18 Nisan 2009, Cumartesi 08:53:21

"OR-Gİ konusunda 'koşulamaz' tabusunu yıktık"

Ordu Valisi Ali Kaban, Giresun ve Ordu illerinin birlikte hareket etmesinin her iki vilayetinde menfaatine olduğu belirtti.

Son dönemde tekrar gündeme gelen Ordu Giresun ortak havaalanı (ORGİ) projesi ile hareketlenen karşılıklı ziyaret trafiği devam ediyor. Her iki şehrin ortak problemleri hakkında görüş alışverişinde bulunulması amacıyla Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) yönetim kurulu üyeleri Ordu Valisi Ali Kaban'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarete GTSO Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, Meclis Başkanı İbrahim Kara, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Halilbeyoğlu ve diğer yönetim kurulu üyeleri katıldı. ORGİ ile başlayan birlikteliğin ekonomik ve sosyal hayatta da devam etmesi temennisinde bulunan GTSO Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, Vali Kaban'a bu konudaki çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyetini dile getiren Ordu Valisi Ali Kaban, görevde bulundukları 11 aylık dönem içerisinde ORGİ konusunda 'koşulamaz' tabusunu yıktıklarını söyledi. Konunun tekrar gündeme gelmesinin dahi önemli bir gelişme olduğunu belirten Ordu Valisi Ali Kaban, tüm sektörlerde aynı düşünceyle her iki ilin ortak hareket etmesi gerektiğini kaydetti.

Bu konuda Giresun Valisi Mustafa Taşkesen ile tam bir uyum içerinde çalıştıkları belirten Vali Kaban,"Tüm sektörlerde ORGİ birlikteliği için çalışıyoruz. Bunda Giresun Valisinin de büyük katkısı var. Bu dönem içerisinde ortak çalışmalar sonucunda ortak projeler ve raporlar hazırladık. Bunların içerisindeki en önemli proje ORGİ oldu. Konunun gündeme gelmesi dahi çok önemli bir gelişme diye düşünüyorum. Daha önce 'ORGİ konuşulmaz, aman konuşursan yanarsın' tabusu vardı. Bu düşünce artık aşıldı" diye konuştu.

Fındık konusunda hazırlanan raporunda tüm kesimler tarafından kabul gördüğünü dile getiren Vali Kaban,"ORGİ ve fındık konusunda her iki ilde ortak hareket etmek zorunda. Bir yandan Akdeniz yolu bir yandan ORGİ için çalışıyoruz. Benim liman konusunda net bir düşüncem var. Giresun'da bir liman var. Önce orası değerlendirilmeli. Bizimde çok önemli bir Akdeniz yolumuz var. Biz birbirimizin düşmanı yada rakibi değiliz. Her konuda ortak hareket etmek iki vilayetinde menfaatinedir" şeklinde konuştu.

"OR-Gİ konusunda 'koşulamaz' tabusunu yıktık"

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000