21 Ocak 2009, Çarşamba 08:04:33

Vali Kaban, OR-Gİ'nin sırrını çözdü

Ordu Valisi Ali Kaban, Ordu ile Giresun illerinin 1997 yılından bu yana ortaklaşa yapmak için mücadele ettiği 'OR-Gİ Havaalanı' için iki ilin valisi olarak yoğun bir çalışma sergilediklerini belirterek "Havaalanında aşama kaydettik" dedi.
  • Sayin Vali bey,800 milyona mal olacagi hesap edilen OR-GI Havaalnini,dosyayi yeniden ele alinca 40 milyona cikacaginin hesabini yapmislar.Vali beyde buna inanmis.Vali beyin simdi asil görevi,DEVLETI KAZIKLAMAK isteyen bu haydutlari,öncelikle bulup dava konusu yapmasidir.Ondan sonrada ben onun adamlarinin 40 milyonuna bende 100 milyon daha ilave ediyorum.Yani 140 milyona basarirsa ben gelip onun ELINI ÖPECEGIM.Benim yasim 73,sihirli degnegi bulmussunuz Vali bey siz farkinda degilsiniz.800 milyon nerede benim 140X5,5=770 milyon,sizin hesabinizla 40X20=800 mily0n bu hesap ile Gidiniz Basbakana bir BRIFING VERINIZ,bir dahaki Genel Secimde havaalaniniz bitmistir.Dogal olarak benim güldügüm gibi Sayin Basbakaninda gülmemesi gerekir.

Ordu'da göreve başladığının ilk ayında havaalanı konusunun gündeme getirildiğinde kendisinin de inanmadığını belirten Vali Kaban, önemli bir ayrıntıya dikkat çekti. Başta kendisinin de denize havaalanı konusuna inanmadığını, ancak konuya eğildiğinde kaçınılmaz bir ihtiyaç olduğunu fark ettiğini kaydeden Vali Kaban, "Arkadaşlardan havaalanı yazışmalarının, raporlarının ve projelerinin bulunduğu dosyaları istedim. 'Efendim gizlidir' dediler. Ben de gizlenecek ne var, getirin, dedim. Meğerse havaalanı ile ilgili yapılan yazışma, rapor ve projelerin bulunduğu dosyayı yıllarca kimseye göstermemişler. Dosyayı tozlu raflardan indirip gündeme getirdik. Bize maliyeti 800 milyon TL, dediler. Biz arkadaşlara çalışmasını yaptırdığımızda aslında 35-40 milyon liraya bitirilebileceğini gördük" diye konuştu.

"ELİMDE SİHİRLİ DEĞNEK YOK"

6 ay önce havaalanı konusunun gündemde yokken, bugün havaalanının olmayacağı değil, nasıl olacağının tartışıldığını belirten Vali Kaban, gelinen aşamaların olumlu olduğunu vurguladı. Vali Kaban, "Şimdi şöyle bir beklenti oluştu. Sanki elimizde sihirli değnek var, o değneği dokundurunca havaalanı çıkacakmış gibi bir durum var. Öyle olsaydı bizden daha iyi olanlar bu işi yapardı. Benim elim o kadar güçlü değil. Ancak siyasilerde konuya oldukça hassas ve ilgileniyorlar. Ankara'dan parasal destek beklentisi var. Biz iki ilin valilikleri olarak 1'er milyon lira koyarak başlamak istiyoruz. Yap-İşlet-Devret modeliyle de yapabiliriz" diye konuştu.

Vali Kaban, OR-Gİ'nin sırrını çözdü

Yorumlar

Neredeyiz ~ 15 yıl önce
Sayin Vali bey,800 milyona mal olacagi hesap edilen OR-GI Havaalnini,dosyayi yeniden ele alinca 40 milyona cikacaginin hesabini yapmislar.Vali beyde buna inanmis.Vali beyin simdi asil görevi,DEVLETI KAZIKLAMAK isteyen bu haydutlari,öncelikle bulup dava konusu yapmasidir.Ondan sonrada ben onun adamlarinin 40 milyonuna bende 100 milyon daha ilave ediyorum.Yani 140 milyona basarirsa ben gelip onun ELINI ÖPECEGIM.Benim yasim 73,sihirli degnegi bulmussunuz Vali bey siz farkinda degilsiniz.800 milyon nerede benim 140X5,5=770 milyon,sizin hesabinizla 40X20=800 mily0n bu hesap ile Gidiniz Basbakana bir BRIFING VERINIZ,bir dahaki Genel Secimde havaalaniniz bitmistir.Dogal olarak benim güldügüm gibi Sayin Basbakaninda gülmemesi gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000