15 Mart 2010, Pazartesi 08:42:29

"OR-Gİ MUTLAKA YAPILACAK"

AKP Grup başkan vekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli OR-Gİ Havalanı'nın mutlaka 2010-2011 yatırım planına alınacağını açıkladı.
  • bende eminim yapılacağına çünkü 1.250.000- nüfusu var orgi nin. bu kadar nüfusu olupta havaalanı olmayan başka bir yer yok...büyük şehirlere olan uzaklık ta cabası... ama ne zaman yapılacak... ben iş makinalarını gülyalı da görmek istiyorum artık...
  • bu proje gerçekleşmeyecektir...bende tüm fizibilitesi var ve biliyorum olmayacağı. Antalya gibi önemli bir yerde olsa, belki. ama Ordu ve Giresun bölgesinde bu proje hiçbir zaman gerçekleşmeyecektir. Projenin "çıplak" maliyeti 60 milyon dolar civarında ve tam teşkil maliyeti 95 milyon dolar civarında. geri dönüşümü yok. her zaman olduğu gibi yerel siyasiler halkı oy uğruna kandırmaktadır. Ordu Melet ırmağında alternatif proje hazırlandı, oralı olan yok. sebebi, çok düşük maliyetli bir proje olması ve maddi/siyasi rant imkanı vermemesi.
  • birileri bu havaalanı isminin birgün ingilizcede okunabileceğini ve bir rezalete ön ayak oldugunu görmüyor mu? hiç olmazsa Gİ-OR olsun bari.
  • 2500 m ile dünyanın en uzun pistleri arasına nasıl giriyor?
  • Or-Gi'nin hizli savunucularindan Ali Kidik bu habere cok sevinecektir!

 

Giresun Ticaret Odası'nın İstanbul Kandilli Cemile Sultan Korosu’nda düzenlediği ''Niçin Giresun?'' organizasyonuna katılan AKP Grup Başkan Vekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli Giresun ve Ordu illerinin uzun süredir beklediği OR-Gİ Havaalanının mutlaka yapılacağını söyledi.

Toplantıda Giresunlu işadamlarına hitaben bir konuşma yapan Nurettin Canikli, kente yatırım yapacak yatırımcılara her türlü imkanı sağlayacaklarının açıkladı. Canikli, OR-Gi Havaalanı konusunda Çeşitli pürüzler nedeniyle havaalanını buseneki yatırım programına alamadıklarını belirten Canikli, havaalanının fizibilite çalışmalarının tamamlandığını ve mutlaka 2010-2011 yatırım programına alınacağını söyledi. 

Yapılacak havaalanı konusunda bilgiler veren Canikli, yaklaşık 200-250 milyon liraya mal olacak OR-Gi'nin pist uzunluğunun ise 2.5 kilometre ile dünyanın en uzun pistlerinden biri olacağını söyledi.

Nurettin Canikli konuşmasında Giresun Limanı'nın işlem hacmi konusundaki sıkıntılarada değindi. Limanın işletmesini alan firmanın yıllık 100 bin dolarlık bedeli düzenli olarak ödediğini ama Giresun Limanı'nı aktif olarak kullanmadığını söyledi. Bu konuda şimdilik yapılabicek çok şeylerinin olmadığını açıklayan Canikli, firmanın limanı başka niyetlerle kullanmak istediğini ama izin vermediklerini vurguladı. Konun yargıya taşındığına dikkat çeken ''Giresun Limanı'nın, liman olarak kullanılması dışında hiç bir şeye müsade etmeyeceğiz'' dedi.

"OR-Gİ MUTLAKA YAPILACAK"

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 14 yıl önce
bende eminim yapılacağına çünkü 1.250.000- nüfusu var orgi nin. bu kadar nüfusu olupta havaalanı olmayan başka bir yer yok...büyük şehirlere olan uzaklık ta cabası... ama ne zaman yapılacak... ben iş makinalarını gülyalı da görmek istiyorum artık...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu proje gerçekleşmeyecektir...bende tüm fizibilitesi var ve biliyorum olmayacağı. Antalya gibi önemli bir yerde olsa, belki. ama Ordu ve Giresun bölgesinde bu proje hiçbir zaman gerçekleşmeyecektir. Projenin "çıplak" maliyeti 60 milyon dolar civarında ve tam teşkil maliyeti 95 milyon dolar civarında. geri dönüşümü yok. her zaman olduğu gibi yerel siyasiler halkı oy uğruna kandırmaktadır. Ordu Melet ırmağında alternatif proje hazırlandı, oralı olan yok. sebebi, çok düşük maliyetli bir proje olması ve maddi/siyasi rant imkanı vermemesi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
birileri bu havaalanı isminin birgün ingilizcede okunabileceğini ve bir rezalete ön ayak oldugunu görmüyor mu? hiç olmazsa Gİ-OR olsun bari.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
2500 m ile dünyanın en uzun pistleri arasına nasıl giriyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Or-Gi'nin hizli savunucularindan Ali Kidik bu habere cok sevinecektir!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000