12 Mayıs 2009, Salı 09:02:25

160 uçağımızın 40'ı yurt dışında uçuyor

Atlas Jet ve Onur Air'in uçakları Suudi Arabistan'da, Pegasus'un uçakları ise Bangladeş de uçuyor. Ortadoğu, Afrika ve Güney Asya bölgelerine uçak verdiklerini anlatan sektör yetkilileri, "Krizde risksiz operasyonun yolu leasingden geçiyor" dedi.
  • hijyenik olmayan yerde kalma ucus limitlerinin ustunde ucma zorlayan mi var istifa et baska sirket mi yok?
  • Bangladeş'te durumun içler acısı olduğu malum. Türkiye'de göstermelik bedava bilet dağıtıp herşeyi güllük gülistanlık gösterip orada uçuş güvenliğini riske sokacak şeyler yapmak ne kadar insafa sığar?
  • sizlere sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum sayın airport haber....niyemi hiç değilse sizin aracılığınızla, hislerimizi ,yaşadıklarımızı,duyurma olanağımız oluyor da ondan.sağ olun ,sizler yayınlıyorsunuz ,umarızki birileride artık gerçekleri görme zamanın geldiğini anlar....önce SHGM, ardından sayın ulaştırma bakanımız Binali Yıldırım...bu arada kendisini de yılın bakanı seçildiği için kutluyorum , umarım süre gelen başarısını ,havacılık çalışanlarının durumunu düzeltmek adınada devam etirir.
  • sayın SHGM yetkilileri tebdili kıyafet yapın ve kimseye söylemeden ,havacılık işletmelerinin yurt dışındaki konaklama teysislerine gidin ,orada kaptanlarla ,kabin memurlarıyla konuşup dertleşin, hatta kaldıkları odalarıda ziyaret edin , kendi gözlerinizle görüp ,kulaklarınızla şahit olun....neler görüp duyduklarınıza belki sizde inanamayacaksınız(her söylenenin ispatınıda isteyin dilerseniz)....lütfen ,birazda bu işi alın terleriyle yaparak bu ülkeye gerçekten de parayı getiren insanları dinlayin...birazda onlara sahip çıkın..en azından TÖSHİD e sahip çıktığınız kadar.
  • sayın SHGM yetkileri yurt dışındaki konaklama tesislerinin ne içler acısı olduğunu ,kalınan odaların ne kadar hijyenden uzak olduğunu,insanların 7 gün 8 gün üst üste nasıl uçmaya zorlandığını gelinde kendiniz görün...bu sizlere açıkça yapılan bir suç duyrusudur...tabiiki şirketler para kazanmalı ama yolu kendi insanlarını çalışanlarını sömürmek olmamalı.
  • 160 uçağımızdan 40 ı yurt dışında uçuyorda ,acaba SHGM, havcılık işletmelerinin yurt dışındaki faaliyetlerini,konakladıkları yerleri hiç denetliyormu? SHGM yetkilileri lütfen birde oralara gidin ve realiteyle yüzleşin,uçuş ekipleri nasıl otellerde barındırılıyor,uçuş görev limitlerine uyuluyormu? yoksa gözden ırakken herşey mübahmı oluyor gelinde kendi gözlerinizle bir görün.

Sivil havacılıkta artan rekabetle şirketlerin de kampanyalara hız vermesi, iç pazardaki yolcu sayısını geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla yüzde 15 artırdı. Uluslararası hava yolu trafiğinin yüzde 94'ünü karşılayan ve 240 hava yolu şirketini temsil eden Uluslararası Havayolu Taşımacılığı Birliği'nin (IATA) verilerine göre, dünyada şubat ayında yolcu trafiği yüzde 10.1 azalırken, Türkiye'deki bu artış gözleri iç pazara çevirdi.

Sektörde krize leasing ile cevap verildiğini anlatan Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği (TÖSHİD) Genel Sekreteri Musa Alioğlu, "Müslüman ülkelerde en fazla uçağa ihtiyaç duyulan dönem Hac dönemi ve Müslüman ülkelerin bu uçaklara ihtiyacı var. Bu coğrafya İslam dininin yaygın olduğu ülkelerden oluşuyor. Bizim personelimiz Müslüman. Bu sayede Türkiye'yi benimsiyorlar. Leasing ile uçakları kiralamak Türkiye'yi kurtarıyor"dedi.

160 uçağımızın 40'ı yurt dışında uçuyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 15 yıl önce
hijyenik olmayan yerde kalma ucus limitlerinin ustunde ucma zorlayan mi var istifa et baska sirket mi yok?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bangladeş'te durumun içler acısı olduğu malum. Türkiye'de göstermelik bedava bilet dağıtıp herşeyi güllük gülistanlık gösterip orada uçuş güvenliğini riske sokacak şeyler yapmak ne kadar insafa sığar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
sizlere sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum sayın airport haber....niyemi hiç değilse sizin aracılığınızla, hislerimizi ,yaşadıklarımızı,duyurma olanağımız oluyor da ondan.sağ olun ,sizler yayınlıyorsunuz ,umarızki birileride artık gerçekleri görme zamanın geldiğini anlar....önce SHGM, ardından sayın ulaştırma bakanımız Binali Yıldırım...bu arada kendisini de yılın bakanı seçildiği için kutluyorum , umarım süre gelen başarısını ,havacılık çalışanlarının durumunu düzeltmek adınada devam etirir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
sayın SHGM yetkilileri tebdili kıyafet yapın ve kimseye söylemeden ,havacılık işletmelerinin yurt dışındaki konaklama teysislerine gidin ,orada kaptanlarla ,kabin memurlarıyla konuşup dertleşin, hatta kaldıkları odalarıda ziyaret edin , kendi gözlerinizle görüp ,kulaklarınızla şahit olun....neler görüp duyduklarınıza belki sizde inanamayacaksınız(her söylenenin ispatınıda isteyin dilerseniz)....lütfen ,birazda bu işi alın terleriyle yaparak bu ülkeye gerçekten de parayı getiren insanları dinlayin...birazda onlara sahip çıkın..en azından TÖSHİD e sahip çıktığınız kadar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
sayın SHGM yetkileri yurt dışındaki konaklama tesislerinin ne içler acısı olduğunu ,kalınan odaların ne kadar hijyenden uzak olduğunu,insanların 7 gün 8 gün üst üste nasıl uçmaya zorlandığını gelinde kendiniz görün...bu sizlere açıkça yapılan bir suç duyrusudur...tabiiki şirketler para kazanmalı ama yolu kendi insanlarını çalışanlarını sömürmek olmamalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
160 uçağımızdan 40 ı yurt dışında uçuyorda ,acaba SHGM, havcılık işletmelerinin yurt dışındaki faaliyetlerini,konakladıkları yerleri hiç denetliyormu? SHGM yetkilileri lütfen birde oralara gidin ve realiteyle yüzleşin,uçuş ekipleri nasıl otellerde barındırılıyor,uçuş görev limitlerine uyuluyormu? yoksa gözden ırakken herşey mübahmı oluyor gelinde kendi gözlerinizle bir görün.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000