25 Kasım 2011, Cuma 11:30:31

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI'NDAN MÜTHİŞ HAMLE

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı "Ulaştırma Altyapısının Geliştirilmesi" hedefi çerçevesinde 2014 yılına kadar önemli projeleri bitirecek...
  • Hedefler çerçevesinde Elazığ Havaalanı, Iğdır Havaalanı, Bingöl Havaalanı, Hakkari Havaalanı, Şırnak Havaalanı, Ordu-Giresun Havaalanı, Balıkesir Avşa Adası Helipet Projesi, İzmir Vecihi Hürkuş Havaalanı İnşaatı, İzmir Çeşme Havaalanı İnşaatlarının 2013 ve 2014 yılları arasında tamamlanması hedefleniyor. Şaka gibi, neredeyse 10 yıl olmuş, acaba avsa da ne çalışması yapılmış. Yapıldı da bizim mi haberimiz yok
  • Insallah IGDIR Havaalani biran önce biter ve hizmete girer. Yillardir bir türlü Havaaani acilmadi ve Avrupa basta olmak üzere yurtdisi ve yurticindeki Vatandaslarimiz perisan oluyorlar sürekli aktarmali ve Kars a ucmaktan. Insallah Hükümet sesimizi duyar..
  • burada istedigimiz gibi yorum yapamayacak mıyız? "ruyanda gorurdun" vs. tarzı ifadeler oldukca seviyesiz.
  • thy transit ucuslar icin esenbogayı neden 2.bir merkez haline getirmez? baskent merkezli anadolujet'e ragmen izmir adnan menderes ucus sayısında ankarayı geçiyor. esenboğa'ya yapılacak 3.pist ile beraber thy nin bu kararı alacağını düşünüyoruz.
  • Bu iktidar 3. dönemini de geride bırakmak üzere ama İZAir'in de buharlaşıp uçmasıyla bu iktidar döneminde kurulup da ayakta kalan tek bir hava yolu yok havacılığımız nasıl gelişiyor da tek bir hava yolu ayakta kalamıyor. Son 8 yılda 4-5 hava yolu kuruldu hepisi arkasında da büyük hasarlar bırakarak yok oldu. Bunun en önemli nedeni DHMİ ve SHGM'dir her iki kuruluşta sarsaınızki vergi dairesi uçan kuştan para alıyorlar. Buna mutlaka dur demek lazım.
  • Atatürk'te artık apron bile sıkıştı, hiç bir şey yapılmıyor. Acilen SAW'a yeni pist ve üçüncü havalimanı için adım gerekiyor. Ancak bu yeni havalimanı trenle, Atatürk'e ve şehir merkezine, sonrada SAW'a bağlanmalı. Kanal vs gibi saçma sapan projelerden çok daha mühim. Or-Gi ise saçmalık, devlet o parayı kalorifer yakmakta kullansın daha yararlı bir iş yapmış olur.
  • sen bu hükümet olmasaydi rüyanda görürdün öyle havaalanini PIST le ugrasiyorsun!!!
  • Tam 6 senedir Esenboğa havalimanına 3.paralel pist yapılacağı söyleniyor. 6 senedir tapularda şerh var. Halen kamulaştırmalara dahi başlanılamadı. Gerçekten müthiş hamle.
  • Hatay Havaalanı Apron büyütme ihalesi yapıldı geçtiğimiz Haziran ayında..İnşaat ne zaman başlayacak..Bilen varsa yazsın lütfen..
 Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı 'Ulaştırma Altyapısının Geliştirilmesi' hedefi çerçevesinde 2014 yılına kadar 6 adet hava meydanı projesine devam edecek, 2 adet yeni hava meydanı projesi yürütecek ve 1 adet helipet projesini gerçekleştirecek 
 
'Ulaştırma Altyapısının Geliştirilmesi' hedefi çerçevesinde havayolu ulaşımını geliştirmek, yaygınlaştırmak ve Türkiye'ye uluslararası alanda bölgesel hava ulaşım merkezi haline getirilmesi planlanıyor. Bu doğrultuda iç ve dış hatlarda yolcu trafiğini 2013 yılı sonunda 130 milyona yükselecek, transit geçiş trafiği artırılacak, hava alanlarının raylı sistem ve diğer toplu kaşıma sistemleri ile bağlantısını sağlanacak. Söz konusu hedefler çerçevesinde Havacılık ve Uzay Teknolojileri Genel Müdürlüğü 6 adet hava meydanı projesine devam edecek, 2 adet yeni hava meydanı projesi yürütecek ve 1 adet helipet projesini gerçekleştirecek. 
 
HAVA YOLU YAPIM İNŞAAT FAALİYETLERİ
 
Hedefler çerçevesinde Elazığ Havaalanı, Iğdır Havaalanı, Bingöl Havaalanı, Hakkari Havaalanı, Şırnak Havaalanı, Ordu-Giresun Havaalanı, Balıkesir Avşa Adası Helipet Projesi, İzmir Vecihi Hürkuş Havaalanı İnşaatı, İzmir Çeşme Havaalanı İnşaatlarının 2013 ve 2014 yılları arasında tamamlanması hedefleniyor. 
 
Elazığ Havaalanındaki mevcut pistin yetersizliği nedeniyle, büyük Gövdeli uçakların operasyonuna uygun yeni pist yapımı ve Müteferrik İşler ile Emniyete Yönelik İşler İnşaatı tamamlanırken diğer üst yapı projelerinin ise 2014 yılına kadar tamamlanması planlanmakta. 
 
Iğdır ve Bingöl Havaalanı projesi kapmasında Iğdır ve Bingöl ileri ve yörelerinin hava ulaşım ihtiyacını karşılamak amacıyla planlanan ve illerin valiliklerinde inşaatına başlanılan ancak, tamamlanamayan Havaalanı İkmal, Üstyapı ve Müteferrik İşler inşaatı işinin 2013 yılında tamamlanması hedefleniyor. 
 
Ayrıca Hakkari (Yüksekova) ve yöresinin hava ulaşım ihtiyacını karşılamak amacıyla planlanan söz konusu Havaalanının 2013 yılında tamamlanması planlanıyor. 
 
Şırnak ve yöresinin sivil hava ulaşımını karşılamak üzere 3000x45 mt. Pibt, apron taksirut ve üst yapı destek tesislerini kapsayan söz konusu havaalanı projesinin 2013 yılında bitirilmesi hedefleniyor. 
 
Ordu, Giresun ve yöresinin hava ulaşımı ihtiyacını karşılamak amacıyla planlanmış olan Ordu-Giresin Havaalanı, Balıkesir Avşa Adası Helipet Projesi, İzmir Vecihi Hürkuş (Kalkıç) Havaalanı İnşaatı, İzmir Çeşme (Alaçatı) Havaalanı İnşaatlarının ise 2014 yılında bitirilmesi planlanıyor.
ULAŞTIRMA BAKANLIĞI'NDAN MÜTHİŞ HAMLE

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 2 yıl önce
Hedefler çerçevesinde Elazığ Havaalanı, Iğdır Havaalanı, Bingöl Havaalanı, Hakkari Havaalanı, Şırnak Havaalanı, Ordu-Giresun Havaalanı, Balıkesir Avşa Adası Helipet Projesi, İzmir Vecihi Hürkuş Havaalanı İnşaatı, İzmir Çeşme Havaalanı İnşaatlarının 2013 ve 2014 yılları arasında tamamlanması hedefleniyor. Şaka gibi, neredeyse 10 yıl olmuş, acaba avsa da ne çalışması yapılmış. Yapıldı da bizim mi haberimiz yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Insallah IGDIR Havaalani biran önce biter ve hizmete girer. Yillardir bir türlü Havaaani acilmadi ve Avrupa basta olmak üzere yurtdisi ve yurticindeki Vatandaslarimiz perisan oluyorlar sürekli aktarmali ve Kars a ucmaktan. Insallah Hükümet sesimizi duyar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
burada istedigimiz gibi yorum yapamayacak mıyız? "ruyanda gorurdun" vs. tarzı ifadeler oldukca seviyesiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
thy transit ucuslar icin esenbogayı neden 2.bir merkez haline getirmez? baskent merkezli anadolujet'e ragmen izmir adnan menderes ucus sayısında ankarayı geçiyor. esenboğa'ya yapılacak 3.pist ile beraber thy nin bu kararı alacağını düşünüyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bu iktidar 3. dönemini de geride bırakmak üzere ama İZAir'in de buharlaşıp uçmasıyla bu iktidar döneminde kurulup da ayakta kalan tek bir hava yolu yok havacılığımız nasıl gelişiyor da tek bir hava yolu ayakta kalamıyor. Son 8 yılda 4-5 hava yolu kuruldu hepisi arkasında da büyük hasarlar bırakarak yok oldu. Bunun en önemli nedeni DHMİ ve SHGM'dir her iki kuruluşta sarsaınızki vergi dairesi uçan kuştan para alıyorlar. Buna mutlaka dur demek lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Atatürk'te artık apron bile sıkıştı, hiç bir şey yapılmıyor. Acilen SAW'a yeni pist ve üçüncü havalimanı için adım gerekiyor. Ancak bu yeni havalimanı trenle, Atatürk'e ve şehir merkezine, sonrada SAW'a bağlanmalı. Kanal vs gibi saçma sapan projelerden çok daha mühim. Or-Gi ise saçmalık, devlet o parayı kalorifer yakmakta kullansın daha yararlı bir iş yapmış olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
sen bu hükümet olmasaydi rüyanda görürdün öyle havaalanini PIST le ugrasiyorsun!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Tam 6 senedir Esenboğa havalimanına 3.paralel pist yapılacağı söyleniyor. 6 senedir tapularda şerh var. Halen kamulaştırmalara dahi başlanılamadı. Gerçekten müthiş hamle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Hatay Havaalanı Apron büyütme ihalesi yapıldı geçtiğimiz Haziran ayında..İnşaat ne zaman başlayacak..Bilen varsa yazsın lütfen..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000