26 Mart 2008, Çarşamba 10:32:11

OR-Gİ Havaalanı tekrar gündemde

Deniz üstüne inşa edilmesi planlanan Ordu Giresun (OR-Gİ) Havaalanı projesi, hükümetin ilgisini bekliyor.

Deniz üstüne inşa edilmesi planlanan Ordu Giresun (OR-Gİ) Havaalanı projesi hükümetin ilgisini bekliyor. Maliyetinin yüksekliği nedeniyle devletin yatırım planı içinden çıkartılan OR-Gİ Havaalanı’nın temeli 11 yıl önce vatandaşlardan toplanan paralarla atılmıştı. 2001 ekonomik krizi sonrası yatırım maliyetinin yüksekliği gerekçe gösterilerek rafa kaldırılan OR-Gİ Havaalanı yörenin kalkınması ve gelişmesi için büyük önem taşıyor.

1997 yılında dönemin Ordu Valisi Mustafa Malay ve Giresun Valisi Erhan Tanju'nun önderliğinde kurulan OR-Gİ Vakfı'nca her iki ilden havaalanı için 600 bin dolar gibi büyük miktarda bağış toplanmıştı. Halktan toplanan bağışlarla temeli atılan ve mendireğinin büyük kısmı tamamlanan havaalanı projesi rantabl olmadığı gerekçesi ile 2001 yılında devletin yatırım planından çıkarılmıştı. Hükümet nezdinde fırsat buldukça konuyu gündeme getiren Ordu ve Giresunlular Ulaştırma Bakanı Blnali Yıldırım'ın konuyla ilgili açık kapı bırakan açıklamalarıyla tekrar ümitlendiler.

Bakan Yıldırım, OR-Gİ havaalanı için projeyi tekrar gündemlerine aldıklarının altını çizerek, ‘Etüt çalışmalarını sürdürüyoruz. Giresunlulardan ve Ordululardan hiçbir şeyi esirgemeyiz. Ama unutmayalım ki elimizdeki imkanlar, ihtiyaçları sınırlayan en büyük husustur. OR-Gİ Havaalanı bugün-yarın hemen yapılacak bir olay değildir. Ova olsa hemen yapılır ama denize yapılacak olması sebebiyle maliyeti hayli yüksek. Konuyu enine boyuna değerlendirerek hazırlık çalışmalarını yapıyoruz Bu çalışmaları tamamladıktan sonra projeyi hazırlayacağız. OR Gİ orta vadede gündemimizdedir. Şartlar eskisi kadar kötü değil ancak tarih veremeyiz. Yakın vadeye kadar Ordulular Samsun Çarşamba Havaalanını, Giresunlular Trabzon Havaalanını kullansınlar. Biraz sabırlı olun’ dedi. Karayolu çilesinin sona ermesini isteyen Ordulular ve Giresunlular, hava ulaşımı hizmetinin her iki ile kazandıracağı avantajlar nedeniyle ümitli bekleyişlerini sürdürüyorlar.

OR-Gİ Havaalanı tekrar gündemde

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000