23 Kasım 2014, Pazar 08:10:08

RİZE-ARTVİN'E ORDU-GİRESUN MODELİ

Ordu-Giresun Havalimanından sonra Türkiye’de denize dolgu ile inşa edilecek ikinci havaalanı olan Rize-Artvin Havalimanı için 266 hektar alanda deniz dolgusu yapılacak.
  • Güzel insanlar karadeniz oto yolu yolcu otobüsünden geçilmiyor 14 Saaat istanbul.yayla turizmi artık gelişecek sıkıldı insanlar sehirden.birakkinda 1.30dk insinler memlekete .dağlar yol vermiyor karadenize.ne. zamana kadar yapılmayacak bu Havalimanı nekadar gecikirse okadar cebinden çok para çıkacak. Akıllı olalım ufkunu aç kini birak az vaktimiz kaldı bu yalancı dünyada. Yunus ol mevlana ol...
  • Nası yani Hopaya falan mı yapılacak? ??
  • Rizeye bir havaalanı 40 km batısında diğeri 20 km, doğusunda, Cumhurbaşkanı Rizeli olabilir ama bu kaynaklar hepimizin, yine Rizeye dünyada en uzun tünellerden birisi yapılıyor, yine en büyük lojistik Rizeye yapılıyor, ama bu ülkede başka iller de var
  • Hava alanı yatırımları seçimler için biçilmiş kaftan. Ekonomik tarafı düşünülmüyor.
  • Gereksız dıyen arkadaşların bır gun zahmet edıp Trabzon hava alanına gıdıp ordan Rize yi boş verın Fındıklı ,Arhavi,Hopa,Sarp a kadar gidip ne kadar sürdüğüne bakmalarını rıca ederım.Kaldı ki bir de Rize ve Artvin in sahilden 40-50 kim içeride olan İlçe Belde ve köyleri var.Eğer Batum a yakın olan vatandaşlar Batum havaalanını kullansın diyorsanız o zaman bir de ordan ulaşım ı deneyin.Öyle oturduğunuz yerden harıta ya bakıp Trabzon a yakın demekle olmuyor.Artvin den Trabzon Havaalanı 200 km nın üzerinde.O zaman Giresun da Trabzon a yakın .Yanı biz de mı dağa çıkalım hakkımızı almak için vatansverlik hiç de faydalı değil memleketımızde.
  • Saatte 36 ucak inip kalkabilecekmis o performansi 3 tane havalimani gosterebiliyor bos bos laflar gunde 2 ucak gelicek diye 520 lira harcayacaklarmis yine birileri zengin olacak
  • uretimin bel kemigidir makine. o paralara tezgahlar makineler getirin birseyler uretin zengin olursunuz. Hic birsey bilmiyorsan denizden cikan cikan baligi konserve yap sat. olmadi kumas doku makinede. yun yap. hayvancilik kredisi ver yesilliklerde malcilik yapilsin. insanlarin cebi para gotsun. kahvede kagit oynamasin buyun gun gitsin calissin. Cebi para goren gururla gezsin ortada. Nerde o gunler?
  • Birşey olduğu zaman suyunu çıkarmadan yapamıyoruz. Ya kardeşim bir bekleyin ORDU-GİRESUN Hava Alanı açılsın bir bakalım görelim emniyetli bir şekilde işletebiliyormuyuz? Kara Deniz'in azgın dalgalarına bu hava alanı ne kadar dayanabilecek? Özellikle de rüzgarlı havalarda uçaklar emniyetli bir şekilde inip kalkabilecek mi? Bilen bilmeyen konuşup duruyor da daha ortada bir taş yığını var. Hava Alanı açılsın da bir görelim nelerin olacağını. Hangi tehlikelerin bizi beklediğini daha bilmiyoruz ki, Ağzı olan konuşuyor. Kara Deniz Otoyolunu sık sık söküp atan azgın dalgaların bu hava alanına etkilerini biliyormuyuz? En azından simületorde bunun testleri yapıldı mı? Hayır. Bilgi kirliliği yaratıp durmayın. Mahalleye bakkal dükkanı açmıyorsunuz ki üç gün sonra da birisi hemen burnunuzun dibine bir bakkal daha açsın. Biraz yavaş olunda molla desinler.
  • Sizler icin hersey gereksiz diyen arkadas burasi siyasi bir platform degil. Zafer havalimaninda nasil zararlar edildigi ortada rizenin de 500 milyona degecek bir yarari olmayacak. Ankara sehre 1 saat uzakliktaki havalimanini kullaniyor ama rize 1,5 saat mesafedeki trabzoni kullanamiyor ilginc.
  • Tabiki sizler için herşey gereksiz gerek bile gereksiz aslında sizin oksijen almanızda gereksiz hmm şu insanlar ne kadar gereksiz konuşuyor aslında gereksiz

Ordu-Giresun Havalimanından sonra Türkiye’de denize dolgu ile inşa edilecek ikinci havaalanı olan Rize-Artvin Havalimanı için 266 hektar alanda deniz dolgusu yapılacak.

Rize’de havalimanı yapılması için yürütülen çalışma kapsamında hazırlanan rapora göre, havalimanının bugünkü şartlarda yapılması halinde, yıllık ortalama 850-900 bin yolcu ve günde ortalama 15-20 uçuş kapasitesinin oluşacağı tespit edildi. Havaş’ın Rize’ye günde 17 otobüs seferi düzenlediği ve özel araçları ile birlikte Trabzon Havalimanı’nı kullanan günlük yolcu sayısının ortalama 2 bin 500 olduğu gözönüne alınarak, Rize-Artvin Havalimanı’nın inşası kararlaştırıldı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından yapımı için çalışma başlatılan Rize-Artvin Havalimanı projesi için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci başlatıldı.

260 HEKTAR ALAN DENİZ DOLGUSU YAPILACAK

ÇED raporunda, Rize’nin Pazar İlçesi ile Yeşilköy yerleşim yerleri arasında yapılması planlanan ve Rize ve çevresinde bulunan illerin güvenli, hızlı ve temiz bir ulaşım yoluna kavuşmasını sağlayacak projenin, Türkiye için önemli bir yatırım olacağına vurgulandı. 766 hektar alandan oluşacak proje sahasında yaklaşık 266 hektarlık alanda deniz dolgusu yapılacak. Havalimanının inşaatı aşamasında 300, işletme aşamasında ise 1000 personelin çalışması planlanıyor. Havalimanı Rize şehir merkezine 34, Artvin’e ise 123 kilometre uzaklıkta olacak.

SAATTE 36 UÇAK İNİP KALKABİLECEK

Rize Havalimanı projesi kapsamında saatte 36 uçağın iniş kalkış yapabileceği 45 metre eninde ve 3 bin metre uzunluğunda pist, 240 x 120 metre boyutlarında 1 adet apron inşa edilecek. Milliyet'te yer alan habere göre; Genel olarak yolcu ve kargo uçaklarına hizmet verecek olan Rize Havalimanının ayrıca kompozisyon sınıfı D, türbülans sınıfı ağır, kalkış ağırlığı 150 bin kilogramdan fazla olan uçaklara hizmet vermesi bekleniyor. 2017 yılında işletmeye açılması planlanan havalimanının öngörülen ekonomik ömrünün 25 yıl olduğu belirtilen  raporda, bu ekonomik ömrün devamlılığı için gereken bakım ve onarım çalışmaları, gelişen teknolojiye ayak uydurularak havalimanının kullanım talebi doğrultusunda yapılacak.

520 MİLYON LİRA MAL OLACAK

Raporda ülke genelinde 2014 yılında yaklaşık olarak 140 milyon olan yolcu sayısının, 2017’de 168 milyona, 2023 de ise 225 milyona ulaşacağı öngörülüyor. Teknolojik olarak son gelişmelere uygun ekipman ve malzemeler kullanılarak yapımı planlanan Rize - Artvin Havalimanının, 2014 yılı birim fiyatları ile altyapı için 400 milyon lira, üstyapı için ise 120 milyon lira olmak üzere 520 milyon liraya mal olması bekleniyor.

RİZE-ARTVİN'E ORDU-GİRESUN MODELİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Güzel insanlar karadeniz oto yolu yolcu otobüsünden geçilmiyor 14 Saaat istanbul.yayla turizmi artık gelişecek sıkıldı insanlar sehirden.birakkinda 1.30dk insinler memlekete .dağlar yol vermiyor karadenize.ne. zamana kadar yapılmayacak bu Havalimanı nekadar gecikirse okadar cebinden çok para çıkacak. Akıllı olalım ufkunu aç kini birak az vaktimiz kaldı bu yalancı dünyada. Yunus ol mevlana ol...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kral ~ 9 yıl önce
Nası yani Hopaya falan mı yapılacak? ??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ibikoglu ~ 9 yıl önce
Rizeye bir havaalanı 40 km batısında diğeri 20 km, doğusunda, Cumhurbaşkanı Rizeli olabilir ama bu kaynaklar hepimizin, yine Rizeye dünyada en uzun tünellerden birisi yapılıyor, yine en büyük lojistik Rizeye yapılıyor, ama bu ülkede başka iller de var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Hava alanı yatırımları seçimler için biçilmiş kaftan. Ekonomik tarafı düşünülmüyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Gereksız dıyen arkadaşların bır gun zahmet edıp Trabzon hava alanına gıdıp ordan Rize yi boş verın Fındıklı ,Arhavi,Hopa,Sarp a kadar gidip ne kadar sürdüğüne bakmalarını rıca ederım.Kaldı ki bir de Rize ve Artvin in sahilden 40-50 kim içeride olan İlçe Belde ve köyleri var.Eğer Batum a yakın olan vatandaşlar Batum havaalanını kullansın diyorsanız o zaman bir de ordan ulaşım ı deneyin.Öyle oturduğunuz yerden harıta ya bakıp Trabzon a yakın demekle olmuyor.Artvin den Trabzon Havaalanı 200 km nın üzerinde.O zaman Giresun da Trabzon a yakın .Yanı biz de mı dağa çıkalım hakkımızı almak için vatansverlik hiç de faydalı değil memleketımızde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yorumsuz ~ 9 yıl önce
Saatte 36 ucak inip kalkabilecekmis o performansi 3 tane havalimani gosterebiliyor bos bos laflar gunde 2 ucak gelicek diye 520 lira harcayacaklarmis yine birileri zengin olacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
makine ~ 9 yıl önce
uretimin bel kemigidir makine. o paralara tezgahlar makineler getirin birseyler uretin zengin olursunuz. Hic birsey bilmiyorsan denizden cikan cikan baligi konserve yap sat. olmadi kumas doku makinede. yun yap. hayvancilik kredisi ver yesilliklerde malcilik yapilsin. insanlarin cebi para gotsun. kahvede kagit oynamasin buyun gun gitsin calissin. Cebi para goren gururla gezsin ortada. Nerde o gunler?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
% 100 ~ 9 yıl önce
Katılıyorum. Geçen yayınlanan habere de buna bi yorum yazdım ya anlaşılmadığından ya da hoşa gitmediğinden pek taraf bulmadı. 520 milyon liraya o şehre öyle bir endüstri kurulur ki parayı koyacak yer bulamazsın. Uzatmayalım, olaya havacılık açısından bakacak olursak bir havalı ne kadar çok kişi tarafından kullanılıyorsa o oranda destinasyon ve frekans artar ve fiyatlar dengelenir. O kurduğun endüstri sayesinde çevre il ve ilçeleri modern raylı sistemle meydana bağlarsın ve bi bakmışsın meydan otogar gibi vızır vızır işliyor. Nere istersen uçak var! Öyle sadece İstanbul gitmek için değil... Aslında bu yöre insanının daha da menfaatine, anlayana....
sen ne dersen ~ 9 yıl önce
de arkads bunlar tapıyolar. din iman diye diye milletin cebındekını calar bunlar ..
Yavaş olalım. ~ 9 yıl önce
Birşey olduğu zaman suyunu çıkarmadan yapamıyoruz. Ya kardeşim bir bekleyin ORDU-GİRESUN Hava Alanı açılsın bir bakalım görelim emniyetli bir şekilde işletebiliyormuyuz? Kara Deniz'in azgın dalgalarına bu hava alanı ne kadar dayanabilecek? Özellikle de rüzgarlı havalarda uçaklar emniyetli bir şekilde inip kalkabilecek mi? Bilen bilmeyen konuşup duruyor da daha ortada bir taş yığını var. Hava Alanı açılsın da bir görelim nelerin olacağını. Hangi tehlikelerin bizi beklediğini daha bilmiyoruz ki, Ağzı olan konuşuyor. Kara Deniz Otoyolunu sık sık söküp atan azgın dalgaların bu hava alanına etkilerini biliyormuyuz? En azından simületorde bunun testleri yapıldı mı? Hayır. Bilgi kirliliği yaratıp durmayın. Mahalleye bakkal dükkanı açmıyorsunuz ki üç gün sonra da birisi hemen burnunuzun dibine bir bakkal daha açsın. Biraz yavaş olunda molla desinler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Enver ~ 9 yıl önce
Kaynak göster arkadaşım. Öyle duygusala bağlama. Kaynak göster, arkadaş haklı diyelim.
hopalı ~ 9 yıl önce
haklısınız. rantabıl olmıyan bir meydan olur.aynı zafer havalimaı gibi. Herile bir hava meydanı gibi söylemler bu ülkeye çok büyük gelir.israftan başka birşey değil. hopalı
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Sizler icin hersey gereksiz diyen arkadas burasi siyasi bir platform degil. Zafer havalimaninda nasil zararlar edildigi ortada rizenin de 500 milyona degecek bir yarari olmayacak. Ankara sehre 1 saat uzakliktaki havalimanini kullaniyor ama rize 1,5 saat mesafedeki trabzoni kullanamiyor ilginc.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Tabiki sizler için herşey gereksiz gerek bile gereksiz aslında sizin oksijen almanızda gereksiz hmm şu insanlar ne kadar gereksiz konuşuyor aslında gereksiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000