04 Şubat 2015, Çarşamba 08:02:48

AMASYA'DA YÜZDE 80 DOLULUK SAĞLANDI

Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, 2014 yılında yüzde 23’lük artış oranıyla 139 bin 771 yolcunun seyahat ettiği Amasya Merzifon Havalimanı’nın doluluk oranının yüzde 80 olduğunu açıkladı.
  • Eski tarifenin gözünü seveyim. Tekrar eski tarifeyi veya THY'nin sabah İstanbuldan geliş/gidiş, Akşam 21:00'den sonra geliş gidiş yapmasını istiyoruz.
  • Gece Üçte Çorumdan Merzifon'a gelmekmi daha kolay ? Gecenin üçünde dönüş için İstanbul Atatürk Havalimanına gelmekmi daha kolay ?
  • Iyi ki Çorum var,yoksa bu havaalanı olmazdi,sayin vali bu konudan hiç bahsetmemiş....
  • Sabah seferleri iyi oldu gece üçte kalkmiyoruz eskisi gibi...
  • GECE DEMEDEN GÜNDÜZ DEMEDEN SABAH 6 DA GELE GİDE BU HALE GETİRDİK EMEĞİMİZE SAĞLIK
  • Salih Demir Beyin katkıları kaçınılmaz kendisi ödüllendirilmesi gerekir. Başarılarının devamını dileriz. Saygılar kardeşim E.S

Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, 2014 yılında yüzde 23’lük artış oranıyla 139 bin 771 yolcunun seyahat ettiği Amasya Merzifon Havalimanı’nın doluluk oranının yüzde 80 olduğunu açıkladı.

Amasya Merzifon Havalimanı’nın bölgenin ulaşım üssü olma yolunda hızla ilerlediğini belirten Vali Çomaktekin,“Amasya Merzifon Havalimanı’nda 2014 yılında yüzde 23’lük bir artış oranıyla 139 bin 771 yolcu seyahat etmiştir. Haftanın her günü Türk Hava Yoları İstanbul Atatürk Havalimanı’na, Pegasus Havayolları ise haftanın 3 günü Sabiha Gökçen Havalimanı’na karşılıklı seferler düzenlemektedir. Pegasus Havayolları yaz tarifesinde sefer sayısını haftada 4 güne çıkaracaktır. 2014 yılında bin 145 uçağın iniş kalkış yaptığı havalimanımızda, uçak trafiğindeki artış yüzde 18, bagaj artış oranı yüzde 25 olarak gerçekleşmiştir. Havalimanımızın 2014 yılındaki doluluk oranı ise yüzde 80’dir” dedi.

Amasya Merzifon Havalimanı’nın Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan Engelsiz Havaalanı Projesi kapsamında istenen koşulları yerine getirdiği için Engelsiz Havaalanı Kuruluşu unvanını almaya hak kazandığını anımsatan İbrahim Halil Çomaktekin, “Aynı zamanda 2009 yılının Haziran ayında Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan ve havalimanlarında faaliyet gösteren kuruluşların çevreye verdikleri zararların sistematik bir şekilde azaltılmasını hatta mümkünse ortadan kaldırılmasını amaçlayan Yeşil Havalimanı Projesi kapsamında Amasya Merzifon Havalimanı 2013 yılında gerekli koşulları yerine getirmiş olup, Yeşil Havalimanı unvanını almaya hak kazanmıştır” diye konuştu.

Amasya’nın yanı sıra bölge il ve ilçelere hizmet veren havalimanının önemli bir kültür ve medeniyet şehri olan şehrin dünyaya açılan kapısı konumunda olduğunu vurgulayan Çomaktekin, “Amasya turizmine ve ekonomisine de önemli ölçüde katma değer sağlamaktadır. Bu noktada Amasya Merzifon Havalimanı’nın gelişmesi için özveriyle çalışan yöneticilere ve tüm personele teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

AMASYA'DA YÜZDE 80 DOLULUK SAĞLANDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

eski tarife ~ 9 yıl önce
Eski tarifenin gözünü seveyim. Tekrar eski tarifeyi veya THY'nin sabah İstanbuldan geliş/gidiş, Akşam 21:00'den sonra geliş gidiş yapmasını istiyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çorumlu ~ 9 yıl önce
Gece Üçte Çorumdan Merzifon'a gelmekmi daha kolay ? Gecenin üçünde dönüş için İstanbul Atatürk Havalimanına gelmekmi daha kolay ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
trkrcan ~ 9 yıl önce
Iyi ki Çorum var,yoksa bu havaalanı olmazdi,sayin vali bu konudan hiç bahsetmemiş....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Sabah seferleri iyi oldu gece üçte kalkmiyoruz eskisi gibi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
VATANDAŞ ~ 9 yıl önce
GECE DEMEDEN GÜNDÜZ DEMEDEN SABAH 6 DA GELE GİDE BU HALE GETİRDİK EMEĞİMİZE SAĞLIK

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Merzifon Salih ~ 9 yıl önce
Salih Demir Beyin katkıları kaçınılmaz kendisi ödüllendirilmesi gerekir. Başarılarının devamını dileriz. Saygılar kardeşim E.S

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000