10 Ocak 2012, Salı 08:04:45

ŞİMDİ DE İSİM KAVGASI

Ordu-Giresun arasında yapımı süren havaalanı için belirlenen 'Or-Gi' adından, İngilizce'deki kötü çağrışım nedeniyle vazgeçilince iki il yeni ad konusunda çekişmeye başladı...
  • havaalanı ordunun gülyalı ilçesine yapıldığı için adı ordu gülyalı havaalanı olsun diyer isimleri karıştırmayın bence en adaletli isim bu çünkü ordu gülyalı ilçesine yapılıyor.
  • bu havaalanı ordunun gülyalı ilçesine yapıldığı için havaalanın adı ordu gülyalı havaalanı olsun yada ordu havaalanı olsun sonuçta güzel ordu il sınırlar içersinde olduğu için adı ordu havaalanı olsun nasıl samsundaki samsun havaalını trabzondaki trabzon havaalanıysa ordununda ordu havaalanı olsun en mantıklısı bu. giresun karışmasın araya fındığımızı çaldılar havaalanımızıda çalmasınlar bu havaalanı güzel ordunun
  • İsim ORDU - GİRESUN dur,,, Ortak akıl budur, daha ne tartışılıyor anlamak zor...
  • Kesinlikle Uluslarası Karadeniz Havalimanı olmalıdır diyen arkadaşa katılıyorum.Yapılan saçma sapan yorumlar içerisinde en akademik olanı.Gül-Aziz ,fındık,çotonak ne ya lütfen bu yorumu halka bırakmayın böyle komik isimler duymak daha istemiyoruz !
  • Finduk eyidir finduk..
  • INTERNATIONAL BLACKSEA AIRPORT
  • FINDIK HAVAALANI OLSUN
  • hamsi koyun onin aduni.
  • TÜRKİYEDE OYLAMA YAPIN SONRA KARAR VERİN ADI RECEP TAYYİP ERDOĞAN OLUR KISALTILMIŞI YANİ HAVAALANI 3 LÜ KODUDA RTE OLSUN SENİNLE GURUR DUYUYORUZ BAŞBAKANIM .
  • Karadeniz havalimani..
Ordu'nun Gülyalı, Giresun'un Piraziz ilçeleri açıklarında Karadeniz'de oluşturulan dolgu alanda yapımına geçen temmuz ayında başlanan havaalanında isim karmaşası sürüyor.

Havaalanına önce iki ilin ilk hecelerinden oluşan 'Or-Gi' adı verildi. Ancak İngilizcede 'toplu seks' anlamına gelen 'orgy' kelimesini çağrıştırdığı için Or-Gi'den vazgeçildi.

Bunun üzerine havaalanının adı, geçen yıldan itibaren resmi yazılarda ' Ordu-Giresun Havaalanı' olarak kullanılmaya başladı. Havaalanının asıl isminin ne olacağı 2 ilde de en çok konuşulan konulardan biri olurken, yörede herkes farklı bir isim istiyor, bir türlü isim konusunda uzlaşma sağlanamıyor. Şimdi herkes, son söz sahibi Ulaştırma, Denizcilik ve Yatırım Bakanlığı'nın vereceği ismi bekliyor.
 
ANKETTEN 'GÜL-AZİZ' ÇIKTI
 
Ulaştırma, Denizcilik ve Yatırım Bakanı Binali Yıldırım daha önce yaptığı açıklamada '528, ilk iki rakamı Ordu'nun, son iki rakamı Giresun'un plakası. 528 Ordu- Giresun Havaalanı olsun' dedi. Ancak bu öneri kabul görmedi. Giresun Valiliği'nin yaklaşık 50 bin kişiyle yaptığı ankette, Gülyalı ve Piraziz'in karması 'Gül-Aziz'  21 bin 663 oyla birinci çıktı. 'Gülyalı', 'Ordu-Giresun' ve 'Piraziz' bunu takip etti. Her iki ildeki vali ve belediye başkanlarının önerileri şöyle:
 
- D. Ali Şahin (Giresun Valisi): Çotanak, her iki geçim kaynağı fındığın daldaki hali. Çotanak olabilir.  'Gül-Aziz' de uygun.
 
- Orhan Düzgün (Ordu Valisi): Şu anda Ordu-Giresun Havaalanı, son ismi ne olur bimem.
 
- Seyit Torun (Ordu Bel. Başk):  Gülyalı olmalı. Recep Tayyip Erdoğan adına karşıyız.
 
- Kerim Aksu (Giresun Bel. Başk.): Ordu-Giresun Havaalanı olması en mantıklısı. 
 
- Hüseyin Akyol (Ordu AK Parti İl Başkanı): Kamuoyu ismini koymuş: Ordu-Giresun. 
 
- Sabri Öztürk (Giresun AK Parti İl Başkanı): Türk ve dünya siyasetine damgasını vuran Recep Tayyip Erdoğan'ın adı verilmeli.
 
- Mustafa Kısa (Giresun CHP İl Başkanı): Her kesimin benimseyebileceği, siyaset dışı bir isim olmalı 
 
- Bahattin Cörüt (Ordu CHP İl Başkanı): Gülyalı'ya kimse karşı çıkmamalı. Çotanak da olabilir.
 
Maliyeti 144 milyon TL
 
Havaalanına ilişkin bazı rakamlar şöyle:
 
- Tamamlandığında Türkiye'nin 52. havaalanı olacak.
- Yapımı boyunca yılda ortalama 500 kişi istihdam edilecek.
- Ağırlığı 2-8 ton arasındaki kayalarla deniz doldurulacak, ardından 7 bin 435 metre uzunluğunda, ortalama 5.5 metre yüksekliğinde koruyucu mendirek inşa edilecek. Mendirek için 8.5 milyon ton taş kullanılacak.
-  Mendireğin içinde kazanılacak 1 milyon 770 bin metrekarelik alana pist yapılacak.
- Yıllık yolcu kapasitesi hedefi 2 milyon kişi.
-  Maliyet yaklaşık 144 milyon lirayı bulacak. (Akşam)
ŞİMDİ DE İSİM KAVGASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Misafir ~ 12 yıl önce
havaalanı ordunun gülyalı ilçesine yapıldığı için adı ordu gülyalı havaalanı olsun diyer isimleri karıştırmayın bence en adaletli isim bu çünkü ordu gülyalı ilçesine yapılıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bu havaalanı ordunun gülyalı ilçesine yapıldığı için havaalanın adı ordu gülyalı havaalanı olsun yada ordu havaalanı olsun sonuçta güzel ordu il sınırlar içersinde olduğu için adı ordu havaalanı olsun nasıl samsundaki samsun havaalını trabzondaki trabzon havaalanıysa ordununda ordu havaalanı olsun en mantıklısı bu. giresun karışmasın araya fındığımızı çaldılar havaalanımızıda çalmasınlar bu havaalanı güzel ordunun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
İsim ORDU - GİRESUN dur,,, Ortak akıl budur, daha ne tartışılıyor anlamak zor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Kesinlikle Uluslarası Karadeniz Havalimanı olmalıdır diyen arkadaşa katılıyorum.Yapılan saçma sapan yorumlar içerisinde en akademik olanı.Gül-Aziz ,fındık,çotonak ne ya lütfen bu yorumu halka bırakmayın böyle komik isimler duymak daha istemiyoruz !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Finduk eyidir finduk..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
INTERNATIONAL BLACKSEA AIRPORT

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
FINDIK HAVAALANI OLSUN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
hamsi koyun onin aduni.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
TÜRKİYEDE OYLAMA YAPIN SONRA KARAR VERİN ADI RECEP TAYYİP ERDOĞAN OLUR KISALTILMIŞI YANİ HAVAALANI 3 LÜ KODUDA RTE OLSUN SENİNLE GURUR DUYUYORUZ BAŞBAKANIM .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Karadeniz havalimani..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000