12 Ekim 2012, Cuma 10:32:26

ALİ SABANCI DERT YANDI

Uçakların direkt uçuş yapması için askerleri ikna etmeye çalıştıklarını söyleyen Pegasus’un patronu Ali Sabancı “Bu sayede yılda 620 milyon $ tasarruf edilir” dedi.
  • corendon aılesıne geçmişler olsun bu hasarın en düşük ölçüde kapanması kaptan ve ekıp basarısıdır
  • ÇITA YÜKSELMİŞ PEGASUS BU GİBİ PALAVRA KONULARDA 2.5 MİLYON KAZANIRDI . KENDİSİ DE EMEKLİ ASKER OLAN NADİR KABAŞ ALBAYLARI İKNA EDER O YOLU BİLİR.!...
  • Balikesir Bandirma denen yerler zaten Istanbul'un dibi. Cigli zaten Adnan Menderesle ic ice 29.000 feet alti diye dusunursen. O halde toptan durdurun sivil trafigi asker ucsun her yere. Hatta askeri havayollari olsun THY yerine. Eminim bu fikre bayilirsiniz. Pilotlarda 10 yil askerlik yapsin bedavaya vatani gorev ohhhh. Keyifler keka.
  • Bu işin bu kadar uzamasının tek nedeni vardır o da FUA (flexiable use of airspace) için gerekli koordinasyonun sivil ve askeri otoriteler arasında yapılamaması yani askeri kontrollörlerin sivil lisans sahibi olamamasıdır.
  • cruise 290 üzeri ama bahsettiğin meydanlara (ki, izmir ve bodrum) iniş kalkış yaparken 290'da yapmıyorsun.. alçaldığın/tırmandığın pattern illa ki balıkesir, bandırma ve çiğli'ye takılıyor.. ben de isterim asker başka yerde uçsun, sadece siville uğraşayım ama olmuyor öyle..
  • Albay'ları ikna edemedim diyor doğrudur. Bir çıksalar şu cumhuriyetin ilk yıllarından ve rotalardan. Ancak burda Ali beye destek varmı,ona bakmak çok önemli. Önce THY ve diğer havayolları. Evet destek bekliyor Ali bey.
  • pegasus olmasaydi bugun ne anadolujet olurdu ne de biz ucaga binerdik...iyiki varsin pegasus
  • Sayın Sabancı,uçak alıp kendi kendini memnun edeceğine azıcık zam yapıp personelini de memnun et.Yoksa İSG'nin başına gelenler senin de başına gelecek...Dost tavsiyesi...
  • umarım pegasus bu Allah ile aldatanlar olan Thy (torpil hava yolları) nı mahfeder, umarım atatürk hava limanınıda ele gecirir.. arkadaşlar ben şunu anladımki thy ye asla torpilsiz giremessiniz.. giren kişilerde o kadar iki yüzlülerki size torpille girmediğini söyler o havadadırlar bunların hepsi öbür tarafta hesap vericekler hiç şüphe olmayan o günde...bir gün bu millet sizlere hesapda sorcaktır..
  • adanali havacilik uzmani yine yumrutlamis, pardon kayserili mantigi ile yumurtlamis. alsin bir cift koridor ucak, desinki ben duz ucus gidecegim amerikaya yada doguda hindistana bakalim ne cevap alacak. ucus guzergahlari duz kus ucusu planlanmaz, isin icerisinde bircok etken vardir. o zaman kafasina gore istedigi yukseklikte ucsun, tum ucuslarda hava koridorlarinda ona oncelik verilsin. yuru be pegasus kim tutar seni

 

Özel havayolları, rekabetçi fiyat uygulamalarının sürdürülebilirliği için çeşitli tasarruf önlemlerini devreye soktu. Havayolu taşımacılığında uçuş maliyetinin yüzde 35'ini yakıt giderleri oluşturuyor. Şirketleri iç hat uçuşlarında 40 yıl önce belirlenen ve zikzaklı uçuş yolunun yerine direkt uçuşun (kuş uçuşu) yapılmasını istiyor. Direkt uçuşlar ise Hava Kuvvetleri'ne takılıyor. Pegasus Hava Yolları'nın yakıta yönelik tasarruf önlemleriyle ilgili çalışması da Türkiye'de yılda 620 milyon doların havaya gittiğini gözler önüne serdi. Pegasus Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Genel Müdür Sertaç Haybat ve Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Güliz Öztürk'le Batum'da bir araya geldik. Sohbet toplantısında Ali Sabancı sözü ucuz taşımacılık için tasarrufa getirdi ve ilginç de bir örnek verdi:  9 hatta yapılacak direkt uçuş sayesinde yıllık yakıt tasarrufu 620 millyon dolara ulaşıyor. 7 yıldır uğraşıyoruz, DHMİ'yi ikna ettik, Hava Kuvvetleri'ndeki komutanlarımıza derdimizi anlatamadık.
 
TEK UÇUŞTA 1.400 $ TASARRUF
 
Batum'a gidiş yolunda uçağımız 'zikzaklı' bir güzergahta; İstanbul-Ankara-Batum rotasını izledi. Fakat aynı uçak, dönüş yolunda 'düz uçuş' izni alarak Batum-İstanbul rotasını takip etti. Yanımıza gelerek bu duruma dikkat çeken Ali Sabancı, "Bu düz uçuş bize 1.400 dolarlık yakıt tasarrufu sağladı" dedi.
 
29.000'e takıldı
 
Pegasus'un İşletme Genel Müdür Yardımcısı Kaptan pilot Nadir Kabaş, ülke ekonomisine yıllık 620 milyon dolar katkı sağlayacak mücadeleyi şöyle anlattı: 7 yıldır uğraşıyoruz. DHMİ'ye sunum yaptık, ikna oldular. Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na durumu iki kez anlattık. Fakat gönderdikleri albaylar askeri uçuşlar nedeniyle yapamayacaklarını söylüyor. Askeri uçuşlar 29 bin feet'in altında yapılır. Yolcu taşırken biz 29 bin feet'in üzerinde uçuyoruz, onlar da biliyor ama ikna edemiyoruz.
 
Hedef 63 milyonluk Türk Cumhuriyetleri
 
Pegasus Hava Yolları'nın Gürcistan'da Tiflis'ten sonraki 2. uçuş noktası olan Batum seferleri başladı. Batum'a başlayan ilk uçuşu, Gürcistan Acara Özerk Bölgesi Başbakanı Levan Varshalomidze karşıladı. Törende bir konuşma yapan Ali Sabancı, 'Kafkaslar, Balkanlar ve Ortadoğu barındırdıkları potansiyel ve fırsatlar bakımından Pegasus için öncelikli bölgelerin başında geliyor. Özellikle 6 ülkeden oluşan yaklaşık 63 milyonluk nüfusa sahip olan Türk Cumhuriyetleri'nde, halihazırda yaklaşık 1,5 milyon yurtdışına uçan misafir yer almakta. Gerek ekonomik büyüme gerekse bu bölgelerdeki ticari fırsatlara bakıldığında daha bu bölgelerde alınabilecek çok yol olduğunu görüyoruz. Ekim 2010'dan bu yana Tiflis hattında 2 yılda 174.287 tarifeli misafirimizi taşıdık. Yola Batum hattıyla devam ediyoruz' dedi. Pegasus'un Batum biletleri 49.99 eurodan başlayan fiyatlarla satışa sunuldu.
 
10 milyar dolarlık dev sipariş yakında!
 
Ali Sabancı, Pegasus'un bir süre önce verdiği 40 uçak siparişiyle öne çıktığına dikkat çekerek, bu kez bunun iki katına yakın bir sipariş vermeye hazırlandıklarını söyledi. Sabancı, 'Şimdi daha büyük bir siparişimiz gündemde. Tam sayı vermek istemiyorum ama o 40 uçağı epey katlayacak. Sipariş için imzaları attık sayılır. Resmi duyuru için büyük bir tören planlıyoruz' dedi. 
 
Pegasus Genel Müdürü Sertaç Haybat da 100 uçağı bulabilecek yeni siparişin liste fiyatının 10 milyar dolara yakın olacağını söyledi.
 
Slot savaşı Rekabet Kurulu'na uzandı...
 
Pegasus'un Atatürk Havalimanı'ndan uçma mücadesi Rekabet Kurulu'na kadar uzandı. Pegasus'un 2008'de Atatürk Havalimanı'nda 5 uçaklık slot (iniş-kalkış) talebine 'hayır' denildikten sonra başka büyük bir havayolunun aldığı 55 uçağın slotuna yer bulunması üzerine Ali Sabancı, Rekabet Kurulu'na başvurduklarını söyledi. Rekabet Kurulu geniş çaplı yaptığı soruşturmanın sonunda karşı tarafa ceza vermedi ama gerekçeli kararında şeffaf bir slotun olmadığı da belirtildi. (Akşam)
ALİ SABANCI DERT YANDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
corendon aılesıne geçmişler olsun bu hasarın en düşük ölçüde kapanması kaptan ve ekıp basarısıdır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
M.K ~ 12 yıl önce
ÇITA YÜKSELMİŞ PEGASUS BU GİBİ PALAVRA KONULARDA 2.5 MİLYON KAZANIRDI . KENDİSİ DE EMEKLİ ASKER OLAN NADİR KABAŞ ALBAYLARI İKNA EDER O YOLU BİLİR.!...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pattern nedir? ~ 12 yıl önce
Balikesir Bandirma denen yerler zaten Istanbul'un dibi. Cigli zaten Adnan Menderesle ic ice 29.000 feet alti diye dusunursen. O halde toptan durdurun sivil trafigi asker ucsun her yere. Hatta askeri havayollari olsun THY yerine. Eminim bu fikre bayilirsiniz. Pilotlarda 10 yil askerlik yapsin bedavaya vatani gorev ohhhh. Keyifler keka.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OLUR ~ 12 yıl önce
Bu işin bu kadar uzamasının tek nedeni vardır o da FUA (flexiable use of airspace) için gerekli koordinasyonun sivil ve askeri otoriteler arasında yapılamaması yani askeri kontrollörlerin sivil lisans sahibi olamamasıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
atco ~ 12 yıl önce
cruise 290 üzeri ama bahsettiğin meydanlara (ki, izmir ve bodrum) iniş kalkış yaparken 290'da yapmıyorsun.. alçaldığın/tırmandığın pattern illa ki balıkesir, bandırma ve çiğli'ye takılıyor.. ben de isterim asker başka yerde uçsun, sadece siville uğraşayım ama olmuyor öyle..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali bey ~ 12 yıl önce
Albay'ları ikna edemedim diyor doğrudur. Bir çıksalar şu cumhuriyetin ilk yıllarından ve rotalardan. Ancak burda Ali beye destek varmı,ona bakmak çok önemli. Önce THY ve diğer havayolları. Evet destek bekliyor Ali bey.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
erol ~ 12 yıl önce
pegasus olmasaydi bugun ne anadolujet olurdu ne de biz ucaga binerdik...iyiki varsin pegasus

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hey man ~ 12 yıl önce
Sayın Sabancı,uçak alıp kendi kendini memnun edeceğine azıcık zam yapıp personelini de memnun et.Yoksa İSG'nin başına gelenler senin de başına gelecek...Dost tavsiyesi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hadi pegasus ~ 12 yıl önce
umarım pegasus bu Allah ile aldatanlar olan Thy (torpil hava yolları) nı mahfeder, umarım atatürk hava limanınıda ele gecirir.. arkadaşlar ben şunu anladımki thy ye asla torpilsiz giremessiniz.. giren kişilerde o kadar iki yüzlülerki size torpille girmediğini söyler o havadadırlar bunların hepsi öbür tarafta hesap vericekler hiç şüphe olmayan o günde...bir gün bu millet sizlere hesapda sorcaktır..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
adanali havacilik uzmani yine yumrutlamis, pardon kayserili mantigi ile yumurtlamis. alsin bir cift koridor ucak, desinki ben duz ucus gidecegim amerikaya yada doguda hindistana bakalim ne cevap alacak. ucus guzergahlari duz kus ucusu planlanmaz, isin icerisinde bircok etken vardir. o zaman kafasina gore istedigi yukseklikte ucsun, tum ucuslarda hava koridorlarinda ona oncelik verilsin. yuru be pegasus kim tutar seni

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000