28 Mayıs 2009, Perşembe 16:25:23

Air Berlin 87 milyon Euro zarar açıkladı

Pegasus Havayolları'nın sahibi Esas Holding'in yüzde 15.3'ünü satın aldığı Almanya'nın önde gelen havayollarından Air Berlin, 2009 yılının ilk 3 aylık döneminde zarar açıkladı.
  • laleli, bi sus abi veya abla, bi sus yaaaa
  • Airberlin seasonal operating loss olarak 87.3 milyon euro açıklamıştır bu genel zarar değildir lütfen bunu karıştırmayalım...
  • Benim ne Ali Sabanci ile alakam var nede Pegasus ile sadece objektif bir yorum yapmaya calistim. Air Berlin zaten zararda olmasa Sabanci'lari ortak almazdi. Sadece demek istedigim su an zarar gostermesi nakit akisi pozitif oldugu mudeetce ve EBITDA ( bu tabirleri bildiginden emin degilim) pozitif oldukca zararin cok fazla anlam ifade etmedigi. Onun icin her yaziya futbol taraftari gibi takim tutma mantigi ile cevap yazacagina biraz daha bilimsel olmaya calis tabii anlayabilirsen.....
  • AİRBERLIN DE DE PEGASUS DEKİ GİBİ UÇAK İÇİNDE MİLLİ PİYANGO BİLETİ SATTIRSINLAR KARA GEÇERLER BELKİ...YADA SATAMADIĞI PİYANGO BİLETİNE BÜYÜK İKRAMİYE ÇIKMASINI BEKLESİNLER....BOL ŞANS:)))
  • şirketler için en başta gelen amaç: Kar elde etmektir. Şirketin likiditesi ne kadar iyi olsada, faaliyet karı yerine dönem sonunda zarar açıklaması, o dönemin pek verimli geçmediği anlamına gelir. Bir dönem zarar etmiş olmasıda diğer dönem zarar edeceği anlamına da gelmez. Ali Sabancı'nın vardır bir bildiği. Kendisi kolay kolay basmaz yaş tahtaya.
  • Buradaki yorumları okuyanlar Cem Yılmaz'ı seyretmiş kadar oluyordur heralde. THY, Emirates, Etihad, Saudia veya Qatar gibi elit firmalar zarar edince veya kârları azalınca "beceriksiz yönetim, bunlar zaten anlamaz" oluyor, ama "Berlin mızıkacıları"ndan biri zarar ettiği zaman "zaten önemli olan nakit akışı canım". Birileri bizi kafalamaya çalışıyor ama çok komik duruma düşüyorlar... :)
  • evrak uzerindeki kar veya zarar hic onemli degil onemli olan sirketin yeteri kadar pozitif nakit akisi saglayip saglamadigi. Onun icin sadece bunlara bakarak yorum yapmak cok eksik ve yanlis olur.
  • arkadaşlar şu LALELİ LİONS rumuzlu zavallıya sakın cevap vermeyin bırakın bu zavallı kendi çalıp kendi oynasın maalesef toplumumuzda tedaviye muhtaç onlar insanımız sokaklarda aramızda dolaşıyor.
  • Abiler bir de "çok iyi performans gösterdik" diye de eklemiş. E haklılar tabi, papazı öpmek üzere olan şirketin hisselerini çoluk/çocuğun eline tutuşturmak için bu fiil en uygunu bence de... :D
  • Cin ALi baltayı taşa vurdu

Pegasus Havayolları'nın sahibi Esas Holding'in yüzde 15.3'ünü satın aldığı Almanya'nın önde gelen havayollarından Air Berlin, 2009 yılının ilk 3 aylık döneminde zarar açıkladı. Cirosu artan şirket, ilk çeyrekte 87.3 milyon euro zarar yazdı.

Almanya'nın önde gelen havayollarından Air Berlin'in zararı 2009 yılının ilk 3 aylık döneminde arttı. Esas Holding tarafından yüzde 15.3'lük hissesi satın alınan Air Berlin'in 2009'un ilk çeyreğindeki zararı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 27 artışla 87.3 milyon Euro oldu.

Cirosu yüzde 1.2 artarak 661 milyon Euro'ya ulaşan Air Berlin'in, yolcu başına kilometre bazındaki geliri de yüzde 15.4 artışla 8.33 Eurocent olarak gerçekleşti. Air Berlin'in toplam yolcu sayısı ise yüzde 6.2'lik düşüşle 5.5 milyona geriledi.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Air Berlin CEO'su Joachim Hunold, "Bu zorlu ekonomik şartlarda Avrupa'daki diğer havayollarından daha iyi performans gösterdik" dedi.

Air Berlin 87 milyon Euro zarar açıkladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 15 yıl önce
laleli, bi sus abi veya abla, bi sus yaaaa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Airberlin seasonal operating loss olarak 87.3 milyon euro açıklamıştır bu genel zarar değildir lütfen bunu karıştırmayalım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Benim ne Ali Sabanci ile alakam var nede Pegasus ile sadece objektif bir yorum yapmaya calistim. Air Berlin zaten zararda olmasa Sabanci'lari ortak almazdi. Sadece demek istedigim su an zarar gostermesi nakit akisi pozitif oldugu mudeetce ve EBITDA ( bu tabirleri bildiginden emin degilim) pozitif oldukca zararin cok fazla anlam ifade etmedigi. Onun icin her yaziya futbol taraftari gibi takim tutma mantigi ile cevap yazacagina biraz daha bilimsel olmaya calis tabii anlayabilirsen.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
AİRBERLIN DE DE PEGASUS DEKİ GİBİ UÇAK İÇİNDE MİLLİ PİYANGO BİLETİ SATTIRSINLAR KARA GEÇERLER BELKİ...YADA SATAMADIĞI PİYANGO BİLETİNE BÜYÜK İKRAMİYE ÇIKMASINI BEKLESİNLER....BOL ŞANS:)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
şirketler için en başta gelen amaç: Kar elde etmektir. Şirketin likiditesi ne kadar iyi olsada, faaliyet karı yerine dönem sonunda zarar açıklaması, o dönemin pek verimli geçmediği anlamına gelir. Bir dönem zarar etmiş olmasıda diğer dönem zarar edeceği anlamına da gelmez. Ali Sabancı'nın vardır bir bildiği. Kendisi kolay kolay basmaz yaş tahtaya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Buradaki yorumları okuyanlar Cem Yılmaz'ı seyretmiş kadar oluyordur heralde. THY, Emirates, Etihad, Saudia veya Qatar gibi elit firmalar zarar edince veya kârları azalınca "beceriksiz yönetim, bunlar zaten anlamaz" oluyor, ama "Berlin mızıkacıları"ndan biri zarar ettiği zaman "zaten önemli olan nakit akışı canım". Birileri bizi kafalamaya çalışıyor ama çok komik duruma düşüyorlar... :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
evrak uzerindeki kar veya zarar hic onemli degil onemli olan sirketin yeteri kadar pozitif nakit akisi saglayip saglamadigi. Onun icin sadece bunlara bakarak yorum yapmak cok eksik ve yanlis olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
arkadaşlar şu LALELİ LİONS rumuzlu zavallıya sakın cevap vermeyin bırakın bu zavallı kendi çalıp kendi oynasın maalesef toplumumuzda tedaviye muhtaç onlar insanımız sokaklarda aramızda dolaşıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Abiler bir de "çok iyi performans gösterdik" diye de eklemiş. E haklılar tabi, papazı öpmek üzere olan şirketin hisselerini çoluk/çocuğun eline tutuşturmak için bu fiil en uygunu bence de... :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Cin ALi baltayı taşa vurdu

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000