17 Ekim 2017, Salı 09:30:41

Ordu-Giresun'da iptallere çözüm bekleniyor

Saadet Partisi Gülyalı İlçe Başkanı Halil Cebeci, Ordu-Giresun Havalimanı'nda yaşanan sefer iptallerinin önlenmesi için bir an önce önlem alınmasını beklediklerini bildirdi.
  • Hata yapmisiz, :0)
  • Madem elini taşın altına koymak istiyorsun, havaalanının yanı başındaki tepeleri şöyle deniz seviyesine kadar traşla, bak oradan ne kadar çok taş çıkacak. Ondan sonra istediğin taşı seçip elini altına koyabilirsin. Ya da, eğer gücün yetiyorsa şu havaalanı projelerini yapan aygem’i kapattırıp dhmi garaj amirliğine bağlı bir şeflik haline getir ki başkalarının da başı yanmasın !
  • Samsun'a iner uçaklar sorun değil :))
  • Şu Havalimaının eksikliklerini tamamlamayan Ordu ve Giresun un Bakanlarını alkışlıyorum DHM gENEL mÜDÜRÜ fUNDA oCAĞI O havalimanına getiremeyen zihniyeti alkışlıyorum vede Ordu Giresun Havalimanında bir eksiklik olsunda bunu siyasi yatırıma bağlayıp yazı yazmak için bilgisayar başında bekleyenleri alkışlıyorum...Bu Havalimanındaki tek sorun RNP- AR sisteminin olmamasıdır bunu tespit edemeyenleride alkışlıyorum...
  • Bu havalimanına DVOR kurulduktan sonra test uçuşları yapıldı mı? Yapıldı ve chart çizilme aşamasına gelindi ise en azından ilk bulgulara göre DH ve RVR açısından bir iyileştirme elde edildi mi? Edilemediyse b, c, d planları var mıdır ve nelerdir? RNAV için gerekli çalışmalar başlatılmış mıdır? Başlatılmadıysa ne beklenmektedir? VOR olan havalimanlarında bile RNAV STAR uygulanırken VOR olmayan havalimanına bugüne kadar neden öncelik verilmemiştir? DH ve RVR'deki sorun hep coğrafi konum diyerek geçiştirilmekte, böylece "dağları yıkamazsın ya, bununla yetin işte" algısı oluşturulmaktadır. Bu pistin ışıklandırma kategorisi nedir? Düşük kategoride ise bu durum DH ve RVR'nin belirlenmesinde olumsuzluk yaratmakta mıdır? Bırakın teker koyma bölgesini ışıklandırmayı bu pistin merkez hattında dahi neden ışıklandırma yoktur? Açılıştan bu yana geçen 2,5 yılda neden yapılmamıştır? Şimdi planlanmış mıdır? Bazı saatlerde trafik sıkıştığına göre 5 uçaklık apronun büyütülmesi düşünülmekte midir?
  • Orgi oldu orgy ?
  • DHMİ Genel Müdürü Samsun havalimanının tadilat çalışmaları öncesinde koparılan yaygara üzerine nasıl Samsun'a 2 kere gidip konu ile ilgilendiğini doğrudan kamuoyunun dikkatine getirmek mecburiyeti hissetti ise OGU'daki bu saçmalığın nasıl giderileceği konusunda ne tür çalışmalar yapıldığını, a, b, c planlarının neler olduğunu gelip Ordu-Giresun havalimanında kamuoyu ile paylaşarak buraya verdiği önemi de kamuoyuna göstermek ihtiyacı duymalıdır. Bu organizasyonun yapılmasını sağlamak da Ordu ve Giresun illerinin siyasileri, üst düzey yöneticileri, basını ve kamuoyu açısından bir sınav niteliğindedir. Kamuoyu baskısı denen olgu da budur zaten...
  • noldu cihaz takmıştınız her şey tamamdı ?
  • Bu tip konuma inşaa edilen havaalanlarının maruz kaldığı arada engel olmayan sert rüzgarların uçakları nasıl etkilediği ve etkileyeceğinin hesabını yapmıyorlarmı anlaşılır gibi değil. Karadanizden esen sert yıldız , karayel , poyraz rüzgarlarının çoğu uçağa yandan gelir ve o rüzgarda uçağı kaldırmak çok risklidir. Yoksa seferi iptal etmeyin demekle rüzgarın etkisini yok saymak konuya uzaktan bile olsa vakıf olmayan kişilerin yorumudur. Bu tip konumlarda tek pist sakıncalıdır.

Saadet Partisi Gülyalı İlçe Başkanı Halil Cebeci, Ordu-Giresun Havalimanı'nda yaşanan sefer iptallerinin önlenmesi için bir an önce önlem alınmasını beklediklerini bildirdi.

Cebeci, ilçe binasında düzenlediği basın toplantısında, yaklaşık iki yıl önce açılan Ordu-Giresun Havalimanı'nda sık sık sefer iptalleri yaşandığını ve bunun vatandaşları mağdur etiğini ifade etti.

Çarşamba Havalimanının tadilata girmesinin ardından Ordu-Giresun Havalimanında yoğunluğun arttığını ancak altyapının bu yoğunluğu kaldırmadığını iddia eden Cebeci, şunları kaydetti:

"Hava şartlarına bağlı olarak sefer iptallerinin sıkça yaşandığını gözlemliyoruz. Bu sefer iptallerinin yaşanmaması için havalimanındaki altyapı ve üstyapı çalışmalarının tamamlanmasını istiyoruz. Bu çalışmanın tamamlanması ilimiz, bölgemiz ve ülkemiz adına son derece önem arz etmektedir."

Bu nokta Saadet Partisi olarak çalışma başlattığını dile getiren Cebeci, "Bu yönde bizler de elimizi taşın altına koymaya hazırız. Yolcularımızın daha fazla mağduriyet yaşamaması için bir an önce önlem alınmasını bekliyoruz." dedi.

Ordu-Giresun'da iptallere çözüm bekleniyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Yanilmisiz ~ 6 yıl önce
Hata yapmisiz, :0)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
El ~ 6 yıl önce
Madem elini taşın altına koymak istiyorsun, havaalanının yanı başındaki tepeleri şöyle deniz seviyesine kadar traşla, bak oradan ne kadar çok taş çıkacak. Ondan sonra istediğin taşı seçip elini altına koyabilirsin. Ya da, eğer gücün yetiyorsa şu havaalanı projelerini yapan aygem’i kapattırıp dhmi garaj amirliğine bağlı bir şeflik haline getir ki başkalarının da başı yanmasın !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Terme ~ 6 yıl önce
Samsun'a iner uçaklar sorun değil :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Siyasi ~ 6 yıl önce
Şu Havalimaının eksikliklerini tamamlamayan Ordu ve Giresun un Bakanlarını alkışlıyorum DHM gENEL mÜDÜRÜ fUNDA oCAĞI O havalimanına getiremeyen zihniyeti alkışlıyorum vede Ordu Giresun Havalimanında bir eksiklik olsunda bunu siyasi yatırıma bağlayıp yazı yazmak için bilgisayar başında bekleyenleri alkışlıyorum...Bu Havalimanındaki tek sorun RNP- AR sisteminin olmamasıdır bunu tespit edemeyenleride alkışlıyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Siyasi ~ 6 yıl önce
Türkçe de süpermiş. Maaşallah
PRESTİJ MİŞ! ~ 6 yıl önce
Bu havalimanına DVOR kurulduktan sonra test uçuşları yapıldı mı? Yapıldı ve chart çizilme aşamasına gelindi ise en azından ilk bulgulara göre DH ve RVR açısından bir iyileştirme elde edildi mi? Edilemediyse b, c, d planları var mıdır ve nelerdir? RNAV için gerekli çalışmalar başlatılmış mıdır? Başlatılmadıysa ne beklenmektedir? VOR olan havalimanlarında bile RNAV STAR uygulanırken VOR olmayan havalimanına bugüne kadar neden öncelik verilmemiştir? DH ve RVR'deki sorun hep coğrafi konum diyerek geçiştirilmekte, böylece "dağları yıkamazsın ya, bununla yetin işte" algısı oluşturulmaktadır. Bu pistin ışıklandırma kategorisi nedir? Düşük kategoride ise bu durum DH ve RVR'nin belirlenmesinde olumsuzluk yaratmakta mıdır? Bırakın teker koyma bölgesini ışıklandırmayı bu pistin merkez hattında dahi neden ışıklandırma yoktur? Açılıştan bu yana geçen 2,5 yılda neden yapılmamıştır? Şimdi planlanmış mıdır? Bazı saatlerde trafik sıkıştığına göre 5 uçaklık apronun büyütülmesi düşünülmekte midir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nowhere ~ 6 yıl önce
Türkiyede hangi pistin merkez hattı ışıklandırması var?
Scifi ~ 6 yıl önce
Orgi oldu orgy ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OGU ~ 6 yıl önce
DHMİ Genel Müdürü Samsun havalimanının tadilat çalışmaları öncesinde koparılan yaygara üzerine nasıl Samsun'a 2 kere gidip konu ile ilgilendiğini doğrudan kamuoyunun dikkatine getirmek mecburiyeti hissetti ise OGU'daki bu saçmalığın nasıl giderileceği konusunda ne tür çalışmalar yapıldığını, a, b, c planlarının neler olduğunu gelip Ordu-Giresun havalimanında kamuoyu ile paylaşarak buraya verdiği önemi de kamuoyuna göstermek ihtiyacı duymalıdır. Bu organizasyonun yapılmasını sağlamak da Ordu ve Giresun illerinin siyasileri, üst düzey yöneticileri, basını ve kamuoyu açısından bir sınav niteliğindedir. Kamuoyu baskısı denen olgu da budur zaten...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
koala ~ 6 yıl önce
Bu sorunu gidermek ancak yeni bir pistle mümkündür.
yavaş ~ 6 yıl önce
noldu cihaz takmıştınız her şey tamamdı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YAZIK! ~ 6 yıl önce
Size dalga geçme zevki yaşatanlara yazıklar olsun.
RÜZGAR ~ 6 yıl önce
Bu tip konuma inşaa edilen havaalanlarının maruz kaldığı arada engel olmayan sert rüzgarların uçakları nasıl etkilediği ve etkileyeceğinin hesabını yapmıyorlarmı anlaşılır gibi değil. Karadanizden esen sert yıldız , karayel , poyraz rüzgarlarının çoğu uçağa yandan gelir ve o rüzgarda uçağı kaldırmak çok risklidir. Yoksa seferi iptal etmeyin demekle rüzgarın etkisini yok saymak konuya uzaktan bile olsa vakıf olmayan kişilerin yorumudur. Bu tip konumlarda tek pist sakıncalıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rüzgar ~ 6 yıl önce
Siyasi amaçlar uğruna para harcanmış bir havalimanı. Kim takar rüzgarı.
ORDU ~ 6 yıl önce
Ne rüzgarından bahsediyorsunuz, Samsun'da, Trabzon'da rüzgar olmuyor da Ordu-Giresun'da mı oluyor?! 1 pisti yaptırana kadar tabiri caiz ise anası ağlamış bu iki ilin, siz dolaylı olarak ikinci pistten bahsediyorsunuz... Hani utanmasam dalga geçiyorsunuz diyeceğim...
Orci ~ 6 yıl önce
İkinci dikey pist yapılırsa tüm sorunlar biter. Karadenizin gözde iline bu yatırımı yapmak DHMİ'nin borcudur.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000