25 Haziran 2011, Cumartesi 08:33:48

OR-Gİ ÖZELLİKLERİ BELLİ OLDU

Ordu-Giresun (ORGİ) Havalimanı'nın temeli 15 Temmuz'da atılacak. Havaalanı 2013 yılında hizmete girecek
  • OR-Gİ PROJESİ, KANSAİ GİBİ TİREBOLU’DA MÜSAİTTİR
  • Evet, hayırlı uğurlu olsun ama isim de önemli tabii. Halen ısrarla kullanılan ismin sakıncası malum... "GO-Port"u (Giresun ve Ordu'nun ilk harfeleri & Port) önermiştim ben daha önce de. Nasıl, hem fiyakalı, hem de enternasyonel, güzel değil mi?.. Sayın yetkililer, duyun ve siz de bu ismi kullanın artık lütfen... Memleketimize hediyemiz olsun.
  • 2 esmer 3 te sarisin olucakmis..ahahhaha asci-bahcivan-usak ta var tabi
  • merhabalar bende bir uzakta olan ordu lu or-gi nin yapılmasından gurur duyuyorum ve başlamamasına rağmen beni heycanlandırıyor.ben de diğer hemşerimler gibiyolcu kapasitesinin iki ilide baz alarak yıllık yolcu kapasitemizin ilk yıl 1 milyon bundan sonraki yıllar da yüzde elli artarak katlanacagına inanıyorum emeği gecenler ve özellikle meillerle destekliyen herkesi saygıyla selamlıyorum. sami AKDENİZ
  • 900.000- kapasite kesinlikle 2013 te yetersiz olacaktır. kapasite en az 1.500.000- olmalıdır. ORGİ açıldığında Türkiyede ilk 10 a rahatça girebileceğinden kimsenin kuşkusu olmasın...
  • YAPILSINDA İSMİ ÖNEMLİ DEĞİL.İSİMSİZDE OLUR. İSMİ ORDU GİRESUN HAVAALANI OLARAK DEĞİŞTİ. MUHTEMELEN 2013 TE DOLDURULMASI 2015 TE TESİSLER BİTER. HAYIRLI OLSUN. TRABZONA SAMSUNA GİTMEKTEN BIKTIK.
  • Bencede 2013 kesinlikle yetistiremezler. Üstelik yilda 900 yüz bin kapasiteli bir havaalani icin bu kadar masrafa ne gerek var. Madem su an karadaki yer müsait degil o zaman ya Giresuna ya da orduya yapilsaydi. Ama tabiki o zaman ya girsunlular ya da Ordulular kizacaklardi. Su gurur meselerini halen birakamadik ve bu yüzden coook para ve Emek bosuna harcaniyor
  • herşey iyi güzel fakat 2013 yılına kadar denizi doldurmak, zeminin oturmasını sağlamak, 3600 metre pist, taxiway, terminal bnası, otopark vs...nasıl olacak bunlar? hani 2015 deseler ayvallah, fakat 2013 biraz az zaman gibi geliyor bana. inşallah yanılıyorum..
  • OR-GI nin tüm vatandaslarima hayirli olmasini diliyorum. Bin an önce biter insallah ve ilk ucusumuzu yapariz. Yanliz bu ismin degismesi gerek. Ingilizcede cok baska bir anlami var. Biraz proffesyonel ve uluslaraarasi bir isim lazim.
Daha önce yatırım programına alınan ancak yeterli kaynağın bulunamayışı gerekçesiyle programdan çıkarılan Ordu-Giresun Havalimanı'nın temeli 15 Temmuz'da atılıyor.

Yapım ihalesini 144 milyon TL ile kazanan İçtaş-Cengiz ortaklığı, havaalanını 2013 yılında tamamlayacak. İnşa edilecek Ordu-Giresun Havaalanı'nın özellikleriyle ilgili de bilgi veren yetkililer, Anadolu Jet'in Ordu-Giresun Havaalanına uçuşlar için talepte bulunduğunu belirterek, "Türkiye'de deniz dolgusu ile yapılacak prestijli bir yatırım olacak. Bir benzeri Japonya'da Osaka'da var. Türkiye'nin ise deniz ortasına inşa edilen ilk havaalanı ve 52. havaalanı olacak. Ordu-Giresun Havaalanı 3 bin 600 metre pist uzunluğunda, yıllık 900 bin yolcu kapasitesine sahip olacak" ifadesini kullandı.

Havaalanı Gülyalı bölgesine yapılacak
Ulaştırma Bakanlığı Demiryolları Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı (DLH) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek havaalanı, Ordu'ya 19, Giresun'a 25 kilometre mesafede, Gülyalı bölgesine yapılacak. Coğrafi şartları nedeniyle uygun alan olmadığı için havaalanı, denizin doldurulmasıyla kazanılacak alana yapılacak. ORGİ Havaalanı'nın pist uzunluğu 3 bin metre, genişliği ise 45 metre olacak. Havaalanı terminalinin ise 3 bin 500 metre kapalı alanı bulunacak. Havaalanına hangi ilin isminin verileceği tartışmaya yol açmıştı. Ordu'nun ilk iki harfi olan 'Or' ile Giresun'un ilk iki harfi 'Gi' harfleri birleştirilerek, havaalanın adı 'ORGİ' olarak belirlenmişti. Bu havaalanının Ordu ve Giresun illerinin gelişmesine büyük katkı sağlayacağını kaydeden yetkililer, "İstatistik rakamlara göre, Samsun'daki havaalanından uçanların yüzde 38'inin Ordulu, Trabzon'daki havaalanından uçanların da yüzde 28'inin Giresunlu olduğu belirlendi" dedi.

Zafer Havaalanı için geri sayım başladı
Ulaştırma Bakanlığı, inşaatı devam eden Hakkari-Yüksekova, Şırnak-Cizre, Bingöl ve Iğdır havaalanlarını bu yıl sonunda açmayı planlıyor. Afyonkarahisar, Kütahya, Eskişehir ve Uşak'ın orta noktasında kurulacak olan ve geçtiğimiz günlerde temeli atılan Zafer Havaalanı 2013 yılında hizmete açılacak.

2011 yılı yatırım programına alınan Uşak, Afyonkarahisar ve Kütahya illerinin arasına kurulacak olan ve temeli geçtiğimiz günlerde atılan Zafer Havaalanı'nın inşaatına ise önümüzdeki günlerde başlanacak. Türkiye'nin dördüncü büyük havaalanının bu yılın sonunda hizmete açılması planlanıyor. Yeni havalimanının, bölgede yaşayan 2 milyon insana hizmet vermenin yanı sıra termal turizmin gelişimine de büyük katkı sağlayacağı belirtiliyor.

Dünya
OR-Gİ ÖZELLİKLERİ BELLİ OLDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 13 yıl önce
OR-Gİ PROJESİ, KANSAİ GİBİ TİREBOLU’DA MÜSAİTTİR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Evet, hayırlı uğurlu olsun ama isim de önemli tabii. Halen ısrarla kullanılan ismin sakıncası malum... "GO-Port"u (Giresun ve Ordu'nun ilk harfeleri & Port) önermiştim ben daha önce de. Nasıl, hem fiyakalı, hem de enternasyonel, güzel değil mi?.. Sayın yetkililer, duyun ve siz de bu ismi kullanın artık lütfen... Memleketimize hediyemiz olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
2 esmer 3 te sarisin olucakmis..ahahhaha asci-bahcivan-usak ta var tabi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
merhabalar bende bir uzakta olan ordu lu or-gi nin yapılmasından gurur duyuyorum ve başlamamasına rağmen beni heycanlandırıyor.ben de diğer hemşerimler gibiyolcu kapasitesinin iki ilide baz alarak yıllık yolcu kapasitemizin ilk yıl 1 milyon bundan sonraki yıllar da yüzde elli artarak katlanacagına inanıyorum emeği gecenler ve özellikle meillerle destekliyen herkesi saygıyla selamlıyorum. sami AKDENİZ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
900.000- kapasite kesinlikle 2013 te yetersiz olacaktır. kapasite en az 1.500.000- olmalıdır. ORGİ açıldığında Türkiyede ilk 10 a rahatça girebileceğinden kimsenin kuşkusu olmasın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
YAPILSINDA İSMİ ÖNEMLİ DEĞİL.İSİMSİZDE OLUR. İSMİ ORDU GİRESUN HAVAALANI OLARAK DEĞİŞTİ. MUHTEMELEN 2013 TE DOLDURULMASI 2015 TE TESİSLER BİTER. HAYIRLI OLSUN. TRABZONA SAMSUNA GİTMEKTEN BIKTIK.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bencede 2013 kesinlikle yetistiremezler. Üstelik yilda 900 yüz bin kapasiteli bir havaalani icin bu kadar masrafa ne gerek var. Madem su an karadaki yer müsait degil o zaman ya Giresuna ya da orduya yapilsaydi. Ama tabiki o zaman ya girsunlular ya da Ordulular kizacaklardi. Su gurur meselerini halen birakamadik ve bu yüzden coook para ve Emek bosuna harcaniyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
herşey iyi güzel fakat 2013 yılına kadar denizi doldurmak, zeminin oturmasını sağlamak, 3600 metre pist, taxiway, terminal bnası, otopark vs...nasıl olacak bunlar? hani 2015 deseler ayvallah, fakat 2013 biraz az zaman gibi geliyor bana. inşallah yanılıyorum..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
OR-GI nin tüm vatandaslarima hayirli olmasini diliyorum. Bin an önce biter insallah ve ilk ucusumuzu yapariz. Yanliz bu ismin degismesi gerek. Ingilizcede cok baska bir anlami var. Biraz proffesyonel ve uluslaraarasi bir isim lazim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000