21 Haziran 2018, Perşembe 15:28:56

Adana-Şırnak seferleri başladı

Pegasus'un Adana-Şırnak hattını ulaşıma açmasıyla birlikte Adana’dan Şırnak’a ilk uçak seferi gerçekleşti. Şırnak’a 160 yolcu ile inen ilk uçak, su takı seremonisiyle karşılandı.
  • Ordu-Giresun Lefkoşe Direk seferleri ne zaman başlayacak
  • Hızlı tren mesafesi. Özellikle de Çukurova açıldıktan sonr. Gelir seviyesi bunu meşru kılana kadar uçan uçsun.
  • Çukurovalılar, Pegasus'u çok seviyor. İstanbul, Ankara, Antalya, İzmir, Bodrum, Trabzon,Van,Lefkoşa ve şimdi de Dalaman ve Şırnak bunun en güzel göstergesi. Yaşasın Pegasus.
  • Bölgede çokça Adana,Osmaniye,Gaziantepli asker uzman var.Onlar için çok faydalı olur.
  • Sektörün gelişimde ciddi katkısı olan Pegasus'un yolu açık olsun. Ancak karşılayan kitleye nazaran sanırım havayolu olarak seromoniye ciddi önem verilmemiş katılıma bakılırsa.
  • Akp ilce baskani kim oluyor karşılama yapiyor anlayamadim

Pegasus'un Adana-Şırnak hattını ulaşıma açmasıyla birlikte Adana’dan Şırnak’a ilk uçak seferi gerçekleşti. Şırnak’a 160 yolcu ile inen ilk uçak, su takı seremonisiyle karşılandı.

Adana Şakir Paşa Havalimanından kalkarak Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanına inen ilk uçak ve 168 yolcusu Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkanı Faik Arıcan, Havalimanı Müdürü Şükrü Benek, İlçe Jandarma Komutanı Serkan Baykan, TSO Başkanı Salih Sefinç ve AK Parti İlçe Başkanı Cihan Güven tarafından karşılandı. İlk sefer nedeniyle su takı seremonisi de yapıldı.

Cizre Kaymakamı Faik Arıcan, “2010 yılında 120 trilyona ihale edilerek yapımına başlanan ve 26 Temmuz 2013’te hizmete açılan Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanımız açıldığı yılda haftada sadece 3 adet İstanbul-Şırnak seferi yaparken, şimdi ise haftada 56 sefer düzenlemektedir. Açıldığı 2013 yılında 39 bin 74 yolcu uçakla taşınırken 2017 yılı sonu itibari 342 bin yolcu taşınmıştır. 5 yıllık süre zarfında 1 milyon 400 bin yolcuya hizmet verilmiştir.2018 yılının ilk beş ayında mayıs sonu itibariyle 190 bin yolcuya hizmet verilmiştir” dedi.

“Suudi Arabistan’a seferler başlayacak”

Vatandaşların hac ve umre ziyaretleri için daha önce çevre illerdeki havalimanından seyahat ettiğini ifade eden Arıcan, “Temmuz ayı sonu itibari ile Şırnak’tan Suudi Arabistan’a direk seferler başlayacak. Havalimanımızda gümrükleme işlemlerinin alt yapı çalışmalarında sona yaklaşılmış olup temmuz ayı sonu itibariyle yurtdışı gümrükleme işlemleriyle birlikte özellikle hac ve umre seferleriyle direk Suudi Arabistan’a uçabilecek şekilde hazır hale gelecektir. Havalimanımıza sefer düzenleyen firmalara teşekkür ediyoruz. Bu anlamda da bu hizmetlerde bizlerden desteklerini esirgemeyen ve bu güzel ulaşım olanaklarınız sağlayan başta Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Ulaştırma Bakanımıza ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürüne hem şahsım hem de Şırnak halkı adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Sefinç ise, bugünün Cizreliler için mutlu bir gün olduğunu belirterek, “Adana-Şırnak seferleri başladı ve bugün 160 yolcuyu karşıladık. Cizre konumu itibari ile iki devlete sınır komşusu olan ilçemiz yolcu akışı fazla olan bir şehirdir. Dolayısıyla biz sadece Adana-Şırnak hatlarının yetersiz kaldığına inanıyoruz ve buna ek olarak Antalya-Şırnak ve İzmir-Şırnak hattını da açmalarını rica ve talep ediyoruz” ifadelerinde bulundu. 







Adana-Şırnak seferleri başladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Mehmet DENİZLİ- ~ 6 yıl önce
Ordu-Giresun Lefkoşe Direk seferleri ne zaman başlayacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
UöanKaçan ~ 6 yıl önce
Hızlı tren mesafesi. Özellikle de Çukurova açıldıktan sonr. Gelir seviyesi bunu meşru kılana kadar uçan uçsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
easybook ~ 6 yıl önce
Çukurovalılar, Pegasus'u çok seviyor. İstanbul, Ankara, Antalya, İzmir, Bodrum, Trabzon,Van,Lefkoşa ve şimdi de Dalaman ve Şırnak bunun en güzel göstergesi. Yaşasın Pegasus.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ADA ~ 6 yıl önce
Bölgede çokça Adana,Osmaniye,Gaziantepli asker uzman var.Onlar için çok faydalı olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolu açık olsun ~ 6 yıl önce
Sektörün gelişimde ciddi katkısı olan Pegasus'un yolu açık olsun. Ancak karşılayan kitleye nazaran sanırım havayolu olarak seromoniye ciddi önem verilmemiş katılıma bakılırsa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
773 ~ 6 yıl önce
Akp ilce baskani kim oluyor karşılama yapiyor anlayamadim

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000