12 Ocak 2017, Perşembe 09:35:44

Ordu-Giresun'da sevindiren gelişme

Ordu-Giresun Havalimanı, 2017’de, A sınıfı seyahat acentelerine verilen uçak başı 6 bin dolarlık yakıt desteği kapsamına alındı.
  • Trabzon Havalimanı 2016 sonunda Türkiye'de 9. Sıradan 7'ye yükseldi hem de OGH açılmasına rağmen. ama birileri hala Trabzon'a sataşıyor. böyle bir kıskançlık ve çekememezlik örneği dünyada yok :))
  • Fındık kafalı seni, hadi işine.
  • Rize havalimanı inşaatını da Cengiz İnşaat-Aga Enerji ortaklığı 1.078.434.462,28-TL'ye aldı.
  • Bu kadar yıldır, Samsun ve Trabzonluların oyununa gelerek (Bilmem yakınında 2 havalimanı varmış, yolcusu olmaz fındık kurutulurmuş, havalimanı yapılacak yer yokmuş vb) havalimanı yapılmaması suretiyle Ordu-Giresun'un gelişememesinde payı olanlar utansın. Bugün Trabzon'da önemsenecek boyutta bir sanayi, bir üretim tesisi yok neredeyse, ama KTÜ ve turizm sayesinde Ordu ve Giresun'a göre daha avantajlı oldu. Bunu da havalimanı olmasına borçluydu. Şimdi bu nimetler yavaş yavaş Ordu ve Giresun'a da sunulmaya başladı, hem de tüm ali cengiz oyunlarına rağmen. Örneğin bu teşvik önce Trabzon'a verildi, yani yine OGU'ya göre avantaj elde etme operasyonu yapıldı ama Ordu-Giresunlu uyanınca oyun bozuldu. Gerçi Trabzonlunun hakkını da teslim etmek lazım, memleketleri için ne faydalı olabilir araştırıyor ve tuttuklarını koparıyorlar.
  • Hangi turist gelecekmiş ordu ya giresun a ya. Guldurmeyin milleti. Turist istanbul a geldi ordu geri kaldı. Zaten bütün turistler orduyu görmek için akın ediyor ve sırada bekliyor. Talep çok olduğu için kura cekiyorlarmis.

Ordu-Giresun Havalimanı, 2017’de, A sınıfı seyahat acentelerine verilen uçak başı 6 bin dolarlık yakıt desteği kapsamına alındı.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un Maliye Bakanı Naci Ağbal ile yaptığı görüşmelerin sonucunda oluşturulan teşvik, Bakanlar Kurulu’nda alınan kararın ardından Resmi Gazete’de yayınlandı. Ordu turizmine büyük katkı sağlaması beklenen karara göre, yerli ve yabancı turistlerin son zamanlarda ilgisinin arttığı Ordu’da A sınıfı seyahat acentelerine verilen uçak başı yakıt desteği, kente yapılan uçuş sayısının artmasında etkili olacak.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “2017 için Ordu-Giresun Havalimanının A sınıfı seyahat acentelerine verilen uçak başı 6 bin dolarlık yakıt desteği kapsamına alınması, bölge turizmine büyük ivme kazandıracak. Ayrıca bölgemiz turizmi için de önemli bir kazanç olacak. Körfez ülkelerinden Türkiye’ye gelen ve Ordu’yu tercih eden turist sayısının da önemli oranda artacağını tahmin ediyoruz. Ordu’ya, Giresun’a ve bölgemize bu çalışmanın hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Ordu-Giresun'da sevindiren gelişme

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Trabzon TZX ~ 7 yıl önce
Trabzon Havalimanı 2016 sonunda Türkiye'de 9. Sıradan 7'ye yükseldi hem de OGH açılmasına rağmen. ama birileri hala Trabzon'a sataşıyor. böyle bir kıskançlık ve çekememezlik örneği dünyada yok :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vatandaş 'a ~ 7 yıl önce
Fındık kafalı seni, hadi işine.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TR ~ 7 yıl önce
Rize havalimanı inşaatını da Cengiz İnşaat-Aga Enerji ortaklığı 1.078.434.462,28-TL'ye aldı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 7 yıl önce
Rizemize ve Artvine hayırlı olsun.Bitiş tarihi ne zaman.Hayırlı olsun.
OGU ~ 7 yıl önce
Bu kadar yıldır, Samsun ve Trabzonluların oyununa gelerek (Bilmem yakınında 2 havalimanı varmış, yolcusu olmaz fındık kurutulurmuş, havalimanı yapılacak yer yokmuş vb) havalimanı yapılmaması suretiyle Ordu-Giresun'un gelişememesinde payı olanlar utansın. Bugün Trabzon'da önemsenecek boyutta bir sanayi, bir üretim tesisi yok neredeyse, ama KTÜ ve turizm sayesinde Ordu ve Giresun'a göre daha avantajlı oldu. Bunu da havalimanı olmasına borçluydu. Şimdi bu nimetler yavaş yavaş Ordu ve Giresun'a da sunulmaya başladı, hem de tüm ali cengiz oyunlarına rağmen. Örneğin bu teşvik önce Trabzon'a verildi, yani yine OGU'ya göre avantaj elde etme operasyonu yapıldı ama Ordu-Giresunlu uyanınca oyun bozuldu. Gerçi Trabzonlunun hakkını da teslim etmek lazım, memleketleri için ne faydalı olabilir araştırıyor ve tuttuklarını koparıyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ters adam ~ 7 yıl önce
Havaalanlari ihtiyaci once cografik musaitlige, sonra karayollari ulasima en son da nufusa bakarak karsilanir.
OGU ~ 7 yıl önce
OGU o kriterlerden hangisine uymuyor?
turist ~ 7 yıl önce
Hangi turist gelecekmiş ordu ya giresun a ya. Guldurmeyin milleti. Turist istanbul a geldi ordu geri kaldı. Zaten bütün turistler orduyu görmek için akın ediyor ve sırada bekliyor. Talep çok olduğu için kura cekiyorlarmis.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatandas ~ 7 yıl önce
Geveze..
Turist ~ 7 yıl önce
Gelse gelse senede bir turist uçağı gelir. Onlar da araptır. Turist sayılmıyor. Faydadan fazla zararları var. Ama olay o değil. Siyasi yatırımın sonuçları
Doğru ~ 7 yıl önce
İnsanlar doğru bir iki kelime ettiğinde hemen linç kampanyası başlıyor. Adam haklı turist istanbula gelmiyor ordu' da ne işi var.
Bilgilendirme ~ 7 yıl önce
Yayla turizmi diye birşey duymadın mı? Duymadıysan turizm üzerine yorum yapma.
DOĞRU'YA ~ 7 yıl önce
Bir kaç açıdan bakmak lazım. Turizm işi konjoktürel, artık Türkiye'ye hiç turist gelmez denilemez herhalde. Örneğin Rusya ile neredeyse 2 günde eski günlere dönülecek hale gelindi :)) Şimdi İstanbul'a gelmeyen turist Ordu'ya mı gelir de doğru bir düşünce. Karadeniz terörden en az etkilenen yerlerin başında geliyor, dolayısıyla turist etkilenmez de doğru bir düşünce. Her halükarda teşvik olması olmamasından iyidir.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000