30 Haziran 2009, Salı 08:08:56

OR-Gİ RAFA MI KALKTI?

Hem Ordulular hem de Giresunlular tarafından, akıbeti merakla beklenen OR-Gİ Havaalanı projesi rafa mı kaldırıldı? İşte bölgede yayın yapan Giresun Işık Gazetesi'nin yazarlarından Asım İnan OR-Gİ'yi köşesine taşımış. İşte İnan'ın o yazısı...
  • or gi yapılır şirketlr 25-30 yolcuyla uçar.bu hat kapanaır.olacağı bu.malum devlet destekli private şirketimiz orgi yapılınca uçar aklı başına gelince kapatır.kapatmaz sa da benim verdiğim vergilerde orgiye uçar gelir.apo okuzunude bizim vergilerimiz beslemiyo mu.benim evimde hala klima yok.param yoksa yüzüme bakan yok.fantazi yapacak ülke halimiz de yok maalesef.
  • herkes biliyorki türkiyede bu yatırımlar siyasi kararla verilir devlet planlama,fizibilite, yolcu bunlar fasa fiso..şırnak hakkari yüksekova ığdır bingöl meydanları hangi kriteri sağlıyorda meydan yapılıyor.tek kriter siyasi karar gerisi yalan.giresun ordunun gelişmişlik açısından bu illerden ne farkı var.tek farkımız herşeyi sineye çekip devletimize güveniyoruz. hepimiz gurbetteyiz iş yok. olan toprak kalanlara bile yetmiyor.OR-Gİ eninde sonunda yapılmak zorunda.sadece ne zaman olacak belli değil.
  • Hayir!!! Yani fizibilite raporlari var ise onun gözden gecirilmesi veya yok ise hazirlanmasi gerektirir.Bu raporda negatif olacagi herkes tarafindan bilinmektedir.Öncelikle cok pahaliya mal olacak bir araziye kurulmasi planlaniyor.Arti yolcu kapatisesi artmayacak.Ancak Samsun ve Trabzon Hava Alanlarinin yolcu sayisinin azalmasina sebep olacak.Hava Alani isletmek icin harcanan paraya birde yapimdan dolayi harcanan paranin faizini koyarsaniz.,su an Türkiye'de 90 yillarda yapilip halen hayvanlara otlak görevi yapan alanlara dönüsmesin..Veya günde 2 -5 ucak sefer yapmakla bu yapilacak harcamaya degermi?Bunu anlamak istemeyen ler ,su an Istanbul' 3.Köprüyü layik görenlerden daha iyi düsündüklrrini zannetmiyorum

Seçim önceleri gündeme taşınan, seçmenlerin oylarına göz dikenlerin seçim yatırımı, malzemesi, Giresunlu Ordulu vatandaşların özlemi haline gelen, yapımı yılan hikayesine dönen OR-Gİ Havaalanı yapımı yoksa yine rafa mı kalktı?

Fark etmiyor ki 22 Temmuz milletvekilliği ve 29 Mart yerel seçimlerinde iktidar milletvekilleri tarafından seçim malzemesi yapılmadı mı?

OR-Gİ havaalanının mutlaka yapılacağını DPT yatırım programına alındığı söylenmedi mi?

Giresun ve Ordulu seçmenlere pembe tablolar çizilerek duvarlara asılmadı mı?

Yerel seçimlerin üzerinden üç ay geçmesine rağmen konuyu hatırlayan veya gündeme taşıyan bir siyasi var mı?

Bir paragraf açarak konu hakkında birinin hakkını yemeyelim. İktidar hükümetinin Ulaştırma Bakanı Sayın Binali Yıldırım’ın açıklamasını göz ardı edemiyoruz.

OR-Gİ konusunda fizibilite çalışmaları devam ediyor ve uzun vadeye yaymak gerekir”

Demek ki unutmamışlar. Fakat bu ne lahana turşusu, ne perhiz değil mi?

Şimdi insana sormazlar mı? Yahu arkadaş DPT yatırım programına alındığı yapımı sizin yandaşlarınız tarafından söz verilmedi mi?

Kalkmış OR-Gİ havaalanı fizibilite çalışmalarının devam ettiğini ve uzun vadede yapılacağını ileri sürüyorsunuz.

Yeri hazır ve temeli atılmış olan OR-Gİ havaalanı konusunda bir iddia daha ortaya atıldı.

Güya Ordu’nun Gülyalı ilçesinde temeli atılan OR-Gİ havaalanı Ordu Melet Irmağı ağzına çekilmek isteniyormuş.

Giresun ve Ordu insanını göz ardı etmek isteyen iktidar hükümetinin yeni yatırım programına aldığı yeni havaalanları yapımı konusuna ne denir.

Güneydoğu’ya dört yeni havaalanı Şırnak, Hakkari, Yüksekova, Iğdır ve Bingöl’e yapımı uygun görülmüş.

Bir soru akıllara takılıyor. Güneydoğu insanına havaalanı var da, Giresun ve Ordu insanına yok mu? Bir havaalanı çok mu görülüyor?

Kesinlikle ama kesinlikle öküzün altında buzağı aramıyoruz. Neden göz ardı ediliyoruz?

Giresun ve Ordu insanı eskiden beri hakkı olan OR-Gİ havaalanının bir an önce yapılmasını istiyor.

İstemesine istiyor ama sesini duyan, kulak asan var mı? Sözüm OR-Gİ konusunu kısa değil uzun vadeye yayanlaradır.

Yoksa 29 Mart yerel seçimlerini Giresun ve Ordu’da kaybeden iktidar her iki ilin insanına ceza mı kesti?

Veya 22 Temmuz milletvekilliği seçimleri öncesinde düşünceleri olan Trabzon ve Samsun hava alanları mesafe olarak şu kadar çekiyor zihniyetine devam mı ediyor?

Asım İNAN
GİRESUN IŞIK

OR-Gİ RAFA MI KALKTI?

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
or gi yapılır şirketlr 25-30 yolcuyla uçar.bu hat kapanaır.olacağı bu.malum devlet destekli private şirketimiz orgi yapılınca uçar aklı başına gelince kapatır.kapatmaz sa da benim verdiğim vergilerde orgiye uçar gelir.apo okuzunude bizim vergilerimiz beslemiyo mu.benim evimde hala klima yok.param yoksa yüzüme bakan yok.fantazi yapacak ülke halimiz de yok maalesef.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
herkes biliyorki türkiyede bu yatırımlar siyasi kararla verilir devlet planlama,fizibilite, yolcu bunlar fasa fiso..şırnak hakkari yüksekova ığdır bingöl meydanları hangi kriteri sağlıyorda meydan yapılıyor.tek kriter siyasi karar gerisi yalan.giresun ordunun gelişmişlik açısından bu illerden ne farkı var.tek farkımız herşeyi sineye çekip devletimize güveniyoruz. hepimiz gurbetteyiz iş yok. olan toprak kalanlara bile yetmiyor.OR-Gİ eninde sonunda yapılmak zorunda.sadece ne zaman olacak belli değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Hayir!!! Yani fizibilite raporlari var ise onun gözden gecirilmesi veya yok ise hazirlanmasi gerektirir.Bu raporda negatif olacagi herkes tarafindan bilinmektedir.Öncelikle cok pahaliya mal olacak bir araziye kurulmasi planlaniyor.Arti yolcu kapatisesi artmayacak.Ancak Samsun ve Trabzon Hava Alanlarinin yolcu sayisinin azalmasina sebep olacak.Hava Alani isletmek icin harcanan paraya birde yapimdan dolayi harcanan paranin faizini koyarsaniz.,su an Türkiye'de 90 yillarda yapilip halen hayvanlara otlak görevi yapan alanlara dönüsmesin..Veya günde 2 -5 ucak sefer yapmakla bu yapilacak harcamaya degermi?Bunu anlamak istemeyen ler ,su an Istanbul' 3.Köprüyü layik görenlerden daha iyi düsündüklrrini zannetmiyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000