştan buyana var olan ISG Yer Hizmetleri A.Ş şimdi piyasadan neden el çektirilmektedir? Havalimanın sahibi olan patron Nihat Özdemir, kendi işyerinde para kazanacakken neden başka firmalara işler peşkeş çekilmektedir? Sendika korkusu ile yapılan hüllelerle bugüne kadar bu şirkete özveri ile hizmet vermiş insanlar nasıl olurda vicdansızca kış gününde işsizliğe mahkûm edilir. Kamuoyu bu haksızlığı ve basiretsizliği sorgulamalıdır.

Devlet ve sivil havacılık otoritesi ise tüm bu oyunları sadece seyretmekte işçiler eylem yaparsa nasıl önlem alırız, coplarız dağıtırız planlamalarını yapmaktadır. Sosyal devlet artık yok edilmiş vahşi bir sermaye saldırısı meşru hale getirilmiştir.

Sabiha Gökçen havalimanının batmaktan kurtarılmasında ve bugün Avrupa’nın en hızlı büyüyen havalimanı olmasında yıllarca alın teri akıtan, kölelik düzeninde çalışıp daha sonra temel Anayasal hak olan sendikal haklarını kullanan ISG işçileri sadece sendikalı oldukları için şimdi kış ortasında havayolu patronlarının ortak işçi düşmanı saldırıları ile işsiz bırakılmaktadır.

Hava-İş’in işçilerle birlikte karar alarak ve işçilerin gerçek gücüyle oluşturduğu demokratik sınıf sendikacılığına dayanan örgütlenmeleri sürekli saldırı altındadır. Ancak Hava-İş her saldırıdan daha da güçlenerek çıkmakta ve örgütlenme çalışmaları hızla yayılmaktadır. Bugün Çelebi firmasına kaçan Pegasus yakında orada da sendika ile nasıl olsa tanışacaktır.

ISG işçileri Türkiye işçi sınıfına örnek olacak bir hak arama ve dayanışma mücadelesi sundular sunmaya devam edeceklerdir. Sabiha Gökçen havalimanında işçileri kış gününde işsiz bırakma kararı alan patronlar iş barışını sabote etmişlerdir. Bu noktadan sonra oluşabilecek olay ve olumsuzluklardan ne sendikamız ne de üyelerimiz sorumlu olmayacaktır.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanında sendikal hak ve örgütlenme mücadelemiz her alanda sonuna kadar kesintisiz devam edecektir. Üyelerimizin hukuki tüm haklarının korunması amacı ile her türlü yasal işlem başlatılacak ve takip edilecektir.

ISG ve Pegasus Havayolu yönetimlerinin bu ortak işçi düşmanı planı bozulacaktır.

Saygılarımızla.

"ARTIK OLACAKLARDAN SORUMLU DEĞİLİZ"

Yorumlar Tüm Yorumlar (29)

Misafir ~ 12 yıl önce
MADEM BAŞLADIK.SERİYE DEVAM. SON BİRŞEY SÖYLEYECEĞİM. SANIYORMUSUNUZ. PROBLEM SADECE YER HİZMETLERİNDE. ŞİRKETLERİN İK. SORUNU TÜM İSG ŞİRKETLERİNDE. BEKLEYİN GÖRÜN. DAHA NELER OLACAK. DEDİM YA HERŞEY YANLIŞ KURULDU. YANLIŞLARININ FARKINA YENİ YENİ VARACAKLARÇ MAALESEF DAHA ÇOK CAN YANACAK. İNŞALLAH ARALARINDAN AKILLI BİRİLERİ ÇIKAR. İŞLER DAHA DA KÖTÜ OLMADAN TOPARLARLAR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Sayın Nihat Özdemir İSG statik hesabı yanlış bir inşaata benziyor. Henüz yanlış temel ve yanlış 1.kat yapıldı. Yıkın bu 2 katı yeniden başlayın herşeye. derdiniz gittikçe artacak aksi halde. Daha neler yaşayacaksınız neler. Finansman sorunlarını çözebilirsiniz.Teçhizat sorunlarını çözebilirsiniz. İnsan sorunu kangren olan bir şirkette sorun bitmez. İnşallah farklı seslere kulak veriyorsunuzdur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Atilay'ın umurunda mı? olan binlerce zavallı ya oldu. Gökhan Buğday'ın umurunda mı? Olan buraya yatırım yapanlara oldu. Ancak Hala hızlı bir manevra mümkün.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
sayın isg ortakları bir söz vardır. İYİ BİR BAŞLANGIÇ BAŞARININ YARISIDIR. Siz işe iyi başlamadınız. daha işin başında ilk 5 yılı kaybettiğinizi bizler değerlendiriyorduk. sendikalaşma bahane. sendikanın hatası yok mu. elbette var. ancak bu durum yer hizmetlerinden muvazaalı çekilmeyi gerektirecek boyutta değil. yapılan TİS bunu gösteriyor. peki ne yapmalı. ilerdeki 10 yılları düşünün herşeye yeniden başlamak mümkün . ancak bu yönetim felsefesiyle değil. haydi kımldayın.tekrar düşünün.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
onceden koministler moskovbaya diye bagirilirdi bununki vatan hainleri icin ama simdi moskovada putin , kominizmin K si kalmamis. simdi koministler nereye diye bagircagiz bunun yuzune?nereye gonderecegiz bunu o haklarini alsin diye?? Hadi kardesim isine, hadi. yatirimci para koyacak sermeye yigacak sonrada yok hakmista, isine gelmiyorsa calisma kardesim. Mecburmuyum sana istedigin kadar maas, prim veya ektralar vermeye ?? Take it or live it . turkceside golge etme baska ihsan istemem uyar. adama bak ya , memlekette binlerce issiz var kardesim. senin gibi kizillar yuzunden insanlar yatirip yapipta basina bela almak istemiyor. dusun artik bu ulkenin yakasindan kan emiciler. k. korenin basinda tifil is bilemeyn cocuk gidin oraya hak alin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
zoruma giden orada 4 otobüs çevik kuvvet ve bir panzer olması başka bişey değil bunca yıl calış cabala emek ver sonuç terörist muamelesi helal olsun iş dediğin nedir ki yarın başka bir yer olur canımız sağolsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bırak bu işleri atii sen önce thy nin atılan personelının peşine git hep aynı terane bırak ISG nın muhebbetını ne olucak atılan thy personellleri hani söz almıştın TİS den sonra temel kotıl den haniii sabrın taşmıştı sen önce kendi sendıkalı personelımım peşine düşş kum bıttı yapı paydos değil mi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Açıklama baştan aşağı show başka da bir numaraları yok zaten. hava-iş çelebide de karşısına çıkacakmış pegasusun, güleyim bari. çelebi yılların şirketi bugüne kadar kimi örgütlediniz ki? elinizi tutan mı vardı. eski bir haberde bir okuyucu yorumunda ne güzel yazmıştı; 22 yılda her yıl birini örgütleseydiniz çelebi de örgütlü 22 işçiniz olurdu diye... bu adamın bildiği tek şey gelip bağırmak. icraat sıfır! şimdi göreceğiz bakalım atılan işçiler için ne yapacak. inşallah bir kaç ay sonra da karşılarına çıkıp böyle konuşur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Pegasus 2005 Kasım ayında SAW da uçuşlara başladığında kimse başarabileceğine inanmıyordu.Eğer SAW bu günlere geldiyse bunun için Pegasus'a teşekkür etmeli.ISG (eski Heaş) çalışanları unutmasınlar ki Pegasus yokken ve Pegausu geldikten sonra da sektörde en iyi parayı kazanıyordu.O zaman Pegasus ne yaptı.Bu adamlar çok para veriyor deyip sendikayı mı soktu.Sayın Ayçin attığı palavralarla 550 masum çalışanın ekmeği ile oynamıştır.Son olarak Pegasus ISG.yi bırakmamıştır.ISg Pegasusu bırakmıştır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Nihat Özdemir in ismi belli illaki Fenerbahçe ile neden ilşkilendiriyorsunuz gerzekler. Ayrıca sen bunlardan önce hakkında açılan taciz ve mobbing davaları ile ilgili bir basın toplatısı yap.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000