02 Aralık 2015, Çarşamba 08:53:58

Ali Sabancı reçeteyi yazdı

İstanbul havalimanlarında sık sık rötar yaşanıyor. Pegasus'un sahibi Ali Sabancı, Sabiha Gökçen Havalimanı'na yapılacak 5 milyon dolarlık bir yatırımla iniş-kalkış kapasitesinin yüzde 45 artırılabileceğini söyledi.
  • Ancak! Çalışanların sırtından uçak alsın bakalım?? 100.000 bedava bilet dağıtana kadar önce çalışanını memnun et.
  • Sabiha'nin sorunu hızlı taxi yolu değil, bağımsız paralel operasyon yapabileceğiniz ilave pist ile çözülebilir. Mevcut hızlı çıkış taxi yolları yeterli. Yaklasma araligi azaltilarak mevcut pist daha etkili kullanılabilir (Avrupa'da bir sürü örneği var) ama bu da yeterli gelmez. Sabiha'ya ek pist 2 yıl önce yapılmalıydı, geç kalındı (her işimizde olduğu gibi), hemen başlanmalı ve önümüzdeki yaz sezonuna yetiştirilmesi calisilmali (ama biz bu konuyu seneye, sonraki seneye konuşmaya devam ederiz).
  • Siz her seferinde Sabancı ailesine yükleniyorsunuz ya sallıyorsunuz hani...tabiki adaletsizlikler her iş ortamında her sektörde olduğu gibi burdada var,bugün doktorlar ,avukatlar,galericiler vs. bile ağlıyor!!! Şu ülkede sabancı ailesi ve yatırımları kurduğu işler olmasa kaç milyon işsiz kalır bu ülkede farkındamısınız.adamlar az yada çok kaç insana ekmek kapısı açıyor atarken üstüruplu atın,memnun olmayan istifa etsin devlette işe girsin ,koç ailesine dahil olsun :) öyle bir hale getiriyorsunuzki sanki zorla çalıştırıyorlar herkesi...kullandığınız markaların yarısı adamların hem memnun değilsiniz hemde heralanda onların hizmetlerinden faydalanıyorsunuz.Kusura bakmayın ama bu adamların yaptığının 4/1 ini yap dua al aç doyurdum de yani
  • Çorlu Havalimanı da sivil uçuşlara açılmalı, Tekirdağ, Silivri, Avcılar, Beylükdüzü vs önemli bir yolcu kapasitesine sahip.. Alana ulaşım imkanı da Havatas vs ile kolaylastırılırsa bu havaalanı IST'den onemli yuk alabilir..
  • Ali sabancı önce çalışanının hakkını versin, utanmasa otobüs firmalarındaki hesap ekibi uçakta yatıracak.
  • ARAKADASLAR PEGASUS AŞK TANRISI DEĞİL MİYDİ ? BİLEN PAYLASIRSA MEMNUN OLURUM.
  • Herkese Merhaba, Ali Sabancı zeki bir adamdır. Soylediklerinin yanlış bir tarafı yok bence. Atatürk Havalimanı nda yıllarca inat edildi ve hızlı taksi yolları çıkışları ve askeri alanların kaldırılması kısa pistin uzatılması ile oldukça iyi bir iyileştirme olmuştu. Sabiha Gökçen Havalimanı için dhmi kocaman karından küçücük bir 5milyoncuğu mu sakınmalı. Herşey insanlık için değil mi? Neden bu kadar olumsuz eleştiriler yapılır anlamıyorum. 3.havalimanı için en az 2sene beklememiz gerekecek. Pegasus burdan uçarken in cin top oynuyordu unutmayalım. 5-10 senede pist ve taksi way için ne yapıldı? Biraz olumlu düşünelim. Planlamayı hiç beceremiyoruz. Uluslararası normlarda paralel pist bile yapamıyoruz. Saygılarımla
  • Yakinda zamanda yapilacak bu dedikleri zaten ali sabanci neden kendisi dusunmus gibi aciklama yaomis onu anlamadim..
  • Bu Sabancilar zamaninda adanada pamukda irgatlari bir kuru ekmege gunde 11 saat calisdiranlar degilmi? yil 2015 de asgari ucrete binlercene insanin kanini icen degilmi? eli ve yuzu kanli insalar
  • Derdine deva habomdan sağlanacak nitelikli iş gücüyle gerçekleşecektir. Aklını kullan sabancı yetkili tekniysenleri kap

İstanbul havalimanlarında sık sık rötar yaşanıyor. Pegasus'un sahibi Ali Sabancı, Sabiha Gökçen Havalimanı'na yapılacak 5 milyon dolarlık bir yatırımla iniş-kalkış kapasitesinin yüzde 45 artırılabileceğini söyledi. Uçakların pisti hızlı terk etmesini sağlayacak 2 adet çıkış yolunun maliyeti 5 milyon dolar.

Sivil havacılık sektörü, son 8 senede 2,5 kat büyüdü. Pegasus Hava Taşımacılığı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, yolcu taşıma sayılarında ve hava trafiğinde yaşanan hızlı artıştan en çok İstanbul'un etkilendiğini söyledi. Ali Sabancı, “İstanbul Atatürk zaten uzun zamandır doyma noktasında, ek pistin bitmesine de daha var. İstanbul'un hava kapasitesindeki tıkanıklığı en hızlı ve ucuz yoldan çözmek için ise Sabiha Gökçen'e 5 milyon dolarlık yatırım yeter.” dedi.

Havacılık sektöründeki hızlı büyüme, iki sivil havalimanına sahip İstanbul'da yoğunluğu artırdı. Uçak iniş-kalkışlarında rötarlar ve yolcuların bekleme süreleri her geçen gün artmaya başladı. İstanbul'daki iki meydandan Atatürk Havalimanı'nın tam kapasite çalıştığını, 3. havalimanının da 2018 Kasım'ında devreye gireceğini belirten Ali Sabancı, “Bu demektir ki 2018'e kadar yaz sezonlarını bu tıkanmayla geçireceğiz. Oysa Sabiha Gökçen'de iki ay sürecek 5 milyon dolarlık bir yol çalışması Sabiha Gökçen'in iniş kalkış kapasitesini yüzde 45'e kadar artırır. Önümüzdeki 3 seneyi kurtarmanın en hızlı ve ucuz yolu budur.” açıklaması yaptı.

Atatürk Havalimanı'ndaki 3 pistin aynı anda ikisi kullanılabilirken, rüzgar lodosa döndüğünde ise sadece tek pist kullanılabiliyor. Atatürk Havalimanı'na uçakların 4 mil yaklaşma aralığı ile indiği için saatte 60 iniş-kalkış gerçekleştirebildiğini kaydeden Pegasus Havacılık Genel Müdürü Sertaç Haybat da “Yaklaşma aralığı Sabiha Gökçen'de 8 mil. Oysa pilotlar, bu aralık 6 mile inerse hiçbir sorun olmaz diyor. Bu durumda saatte 50 iniş-kalkış yapmamız bile büyük rahatlama sağlar. Uçakların inişten sonra pisti durmadan terk etmelerine yarayan iki adet hızlı çıkış yolu da yapıldığında ise saatte 60 iniş kalkış yapılabilecek.” bilgisini verdi.

Türkiye tarafından sınır ihlali yapan Rus uçağının düşürülmesiyle başlayan kriz henüz soğumadı ve tarafların sert açıklamaları henüz yumuşamış değil. Bu krizden şimdilik etkilenmediklerini söyleyen Ali Sabancı, “Rusya'nın Moskova ve Krasnodar kentlerine seferlerimiz var. Bu seferler uçak düşürüldükten sonraki hafta yüzde 80 dolulukla gerçekleşti. Geçen senenin aynı haftasında ise doluluk oranımız yüzde 87 idi. Yani şimdilik kayda değer bir iptal ya da sorun yaşamadık.” dedi.

Pegasus'un, kurulduğu 2005'ten bugüne kadar 106 milyon yolcu taşıdığını kaydeden Ali Sabancı, şunları söyledi: “Bu 106 milyon yolcunun yüzde 24'ü 50 liradan, yüzde 68'i de 100 liradan az ödeyerek uçtu. Ayrıca biz hangi hatta uçmaya başlarsak o hatta fiyatlar yüzde 30 düştü. Bu hafta başlayan 10. yıl kampanyamız ile de 100 bin bedava bilet dağıtacağız.” (Zaman)

Ali Sabancı reçeteyi yazdı

Yorumlar Tüm Yorumlar (35)

Oktay ~ 8 yıl önce
Ancak! Çalışanların sırtından uçak alsın bakalım?? 100.000 bedava bilet dağıtana kadar önce çalışanını memnun et.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çözüm. ~ 8 yıl önce
Sabiha'nin sorunu hızlı taxi yolu değil, bağımsız paralel operasyon yapabileceğiniz ilave pist ile çözülebilir. Mevcut hızlı çıkış taxi yolları yeterli. Yaklasma araligi azaltilarak mevcut pist daha etkili kullanılabilir (Avrupa'da bir sürü örneği var) ama bu da yeterli gelmez. Sabiha'ya ek pist 2 yıl önce yapılmalıydı, geç kalındı (her işimizde olduğu gibi), hemen başlanmalı ve önümüzdeki yaz sezonuna yetiştirilmesi calisilmali (ama biz bu konuyu seneye, sonraki seneye konuşmaya devam ederiz).

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mantık... ~ 8 yıl önce
Siz her seferinde Sabancı ailesine yükleniyorsunuz ya sallıyorsunuz hani...tabiki adaletsizlikler her iş ortamında her sektörde olduğu gibi burdada var,bugün doktorlar ,avukatlar,galericiler vs. bile ağlıyor!!! Şu ülkede sabancı ailesi ve yatırımları kurduğu işler olmasa kaç milyon işsiz kalır bu ülkede farkındamısınız.adamlar az yada çok kaç insana ekmek kapısı açıyor atarken üstüruplu atın,memnun olmayan istifa etsin devlette işe girsin ,koç ailesine dahil olsun :) öyle bir hale getiriyorsunuzki sanki zorla çalıştırıyorlar herkesi...kullandığınız markaların yarısı adamların hem memnun değilsiniz hemde heralanda onların hizmetlerinden faydalanıyorsunuz.Kusura bakmayın ama bu adamların yaptığının 4/1 ini yap dua al aç doyurdum de yani

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nusri ~ 8 yıl önce
Lufthansadaki hans bizden kötü şartlarda çalıştığı için mi grev yapıyor, beğenmiyorsan istifa et demek nasıl bir zihniyet. İş veren maddi olarak büyürken işçisine maddi ve sosyal haklarında iyileştirme yapmıyorsa burada aga-maraba ilişkisi var demektir. Bu ülkenin başına ne geldiyse senin gibi cahil beğenmiyorsan istifa et diyen ezik zihniyetlerden geldi.
VefaBaşkan ~ 8 yıl önce
Anadolu jet gerçekten kendi kabuğunu iyi dolduran bir hava yolu oldu. Ancak thy alt markası olması uzun vadede thy operasyonları açısından sorunlar çıkaracaktır. Pazartesi günü Sefa Türen AHL de anadolu jetin 2023 çerçevesinde tekrar thy bünyesine katılabileceğini söyledi.
SefaTüren ~ 8 yıl önce
Onur sektörün en dayanıklı oyuncusudur.
SefaTüren ~ 8 yıl önce
Sayın bakanın gelmesi sektörde her kesimden her siyasi görüşten kişiyi sevindirdi. Çünkü kendisi icraat adamıdır. Söz verdimi tutar ve takip eder. Binali beyi taklaya getiremezsiniz.
Oktay ~ 8 yıl önce
Mantıklı adama bak!.. Senin yazdıkların patron yandaşlığından başka birşey değil. Senin gibi zihniyetler yüzünden işler sarpa sarıyor.
****** ~ 8 yıl önce
sabancının yaptıkları elbetteki yadsınamaz ama birde gerçek olanlar var.pegasusun hatası hep üst yönetici tayfasını ve kaptanları beslemek gerisi zaten maraba takımı diye nasıl olsa bir şekilkde işleri yürütüyorlar diye önemsemiyor ama alt kesim birgün işi bırakırsa çalıişcak eleman kalmaz ve o yöneticiler de kendini kapı önünde bulur.eğer yönetici masa başında rahat oturoyorsa bu alt çalışanların eseridir.biraz daha insaflı ve adaletli bir ücret dağılımı bekliyor tüm çalışanlar.
Çorlu ~ 8 yıl önce
Çorlu Havalimanı da sivil uçuşlara açılmalı, Tekirdağ, Silivri, Avcılar, Beylükdüzü vs önemli bir yolcu kapasitesine sahip.. Alana ulaşım imkanı da Havatas vs ile kolaylastırılırsa bu havaalanı IST'den onemli yuk alabilir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nusri ~ 8 yıl önce
Ali sabancı önce çalışanının hakkını versin, utanmasa otobüs firmalarındaki hesap ekibi uçakta yatıracak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GSDGS ~ 8 yıl önce
ARAKADASLAR PEGASUS AŞK TANRISI DEĞİL MİYDİ ? BİLEN PAYLASIRSA MEMNUN OLURUM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pegasus ~ 8 yıl önce
hayır, aşk tanrısı Eros'tur. İç çamaşırı markası yani. Pegasus, mitolojik Kanatlı At'tır, Yunan mitolojisi. Tanrıça Hera Mera, deniz köpüğünden doğmuştur, tanrı Apollon vs vs bir hikayesi vardı :) Yunan Mitolojisini okuyun, güzeldir gerçekten, Metamorphosis adlı eseri okuyun, sembolizmi filan öğrenin.
Cin Ali ~ 8 yıl önce
Herkese Merhaba, Ali Sabancı zeki bir adamdır. Soylediklerinin yanlış bir tarafı yok bence. Atatürk Havalimanı nda yıllarca inat edildi ve hızlı taksi yolları çıkışları ve askeri alanların kaldırılması kısa pistin uzatılması ile oldukça iyi bir iyileştirme olmuştu. Sabiha Gökçen Havalimanı için dhmi kocaman karından küçücük bir 5milyoncuğu mu sakınmalı. Herşey insanlık için değil mi? Neden bu kadar olumsuz eleştiriler yapılır anlamıyorum. 3.havalimanı için en az 2sene beklememiz gerekecek. Pegasus burdan uçarken in cin top oynuyordu unutmayalım. 5-10 senede pist ve taksi way için ne yapıldı? Biraz olumlu düşünelim. Planlamayı hiç beceremiyoruz. Uluslararası normlarda paralel pist bile yapamıyoruz. Saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 8 yıl önce
Yakinda zamanda yapilacak bu dedikleri zaten ali sabanci neden kendisi dusunmus gibi aciklama yaomis onu anlamadim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gurbetci ~ 8 yıl önce
Bu Sabancilar zamaninda adanada pamukda irgatlari bir kuru ekmege gunde 11 saat calisdiranlar degilmi? yil 2015 de asgari ucrete binlercene insanin kanini icen degilmi? eli ve yuzu kanli insalar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sabancı ~ 8 yıl önce
Derdine deva habomdan sağlanacak nitelikli iş gücüyle gerçekleşecektir. Aklını kullan sabancı yetkili tekniysenleri kap

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000