23 Mart 2010, Salı 07:41:39

OR-Gİ BELİRSİZLİĞİNİ KORUYOR...

Ak Parti Ordu Milletvekili Enver Yılmaz’ın Trabzon Havaalanı ek pist projesinin iptal olduğu ve bunun yerine OR-Gİ Havaalanı’nın yapılacağı yönündeki açıklamaları Trabzon’u ayağa kaldırdı.
  • Doğrudur. Rize'nin nüfusu Ordu ve Giresun'a göre çok az. Ama yolcu potansiyeli her iki ilin toplamından daha fazladır. eğer böyle olmasaydı Havaş Rize'ye günde ortalama 10 sefer düzenlerken, Ordu ve Giresun'a da en az 15 sefer düzenlerdi. Ama Havaş'ın Ordu ve Giresun'a seferi yok. Ben hava alanına karşı değilim. Ama yapılması planlanan hava alanına ancak ATR 72 tipi uçaklar inebilir. Ayrıca denize dikey yapılacak bir alan nasıl dalga ve sert rüzgarlardan kurtulacak? ve nasıl uçaklar inip kalkabilecek. zannımca günde en fazla 2 uçak iniş yapar böyle bir meydana. Yani rantabıl değil.
  • Trabzon Havalimanı zaten ihtiyacı karşılamıyor. Buna bir diyeceğim yok. Bölgeye bir hava meydanı şart, ama Trabzon Havalimanı neden büyütülmüyor anlayabilmiş değilim. Bu arada Orduluların Trabzon havalimanını kullandığını hiç sanmıyorum. Gerçek olan şu ki Trabzon havalimanının her yıl artan trafiğiyle bu yükü mevcut fiziki durumda kaldırması çok zor. Mutlaka mevcut pistin uzatılması apron kapasitesinin büyütülmesi ve 2. pist şart
  • Bu havaalanını başka bir isimle ansak daha iyi olmaz mı?
  • ORGİ nin nüfusu trabzon ile rizenin toplam nüfusundan daha fazla... trabzon havaalanı türkiyede 8 inci... gerisi giresun ve ordu milletvekillerine kalmış......
  • Be-200 tam 72 kişi taşıyor. 2300 metrelik 2.5m derinliğinde deniz derinliği yeter de artar bile. 130cm yüksekliğindeki dalgalı denize de inip kalkabiliyor. Tam Karadenize göre...
  • 2009 verilerine göre:T toplam ticari uçak trafiği 11906. Toplam yolcu sayısı da 1 596 905. Bu verileri internette DHMİ sayfasından edinebilirsiniz. Yolcu trafiği açısından Türkiye'nin sekizinci büyük hava alanı. Trabzon'a yeni pistin yapılması gerekir.
  • trabzon hava alanına acaba günde kaç uçak inip kalkıyor? tek pist gerçekten yeterli olmuyor mu?
  • arkadaşım dediğin doğru da deniz uçağı da kaç kişi taşır ama
  • Tüm Karadeniz, tüm Ege, tüm Akdeniz senin pistin. Her kıyı kentine istediğin zaman in kalk. Ama nerede o anlayış? Çözüm deniz uçağında. Ne diye bir sürü masraf yapıyorsun, karaya pist yapacağım diye?

AK Parti Ordu Milletvekili Enver Yılmaz, Trabzon Havaalanı ek pist projesinin iptal olduğunu açıklayıp OR-Gİ müjdesi verdi. Trabzon Milletvekili Asım Aykan, “Böyle bir şey yok. Enver Bey de söylememiş” derken, CHP Trabzon milletvekili Akif Hamzaçebi, “İhalenin hala yapılmamış olması düşündürücü. Ortada bir belirsizlik var. Yakından takip edeceğiz” dedi.


Ordu ile Giresun illerinin ortak kullanımı için denize dolgu yapılarak inşa edilmesi planlanan ve temeli 1997 yılında atıldıktan sonra o günden bu yana gündemden düşmeyen OR-Gİ Havaalanı ile ilgili yeni gelişme bölgede heyecan uyandırdı. Buna göre, Trabzon Havaalanı'na yapılacak ek pist iptal edilirken, OR-Gİ Havaalanı'nın yapılması kararlaştırıldı.


Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Ordu Milletvekili Enver Yılmaz, Ordu Devlet Hastanesi'ni ziyareti sırasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, OR-Gİ Havaalanı ile ilgili yeni bir süreç başladığını ve kısa zamanda sonuca ulaşacağını belirtti.

Daha önce bölgedeki bir başka ilin havaalanında yapılması planlanan ek pist inşaatından vazgeçildiğini kaydeden Yılmaz, "Karadeniz Bölgesi'ne bundan sonra yapılacak ilk havaalanı OR-Gİ Havaalanı'dır. Bu süreç Ulaştırma Bakanlığımız tarafından nihai aşamaya getirilmek üzeredir. Bir ilimizdeki yapılacak ek yatırım ile ilgili süreç hükümetimiz tarafından durdurulmuştur. Bu aşamadan sonra Ordu ve Giresun illerinin ihtiyacı olduğunu her ortamda söylediğimiz OR-Gİ Havaalanı devletimizin ve hükümetimizin Karadeniz'de planladığı tek havalimanıdır" dedi.
Gülyalı ilçesinde yapılacak olan havaalanını ile ilgili olarak Devlet Planlama Teşkilatı'nın (DPT) fizibilite raporu hazırlattığını kaydeden Yılmaz, "Bu fizibilite yapılacak yatırım ile ilgili son hazırlıktır. Bir yatırımın yapılması için programa alınması önemli değildir. Yüksek Planlama Kurulu'nun (YPK) alacağı karar havaalanının yapılmasına vesile olacaktır. Şu anda DLH'nin hazırladığı ek fizibilite raporu bekleniyor. OR-Gİ son aşamaya gelmiştir" diye konuştu.

AYKAN: “BÖYLE BİR ŞEY YOK, ENVER BEY DE SÖYLEMEMİŞ”
Konuyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan AK Parti Trabzon Milletvekili Asım Aykan, “Böyle bir şey yok. Trabzon Havaalanı 2 Pis Projesi yatırım programındadır. Henüz ihalesi yapılmamıştır. OR-Gİ Havaalanı ile Trabzon Havaalanı 2. Pist Projesi birbiriyle alakalı bir şey değildir. OR-Gİ Havaalanı’nın yapılması bizi memnun eder. Ama söylediğim gibi bunlar birbirinden ayrı projeler” biçiminde konuştu.

Aykan, konuyla ilgili olarak AK Parti Ordu Milletvekili Enver Yılmaz la da konuştuğunu belirterek, “Enver Bey’le görüştüm. Böyle bir şey söylemediğini ifade etti. Ben de söylediğine inanmıyorum” dedi.

HAMZAÇEBİ: “İHALE HALA YAPILMAMIŞ, ORTADA BİR BELİRSİZLİK VAR“
CHP Trabzon Milletvekili M.Akif Hamzaçebi, konuyla ilgili olarak DLH Genel Müdürlüğü’nden daire başkanı ile görüştüğünü belirterek, “DLH böyle bir şey yok diyor ama yatırım programına alınan etüt proje işinin ihalesi de henüz yapılmış değil. Ama OR-Gİ Havaalanı’nda ciddi gelişmeler var. Pis ile ilgili zemin etütleri yapılmış ve bitmiş. Üst yapı işleri için de zemin etütleri devam ediyor ve bitme noktasına geldi. Ancak buna karşın Trabzon Havaalanı ikinci pisti için bir belirsizlik var. Gelişmeler bunu gösteriyor. Bu yıl ki bütçeye 1 milyon 870 bin TL kondu. Proje işi 2009 başlangıç, 2011 bitiş gösteriyor. Ancak 2009’da hiç harcaması yok. Bu yılın da neredeyse ortasına gelinmiş ama yatırım programına alınan projenin ihalesi hala yapılmamış. Bugün yapılsa bile bu yılsonunu bulur. Konuyu bizzat takip edeceğim. Sayın Ulaştırma Bakanı Trabzon’un fahri hemşerisidir. Umarım bunu unutmamıştır” dedi.

PROJE İHALESİNİN YAPILMAYIŞI YILMAZ’I DOĞRULUYOR
Trabzon Havaalanı 2. Pist Projesi, bilindiği gibi Ulaştırma Bakanlığı DLH Genel Müdürlüğü 2010 Yılı Yatırım Programı’na alınmıştı. Yatırım programında 2009E030090 Proje No’su ve Trabzon Havaalanı Yeni Paralel Pist Projeleri ve Batimetrik Harita, Zemin Etüt (DOKAP) Projesi için etüt-proje karakteristiği başlangıç tarihi 2009, bitiş tarihi ise 2011 gözüküyor. Toplam tutarı 2 milyon 800 bin TL olan proje için 2010 yılı bütçesine 1 milyon 870 bin TL konmuştu.Ancak ihalenin hala yapılmayışı kafalarda soru işareti bırakırken, bu durum Ordu Milletvekili Enver Yılmaz’ı doğrular bir gelişme olarak yorumlandı.

OR-Gİ BELİRSİZLİĞİNİ KORUYOR...

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 14 yıl önce
Doğrudur. Rize'nin nüfusu Ordu ve Giresun'a göre çok az. Ama yolcu potansiyeli her iki ilin toplamından daha fazladır. eğer böyle olmasaydı Havaş Rize'ye günde ortalama 10 sefer düzenlerken, Ordu ve Giresun'a da en az 15 sefer düzenlerdi. Ama Havaş'ın Ordu ve Giresun'a seferi yok. Ben hava alanına karşı değilim. Ama yapılması planlanan hava alanına ancak ATR 72 tipi uçaklar inebilir. Ayrıca denize dikey yapılacak bir alan nasıl dalga ve sert rüzgarlardan kurtulacak? ve nasıl uçaklar inip kalkabilecek. zannımca günde en fazla 2 uçak iniş yapar böyle bir meydana. Yani rantabıl değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Trabzon Havalimanı zaten ihtiyacı karşılamıyor. Buna bir diyeceğim yok. Bölgeye bir hava meydanı şart, ama Trabzon Havalimanı neden büyütülmüyor anlayabilmiş değilim. Bu arada Orduluların Trabzon havalimanını kullandığını hiç sanmıyorum. Gerçek olan şu ki Trabzon havalimanının her yıl artan trafiğiyle bu yükü mevcut fiziki durumda kaldırması çok zor. Mutlaka mevcut pistin uzatılması apron kapasitesinin büyütülmesi ve 2. pist şart

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu havaalanını başka bir isimle ansak daha iyi olmaz mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ORGİ nin nüfusu trabzon ile rizenin toplam nüfusundan daha fazla... trabzon havaalanı türkiyede 8 inci... gerisi giresun ve ordu milletvekillerine kalmış......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Be-200 tam 72 kişi taşıyor. 2300 metrelik 2.5m derinliğinde deniz derinliği yeter de artar bile. 130cm yüksekliğindeki dalgalı denize de inip kalkabiliyor. Tam Karadenize göre...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
2009 verilerine göre:T toplam ticari uçak trafiği 11906. Toplam yolcu sayısı da 1 596 905. Bu verileri internette DHMİ sayfasından edinebilirsiniz. Yolcu trafiği açısından Türkiye'nin sekizinci büyük hava alanı. Trabzon'a yeni pistin yapılması gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
trabzon hava alanına acaba günde kaç uçak inip kalkıyor? tek pist gerçekten yeterli olmuyor mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
arkadaşım dediğin doğru da deniz uçağı da kaç kişi taşır ama

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Tüm Karadeniz, tüm Ege, tüm Akdeniz senin pistin. Her kıyı kentine istediğin zaman in kalk. Ama nerede o anlayış? Çözüm deniz uçağında. Ne diye bir sürü masraf yapıyorsun, karaya pist yapacağım diye?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000