18 Temmuz 2011, Pazartesi 08:40:43

OR-Gİ İSMİ DEĞİŞTİRİLDİ... PEKİ NEDEN?

Ordu ve Giresun'a hizmet verecek havaalanına önce şehirlerin kısaltmaları olan Or-Gi ismi düşünüldü. Ancak İngilizce'de grup seks partileri için de kullanılan 'âlem' anlamındaki 'Orgy' ile ses benzerliği nedeniyle bu fikirden vazgeçildi...
  • proje güzel şekil kötü
  • Sanıyorum geçen yıldı. Bu siteden bu kelimenin ingilizce anlamının müstehcen olduğunu, dünyada alay konusu olacağını yazmıştım. Bir başka yazar da şiddetle karşı çıkıp beni birçoık şeyle itham etmişti. Sonunda doğruyu buldular.
  • orguay olsun bence. or ordu g garadeniz:) u universal ay ay yıldız.. olsun desek de olacak olmasın desek de.iyi bişey olsun da ordu daha da güzel olsun bari
  • 2014 e kadar kim öle kim kala!!!
  • Giorgi olunca hem İngilizlerin George ismini de çağırıştırıyor. Batman'ımız var yabancıların gülüp, eğlendiği, Giorgi neden olmasın...
  • İki lafınızdan biri o kadar paraya yazık değil mi ya da o paraya x yapılır olmasın artık. Fizibilitesi, projesi bitmiş, ihale aşaması geçilmiş, temel atılma aşamasına gelinmiş, hala aynı şeyi söylüyorsunuz. Neden? Samsun ve Trabzon'daki kendi havaalanlarınızın trafiği düşeceği için bütün bu gürültü. Yoksa bu havaalanının yapımına karşı çıkan hiç kimsenin harcanacak parayı umursadığını sanmıyorum. Birçoğu para bahanesini öne sürerek kendi havaalanlarının önemini koruma derdinde. Bu havaalanına harcanan paraya çok üzülüyorsanız, doğudaki hemen hemen her ile yapılan havaalanlarına harcanan para ile ilgili de konuşmalıydınız.
  • Tamamıyle gereksiz bir havalimanı hadi yapıyosunuz,neden denize dolgu yaparak yapılıyor.Neden bu kadar maliyetli çok mu zengin ülkeyizOsaka havalimanı yapıldı tamam ama Japonya çok zengin deflasyon olduğu için adamlar fazla para bile harcıyorlar deflasyonu yenmek için.Trabzon yolcularını yuzde 40'ı da Rize ve Artvin yolcusu ben de o zaman Rize-Artvin arasına havaalanı istiyorum hem de Ardeşen ilçesinde dümdüz arazi var deniz de dolmayacak daha ucuz maliyetli olacak.
  • Bunu gereksiz bulan gereksizler, Samsun dan orduya, yada ordudan samsuna havaş servisi ile gitmemişler, 9 daki uçak için saat 5 de yola çıkıp yada akşam 9 da alana inip 12.30 da orduya varmadıkları için gereksiz gereksiz konuşuyorlar yakınmış diye,, evet uzaktan haritaya bakınca yakın gibi duruyor. Hatta uçağın içindeki navigasyon haritasında uçağın ucu orduda duruyor size onunu için yakın geliyor herhalde...
  • Orud ve Giresun'a havaalanı yapılmalıdır. Bir Trabzon'lu olarak bu alanın yapılmasını destekliyorum. yaklasık iki milyon kişinin yararlanabileceği bir hava alanı olacağı gibi Trabzon'nun yükünü de azaltacak. Ayrıca bu kentlerin yolcularını, uçuş önce ve sonrası uzun karayolu gidiş gelişlerinden kurtaracak. Rahat uçak yolculukları onların da hakkıdır.
  • samasun ile ordu yakın,girseun ile trabzon yakın, neden giresun ve ordu arasında yapılıyor? Samsunda havalimanı var mı? Var. Trabzonda var mı? var. E siz neden istemiyorsunuz? çünkü ordu ve giresuna havalanına giden yolcular artık or-gi'den gideceği için öyle değil mi? Bu da tarifeli hat sayısı 2 ise,1' düşecek demektir. Sizin keyfiniz için kimse, ordu ve giresunun ihtiyacı olan bir havalanından vazgeçmez!
Karadeniz Bölgesi'nde Ordu ve Giresun'a hizmet edecek havaalanının ismi 17 yıl sonra değiştirildi.

Ordu ve Giresun'un ilk 2 harflerini alarak havaalanın adını Or-Gi yapan Ulaştırma Bakanlığı, İngilizce'de şarkılı, içkili seks partisi anlamına gelen Orgy sözcüğünü çağrıştıracağı için değiştirdi. Havaalanın yeni adı Ordu-Giresun oldu. 1990'larda "Her ile bir havaalanı" sloganıyla başlayan havaalanı kampanyasına Ordu ve Giresun'dan gelen talepler proje hazırlanmasına neden oldu. Trabzon'da olduğu gibi denizin doldurulmasıyla yapılacak havaalanı Ordu ve Giresun arasına yapılacak ve iki şehre de hizmet edecekti. Ancak ismi konusunda Ordulular Ordu, Giresunlular Giresun ismini isteyince tartışma başladı. Ulaştırma Bakanlığı da, her iki talebi karşılayacak ortak bir isim olarak Ordu'nun ilk 2 harfi Or ile Giresun'un ilk 2 harfi Gi'yi birleştirerek, Or-Gi Havaalanı adını verdi. Böylece tartışmalar da son buldu. 
 
2014'TE HİZMETE GİRECEK 
Yıllardır rafta bekleyen Or-Gi Havaalanı Projesi'nin hayata geçirilmesi için düğmeye basıldı. Yapılan ihaleyi Cengiz-IC İçtaş ortak girişim grubu kazandı. Ordu'ya 19, Giresun'a 25 kilometre mesafedeki Gülyalı bölgesine yapılacak havaalanı, 2014'te hizmete girecek. Tartışmalar nedeniyle adı Or-Gi yapılan havaalanının ismi ihale öncesi Ordu-Giresun Havaalanı olarak değiştirildi. Bu değişikliğin arkasında ise çok ilginç bir tesadüfün yattığı ortaya çıktı. Ulaştırma Bakanlığı, havaalanı isminin uluslararası kaynaklarda yer alacağını belirterek, bu nedenle yanlış anlaşılmasından çekindi. Or-Gi, İngilizce Orgy veya Orgia ile aynı şekilde telaffuz edildiğinden yanlış anlaşılacağı düşünüldü. Orgy veya Orgia, eski Yunanda tanrıların içkili, şarkılı eğlence ve grup seks âlemlerine verilen isimdi. Daha sonraki yıllarda şarkılı, içkili, çılgın seks partileri de orgy olarak isimlendirildi. Or-Gi'nin seks partisi anlamına gelebileceğini düşünen Ulaştırma Bakanlığı, havaalanının ismini Ordu-Giresun Havaalanı olarak değiştirdi. Havaalanlarına verilen yerel isimler uluslararası alanda sorunlara neden oluyor. Türkiye'deki Batman Havaalanı daha önce İngiliz gazeteleri tarafından yarasa adam Batman'in adı olarak yer almış, "Batman'in ismini havaalanına verdiler" şeklinde haber yapılmıştı.
 
Deniz doldurulacak
150 milyon liralık altyapı yatırımı yapılacak havaalanının tamamı denizin doldurulmasıyla inşa edilecek. Havaalanı için 1 milyon 770 bin metrekare deniz doldurulacak. Yılda 2 milyon yolcuya hizmet edecek şekilde 16 bin metrekarelik terminal binası yapılacak havaalanının pist uzunluğu 3 bin metre, genişliği ise 45 metre olacak.

Sabah
OR-Gİ İSMİ DEĞİŞTİRİLDİ... PEKİ NEDEN?

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Misafir ~ 13 yıl önce
proje güzel şekil kötü

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sanıyorum geçen yıldı. Bu siteden bu kelimenin ingilizce anlamının müstehcen olduğunu, dünyada alay konusu olacağını yazmıştım. Bir başka yazar da şiddetle karşı çıkıp beni birçoık şeyle itham etmişti. Sonunda doğruyu buldular.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
orguay olsun bence. or ordu g garadeniz:) u universal ay ay yıldız.. olsun desek de olacak olmasın desek de.iyi bişey olsun da ordu daha da güzel olsun bari

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
2014 e kadar kim öle kim kala!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Giorgi olunca hem İngilizlerin George ismini de çağırıştırıyor. Batman'ımız var yabancıların gülüp, eğlendiği, Giorgi neden olmasın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
İki lafınızdan biri o kadar paraya yazık değil mi ya da o paraya x yapılır olmasın artık. Fizibilitesi, projesi bitmiş, ihale aşaması geçilmiş, temel atılma aşamasına gelinmiş, hala aynı şeyi söylüyorsunuz. Neden? Samsun ve Trabzon'daki kendi havaalanlarınızın trafiği düşeceği için bütün bu gürültü. Yoksa bu havaalanının yapımına karşı çıkan hiç kimsenin harcanacak parayı umursadığını sanmıyorum. Birçoğu para bahanesini öne sürerek kendi havaalanlarının önemini koruma derdinde. Bu havaalanına harcanan paraya çok üzülüyorsanız, doğudaki hemen hemen her ile yapılan havaalanlarına harcanan para ile ilgili de konuşmalıydınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Tamamıyle gereksiz bir havalimanı hadi yapıyosunuz,neden denize dolgu yaparak yapılıyor.Neden bu kadar maliyetli çok mu zengin ülkeyizOsaka havalimanı yapıldı tamam ama Japonya çok zengin deflasyon olduğu için adamlar fazla para bile harcıyorlar deflasyonu yenmek için.Trabzon yolcularını yuzde 40'ı da Rize ve Artvin yolcusu ben de o zaman Rize-Artvin arasına havaalanı istiyorum hem de Ardeşen ilçesinde dümdüz arazi var deniz de dolmayacak daha ucuz maliyetli olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bunu gereksiz bulan gereksizler, Samsun dan orduya, yada ordudan samsuna havaş servisi ile gitmemişler, 9 daki uçak için saat 5 de yola çıkıp yada akşam 9 da alana inip 12.30 da orduya varmadıkları için gereksiz gereksiz konuşuyorlar yakınmış diye,, evet uzaktan haritaya bakınca yakın gibi duruyor. Hatta uçağın içindeki navigasyon haritasında uçağın ucu orduda duruyor size onunu için yakın geliyor herhalde...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Orud ve Giresun'a havaalanı yapılmalıdır. Bir Trabzon'lu olarak bu alanın yapılmasını destekliyorum. yaklasık iki milyon kişinin yararlanabileceği bir hava alanı olacağı gibi Trabzon'nun yükünü de azaltacak. Ayrıca bu kentlerin yolcularını, uçuş önce ve sonrası uzun karayolu gidiş gelişlerinden kurtaracak. Rahat uçak yolculukları onların da hakkıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
samasun ile ordu yakın,girseun ile trabzon yakın, neden giresun ve ordu arasında yapılıyor? Samsunda havalimanı var mı? Var. Trabzonda var mı? var. E siz neden istemiyorsunuz? çünkü ordu ve giresuna havalanına giden yolcular artık or-gi'den gideceği için öyle değil mi? Bu da tarifeli hat sayısı 2 ise,1' düşecek demektir. Sizin keyfiniz için kimse, ordu ve giresunun ihtiyacı olan bir havalanından vazgeçmez!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000