19 Aralık 2013, Perşembe 14:04:24

ORDU-GİRESUN'DA SON DURUM...

Türkiye’nin prestij projelerinden olan, deniz doldurularak yapılan Avrupa’da birinci, dünyada ise üçüncü havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı inşaatında çalışmalar devam ediyor.
  • Projede pist 3000x45 metre. Hadi malzemeden çalındı diyelimde 650 metrede çalınmazki? Yaptılarsada helal olsun tarihe geçerler.
  • AĞUSTOS TAN BU YANA tam 4 ay geçmiş resim yeni diyorsun.gülyalı Kaymakamlığı'nın web sayfasında projeye bakabilirsiniz? pist genişliği yanlardaki emniyet payı ile birlikte 60 metre ama pist olarak kullanılacak genişlik 45 metre . Keşke 60 metre olsaydı.
  • Resim tarihi 8 Agustos 2013. Pist 2350 metrede kesilmiş ve daha fazla uzayamaz çünkü koruyucu mendirek bile en fazla 3000 m. Pistin eni de 45 değil 60 metre.
  • Dünyada 3. Müşteri. Güldürmeyin adamı :) gidin Kansai airporta bir bakın, hiç benziyor mu buna :)
  • Böyle bir meydana yapılan APRON çok küçük. TRABZON meydanı pist uzatılması nedeniyle kapatıldığında burası yetmeyecek. Şimdiden söylemesi.merak etmeyin pist 3000x45 metre google earth her gün resim yayınlamıyor ama burası her gün metre metre büyüyor.
  • 3000 m demiş hatta.
  • "Asfaltta da 2 bin 900’üncü metreye kadar son kattan önceki çalışmalarımız devam ediyor." diyor da ben Google Earth'den ölçtüm, pist en fazla 2360 metre çıkıyor. Ne kadar sündürürsen sündür, 2900 olmasına imkan yok. Hakedişler 2900 metre üzerinden galiba...
  • emeği gecen herkese sonsuz teşekkürler,

Türkiye’nin prestij projelerinden olan, deniz doldurularak yapılan Avrupa’da birinci, dünyada ise üçüncü havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı inşaatında çalışmalar devam ediyor.

Ordu'nun Gülyalı ilçesine yapılan, Ordu ve Giresun illerinin ortak kullanacağı Ordu-Giresun Havalimanı'nın alt yapısı yüzde 80 civarında tamamlandı. Havalimanından yolcu taşımacılığına 2014 yılının ilk yarısında başlaması hedeflenirken, geçen günlerde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından üst yapı ihalesi de yapıldı.

“32 MİLYON TON TAŞ KULLANILMASI HEDEFLENİYOR”

Havalimanındaki çalışmalar hakkında bilgi veren Proje Müdürü Ömer Işık, gelecek hafta 3 bin metrelik pistin asfalt çalışmasının sona ereceği söyledi. “Projemizde toplam 32 Milyon ton taş kullanılması hedefleniyor. Bugüne kadar yaklaşık 21 Milyon ton malzeme çekilmiş durumdadır” diyen Müdür Işık, “Ordu-Giresun Havalimanı inşaatının 21 Temmuz 2011 tarihinde temeli atıldı. 21 Temmuz tarihinden itibaren taş ocağı faaliyetlerinin hızlandırılması açısından taş ocaklarının arazilerinin satın alınması işlemi başlamıştı. Bu işlemler tamamlandıktan sonra ilk taşı 21 Ocak 2012 tarihinde sahaya getirmeye başladık. O günden bu güne kadar geçen zamanda 4,5 kilometre uzunluğundaki mendireğimizin 4 bin 150 metresi tamamlandı. Şuan itibariyle mendirekte proje kotu olan artı 7,5 metre kotuna ulaşma çalışmaları devam etmektedir. Yaklaşık olarak o çalışma 2,5 ay sürecektir. Mart ayının başında koruyucu mendireğin tamamen bitirilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

“ASFALT ÇALIŞMASI ŞUBATTA TAMAM”

Havalimanı pistinin tamamen şubat ayı ortasında tamamlanacağını belirten Işık, “Şu anda pist çalışmalarımızda dolgu işlemi bitti. Asfalt çalışmalarımız devam ediyor. Asfaltta da 2 bin 900’üncü metreye kadar son kattan önceki çalışmalarımız devam ediyor. Son 100 metrenin çalışması da önümüzdeki hafta içerisinde bitecek. Ayrıca piste birikecek olan suları dışarı tahliye edecek bacaların çalışmaları, elektrik alt yapısı çalışmaları devam ediyor. Ordu tarafındaki batı yaklaşımdaki elektrik alt yapı çalışmaları 15 gün içerisinde tamamlanacak ve gerekli olan elektrik direkleri dikilecek. Aprondaki kaplama beton çalışmaları tamamlandı. Pistin tamamen asfalt çalışması Şubat ayının ortasında tamamlanmasını hedefliyoruz dedi.

Üst yapının başlaması için gerekli alt yapı çalışmalarının tamamlandığını kaydeden yüklenici firma Proje Müdürü Işık, “Üst yapı için terminal binası ve diğer binalar için bakanlık tarafından ihalesi yeni yapıldı. Onların imalata başlayacağı sahayı biz şuan hazırlamış durumdayız. İhaleyi alacak olan firma gelip sahada gerekli çalışmaları rahatlıkla başlayabilir” ifadelerini kullandı.



ORDU-GİRESUN'DA SON DURUM...

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Helal ~ 10 yıl önce
Projede pist 3000x45 metre. Hadi malzemeden çalındı diyelimde 650 metrede çalınmazki? Yaptılarsada helal olsun tarihe geçerler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yenimi? ~ 10 yıl önce
AĞUSTOS TAN BU YANA tam 4 ay geçmiş resim yeni diyorsun.gülyalı Kaymakamlığı'nın web sayfasında projeye bakabilirsiniz? pist genişliği yanlardaki emniyet payı ile birlikte 60 metre ama pist olarak kullanılacak genişlik 45 metre . Keşke 60 metre olsaydı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tüm okuyucular ~ 10 yıl önce
Halep ordaysa arşın burada. Tüm okuyucular ve Editör: Gülyalı kaymakamlığı sitesine ve Google Earth'e hepimiz bakalım. Pist boyu ikisinde de aynı. (pist boyu mendireğin hizasını geçmiyor) Yani: pist en fazla 2350 metre olabilir. Bu 3000 rakamının kıymeti harbiyesi nedir anlayamadım :)
Resım yeni ~ 10 yıl önce
Resim tarihi 8 Agustos 2013. Pist 2350 metrede kesilmiş ve daha fazla uzayamaz çünkü koruyucu mendirek bile en fazla 3000 m. Pistin eni de 45 değil 60 metre.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yokosho ~ 10 yıl önce
Dünyada 3. Müşteri. Güldürmeyin adamı :) gidin Kansai airporta bir bakın, hiç benziyor mu buna :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Apron ~ 10 yıl önce
Böyle bir meydana yapılan APRON çok küçük. TRABZON meydanı pist uzatılması nedeniyle kapatıldığında burası yetmeyecek. Şimdiden söylemesi.merak etmeyin pist 3000x45 metre google earth her gün resim yayınlamıyor ama burası her gün metre metre büyüyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vatandas ~ 10 yıl önce
alllah devletımıze zevl vermesın bu guzel meydanlar gellıssın ve ulkemızde havacılık bır donum noktasına gelmesını gonulden ısteyen ınsanlarız.
3000 ? ~ 10 yıl önce
3000 m demiş hatta.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
2900 metre mi ? ~ 10 yıl önce
"Asfaltta da 2 bin 900’üncü metreye kadar son kattan önceki çalışmalarımız devam ediyor." diyor da ben Google Earth'den ölçtüm, pist en fazla 2360 metre çıkıyor. Ne kadar sündürürsen sündür, 2900 olmasına imkan yok. Hakedişler 2900 metre üzerinden galiba...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
karadenizli ~ 10 yıl önce
emeği gecen herkese sonsuz teşekkürler,

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000