18 Aralık 2010, Cumartesi 16:54:03

"AHL VE SAW ARASINDA AYRIM YAPILMAKTADIR"

Pegasus Havayolları Genel Müdürü Sertaç Haybat, “İstanbul ve Bölgenin Hızla Artan Hava Ulaşım Talebi ve Sabiha Gökçen Havalimanı’nın Rolü” konulu konferansta Sabiha Gökçen’de yaşadıkları zorluklardan bahsetti.
  • sertaç bey çok haklı konuları dile getirmişsiniz,şu bandırma havaalanını sivil uçuşlara açın filonuza küçük uçak yani pervaneli alın BANDIRMA SAW arası çalışsın .bu bölge ahl ve saw'a çok uzak.
  • bandırma'dan AHL,SAW yönüne sivil uçuşlar istiyoruz.güney marmara ahl ve saw'a çok uzak
  • Kardeşim istanbul-antalya arası en fazla1,5 saat,Topkapı-b.çekmece arası da 1,5 saat.Otobüste beklemediğin servisi uçakta niye bekliyorsun.Hem ucuza uçmak istiyorsun,hem ikram bekliyorsun,istersen birde şirkete ortaklık anlaşması bekle.Uçağa binmeden doyur karnını iç suyunu 1.5 saat de yemeden idare et.Ha bunları bindiğin uçakta bekliyorsan o zaman da farklı ücret ödemeye hazır ol.Hem ekmek bütün dursun hem karnım doysun olmaz.
  • ŞŞŞŞT KPT...YOKSA SEN KORAY IN MÜRİTLERİNDEN MİSİN?ALİ BEY E AKIL VERCEĞİNE BENCE SEN KENDİ İŞİNE BAK DOSTUM.YOKSA YENİ YÖNETİMİ ÇEKEMEYİPTE BAŞKA ŞİRKETE GİDİP MUTSUZ OLANLAR DAN MISIN?
  • En iyi müşteri bile SAW dan şikayet ediyor. Pegasusu AHL ye alsalar bugün gelir ama ? Neen bu SAW yönetimi bu konulara el atmaz ? Neden hizmetini düzeltmeye çalışmaz ? Ucuzcular uçuyor diye serviste mi ucuz olacak ? Yapmayın ya allah aşkına. Biraz kendinize çeki düzen verin. Yoksa pegasusun misafirleri kızar.
  • Ne misafiri. Ne özenti bir kelime. Misafirinle 1 kg fazla bagaj için kavga etmek olur mu ? Bırakın şu özenti kelimeleri. Tüm dünyada yolcu diye geçer. Yeni jargonlar üretmenin anlamı olmadığı gibi yakışmıyor zaten.
  • misafirine! parayla su satan...
  • Uçakta içecek dilenen zihniyet ne zaman son bulacak bilmiyorum !!! 15-20 yaşında teknik bakımları ne kadar iyi oldugu belli olmayan bir uçakta portakal suyu içmek mi sizde lüx yoksa 1-2 yaşında güvenli ve konforlu bir uçakta 1-1.5 saat bişe içmeden seyahat etmek ya da 2 lirana kıyıp bir şişe su almak mi ? Bu arada Sayın Genel Müdür haklı ama bu işten zarar eden sizden başka SAW ı base olarak kullanan Sun Express ve Anadolu Jet de var, onların sesi çıkmıyor da sizinki neden çıkıyor anliyamadım..!
  • herşey para için. paraya hücuuuummmm emniyet, kapasite ,insan hayatı sonra
  • Ne yapmacık bir kelime. Bence özenti kelimlerle farklılık yaratmaya çalışacağınıza SAW istasyonunuzu düzeltin. Daha faydalı olur. Ne demek misafir ?
Türkiye’de ilk defa bir havayolu şirketinin, havaalanıyla birlikte büyüyerek bir yerlere geldiğini açıklayan Haybat, Türkiye’de yurtiçi pazarın son dört yılda yüzde %13 büyüdüğünü, Pegasus’un yolcu sayısının ise %42 artışa çıktığını, 32 uçaklık bir filoyla 10 milyondan fazla misafiri uçurduklarını belirtti.

Yaşadıkları en büyük sıkıntı olarak Atatürk ve Sabiha Gökçen’in yaklaşma kontrollerinin aynı hava sahaları içinde olması olduğunu belirten Haybat, bu sahaların birbirinden mutlaka ayrılmaları gerektiğini ifade etti.

Haybat geçtiğimiz günlerde Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havaalanı’nda uygulanmaya başlayan RNAV projesi ile ilgili şunları söyledi; "Yeni uygulanmaya başlanan RNAV projesi bizim beklediğimiz bir projeydi. Güzel bir uygulama fakat bir yerde bir yanlış var. Pegasus olarak bir araştırma yaptık. Bu uygulamadan sonra uçaklarımızın havada fazladan 5 dakika kaldığını gördük. Şimdi 5 dakika fazla havada kalmak nedir ki? diye sorabilirsiniz. Bu uygulamanın bizim şirketimiz için 15 günlük maliyeti 300.000 doların üstünde. Yani bu uygulama bize yarardan çok zarar getirmiştir.”

Askeri hava sahalarından dolayı yolların uçakların rotalarında uzamalar meydana geldiğini ifade eden Haybat, “Bizim yaptığımız çalışmalar sonucu İstanbul – Bodrum arası uçakla Balıkesir Bandırma askeri havasahaları olmasa bu yol 10 dakika kısalıyor. 10 dakika demek havayolu şirketinin yaklaşık maliyetlerinde %15- %20 azalma demektir. DHMİ ve Askeriye arasında iyi bir iletişim ile bu zararın ortadan kaldırılması gerekmektedir” diye konuştu.

Sabiha Gökçen’de bulunan pistin CAT1 olduğunu, mevcut pistin kategorisini CAT2 yapılabilecek imkanların bulunduğunuda sözlerine ekleyen Haybat “Pistin başlangıcına 500 metrelik bir platform gerekiyor. İki yöne yapmak gereksiz tek bir yöne yapılabilir. Sis varken iniş ve kalkışları oradan yaparsınız. Sis olduğu zaman rüzgarda olmaz. CAT 2 yapılmasının değerlendirilmesini talep ediyorum. 2010’da mevcut pistin kapanması nedeniyle 45 uçağımız divert etmiş. 110 uçuş iptal olmuş. 17823 misafirimiz bu olaydan olumsuz etkilenmiştir. Misafirlerine pistin neden kapalı olduğunu anlatamıyorsunuz.

28 trafik hakkı verilecekse paralel pist neden yapılıyor?
Genel Müdür Haybat, Sabiha Gökçen’e yapılacak ikinci pist hakkında da açıklamalarda bulundu. Haybat; “Paralel pist olayı hakkında açıklama yapmak istiyorum. Sabiha Gökçen’de bir uygulama başlıyor. Pistin kapasitesi 14+14:28’le sınırlandırılmıştır diyorlar. Ayrıca bu uygulama hiç bilgi verilmeden yapılıyor. Bir gün bakıyoruz ucaklar slot yiyor. Eurocontrol slot vermiyor. Pist bomboş uçak pist başında bekliyor. Ama yok saat başı kalkacaksınız. Böyle bir kısıtlama yapılıyorsa önce havayolu şirketi bilgilendirilmelidir. Bugün bu panelde havayollarından bugün çok az bahsedildi. Kusura bakmayın ama bu oyunun kahramanı havayollarıdır. Havayolları olmasa ne havaalanlarına ne hava trafik sahasına ihtiyaç var. Bizim zamanında kalkışımızı en çok etkileyen şey bu kısıtlamalardır. Peki bu kısıtlamalar varken buraya neden ikinci bir pist yapılıyor? Hava trafik sahasının trafik sayılarına göre yeniden düzenlenmesi gerekmektedir. Bunlar yapılmayacaksa paralel pist yapmanın hiç bir anlamı yok” diyerek DHMİ’nin bu kısıtlamaya çözüm bulmasını istedi.

Transit yolcu konusunda ayrım yapıldığını ve Sabiha Gökçen Havaalanı’nın Atatürk Havalimanı’ndan pahalı bir havaalanı olduğunu ifade eden Haybat; “Transit yolcu bizim için önemli bir pazar. Dış hat uçuşlarımızdaki misafirlerimizin %35’i transit yolcu. Türkiye içinden gelip Avrupa’ya devam ediyor. Dolayısıyla burada transit kolaylıklarının arttırılması gerek. Sabiha Gökçen’e transit pasaport kontrol noktası yapılması gerektiğini düşünüyoruz.

Sabiha Gökçen Havalimanı Atatürk Havalimanı’ndan daha pahalı bir havaalanı haline gelmiştir. Burada bir yanlış yapılmaktadır. Hem Sabiha Gökçen’e uçup hem transit taşımacılık yapıyorsanız baştan kaybediyorsunuz. DHMİ yönetimindeki aynı havaalanından AHL yada SAW’a indiğinizde farklı yurtdışı tax fiyatları ödüyorsunuz. Bu ikili uygulamaya son verilmesi gerekmektedir. Trabzon Havalimanı’ndan çıkarken 3 Euro ödeyerek Sabiha Gökçen’e geldiniz. Buradan da yurtdışına çıkacaksınız. Buradan da 15 Euro ödüyorsunuz. Toplam 18 Euro ödemiş oluyorsunuz. Aynı şeyi Atatürk Havalimanı’nda yaparsanız, Trabzon’dan AHL’ye ödeme yapmadan inebiliyorsunuz. Ayrıca AHL’den çıkışta sadece 15 Dolar ödüyorsunuz. Ben bu uygulamaların yeniden düzenlenerek, havacılık sektöründe özel havayollarının önüne çıkan bu engellerin kaldırılmasını, Sayın Bakanımızın dediği gibi “Havayolunu, Halkın Yolu” haline getirmek istediğimi söylemek istiyorum” diye konuştu.

©AirportHaber.com





"AHL VE SAW ARASINDA AYRIM YAPILMAKTADIR"

Yorumlar Tüm Yorumlar (32)

Misafir ~ 13 yıl önce
sertaç bey çok haklı konuları dile getirmişsiniz,şu bandırma havaalanını sivil uçuşlara açın filonuza küçük uçak yani pervaneli alın BANDIRMA SAW arası çalışsın .bu bölge ahl ve saw'a çok uzak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bandırma'dan AHL,SAW yönüne sivil uçuşlar istiyoruz.güney marmara ahl ve saw'a çok uzak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kardeşim istanbul-antalya arası en fazla1,5 saat,Topkapı-b.çekmece arası da 1,5 saat.Otobüste beklemediğin servisi uçakta niye bekliyorsun.Hem ucuza uçmak istiyorsun,hem ikram bekliyorsun,istersen birde şirkete ortaklık anlaşması bekle.Uçağa binmeden doyur karnını iç suyunu 1.5 saat de yemeden idare et.Ha bunları bindiğin uçakta bekliyorsan o zaman da farklı ücret ödemeye hazır ol.Hem ekmek bütün dursun hem karnım doysun olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ŞŞŞŞT KPT...YOKSA SEN KORAY IN MÜRİTLERİNDEN MİSİN?ALİ BEY E AKIL VERCEĞİNE BENCE SEN KENDİ İŞİNE BAK DOSTUM.YOKSA YENİ YÖNETİMİ ÇEKEMEYİPTE BAŞKA ŞİRKETE GİDİP MUTSUZ OLANLAR DAN MISIN?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
En iyi müşteri bile SAW dan şikayet ediyor. Pegasusu AHL ye alsalar bugün gelir ama ? Neen bu SAW yönetimi bu konulara el atmaz ? Neden hizmetini düzeltmeye çalışmaz ? Ucuzcular uçuyor diye serviste mi ucuz olacak ? Yapmayın ya allah aşkına. Biraz kendinize çeki düzen verin. Yoksa pegasusun misafirleri kızar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ne misafiri. Ne özenti bir kelime. Misafirinle 1 kg fazla bagaj için kavga etmek olur mu ? Bırakın şu özenti kelimeleri. Tüm dünyada yolcu diye geçer. Yeni jargonlar üretmenin anlamı olmadığı gibi yakışmıyor zaten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
misafirine! parayla su satan...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Uçakta içecek dilenen zihniyet ne zaman son bulacak bilmiyorum !!! 15-20 yaşında teknik bakımları ne kadar iyi oldugu belli olmayan bir uçakta portakal suyu içmek mi sizde lüx yoksa 1-2 yaşında güvenli ve konforlu bir uçakta 1-1.5 saat bişe içmeden seyahat etmek ya da 2 lirana kıyıp bir şişe su almak mi ? Bu arada Sayın Genel Müdür haklı ama bu işten zarar eden sizden başka SAW ı base olarak kullanan Sun Express ve Anadolu Jet de var, onların sesi çıkmıyor da sizinki neden çıkıyor anliyamadım..!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
herşey para için. paraya hücuuuummmm emniyet, kapasite ,insan hayatı sonra

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ne yapmacık bir kelime. Bence özenti kelimlerle farklılık yaratmaya çalışacağınıza SAW istasyonunuzu düzeltin. Daha faydalı olur. Ne demek misafir ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000