28 Haziran 2008, Cumartesi 16:06:58

OR-Gİ havaalanı için yeni gündem!

Ordu ve Giresun'a hitap edecek ve ORGİ Havaalanı olarak tabir edilen iki şehrin ortak havaalanı için Melet Irmağı havzası gündeme geldi.
  • Uluslararasi cok önemli bir bicimde Findik üreten Ordumuz icin,bir Kargo Havaalani da hic de fena olmaz,yani Pist en az 3000 Metre olmalidir bence.

Ordu ve Giresun'a hitap edecek ve ORGİ Havaalanı olarak tabir edilen iki şehrin ortak havaalanı için Melet Irmağı havzası gündeme geldi. Havzada bin 300 metre alan bulunduğu, geriye kalan 700 metrelik alanın da denize dolgu şeklinde yapılması ile 2 bin metrelik pis alanı elde edilebileceği, bunun daha önceden tamamen denize dolduğu şeklinde planlanan havaalanından 10 kat daha ucuz olduğu ifade edildi. 
Yıllardır gündemde olan hatta yapılması için halktan kampanyalar ile para toplanan Ordu ve Giresun'a hitap edecek ve adına kısaca ORGİ denilen havaalanı için umutları yeniden ayağa kaldıran bir gelişme yaşandı. Buna göre havaalanı daha önce denize dolgu olarak planlandığı, hatta mendireğin de yapıldığı Gülyalı'da değil Melet Irmağı havzasında yapılacak. Buna göre halen çöp alanı olarak kullanılan alan, çöplerin temizlenmesinden sonra iç kesime doğru bin 300 metre kadar pist olabilecek düz alan elde edilecek, geriye kalan 700 metre de ırmak ağzından itibaren denizin doldurulması ile sağlanacak. Alana 100 kişilik uçaklar inebilecek.

İstanbul'dan gelen aslen Ordulu bir firmanın yaptığı çalışmaya göre tamamen denize dolgu havaalanı 100 milyon Dolara mal olacakken ırmak havzasının denize uzatılması ile yapılacak havaalanı 10 milyon Dolara yapılabilecek. Havaalanı yapım tarihinin başlamasından 2 yıl içinde bitirilebilecek. Ordu Valisi Ali Kaban ile görüşen firma yetkilileri, VAli Kaban'ın isteği üzerine çalışmalarını genişleterek sunacak.

VAli Kaban da hava alanı ve limanın çok önemli olduğunu belirterek, "Yatırımcı ile konuşuyoruz şehrimize davet ediyoruz, bize hemen hava alanı var mı liman var mı diye soruyor. Yok deyince de tabi aramızda bu soğuma başlıyor. Girişimci havaalanı arıyor, liman arıyor. Ben ilk başlarda havaalanı için biraz umutsuzdum. Tabi tamamen denize dolgu havaalanı maliyetleri çok yukarı çekiyor. Ama bu gelişme işin doğrusu beni de umutlandırdı. Bakanlık da konuya sıcak yaklaşıyor." dedi.

 

OR-Gİ havaalanı için yeni gündem!

Yorumlar

Turkishpilot ~ 16 yıl önce
Uluslararasi cok önemli bir bicimde Findik üreten Ordumuz icin,bir Kargo Havaalani da hic de fena olmaz,yani Pist en az 3000 Metre olmalidir bence.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000