17 Aralık 2009, Perşembe 07:35:07

"OR-Gİ yatırım programına alınmalı"

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Halilbeyoğlu, 2010 yılında mutlaka yatırım programına alınarak inşaat aşamasına getirilmesi gerektiğini belirtti...
  • Or-Gi Havaalanı Türkiye'nin ve dünyanın en saçma sapan projelerinden biridir. Ekonomik hiç bir anlamı yoktur. Kamu vergi mükelleflerini parasını bu tür saçmalıklara çarçur etmemelidir. GTSO istiyorsa üyelerinden para toplayıp yapsın. Elini biz vergi mükelleflerini elinden çeksin.
  • OR-Gİ havaalanı bu iki il için gereklidir.ordu-samsun çarşamba havaalanı arası 1 saat 40 dakika ,Giresundan trabzon havaalanı 2 saattir.Havaş ve thy bu iki ilede havaalanı servisi koyuyorsa gerekli yolcuda vardır.Ama en büyük sorun coğrafi şartlardan dolayı uygun arazi ve maliyetlerin çok yüksek olmasıdır.Samsun havaalanı yapılırken Terme -ünye arası bir yer seçilse idi sorunun bir ayağı bir nebze çözülebilirdi.Bu ülkenin boşuna harcayacak milyon dolarları yoktur.Bu ülkenin ileri görüşlü yönetici ve liderlere ihtiyacı ve var olan kaynakları verimli kullanması gereklidir.samsun-ordu arası ve trabzon -giresun arası havaalnı zamanında yapılsaydı, bugün bu konuları tartışmayacaktık.
  • orgi kadar gereksiz sacma sapan bir havaalani projesi olablirmi ? evet olablir birde cukurova havaalanı..trabzon giresun arasi 1 saat.. ordu samsun 1 saat.. 1 er saatlik mesafedeki her yere havallanı yaparsanız ve burayada gunde 10 sefer isterseniz bunun akılcılıkla ne alakası var.?? orgi tamamen sacmaliktir. trabzon samsun yeterlidir..
  • her iki ilin nüfus potansiyeli malum olmakla birlikte yatırım önceliği neden havaalanı anlamak güç... doldurulacak denizin ekolojik ve ekonomik maliyeti ne tutacak? önce bunları ortaya koymalı. sanayi ve turizm hiçbir yere havaalanıyla gelmemiştir. aksine bunların gelişmesiyle havaalanı gündeme gelir. önce üretimi artırın, işsizliği giderin ve ucuz siyaseti bırakın lütfen.

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Halilbeyoğlu, Giresun ile Ordu'nun ortak hayali ve geleceği olarak gördükleri OR-Gİ Havaalanı projesinin, 2010 yılında mutlaka yatırım programına alınarak inşaat aşamasına getirilmesi gerektiğini belirtti.

Halilbeyoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, 1993 yılında Giresun ve Ordu valililiklerinin önderliğinde gündeme gelen ve ardından her iki kent halkının sahiplendiği OR-Gİ Havaalanı projesinin, devlet yatırım programına alınarak faaliyete geçirilmesinin beklendiğini kaydetti.

Giresun ve Ordu'daki iktidar partisi milletvekillerinin, havaalanı projesinin mutlaka yapılacağı yönündeki açıklamalarının umutları artırdığına ifade eden Halilbeyoğlu, ''Bu çalışmanın 2010 yılında yatırım aşamasına gelmesi en büyük temennimizdir'' dedi.

Halilbeyoğlu, havaalanı bulunan birçok kente göre kriterler açısından daha iyi noktada bulunan Giresun ve Ordu illerinin, bu ulaşım aracına yoğun olarak ihtiyaç duyduğunu belirterek, şunları kaydetti:

''Birleşik nüfusları bir milyonu aşan Giresun ve Ordu illerinden, sadece İstanbul'da yaşayan bir milyona yakın gurbetçi bulunmaktadır.

İl dışında yaşayan gurbetçi toplamının ise 2 milyona ulaştığı tahmin edilmektedir. Özellikle İstanbul, Ankara, Bursa, Kocaeli gibi vilayetlere günlük 50 otobüs ile ulaşım sağlayan, yine günlük 80 kişiye yakın havayolu kullanan yolcu kapasitesi bulunan Giresun ve Ordu'nun gelişebilmesi için OR-Gİ, olmazsa olmazdır.

Bugün bölge sanayisinin gelişmesi, turizminin patlama yapması, üniversitelerinin büyüme hedefinde olduğu her iki ilin sosyo-ekonomik dengesinde havaalanı kilit rol oynamaktadır. Yörenin gelişebilmesi için havaalanının ihtiyaç olduğu bölgemizde, Trabzon Havaalanı'nın yetersiz kalması ve mevcut hava trafiğini kaldıramayacak boyuta gelmesi, OR-Gİ Havaalanı yatırımına duyulan ihtiyacın bir diğer boyutunu göstermektedir. Bu bakımdan, Giresun ile Ordu'nun ortak hayali ve geleceği olarak gördüğümüz OR-Gİ Havaalanı projesi, 2010 yılında mutlaka yatırım programına alınarak inşaat aşamasına getirilmelidir.''

"OR-Gİ yatırım programına alınmalı"

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Or-Gi Havaalanı Türkiye'nin ve dünyanın en saçma sapan projelerinden biridir. Ekonomik hiç bir anlamı yoktur. Kamu vergi mükelleflerini parasını bu tür saçmalıklara çarçur etmemelidir. GTSO istiyorsa üyelerinden para toplayıp yapsın. Elini biz vergi mükelleflerini elinden çeksin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
OR-Gİ havaalanı bu iki il için gereklidir.ordu-samsun çarşamba havaalanı arası 1 saat 40 dakika ,Giresundan trabzon havaalanı 2 saattir.Havaş ve thy bu iki ilede havaalanı servisi koyuyorsa gerekli yolcuda vardır.Ama en büyük sorun coğrafi şartlardan dolayı uygun arazi ve maliyetlerin çok yüksek olmasıdır.Samsun havaalanı yapılırken Terme -ünye arası bir yer seçilse idi sorunun bir ayağı bir nebze çözülebilirdi.Bu ülkenin boşuna harcayacak milyon dolarları yoktur.Bu ülkenin ileri görüşlü yönetici ve liderlere ihtiyacı ve var olan kaynakları verimli kullanması gereklidir.samsun-ordu arası ve trabzon -giresun arası havaalnı zamanında yapılsaydı, bugün bu konuları tartışmayacaktık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
orgi kadar gereksiz sacma sapan bir havaalani projesi olablirmi ? evet olablir birde cukurova havaalanı..trabzon giresun arasi 1 saat.. ordu samsun 1 saat.. 1 er saatlik mesafedeki her yere havallanı yaparsanız ve burayada gunde 10 sefer isterseniz bunun akılcılıkla ne alakası var.?? orgi tamamen sacmaliktir. trabzon samsun yeterlidir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
her iki ilin nüfus potansiyeli malum olmakla birlikte yatırım önceliği neden havaalanı anlamak güç... doldurulacak denizin ekolojik ve ekonomik maliyeti ne tutacak? önce bunları ortaya koymalı. sanayi ve turizm hiçbir yere havaalanıyla gelmemiştir. aksine bunların gelişmesiyle havaalanı gündeme gelir. önce üretimi artırın, işsizliği giderin ve ucuz siyaseti bırakın lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000