02 Temmuz 2010, Cuma 09:09:49

ANADOLUJET'LE İLGİLİ BOMBA İDDİA!

Aksa Jeneratör, Aksa Enerji gibi şirketleriyle tanınan Kazancı Holding, havacılık sektörüne giriyor. 15 milyon TL sermayeyle “Aksa Havacılık”ı kuran holdingin Anadolu Jet’i satın almak istediği konuşuluyor...
  • AK HAVAYOLLARI
  • anadolujet kazancı holdingi almasın sonra...
  • 15 milyona alınsa alınsa 2 tane ufak özel jet alınır. Hem sormuşlar mı THYye Anadolujet'i ayrı şirket yapıp satacaklar mı diye? Niye satsınlarki? THY holdinleşme yolunda gidiyor sürekli büyüyorken 250 uçaklık filo hedefleri varken neden satsınlar? İsteyen istediği kadar ilgilenebilir. İlgileri aprondaki Anadolujet uçaklarını uzaktan seyretmekten öte geçemez. Falconeye
  • pegasus`un sermayesi 23 milyon tl`den hem fazladır hemde bu miktar şirketin alım gücüdür(şuan) siparişleri ve var olan uçakları ile Pegasus 4,5 milyar liralık bir şirkettir. bu yeni kurulan havacılık şirketi 15 milyon lira ile bir 737 bile alamaz (eğer bütün parası bu ise). Anadolujet`de ucuz bir şirket değildir. Herşeye rağmen başarılar dilerim...
  • Adamlar düpedüz reklam yapıyor THY üzerinden. THY olmadığında Anadolujet ne anlama gelir ? Kocaman bir sıfır. Anadolujet şu anda sadece marka şirketleşmemiş nasıl satılacak. Madem bu işe girecektin KTHY satılırken neredeydin en azından kendi adına slotları olan bir havayoluydu. Toplama jenaratör satarak isim yapmışlar şimdi bu söylentilerle reklam peşindeler.
  • Anadolujet THY'nin alt markasıdır. THY hisselerinin bir kısmı kamuya ait borsaya kote bir ortaklıktır. Her işin bir kuralı vardır. Bir ihale süreci vardır. Bir yarışma süreci vardır.Öyle buna satılıyor şu alıyor demekle olmaz bu iş.
  • NORMAL ONLARDA CEMAATTEN...
  • kthy de yaşanan olaylar anadolu jetin başına gelmesi yazık olur aksa havacılıktan anlamayan bir firma eğer satarlarsa sonu kthyden farkısz olmayacaktır
  • Satın satın istediğiniz yere THY slotu ile uçun sonra özelleştirin diğer özel havayollarıda üvey evlat olsun

Para Dergisi'nden İdriz Çokal'ın haberine göre; Kazancı Holding, Türkiye’nin milyar dolar cirolu az sayıdaki gruplarından biri. Kamuoyu, Kazancı ailesini daha çok Aksa Jeneratör ve Aksa Enerji şirketleriyle tanıyor. Ancak anlaşılan “Aksa Havacılık Anonim Şirketi”, grubun tanınırlığını daha da artıracak.

Yeni şirketin ortakları Kazancı Holding, Ali Metin Kazancı, Gönül Kazancı, Şaban Cemil Kazancı ve Tülay Kazancı’dan oluşuyor. Havacılık şirketinin kaptan köşkünde ise bir dönem Beşiktaş Spor Kulübü yönetiminde de görev alan Şaban Cemil Kazancı oturuyor.

Kazancı Holding’in havacılık şirketi kurduğunu öğrenince, önce şirket için özel uçak alındığını düşündük. Ancak şirketin sermayesinin 15 milyon TL olması, bu işin sadece uçak alımı değil sektöre iddialı bir giriş hazırlığı olduğu sonucuna vardık. Özel havacılıkta liderliğe yükselen Pegasus Hava Yolları’nın sermayesinin 23 milyon TL olduğunu söylersek sanırız bu yargının gerekçesi daha iyi anlaşılacaktır.

ANADOLU JET’E TALİP

Aynı zamanda Kazancı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olan Şaban Cemil Kazancı, şirketin kuruluşu henüz çok yeni olduğu için şimdilik ayrıntılı bilgi vermekten kaçınıyor. Havacılık sektöründe küçük bir araştırma yapınca, Kazancı Holding’in, satılacağı konuşulan Türk Hava Yolları’nın alt markası Anadolu Jet’le ilgilendiği bilgisine ulaştık. Bu özelleştirmeyle yakından ilgileniyorlarmış. Bu plan gerçekleşmezse grubun başka bir özel havayolu şirketini satın alacağı veya kendi filosunu kurarak yolcu ve kargo taşımacılığına gireceği konuşuluyor.

Aksa Havacılık’ın ana sözleşmesinde, faaliyet alanı “Büyük küçük her türlü uçak her cins hava vasıtası ve helikopter işletmek, her türlü servis ve genel uçak işletme yönetmeliğine göre genel hava taşımacılığı yapmak ve ana sözleşmesinde yazılı olan diğer işler” şeklinde özetleniyor.

YAĞ İTHALATINDAN ENERJİ DEVİNE...

Kazancı Holding'in kurucusu Ali Metin Kazancı, ticaret hayatına 50'li yılların sonunda parafin ve yağ ithal edip satarak başlamış. 60'larda yerli üretim için yatırımlara başlamış, tuğla ve saç üreten bir fabrika kurmuş. Ali Metin Kazancı, 1968’de Aksa Grubu şirketlerini meydana getiren girişimlerin temeli olan elektrikli motor fabrikasını kurmuş. 80'lerin başında ise Aksa jeneratör üretimine başlamış. Bu alanda bir süreliğine de olsa pazar liderliğine ulaşan grup, halen dünyanın önemli jeneratör üreticilerinden biri konumunda.

Kazancı Grubu, 1997’de elektrik enerjisi üretimine girmiş ve santral yatırımları yaptı. Halen enerjide hem üretici hem de toptan satıcı konumunda. Doğalgaz dağıtımında da aktif rol oynuyor. Aksa Enerji’nin komşu ülkelerde de santral yatırımları bulunuyor.

Kazancı, 2007’de ise turizm sektörüne adım attı. Antalya Kemer’de 1.116 yatak kapasiteli 5 yıldızlı bir otel satın aldı. Ardından Kayseri'de kış turizmine yönelik otel yatırımını bitirdi.

Grubun toplam cirosuyla ilgili net bir bilgi yok. 2009 yılı verilerine göre, iki lokomotif şirketten Aksa Enerji 786 milyon, Aksa Jeneratör ise 350 milyon TL ciroya sahip.

Kazancı Holding şirketleri

Aksa Jeneratör
Aksa Servis ve Yedek Parça
Aksa Jeneratör Kiralama
Aksa Satış ve Pazarlama
Aksa Enerji
Aksa Doğalgaz
Aksa Doğalgaz Toptan Dağıtım
Aksa Makina
Aksa Tarım
Aksa Turizm
Aksa Teknoloji

ANADOLUJET'LE İLGİLİ BOMBA İDDİA!

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 14 yıl önce
AK HAVAYOLLARI

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
anadolujet kazancı holdingi almasın sonra...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
15 milyona alınsa alınsa 2 tane ufak özel jet alınır. Hem sormuşlar mı THYye Anadolujet'i ayrı şirket yapıp satacaklar mı diye? Niye satsınlarki? THY holdinleşme yolunda gidiyor sürekli büyüyorken 250 uçaklık filo hedefleri varken neden satsınlar? İsteyen istediği kadar ilgilenebilir. İlgileri aprondaki Anadolujet uçaklarını uzaktan seyretmekten öte geçemez. Falconeye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
pegasus`un sermayesi 23 milyon tl`den hem fazladır hemde bu miktar şirketin alım gücüdür(şuan) siparişleri ve var olan uçakları ile Pegasus 4,5 milyar liralık bir şirkettir. bu yeni kurulan havacılık şirketi 15 milyon lira ile bir 737 bile alamaz (eğer bütün parası bu ise). Anadolujet`de ucuz bir şirket değildir. Herşeye rağmen başarılar dilerim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Adamlar düpedüz reklam yapıyor THY üzerinden. THY olmadığında Anadolujet ne anlama gelir ? Kocaman bir sıfır. Anadolujet şu anda sadece marka şirketleşmemiş nasıl satılacak. Madem bu işe girecektin KTHY satılırken neredeydin en azından kendi adına slotları olan bir havayoluydu. Toplama jenaratör satarak isim yapmışlar şimdi bu söylentilerle reklam peşindeler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Anadolujet THY'nin alt markasıdır. THY hisselerinin bir kısmı kamuya ait borsaya kote bir ortaklıktır. Her işin bir kuralı vardır. Bir ihale süreci vardır. Bir yarışma süreci vardır.Öyle buna satılıyor şu alıyor demekle olmaz bu iş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
NORMAL ONLARDA CEMAATTEN...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
kthy de yaşanan olaylar anadolu jetin başına gelmesi yazık olur aksa havacılıktan anlamayan bir firma eğer satarlarsa sonu kthyden farkısz olmayacaktır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Satın satın istediğiniz yere THY slotu ile uçun sonra özelleştirin diğer özel havayollarıda üvey evlat olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000