29 Nisan 2009, Çarşamba 09:00:13

"OR-Gİ olmazsa olmaz..."

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Giresun ile Ordu'nun gelişmesi için OR-Gİ Havaalanının mutlaka hayata geçmesi gerektiğini söyledi.
  • Ünyede Yarım kalmış kocaman bir pist inşaatı vardı.Niye kimse bahsetmiyor.Orada da toprağa gömülmüş Dolarlar var Ne oldu O pist ?. Bilen Var mı ? Hala duruyor mu ?
  • orgi doğu karadenizin geri kalmış iki şehri için ortaya konulmuş çok güzel hayali bir hedeftir.buraya yapılması planlanan havaalanı ekonomik nedenlerden dolayı değil siyasi kararla yapılabilecek bir yatırımdır.şu anki hükümette son belediye seçim sonuçları düşünülürse böyle bir siyasi kararı almayacağı kesindir. ama unutulmamalıdırki hayallerde bir gün gerçek olabilir. o günleri görmek dileğiyle ordu ve giresuna selamlar
  • Carsamba sizden kac KM uzak?Giresunlu aptalmi Trabzon var iken Ünye'ye ucmak icin gelsin.
  • OR Gİ TAM OLARAK NEREYE YAPILACAK ÜNYEDE PİST APON TARZI BİŞE VAR ÜNYEDE OLUESA HAVAALANI DAHA İİ OLUR NEDE OLSA KARADENİZİN EN GÜZEL İLÇESİ. TURİSTİK AÇIDNDA GELİŞME SAĞLANIR
  • O bölgenin insani olarak hicmi hic ihtiyac yok.Findik tasimak icinmi havalimanina ihtiyac var.Yöre insaninin bölge disinda yasadiklari herkesi bildigi birsey.Ayni zamandada Memeleketlerinede baglidirlar.En azindan yilda birdefa da olsa Yayla Festivallerine katilmaga giderler.Findiktan kazanimlarinida,Ülkemizin batisinda yatirim yaparlar.Havaalanini o 2 ilin Isadamlari yapsinlar ve ömür boyuda isletsinler.Bakalim böyle bir yatirima girisirlermi?Havaalani yapmak ve isletmek otobüs isletmeciligine benzemez cok pahali bir yatirim ve isletme masraflarida cok pahalidir.Akli seliom olalim.Evet bende isterim olmasini .Fakat yanlis.Avrupayi bu konuda asla örnek alamayiz.Cografi ve ekonomik yasam sistemimiz bagdasmiyor.
  • giresunlu ve eski bir havacı olarak ve gelecek vaad eden bu güzel iki ilimizin gelişmesi bakımından çooook iyi olur
  • Senelerdir giresunda yaşamış genç biri olarak, bildiğim tek şey, OR-Gİ nin sadece adının var olduğu. O kadar milletvekili, o kadar değerli bakan çıktıki bu ilden, hepsini toplasanız, tek yapılan karadeniz sahil yoludur. O da tartışılır tabiki, sahil diye birşey kalmadı. Ben artık istanbuldan direk uçakla giresuna gitmek istiyorum. Çok basit bir cümle, istanbul- giresun yada istanbul-ordu seferini yapan bir uçağa binmek istiyorum. Ey değerli büyüklerim, artık şu giresuna bir el atın. Konuşmakla bir yere varılmadığını hep birlikte görüyoruz. Gelecek vaad eden bu güzel sahil kentlerimizin gelişmesi için birazcık çaba, sadece birazcık çaba
  • Giresun ve Ordu'nun gelişememe nedeni havalimanı olmaması mıdır? Bence değil. En basitinden bu havalanının planlandığı yer örneğin Ünye ve Fatsa gibi iki büyük yerleşim yerine Samsun havaalanına göre daha terstir ?? Giresun'da Trabzon'a çok yakındır. Rize'de de havaalanı yoktur mesala.Ama illaki yapılacaksa da 09:39:19'a katılıyorum.Önce adını değiştirelim şu işin.
  • Önce or-gi nin ismini değiştirin sonra gerekliliğini düşünelim.
  • evet orgy şart

Aksu, her iki ilin de havaalanı bulunan komşusu Samsun ve Trabzon kadar gelişememiş olduğunu ve bu nedenle havaalanının şart olduğunu belirtti.

Uzun yıllar önce başlatılan ve bir süre rafa kaldırılan, ancak yapılan girişimler sonucu yeniden hayata geçirilmesi için çalışılan OR-Gİ projesinin biran önce tamamlanması için somut adımların atılması gerektiğini vurgulayan Başkan Aksu, “OR-Gİ için artık konuşmak yerine adım atmalıyız. OR-Gİ, iki ilin ortak paydasıdır. Bu nedenle söylemlerden öteye geçerek somut adımların atılması gerekmektedir” dedi.
 
“OR-Gİ, BÖLGENİN GELİŞİMİ İÇİN ŞART”

Aksu, Türkiye'nin diğer şehirlerinde yaşayan Giresun ve Ordulu vatandaşların yanı sıra, yöre turizminin gelişmesi açısından da önemli bir proje olan OR-Gİ'nin bölgenin gelişimi için 'olmazsa olmaz' bir unsur olduğunu anlatarak, şunları söyledi:

“Son dönemlerde Giresun ve Ordu illeri, OR-Gİ Havaalanı Projesi başta olmak üzere birçok projede ortak hareket etmektedir. Bu projeler içinde de en önemlisi OR-Gİ Havaalanı Projesidir. Bölgenin gelişmesi için OR-Gİ'nin şart olduğuna dair gerekli koşullar oluşmuştur ve artık konuşmak yerine adım atma zamanıdır. Bundan sonraki süreçte, 'şöyle olmalı, böyle olmalı' demek yerine somut adımlar atarak, bir an önce bu projeyi hayata geçirmeliyiz. Giresun ve Ordu belediyelerinin böyle önemli bir projeyi tek başlarına hayata geçirme güçleri yoktur. Bu noktada sadece kendi illerimizde kamuoyu yaratmaya çalışıyoruz.”

"OR-Gİ olmazsa olmaz..."

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 15 yıl önce
Ünyede Yarım kalmış kocaman bir pist inşaatı vardı.Niye kimse bahsetmiyor.Orada da toprağa gömülmüş Dolarlar var Ne oldu O pist ?. Bilen Var mı ? Hala duruyor mu ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
orgi doğu karadenizin geri kalmış iki şehri için ortaya konulmuş çok güzel hayali bir hedeftir.buraya yapılması planlanan havaalanı ekonomik nedenlerden dolayı değil siyasi kararla yapılabilecek bir yatırımdır.şu anki hükümette son belediye seçim sonuçları düşünülürse böyle bir siyasi kararı almayacağı kesindir. ama unutulmamalıdırki hayallerde bir gün gerçek olabilir. o günleri görmek dileğiyle ordu ve giresuna selamlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Carsamba sizden kac KM uzak?Giresunlu aptalmi Trabzon var iken Ünye'ye ucmak icin gelsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
OR Gİ TAM OLARAK NEREYE YAPILACAK ÜNYEDE PİST APON TARZI BİŞE VAR ÜNYEDE OLUESA HAVAALANI DAHA İİ OLUR NEDE OLSA KARADENİZİN EN GÜZEL İLÇESİ. TURİSTİK AÇIDNDA GELİŞME SAĞLANIR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
O bölgenin insani olarak hicmi hic ihtiyac yok.Findik tasimak icinmi havalimanina ihtiyac var.Yöre insaninin bölge disinda yasadiklari herkesi bildigi birsey.Ayni zamandada Memeleketlerinede baglidirlar.En azindan yilda birdefa da olsa Yayla Festivallerine katilmaga giderler.Findiktan kazanimlarinida,Ülkemizin batisinda yatirim yaparlar.Havaalanini o 2 ilin Isadamlari yapsinlar ve ömür boyuda isletsinler.Bakalim böyle bir yatirima girisirlermi?Havaalani yapmak ve isletmek otobüs isletmeciligine benzemez cok pahali bir yatirim ve isletme masraflarida cok pahalidir.Akli seliom olalim.Evet bende isterim olmasini .Fakat yanlis.Avrupayi bu konuda asla örnek alamayiz.Cografi ve ekonomik yasam sistemimiz bagdasmiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
giresunlu ve eski bir havacı olarak ve gelecek vaad eden bu güzel iki ilimizin gelişmesi bakımından çooook iyi olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Senelerdir giresunda yaşamış genç biri olarak, bildiğim tek şey, OR-Gİ nin sadece adının var olduğu. O kadar milletvekili, o kadar değerli bakan çıktıki bu ilden, hepsini toplasanız, tek yapılan karadeniz sahil yoludur. O da tartışılır tabiki, sahil diye birşey kalmadı. Ben artık istanbuldan direk uçakla giresuna gitmek istiyorum. Çok basit bir cümle, istanbul- giresun yada istanbul-ordu seferini yapan bir uçağa binmek istiyorum. Ey değerli büyüklerim, artık şu giresuna bir el atın. Konuşmakla bir yere varılmadığını hep birlikte görüyoruz. Gelecek vaad eden bu güzel sahil kentlerimizin gelişmesi için birazcık çaba, sadece birazcık çaba

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Giresun ve Ordu'nun gelişememe nedeni havalimanı olmaması mıdır? Bence değil. En basitinden bu havalanının planlandığı yer örneğin Ünye ve Fatsa gibi iki büyük yerleşim yerine Samsun havaalanına göre daha terstir ?? Giresun'da Trabzon'a çok yakındır. Rize'de de havaalanı yoktur mesala.Ama illaki yapılacaksa da 09:39:19'a katılıyorum.Önce adını değiştirelim şu işin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Önce or-gi nin ismini değiştirin sonra gerekliliğini düşünelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
evet orgy şart

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000